تاریخ انتشار: ۱۵:۴۰ - ۱۹ تير ۱۴۰۲

کمیسیون اصل ۹۰ مجلس: تبرئه متخلفان کنکور کذب است

کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی ادعای برخی رسانه‌ها در مورد تبرئه متخلفان کنکور از سوی کمیسیون را از اساس کذب و بر پایه اطلاعات نادرست خواند.

متقلبین کنکور ۱۴۰۱ به دانشگاه راه نیافتند

اقتصاد۲۴-کمیسیون اصل نود قانون اساسی مجلس شورای اسلامی در پاسخ دروغ‌پردازی برخی رسانه‌ها در مورد تبرئه متخلفان کنکور توسط کمیسیون در بیانیه‌ای نوشت: اخیراً خبری در برخی از رسانه‌ها با تحلیل‌های نادرست مبنی بر عدم امکان برخورد با متقلبین کنکور ۱۴۰۱ و دانشجو دانستن آن‌ها توسط کمیسیون اصل نود منتشر شد که از اساس کذب و بر پایه اطلاعات نادرست بیان شده لذا در این خصوص موارد زیر جهت تنویر افکار عمومی اعلام می‌گردد:

برخلاف آنچه که در خبر منتشر شده آمده و حکایت از آن دارد که کمیسیون اصل نود با تلاش برای وضع قانونی مانع از برخورد با دانشجویان متقلب راه یافته به دانشگاه‌ها گردیده است، لازم است تصریح شود براساس مواد ۶ و ۱۰ قانون رسیدگی به تخلفات و جرائم در آزمون‌های سراسری مصوب ۱۳۸۴ مجلس شورای اسلامی امکان برخورد قانونی و قاطع با متقلبین راه یافته به دانشگاه‌ها در موارد قطعی تقلب نه تنها در حین تحصیل بلکه پس از فارغ‌التحصیلی و اخذ مدرک نیز فراهم است و آنچه کمیسیون اصل نود برای تصویب آن در صحن مجلس تلاش نموده است مربوط به اقدام نا صحیح سازمان سنجش در برخورد با دانشجویان و نه داوطلبان آن هم براساس «احتمال تقلب» بوده و نه «تقلب قطعی» و اساسا مربوط به کنکور ۱۴۰۱ نبوده و درخصوص دانشجویان سال‌های ۱۳۹۷ تا ۱۴۰۰ بوده است که متاسفانه با بی‌اطلاعی منتشرکنندگان خبر مذکور، به صورت غلط نیز تحلیل شده است.

قابل ذکر است با این اقدام صحیح کمیسیون اصل نود نه تنها بستری برای حضور متقلبین در دانشگاه‌ها فراهم نگردید، بلکه موجب شد تا در کنکور سال ۱۴۰۱ شبهات تقلب و تخلف در موعد مقرر و قبل از اعلام نتایج نهایی کنکور توسط سازمان سنجش بررسی شود و از تعداد قریب به هزار نفر داوطلب دارای احتمال تقلب، حدود ۱۵ درصد در آزمون مجدد موفق به اخذ نمره قبولی شدند و متقلبین اساسا به دانشگاه‌ها راه نیافتند و حق سایر داوطلبان ضایع نگردید.

در پایان، کمیسیون اصل نودم قانون اساسی ضمن تاکید بر حق خود در پیگیری حقوقی و قضایی انتشاردهندگان اخبار کذب، از اصحاب رسانه که همواره نقش مهمی در اطلاع‌رسانی و تنویر افکار عمومی جامعه را به عهده دارند انتظار دارد قبل از انتشار و تحلیل اخبار نسبت به کسب اطلاع صحیح و دقیق از مرجع اصلی خبر اقدام کنند.


بیشتر بخوانید:سهم ۵۰ درصدی سوابق تحصیلی در کنکور ۱۴۰۳


مشروح بیانیه کمیسیون اصل نودم قانون اساسی در توضیح خبر منتشر شده در برخی رسانه‌ها مبنی بر عدم امکان برخورد با متقلبین کنکور ۱۴۰۱ و دانشجو دانستن آن‌ها توسط کمیسیون اصل نود

اخیراً خبری در برخی از رسانه‌ها با تحلیل‌های نادرست مبنی بر عدم امکان برخورد با متقلبین کنکور ۱۴۰۱ و دانشجو دانستن آن‌ها توسط کمیسیون اصل نود منتشر شد که از اساس کذب و بر پایه اطلاعات نادرست بیان شده لذا در این خصوص موارد زیر جهت تنویر افکار عمومی اعلام می‌شود:

کمیسیون اصل نودم قانون اساسی در راستای رسالت قانونی خود در رسیدگی به طرز کار دستگاه‌های مختلف قوای سه‌گانه به عنوان نقطه امید مردم در تظلم خواهی از آنان و بر پایه شکایات واصله، به بررسی شکایات مختلف می‌پردازد و چنانچه تخلفی از قانون و یا انحراف از آن را احراز کند ضمن اعلام به شکات و عموم مردم، اصلاح آن را از دستگاه مربوط تا رفع طرز کار غلط پیگیری نماید. کما اینکه در سال‌های اخیر موارد بسیاری از تضییع حقوق شهروندان با ورود کمیسیون اصل نود اصلاح شده است.

