تاریخ انتشار: ۱۰:۴۴ - ۲۵ تير ۱۴۰۲

سور عزای کودکان؛ گلوگاه‌های دشوار زندگی کودکان در زمین

هر هفته ۱۱ کودک در هنگام عبور از دریای مدیترانه کشته می‌شوند و در شش ماه گذشته حدود ۳۰۰ کودک پناه‌جو در مدیترانه غرق شده‌اند. یونیسف در گزارشی اعلام کرد اپیدمی کرونا، بحران هزینه‌های معیشتی و جنگ روسیه و اوکراین موجب فروغلتیدن ۱۶۵ میلیون نفر به کام مرگ از سال ۲۰۲۰ میلادی تاکنون شده است

سور عزای کودکان

اقتصاد۲۴- هر هفته ۱۱ کودک در هنگام عبور از دریای مدیترانه کشته می‌شوند و در شش ماه گذشته حدود ۳۰۰ کودک پناه‌جو در مدیترانه غرق شده‌اند. یونیسف در گزارشی اعلام کرد اپیدمی کرونا، بحران هزینه‌های معیشتی و جنگ روسیه و اوکراین موجب فروغلتیدن ۱۶۵ میلیون نفر به کام مرگ از سال ۲۰۲۰ میلادی تاکنون شده است. سازمان یبن‌المللی کار با انتشار گزارش مشترک اعلام کرد در‌حالی‌که شمار کودکان کار در جهان به ۱۶۰ میلیون نفر رسیده است، میلیون‌ها کودک دیگر نیز در معرض خطر کار اجباری قرار دارند.

مرور این اخبار نشان می‌دهد تلاش‌ها برای بهبود اوضاع کودکان جهان بی‌نتیجه به نظر می‌رسد. این را می‌توان از آمار کودکان و مهاجران و شرایط نامتعادل جهان دانست. شرایطی که به نظر می‌رسد تلاش‌های سازمان‌های بزرگ جهان بی‌نتیجه است، چه در زمینه ایجاد امنیت، چه در زمینه مهاجرت، چه محافظت در برابر جنگ و حتی در برابر تأمین نیاز‌های حداقلی در خانه و خانواده.

بحران کودکان مهاجر

خبری که در چند روز گذشته بسیاری را تحت تأثیر قرار داد، گزارشی بود که سازمان ملل متحد منتشر کرد و طبق آن هشدار داد که نزدیک به ۳۰۰ کودک امسال در گذرگاه‌های مدیترانه جان خود را از دست داده یا ناپدید شده‌اند. به عبارتی هر هفته ۱۱ کودک در این دریا جان‌شان را موقع مهاجرت غیرقانونی از دست می‌دهند.
طبق گزارش یونیسف، تخمین زده می‌شود که از سال ۲۰۱۸ حدود هزارو ۵۰۰ کودک هنگام تلاش برای عبور از دریای مدیترانه از شمال آفریقا به اروپا جان خود را از دست داده یا ناپدید شده‌اند.

به گفته یونیسف، تاکنون حداقل ۲۸۹ کودک در تلاش برای عبور خطرناک از دریای مدیترانه از شمال آفریقا به اروپا در سال جاری جان خود را از دست داده یا ناپدید شده‌اند.

لطف خدا

یونیسف تخمین می‌زند که ۱۱ هزارو ۶۰۰ کودک امسال از شمال آفریقا به ایتالیا رسیده‌اند؛ آماری که دو برابر مدت مشابه در سال گذشته است. در سه ماه اول سال ۲۰۲۳، سه‌هزارو ۳۰۰ کودک بدون همراه یا جدا از والدین یا قیم قانونی ثبت شده‌اند. اکثریت آن‌ها از لیبی و تونس به حرکت درآمدند و کشور‌هایی در قاره آفریقا و خاورمیانه را پشت سر گذاشته‌اند؛ نوجوانانی که برای کار‌کردن در جایی بهتر و فرستادن پول برای خانواده خود دل به دریا زده‌اند. اسکای‌نیوز با «ابراهیم کنده» درباره تجربه‌اش گفتگو کرده است. او پس از مرگ پدرش خانه‌شان را در سیرالئون ترک کرد تا بتواند به مادرش برای زندگی کمک کند.

او ۱۷‌ساله بود که سفر خود را در سال ۲۰۱۷ آغاز کرد و پس از سفر یک‌ساله‌اش به خاک ایتالیا پا گذاشت. او از گینه، مالی، بورکینافاسو، نیجر، الجزایر و لیبی گذر کرد تا به کالابریا، در ایتالیا رسید. او برای عبور از مدیترانه جان خود را با نشستن در یک قایق کوچک به خطر انداخت؛ قایقی که ده‌ها نفر دیگر نیز در آن بودند و می‌خواستند غیرقانونی وارد کشور دیگری شوند.


