تاریخ انتشار: ۰۹:۱۴ - ۰۱ تير ۱۴۰۲

آمار و ارقام رییسی بویی از واقعیت‌های جامعه نبرده است

رییس جمهور از مردم عذر خواهی کند. بگوید که وقتی این شعار‌ها را می‌دادیم، نمی‌دانستیم واقعیت‌ها چیست؟ آشنا نبودیم و حالا آمدیم و با واقعیت‌ها آشنا شدیم.

رییسی
اقتصاد۲۴- نهمین گفت‌وگوی زنده تلویزیونی رئیس‌جمهور سه‌شنبه‌شب روی آنتن صداوسیما رفت. رییس قوه مجریه درحالی به کاهش تورم شش ماه پس از روی کار آمدن دولت اشاره می‌کند که هیچ اشاره‌ای به تورم ۶۰ درصدی چند ماه گذشته نکرد. پخش گفت‌وگوی تازه ابراهیم رئیسی همراه با چه نکته‌های مهمی بود و چه نقد‌هایی به آمار و ارقام ارائه شده توسط رییس دولت سیزدهم وارد است؟ به همین دلیل «خبرآنلاین» به سراغ مرتضی مبلغ معاون وزیر کشور در دولت محمد خاتمی رفته است.

مبلغ به «خبرآنلاین» گفت: «متاسفانه ما با یک شرایط خیلی عجیب و غریبی در باب واکنش مدیران کشور نسبت به مسائل مواجه هستیم. همه چیز معکوس شده. به جای این که آقایان بیایند و اگر اشتباهات، و خلف وعده داشتند یا به وعده‌هایی که دادند، نتوانستند عمل بکنند، دلایل‌شان را بگویند، و از مردم عذر خواهی کنند، مباحث دیگری مطرح می‌کنند. صداقت حکم می‌کند بگویند وقتی این شعار‌ها را می‌دادیم، واقعیت‌ها را نمی‌دانستیم، آشنا نبودیم و حالا آمدیم و با واقعیت‌ها آشنا شدیم. بگویند قبلش نمی‌دانستیم که مسائل پیچیده‌تر از ساده‌سازی ما بوده است. نه که بیایند فرافکنی بکنند و حرف‌های عجیب و غریب بزنند. این چه نحوه سخن گفتن است؟»

معاون سیاسی وزیر کشور در دوران اصلاحات معتقد است به همین دلیل، مشکلات همچنان رو به تزاید است: «حل نمی‌شود هیچی، روز به روز بدتر هم می‌شود. بالاخره اگر برگردیم به شعار‌های تبلیغاتی ستاد انتخاباتی این دولت و ببینیم چه چیز‌هایی مطرح می‌کرد، به چند نکته پی می‌بریم؛ آن موقع آقای رییسی به طور ویژه مانور می‌دادند روی این که دولت روحانی اهلش نیست. ما می‌توانیم این کار‌ها را بکنیم. می‌گفتند ما اگر بیاییم به طور ویژه کار می‌کنیم. یکی از همین شعار‌های ویژه‌شان مساله مسکن بود. به کرات می‌گفتند که برای حل مشکلات بخش مسکن برنامه دارند و کار می‌کنند. حالا به جای اینکه باز پای دولت قبل را وسط بکشند و مقصر بدانند، بیایند آمار کار‌های انجام شده و نشده‌ی خودشان را ارائه بدهند. بیایند بگویند چقدر مسکن ساخته‌اند؟ به جای تکرار همان شعارها، آمار بدهند. دو سال از عمر این دولت گذشت، بگویند به جای دو میلیون مسکن، دویست هزارتا واحد ساختیم. چرا انجام ندادید؟! گفتید ما می‌توانیم و انجام می‌دهیم. چرا نتوانستید؟»


بیشتر بخوانید: لغو بخشنامه جنجالی معاون سیاسی توسط وزیر کشور


موضوع دیگری که از نظر مبلغ، دولت ابراهیم رییسی پیش از تصاحب قدرت روی آن مانور داده بود، موضوع تورم بوده است: «در اواخر دولت قبل، دلار و ارز افزایش قیمت پیدا کرد، چقدر تخطئه کردند آن دولت مستقر را؟ الان چه دارند بگویند؟ تورم چقدر افسار گسیخته شده؟ نقدینگی که روی آن مانور داده می‌شد چه شد؟ نه تنها حل نشد که که وضع بدتر هم شده.»