در همین راستا و از اوایل سال ۱۴۰۰ با وصول بیش از ۲۰۰۰ شکایت از سوی دانشجویان اخراجی به کمیسیون اصل نود، این کمیسیون رسیدگی به موضوع را مانند سایر شکایات واصله در دستور کار خود قرار داد. این دانشجویان از اقدام غیرمنتظره و غیرقانونی سازمان سنجش آموزش کشور در اعلام شبه تقلب به ایشان در آزمون سراسری سال‌های ۹۷ تا ۱۴۰۰ و دعوت آن‌ها به شرکت در آزمون مجدد در برخی دروس و پس از گذشت ۱ تا ۴ سال از تاریخ کنکور شکایت داشتند.

بررسی‌های کمیسیون نشان می‌داد که سازمان سنجش در رویه‌ای غلط از سال‌های گذشته موارد شبهه تقلب را در موعد زمانی مقرر رسیدگی نمی‌کرده است و از آنجایی که موارد اعلامی نیز تقلب قطعی و دارای سند تقلب نبوده و صرفا شبهه تقلب بوده است برای شکات ایجاد حق می‌نمود.

این در حالی بود که فضای علمی و ذهنی آن‌ها پس از گذر زمان از فضای علمی دوران تحصیل فاصله گرفته و از طرفی بر اساس قانون و دستورالعمل‌های اجرایی آن، سازمان سنجش برای احراز تخلف و رسیدگی به شبه تقلب نیز صرفاً ۴ ماه و آن هم قبل از تایید نهایی قبولی داوطلبان و ثبت نام ایشان در دانشگاه‌ها فرصت رسیدگی داشته است و منطقی نیست شبهه تقلب در برخی موارد پس از ۷ ترم از تحصیل به دانشجو اعلام و پس از عدم قبولی وی در آزمونی با سوالات کنکوری که سال‌ها از آن گذشته است، دانشجو را متهم به تقلب و سپس حکم به اخراج وی صادر شود که با این روش نه تنها می‌توان اکثریت دانشجویان را به تقلب متهم نمود بلکه مدارک تحصیلی قشر عظیمی از فارغ‌التحصیلان را نیز باطل کرد.

البته این امر مانع رسیدگی سازمان سنجش در موارد قطعی و مستند تقلب نبوده و سازمان سنجش می‌تواند در هر مرحله از تحصیل دانشجو و حتی پس از اخذ مدرک نهایی براساس مواد ۶ و ۱۰ قانون رسیدگی به تخلفات و جرائم در آزمون‌های سراسری مصوب ۱۳۸۴ مجلس شورای اسلامی نسبت به جلوگیری از ادامه تحصیل دانشجو در دانشگاه و یا ابطال مدرک وی پس از فارغ التحصیلی نیز اقدام نماید که همانطور که گفته شد در موارد قطعی تقلب این مواد حاکم است و نه در موارد شبهه تقلب.

ضمن اینکه قانونگذار با هدف ایجاد ساز وکار منطقی برای رسیدگی به تخلفات داوطلبان نیز در ماده ۱۱ همان قانون تصریح نموده است که سازمان سنجش می‌تواند از داوطلبانی که به آن‌ها شبهه تقلب با شرایط مندرج در سایر مواد قانون دارد آزمون مجدد در چند درس بگیرد لذا استناد این ماده برای اخراج دانشجویان، خلاف قانون و هدف قانونگذار می‌باشد لکن سازمان سنجش با تفسیر غلط خود از قانون و تسری این ماده به دانشجویان، موجبات نارضایتی هزاران نفر را فراهم آورد و از طرفی بر فرض صحت نیز، چون در موعد خود موضوع رسیدگی نشده بود علاوه بر اینکه حق سایر داوطلبان شایسته‌تر ضایع شده و قابل برگشت نبود و از طرفی بودجه و هزینه بیت المال صرف تحصیل چند ترم دانشجو شده و از حیث حقوقی هم اخراج دارای اشکال بود، کمیسیون اصل نود در دیماه سال ۱۴۰۰ طرز کار غلط سازمان سنجش در سنوات گذشته را احراز وگزارش آنرا برای اطلاع عموم در صحن علنی مجلس شورای اسلامی در تاریخ ۳۰/ ۱/ ۱۴۰۱ قرائت کرد.