بیشتر بخوانید: ایران دومین کشور میزبان پناهنده در جهان


او به اسکای‌نیوز گفت: «همه فقط دعا می‌کردند. بعضی‌ها مسیحی بودند، بعضی‌ها مسلمان. وقتی مسیحیان خدا را صدا می‌زدند، همه با هم تکرار می‌کردیم، وقتی مسلمانان دعا می‌خواندند، همه با هم تکرار می‌کردیم؛ زیرا می‌دانستیم که فقط لطف و مرحمت خدا می‌تواند ما را از این دریای مرموز نجات دهد».
او از معدود افرادی بود که پس از واژگونی قایق جان به در برد و به نوشتن خاطراتش درباره سفرش ادامه داد و از آن زمان به‌عنوان سفیر پلتفرم دیجیتال یونیسف (U-Report on the Move) تبدیل شده است. این پلتفرم به کودکان مهاجر و پناهنده این فرصت را می‌دهد تا با یکدیگر ارتباط برقرار کنند و نظرات خود را به اشتراک بگذارند. او پس از سال‌ها توانست به مدرسه بازگردد و امیدوار است بتواند به دانشگاه هم برود. او می‌گوید: «دوست دارم به مردم کمک کنم، همان‌طور که به من کمک شده است. مردم فقط به دلیل جنگ از کشورشان مهاجرت نمی‌کنند. معمولا این روند و شیوه چیزی نیست که ما واقعا بخواهیم انجام دهیم؛ اما در بیشتر موارد تنها گزینه‌ای است که ما داریم».

قانون‌هایی که تغییر نمی‌کنند

البته به نظر می‌رسد این آمار به احتمال زیاد بیشتر از ارقام اعلام‌شده باشد؛ زیرا بسیاری از کشتی‌های غرق‌شده ثبت نشده‌اند.

حتی به نظر می‌رسد این آمار اشاره‌ای به آخرین کشتی غرق‌شده ندارد. ماه گذشته پس از واژگونی یک قایق ماهیگیری مملو از جمعیت با حدود ۷۵۰ مهاجر در دریای مدیترانه، در ۵۰ کیلومتری سواحل یونان، ده‌ها نفر جان باختند و سرنوشت صد‌ها نفر از آن‌ها نامعلوم است. در میان ناپدیدشدگان تعداد زیادی زن و کودک وجود دارند.

کاترین راسل، مدیر اجرائی یونیسف می‌گوید «تعداد زیادی از کودکان در سواحل مدیترانه در تلاش برای یافتن امنیت، پیوستن به خانواده و جست‌وجوی آینده‌ای امیدوارکننده‌تر، سوار قایق می‌شوند؛ اما جان خود را از دست می‌دهند یا در راه گم می‌شوند. این دلیل واضحی است که باید برای ایجاد مسیر‌های امن و قانونی برای دسترسی کودکان به پناهندگی تلاش شود و در‌عین‌حال برای نجات جان افراد در دریا، اقدامات بیشتری انجام شود».

هرچند سازمان ملل در همین گزارش از دولت‌ها می‌خواهد با ایجاد مسیر‌های امن و قانونی برای مهاجرت و پناهندگی از کودکان آسیب‌پذیر محافظت کنند؛ اما به نظر می‌رسد هیچ علاقه‌ای در این زمینه از سوی دولت‌های درگیر نظیر انگلیس، ایتالیا و یونان و... مشاهده نمی‌شود. مسئولان این کشور‌ها فقط با اندوه، آمار کودکان مهاجر را اعلام می‌کنند. البته کورسوی تغییری در لندن مشاهده می‌شود. وزرا پس از ۲۰ شکست در مجلس اعیان مجبور به تغییر لایحه مهاجرت غیرقانونی شده‌اند.

فقر شدید

غیر از مهاجرت مسائل دیگری نیز گریبان کودکان را گرفته است. بر‌اساس گزارش منتشرشده برنامه توسعه سازمان ملل متحد، به دلیل بحران‌های مختلف کرونا، جنگ اوکراین و... بین سال‌های ۲۰۲۰ تا پایان سال ۲۰۲۳ میلادی ۷۵ میلیون نفر دچار فقر شدید شده‌اند که با کمتر از ۲.۱۵ دلار در روز زندگی می‌کنند و ۹۰ میلیون نفر دیگر هم با درآمد ۳.۶۵ دلاری در روز به زیر خط فقر سقوط کرده‌اند، براساس‌این فقیرترین گروه‌ها بیشترین آسیب را می‌بینند و انتظار می‌رود درآمد آن‌ها در سال ۲۰۲۳ کمتر از سطح قبل از همه‌گیری باشد.