از نظر مبلغ آمار و ارقام رییسی بویی از واقعیت‌های جاری وساری در جامعه نبرده است: «حرف‌های ایشان گویی دنیای متفاوتی با دنیای مردم دارد. به جای پاسخگویی در قالب آمار‌های تبلیغاتی موضوع را پوشش داده و رد می‌شوند. به جای آن بهتر بود کار‌ها و دستاورد ها‌ی واقعی را بیان کنند. بگویند چرا در همه سال‌های بعد از انقلاب به طور مکرر بعد از هر چندین سال ثبات اقتصادی، یک جهش در ارز و دلار اتفاق افتاده. آخرین دوره ثبات هم از سال ۹۰ تا ۹۷ بود که ثبات داشتیم، اما در سال ۹۸ نرخ ارز جهش داشت. طبق این قاعده می‌بایست چندین سال باز طول بکشد و بعد از یک مدت ثبات، دوباره با افزایش نرخ ارز روبرو شویم. اما این دوره ثبات را در دولت فعلی شاهد نبودیم.»

ثمر دولت قبل را به نام خود زدند

مبلغ همچنین با اشاره به این موضوع که این دولت همواره دولت قبل را تخطئه می‌کند، موضوع دیگر قابل نقد در سخنان اخیر رییس جمهور را در این دانست که با دستاورد‌های دولت دوازدهم، برای دولت سیزدهم دستاوردسازی می‌کند: «با همه‌ی مشکلاتی که آن دولت هم داشت و قابل نقد بود، اما بعضی از کار‌ها را دولت قبل انجام داده بود و فقط چیدن میوه‌اش مصادف شده با روی کار آمدن این دولت. چرا به اسم خودشان تمام می‌کنند؟»

او موضوع تامین واکسن را مثال می‌زند: «در مساله واکسن، چقدر منت سر مردم گذاشتند درحالی که واقعیت‌ها نشان می‌دهد که در دولت قبل، اما با وجود فشار‌هایی از طرف کسانی مثل همین وزیر محترم بهداشت، در رابطه با خرید واکسن اقدام کرد. واکسن در دولت قبل آماده شده بود و این خلاف انصاف و حاکی از نداشتن اعتماد به نفس است که نگویی دولت قبل این کار را کرده و ما هم ادامه دادیم و بخواهی همه را به اسم خود تمام کنی!».

مبلغ عضویت ایران در اجلاس شانگ‌های را نیز به عنوان مثال دوم خود می‌آورد: «عضویت ایران در شانگ‌های را دولت قبل کارهایش را انجام داد و فقط عضویت کامل انجام نگرفته بود. این را هم از دستاورد‌های این دولت اعلام کردند!»

معاون وزیر کشور دولت اصلاحات ضمن تاکید بر تفاوت رییس جمهوری که از دل انتخاب رقابتی و انتخاب مردم بالا آمده با رییس دولتی که از دل مهندس انتخابات بیرون زده، خاطره‌ی جالبی برای تفاوت خاتمی و رییسی در دستاوردسازی برای دولت جدید تعریف می‌کند: «سال ۷۶ که آقای خاتمی رییس جمهور شدند. خط اول مترو تهران قرار بود افتتاح شود. اما چون از زمان دولت آقای هاشمی سالیان سال کار شده بود، آقای خاتمی گفتند، چون زحمات اصلی این کار در دولت قبل کشیده شده، حتما آقای هاشمی افتتاح کنند. اگرچه با آن حماسه پرشوری که رخ داده بود اگر آقای خاتمی افتتاح می‌کردند، کسی اعتراضی هم نمی‌کرد و مترو به اسم دولت ایشان تمام می‌شد.»

منبع: خبر آنلاین
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

قیمت پسته، تخمه، آجیل و خشکبار + جدول

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت انواع دوربین‌های عکاسی + جدول

قیمت تبلت اپل امروز + جدول

قیمت سکه و طلا امروز سه‌شنبه ۷ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

قیمت سکه و طلا امروز دوشنبه ۶ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

قیمت دلار و یورو امروز دوشنبه ۶ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

جزییات تازه از تعطیلی مدارس و ادارات تهران در روز چهارشنبه ۸ اسفند

تعطیلی گسترده مدارس و ادارات استان‌های کشور در روز سه‌شنبه ۷ اسفند

عکس/ روحانی افغان: افغان‌ها در ایران حق مالکیت دارند!