پس از احراز این طرز کار غلط همچنان سازمان سنجش بر تفسیر غلط خود پافشاری نمود و معتقد بود عنوان داوطلب به دانشجویان نیز در هر مرحله از تحصیل صدق می‌کند و می‌توان به موجب شبهه تقلب آن‌ها را به آزمون مجدد فراخواند ضمن اینکه برخی از این دانشجویان با مراجعه به دیوان عدالت اداری و طرح شکایت از سازمان سنجش حکم ابطال رای هیات بدوی و تجدید نظر سازمان سنجش را اخذ نموده و این گویای این مهم بود که برخی از قضات آن دیوان نیز به تخلف سازمان سنجش صحه گذاشته بودند.

این امر موجب شد تا کمیسیون اصل نود و کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس با پیگیری به منظور حل مشکل ایجاد شده به تدوین طرح استفساریه ماده ۱۱ قانون مذکور بپردازند این استفساریه که با اجماع کارشناسان متعدد و مرکز پژوهش‌های مجلس با هدف تفسیر دقیق بیان قانونگذار در خصوص کلمه داوطلب و دانشجو تهیه گردیده بود در تاریخ ۲/۱۱/۱۴۰۰ در مجلس اعلام وصول شد این طرح در تاریخ ۲۴/۳/۱۴۰۱ در کمیسیون تخصصی پس از بحث و بررسی تصویب کرد.

مرکز پژوهش‌های مجلس نیز در گزارش شماره ۱۸۳۶۸ مورخ ۲۹/۵/۱۴۰۱ خود تصویب این استفساریه را رافع ابهام موجود دانسته و آنرا پیشنهاد نمود.

در نهایت در تاریخ ۱/۶/۱۴۰۱ با رای اکثریت نمایندگان مجلس شورای اسلامی نیز مصوب گردید ودر تاریخ ۱۷/۶/۱۴۰۱ به تصویب فق‌ها و حقوقدانان شورای محترم نگهبان رسیده و تائید و در تاریخ ۲/۷/۱۴۰۱ توسط رئیس جمهور ابلاغ گردید تا مجریان امر بدور از تفسیر شخصی خود و صرفاً بر اساس صراحت قانون به وظایف خود عمل نمایند ضمن اینکه قبل از ورود متقلبین به دانشگاه و تضییع حقوق سایر داوطلبان از این امر جلوگیری شود که براساس آخرین بررسی‌های کمیسیون اصل نود نیز اجرای صحیح قانون در سال ۱۴۰۱ توسط سازمان سنجش آموزش کشور تائید گردد.

قابل ذکر است با این اقدام صحیح کمیسیون اصل نود نه تنها بستری برای حضور متقلبین در دانشگاه‌ها فراهم نگردید بلکه موجب شد تا در کنکور سال ۱۴۰۱ شبهات تقلب و تخلف در موعد مقرر و قبل از اعلام نتایج نهایی کنکور توسط سازمان سنجش بررسی شود و از تعداد قریب به هزار نفر داوطلب دارای احتمال تقلب، حدود ۱۵ درصد در آزمون مجدد موفق به اخذ نمره قبولی شدند و متقلبین اساسا به دانشگاه‌ها راه نیافتند و حق سایر داوطلبان ضایع نگردید؛ لذا بر اساس آنچه در مشروح فوق آمد، خبر درج شده در رسانه‌ها از ابعاد مختلف زیر دارای اشکال و کذب می‌باشد: ورود کمیسیون بر اساس شکایت دانشجویان ورودی سال‌های ۱۳۹۷ تا ۱۴۰۰ بوده و هیچ ارتباطی با داوطلبان ۱۴۰۱ ندارد.

این کمیسیون درخصوص اخراج و یا ابقاء تحصیل هیچ یک از متخلفین و یا متقلبین حکمی صادر نکرده است همانطور که سازمان سنجش تا استفسار قانونی و تصویب آن در مجلس و تایید شورای نگهبان و ابلاغ آن توسط رئیس جمهور، همچنان به تفسیر خود عمل نمود.

هدف کمیسیون از ورود به شکایات مختلف از جمله شکایت دانشجویان مذکور، اصلاح فرایند‌های غلط و تخلف دستگاه مجری از قانون می‌باشد.

در جریان رسیدگی به این موضوع، کمیسیون جلسات متعددی با مسئولین مختلف از جمله وزیر محترم علوم، مسئولین سازمان سنجش، نمایندگان مردم، کارشناسان حوزه تقنین و نخبگان و صاحبان خرد در حوزه‌های حقوقی و قضایی و... برگزار نمود تا حقی نه از دانشجویان و نه از سایر داوطلبان ضایع نگردد و همواره به برخورد قاطع با متخلفین و متقلبین اعم از دست‌اندرکاران برگزاری آزمون‌ها و یا داوطلبان تاکید داشته است لذا درج این مطلب نا صواب با عنوان «حمایت کمیسیون اصل نود از دانشجویان متقلب» کذب است.

