اقتصاد۲۴- به گزارش روابط عمومی سازمان نظام صنفی رایانهای استان تهران، «جعفر محمدی» رئیس کمیسیون کراد فاندینگ درباره فعالیتهای این کمیسیون، توضیح داد: «کراد فاندینگ موضوع جدیدی در کشور بوده و به سرعت هم در حال رشد است. با توجه به این که وضعیت تامین مالی برای کسبوکارهای کوچک و متوسط، از سایر کانالها خوب نیست، بار خوبی بر روی تامین مالی جمعی افتاده و به همین دلیل، رشد بسیار بالایی دارد.»
او در زمینه میزان رشد تامین مالی جمعی در سالهای اخیر گفت: «ما در سال ۹۹ به میزان ۲ و نیم میلیارد تومان تامین مالی از طریق کراد فاندینگ در کشور داشتیم، این رقم در سال ۱۴۰۰ به حدود ۸۰ میلیارد رسید. در پایان سال ۱۴۰۱ با مقداری کاهش به حدود ۷۰۰ میلیارد تومان رسید و امروز تا کنون به ۱۲۰۰ میلیارد تومان رسیده است. پیشبینی میکنیم این رقم تا پایان سال به ۲ برابر افزایش یابد.»
محمدی گفت: «با توجه به این که حوزه کراد فاندینگ جدید است، پلتفرمها وظایف و مسئولیتهای سنگینی داشته و نیازمند هماهنگی هستند. بیشتر کار اصلی این کمیسیون هماهنگی میان پلتفرمهای فعال بوده و از سویی دیگر کمک به تصمیمگیریها و ایجاد چارچوبها توسط تنظیمگر است. با این روش میتوان به مناسبتترین شیوه ممکن علاوه بر ایجاد هماهنگی، نظرات تنظیمگر را نیز داشته باشیم و همچنین منافع پلتفرمها تامین شده باشد و حجم تامین مالی در کشور افزایش یابد تا کسبوکارهای کوچک و متوسط بیشتری امکان استفاده از این فضا را داشته باشند.»
او گفت: «در همین راستا نشستهای متعددی برای اشتراک تجارب برگزار کردهایم و تلاش میکنیم تا در همان اول کار دانش مورد نیاز را به پلتفرمهای کوچکتر و تازه وارد، انتقال داده تا دچار مشکل نشوند و فرایندهای معیوبی در پیش نگیرند که به کل اکوسیستم آسیب وارد شود. از سویی دیگر تعاملات بسیار موثری با تنظیمگر که شامل فرابورس، بورس و هیات دولت است، را داشتهایم. در این زمینه توانستهایم در ایجاد چارچوبها، تنظیم دستورالعملها و ارائه پیشنهادها به خوبی عمل کنیم و وزنه سنگینی در این مسیر باشیم.»
محمدی درباره مهمترین اولویتهای این کمیسیون در دوره ششم هیات مدیره سازمان نصر تهران، توضیح داد: «کمیسیون کراد فاندینگ در اواسط فعالیت این دوره هیات مدیره تشکیل شد. مهمترین اولویت آن ایجاد هماهنگی میان پلتفرمهای مختلف و از یک سو ایجاد تعامل موثر با تنظیمگر بوده است برای این که شتاب رشد تامین مالی برای این فضا، افزایش یابد.»
عضو هیات مدیره سازمان نظام صنفی رایانهای استان تهران درباره موفقیت این کمیسیون در دستیابی به اهداف خود گفت: «با توجه به این که تعامل میان پلتفرمها یک نیاز بوده است، همه پلتفرمها به نوعی اتفاق نظر دارند که کمیسیون نقش خوبی برای ایجاد ارتباط کاری موثر میان آنها داشته است. همچنین با توجه به جایگاه سازمان نظام صنفی در کارگروه ویژه اقتصاد دیجیتال و سایر جاها، توانستهایم حتی فراتر از کاری که سازمان بورس و اوراق بهادار یا فرابورس، انجام میداده کمکهای لازم را ارائه دهیم. شاید اگر سازمان نصر حضور نداشت انجام کارهای صورت گرفته، ماهها و یا شاید سالها زمان میبرد.»
محمدی درباره چالشهای پیش روی در بخش کراد فاندینگ، گفت: «این حوزه جدید است و رگولاتور به اندازه پلتفرمها درگیر این موضوع نیست و به واسطه نگرانی از آثار جانبی و مشکلاتی که وجود آنها محتمل است بسیار محافظهکارانه عمل میکند. به نظر میرسد این محافظه کاری رگولاتور بزرگترین مشکل در مسیر توسعه سریع کراد فاندینگ در کشور است.»