کار اجباری

حدود یک ماه پیش نیز یونیسف و سازمان بین‌المللی کار اعلام کرد که شمار کودکان کار به ۱۶۰ میلیون نفر رسیده است.

بر‌اساس گزارش رادیوفرانسه، طبق آخرین گزارش‌ها بیش از هشت میلیون کودک دیگر در چهار سال گذشته مجبور به کار شده‌اند. آن‌طور که یونیسف و سازمان بین‌المللی کار هشدار داده‌اند، این روند رو به افزایش است. پیامد‌های اقتصادی بحران ویروس کرونا میلیون‌ها کودک دیگر را نیز به سمت همین سرنوشت سوق خواهد داد. نکته دردناک‌تر این است که بیش از نیمی از این کودکان، بین پنج تا ۱۱ سال دارند. اگر اقدامات لازم و فوری برای کمک به فقرزدایی خانواده‌های نیازمند انجام نشود، تا پایان امسال شاهد ورود ۴۶ میلیون کودک دیگر در سطح جهان به عرصه کار اجباری باید بود.


بیشتر بخوانید:رتبه بیستم پناهندگی ایرانی‌ها در جهان


سرباز کودک

حضور نوجوانان و کودکان به‌عنوان سربازان جنگی در برخی مناطق جزء دیگر نگرانی‌های سازمان‌های مختلف است. به‌عنوان مثال آن‌طور که ایرنا منتشر کرده، پایگاه‌های خبری حامی مخالفان سوریه ادعا دارند که شرایط فقر، گرانی و کاهش سطح تحصیل، هزاران کودک را در مناطق تحت کنترل سازمان «النصره» در استان ادلب مجبور به پیوستن به صفوف این سازمان و سایر نیرو‌های مسلح کرد. این سازمان‌ها و شبه‌نظامیان در معیشت این خانواده‌ها اقدام کرده و به آن‌ها کمک می‌کنند تا برای خود و خانواده‌های‌شان که در آن منطقه زندگی می‌کنند، هزینه کنند. بر‌اساس این ادعا، مشاهده کودکان در نبرد‌ها و خط مقدم پس از گذشت بیش از ۱۱ سال از بحران جنگ در سوریه به یک صحنه عادی تبدیل شده؛ به‌ویژه آنکه اکثریت این کودکان متعلق به محیط‌های فقیر هستند یا در شرایط سخت اجتماعی زندگی می‌کنند. حد پایین زندگی خانواده این کودکان باعث می‌شود با توجه به این واقعیت‌ها و واقعیت تلخی که در آن زندگی می‌کنند، آن‌ها طعمه آسانی برای سازمان‌های تروریستی و شبه‌نظامیان مسلح شوند که از آن‌ها برای جنگیدن در خط مقدم در ازای دادن حقوق کم به آن‌ها و انجام مأموریت‌های نگهبانی استفاده کنند.

یا در سوی دیگر گزارشی درباره سه هزار روز جنگ در یمن منتشر شده که از کشته‌شدن ۴۹ هزار غیرنظامی که بیشتر آن‌ها زن و کودک بودند، خبر داده است. طبق این گزارش حداقل ۲۷۴ هزار حمله هوایی و ۱۴ هزار حمله پهپادی انجام شده و بیش از ۶۰۰ هزار بمب پرتاب شده و همچنین بیش از یک‌میلیون‌و ۳۰۰ هزار راکت و ۷۶۸ هزار گلوله سنگین پرتاب شده است. سؤال بسیاری از افراد این است که چه زمان این جنگ پایان می‌یابد؟

ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت خودرو‌های جک و لیفان شرکت کرمان موتور امروز + جدول

قیمت ماهی امروز + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت خودرو‌های مدیران خودرو امروز

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

قیمت قند و شکر امروز

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت تبلت سرفیس و سامسونگ امروز + جدول

قیمت سکه و طلا امروز یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز دوشنبه ۵ آذر ۱۴۰۳ + جدول

عکس/ بن سلمان زیر چادر در بیابان عربستان

عکس/ دیدار صادر کننده حکم بازداشت نتانیاهو با آیت الله سیستانی

عکس/ مهر‌های جعلی در پرونده چای دبش

عکس/همسر علیرام نورایی در اینستاگرام گرد و خاک به پا کرد

قیمت خودرو‌های سایپا امروز یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ + جدول

عکس/محمدعلی فردین در پشت صحنه «سلطان قلب‌ها»