این کمیسیون در رسیدگی‌های خود همواره تلاش نموده به همه ابعاد موضوع بپردازد چرا که قطعاً در همین موضوع نیز دانشجویان فراوانی وجود دارند که سوابق علمی، تحصیلی آن‌ها قبل از کنکور و بعد از قبولی در دوران دانشجویی نیز گویای این موضوع است که آن‌ها از توان علمی خوبی برخوردارند و صرفاً به دلیل ایجاد شبهه نمی‌توان همه آن‌ها را متقلب خطاب و با آینده و جایگاه اجتماعی آن‌ها بازی نمود.

منبع: ایرنا
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

کدام کشورها بیشترین میلیونر را دارند؟

اقدام عجیب و جنجالی استقلال علیه پرسپولیس

عکسی دیده نشده از نوش آفرین خواننده قدیمی

جهان، در روز اربعین شاهد جلوه‌ای از شکوه امام حسین (ع) خواهد بود

معرفی گران‌ترین خودروی ساخت ایران با قیمت ۲۲ هزار دلار+عکس

فیلم/چالش سفال گری المیرا شریفی مقدم روی آنتن زنده

اطلاعیه فرودگاه مهرآباد درباره مراسم تحلیف مسعود پزشکیان

فیلم/ حضور پرتعداد افغانی‌ها در شیراز

آخرین وضعیت سربازی علیرضا بیرانوند و مهدی ترابی

فیلم/ آسیب و بحرانی که تیلور سوئیفت برای جهان دارد

هشدار به دولت؛ شنبه و یکشنبه را تعطیل کنید

عکس/فرزندان سعید راد در مراسم تشییع پیکر پدر

قیمت جهانی نفت افزایش یافت

فیلم/هشدار‌های نارنجی هواشناسی برای کدام مناطق صادر شده است؟

عکس/استایل متفاوت پدر روح‌الله زم در خاکسپاری سعید راد

دور جدید کاهش قیمت خودرو در بازار

آخرین وضعیت صدور احکام همسان سازی بازنشستگان

عینک لاکچری همسر بهرام رادان از برند مشهور + عکس

عکس/ امضا اعتبارنامه مسعود پزشکیان توسط شورای نگهبان

بهاره رهنما این عکس عجیبش را تقدیم به جان و جهانش کرد!

فیلم/پزشکیان: وعده خاصی ندادم

آخرین وضعیت علی کریمی و استقلال

تغییر نام خیابان پاستور شرقی به نام رئیسی

بازار طلا نوسانی شد

سردار رضایی: طرح نور حجاب تعطیل بردار نیست

گزارشی از روند بازسازی ورزشگاه آزادی

فیلم/واکنش پزشکیان به افتادن لیوان آب و خیس شدن لباسش

افزایش ۶۸ درصدی حق بیمه و کاهش ۱۸ درصدی نسبت خسارت در مقایسۀ عملکرد فصل بهار سال جاری با سه‌ماهۀ ابتدایی ۱۴۰۳ شرکت بیمه سرمد

بدرقه سعید راد به سوی خانه ابدی

احتمال لغو اردوی پرسپولیس در هلند

عکس/ استوری تلخ جواد نکونام برای یک هوادار

کریم باقری به لیگ برتر برگشت؟

درویش بیخیال علیرضا بیرانوند نمی‌شود!

آغاز پیش فروش ۳ محصول سایپا + عکس

فیلم/ خوشحالی مهدی طارمی در مراسم رونمایی از پیراهن جدیدش

گزارش بورس امروز چهارشنبه ۳ مردادماه ۱۴۰۳

پرداخت رقم نجومی تراکتور برای مهدی ترابی

فیلم/عذرخواهی عجیب نماینده به خاطر طرح رفع فیلترینگ

ابراهیم رئیسی در دوران خدمتش چند مکالمه تلفنی با مقامات خارجی داشت؟

برترین دانشگاه های جهان

عکس/ پوستر تبلیغاتی شهید رئیسی در سال ۱۴۰۰

سفر در زمان به هزارتوی ۲۰ ساله اقتصاد و بازار؛ چگونه از طلا ۸هزارتومانی به خانه ۸میلیاردی رسیدیم؟

عکس/ گریم متفاوت سارا بهرامی

آخرین وضعیت بیماری تب دنگی در ایران

دولت سیزدهم در روز‌های آخر ارزپاشی دارد یا ندارد؟

با کاخ مروارید بیشتر آشنا شوید

ثبت سفارش موبایل متوقف شد

تعیین تکلیف ورزشکاران مشمول خدمت سربازی

فیلم/ حضور بیژن امکانیان در مراسم تشییع پیکر سعید راد

هشدار درباره ۲ داروی چربی‌سوز و لاغری