عکس/ شباهت شوکه کننده امین حیایی به مادرش

قیمت دلار و یورو امروز سه‌شنبه ۷ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

عکس/ استایل متفاوت مازیار لرستانی و خسرو شکیبایی ۳۳ سال پیش با اکسسوری و عینک لاکچری

اینفوگرافی/ تنها ۴ عضو کمیسیون اقتصادی مجلس حامی استیضاح همتی

عکس/ نقشه با جزییات ایران ۲۷۸ سال پیش در زمان سلسله افشاری

عکس/ لامبورگینی میورا ۵۳ سال پیش در خیابان فردوسی تهران

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

کنترل کلسترول با مصرف این نوشیدنی پرطرفدار ایرانی

جایزه تمشک طلایی به این سریال صداوسیما رسید!

عاملان انفجار ساختمان بنیاد، اتباع بودند

عکس/جمله عجیب عراقچی درباره مذاکره با آمریکا سوژه شد

اعلام وضع هوای تهران در روز چهارشنبه ۸ اسفند

پزشکیان: دولت چهاردهم عمیقا باور دارد که توسعه پایدار فقط در وضعیت صلح و آرامش ممکن است

شرایط پیش‌فروش مرحله دوم سکه اعلام شد

تصویب نقشه جامع دفاعی امنیتی ایران

توضیح استقلال درباره وضعیت مذاکره با ماتزاری؛ پیام‌هایی که دردسرساز شدند!

خانواده‌ای در زعفرانیه ۳۴۴ میلیون تومان قبض گاز دریافت کرد

ممنوعیت ازدواج مهاجران فاقد مدرک

تک و پاتک رسایی و قالیباف در جلسه علنی

تعداد تماشاگران دربی مشخص شد

اعتراض جامعه صنفی تهیه کنندگان سینما به توقیف تاسیان

یاوه گویی جدید نتانیاهو علیه ایران

هاشمی‌نسب قید حضور در استقلال را زد!

بررسی بخش دوم لایحه بودجه ۱۴۰۴ کل کشور به پایان رسید

عکس/ تجلیل از پیشکسوتان ورزشی خراسان رضوی

مدارس و ادارات این استان‌ها فردا (۸ اسفند) تعطیل شد/ اسامی در حال تکمیل است

مرد دندان‌پزشک چطور پسر ۲۹ ساله‌اش را به قتل رساند؟

وزارت بهداشت هشدار داد

پیش بینی بورس فردا چهارشنبه ۸ اسفند ۱۴۰۳

طرز تهیه حلوای به؛ حلوای خوشمزه و سنتی گیلانی

دستگیری زوج سارق در ماه عسل

ادعای قاتل دو زن مسافرکش: از زن‌ها کینه به دل داشتم

طرز تهیه مرغ لبویی؛ مرغ خوشرنگ و خوشمزه

گره گشایی تجاری از مسیر چابهار

اینفوگرافی/ ۱۰ شغل پردرآمد آینده که جهان را تسخیر می‌کند

زمان جدید دور دوم پیش فروش سکه+شرایط

معرفی هواپیمای نظامی سی-۲۷جی اسپارتان

عکس/ نمایی بی نظیر از حرم امام رضا ۶۳ سال پیش از فراز آسمان

عکس/ ساختمان موج؛ نمادی از معماری فرانسه در شهرک اکباتان

معرفی جاذبه های گردشگری برج میلاد تهران

لاوروف: به همکاری با ایران ادامه می‌دهیم

اینفوگرافی/ رکورد دو ساله تورم خوراکی‌ها شکست

با بیماری جنون دزدی بیشتر آشنا شوید

روش محاسبه حقوق کارگران ۱۴۰۴ تغییر کرد

عکس/ زیبایی خیره کننده یک روز برفی در دالاهوی کرمانشاه

عجیب‌ترین خواص ازگیل که باید بدانید

استقلال وکلا؛ سنگ بنایی که عدالت را زنده نگه می‌دارد

درخواست افزایش قیمت خودرو روی میز شورای رقابت

مرگ ۱۵ نفر بر اثر مسمومیت با الکل در آذربایجان

ارزش سهام عدالت امروز ۷ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

عکس/ تیپ گنگ شهرام صولتی ۵۳ سال پیش در پارک ملت

بازگشت امید عالیشاه به تمرین پرسپولیس

سال ۱۴۰۴ چند روز تعطیلی داریم؟ + عکس و جزییات

عکس/ ژست صمیمی عمو پورنگ و نعیمه نظام دوست با سفیر ژاپن

عکس/ اتوبوس‌های برقی زاکانی دود می‌کند

لاوروف و عراقچی دیدار کردند

کسری ۱۰۰ هزار میلیارد تومانی در بودجه ۱۴۰۴/ تورم بالا و دخل و خرج دولت از موانع اصلاح بودجه!