عکس عجیب میثم مطیعی در کنار ویرانه‌های بیروت

قیمت دلار و یورو امروز یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ + جدول

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

طلسم پرسپولیس در قطر هم نشکست

موسیمانه: ناامیدکننده بود که پیروز نشدیم

فیلم/ حسین تهی در گفت‌و‌گو با علی ضیا: روز عاشورا به دنیا آمدم و به همین دلیل نامم حسین است

عکس/ تازه‌ترین تصویر از سفیر ایران در لبنان

تعداد عجیب رانندگان تاکسی‌های اینترنتی در ایران

شمارش معکوس برای خداحافظی با کارت‌های بانک

آمار فنی AFC از بازی استقلال - پاختاکور

عکس/ تغییر چهره جذاب همسر اول جومونگ بعد از ۱۸ سال

فیلم/ درگیری لفظی درباره تنظیم بازار گوشت قرمز بر روی آنتن صداوسیما

انفجار یک معدن در گنجه رودبار

فیلم/ خلاصه دیدار استقلال ۰ - ۰ پاختاکور

پایان بدون گل دیدار استقلال - پاختاکور

حمید رسایی: خصومت شخصی با ظریف ندارم

عکس/ مهدی قایدی و سردار آزمون تماشاگر ویژه بازی استقلال

نخستین تیم صعود کننده لیگ نخبگان مشخص شد

جزئیات توافق آتش‌بس لبنان و اسرائیل

چه کسانی از مالیات معاف می‌شوند؟

تاکید محمد کبیری بر ارتقاء ارائه خدمات به مراجعه کنندگان بیمارستان کیش

حضور مؤثر بانک صادرات ایران در همایش و نمایشگاه بانکداری نوین و نظام‌های پرداخت یازدهم/ «سپینو»، میهمان ویژه همایش

گاریدو با یک تغییر بزرگ به دنبال اولین برد آسیایی

همایش ملی پتروفن ۱۴۰۳ آذر ماه برگزار می‌شود/ جایزه نوآوری صنعت پتروشیمی به شرکت‌های نوآور اهدا خواهد شد

فیلم/ توضیحات کارشناس صداوسیما درباره قوانین سامانه همسریابی اسلامی

اعضای جدید هیئت‌مدیره شرکت صنایع پتروشیمی خلیج‌فارس معرفی شدند/ خوشرو رئیس هیئت‌مدیره شد

مهمترین عامل رشد حق بیمه تولیدی تعاون

تفکر و فرهنگ بسیجی، زمینه ساز رشد و پیشرفت جامعه است

شبکه‌محوری؛ نقشه راه بیمه سینا

موافقت نتانیاهو با توافق آتش‌بس در لبنان

پیش بینی قیمت دلار فردا ۶ آذر ۱۴۰۳/ افزایش قیمت دلار ادامه دارد؟

پاداش بانک مسکن به مشتریان خوش حساب

حضور فعال بانک ملی ایران در یازدهمین همایش و نمایشگاه بانکداری نوین و نظام‌های پرداخت

بازدید دکتر بهشتی‌نژاد از غرفه بیمه سرمد در هجدهمین نمایشگاه بین‌المللی Iran Conmin ۲۰۲۴

بازگشت ستاره استقلال پس از ۵۶ روز

با قطعی برق خداحافظی کنید

ثبت آیفون مسافری از امروز آغاز شد

پیش‌بینی عجیب از درصد رشد جمعیت در ایران

صادرات گاز ایران به عراق مطابق برنامه برقرار است

پیش بینی قیمت سکه و طلا فردا ۶ آ‌ذر ۱۴۰۳/ عقبگرد سکه با فرمان اونس جهانی طلا

ترکیب استقلال برای دیدار با پاختاکور

غرق شدن قایق پناهجویان در آب‌های یونان

معرفی گزارشگران دیدارهای استقلال و پرسپولیس

پزشکیان: باید با مردم درباره اصلاحات اقتصادی ضروری صحبت کنیم

فیلم/ روایت جالب فرزند آیت‌الله جوادی آملی از شیوه تربیتی پدر

فیلم/ سکانسی شوکه‌کننده از سریال مسافران در سال ۸۸

فیلم/ بازی متفاوت بیتا سحر خیز در فیلم مهران مدیری

نماینده بابل: موضوع FATF باید حل شود

عکس/ استوری بامزه سردار آزمون از دخترش

پیش‌بینی بورس فردا سه‌شنبه ۶ آذر ماه ۱۴۰۳

کشف گنجینۀ شگفت‌انگیز ساسانی در دشت‌های اسکاتلند+ عکس

عکس/ بهترین مواد غذایی برای مبتلایان فشاری خون بالا

پایتخت جدید ایران کجاست؟