اقتصاد۲۴- فاطمه راکعی نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی و فعال حوزه زنان با اشاره به از سر گیری فعالیت گشت ارشاد میگوید: با وجود سختیهای مردم و محدودیتهای عدیده در جامعه، برخی تصمیم میگیرند دوباره گشت ارشاد را راهاندازی کنند که این موضوع بسیار تعجب و تاسف برانگیز است. لازم است کسانی پیدا شوند و به حاکمیت مشورت بدهند و عواقب اصرار به این اشتباه را متذکر شوند، زیرا کسانی که اصرار به فعالیت گشت ارشاد دارند، گوش شنوایی ندارند و برایشان مهم نیست با اصرار به کار غلط، جامعه را با چه شرایطی روبرو میکنند. آنها باید به ملت پاسخ بدهند «گشت ارشاد نتیجه مطلوبشان را داشته است یا نه؟» اگر نداشته است، باید تجدیدنظر کنند.
این فعال سیاسی اصلاح طلب میگوید: مسئولان واقعا شرایط کشور را نمیبینند و نمیدانند مردم چه وضعیت سختی دارند؟ تندروها این همه مشکلات سیاسی، اقتصادی، اجتماعی، بینالمللی و این همه اختلاف طبقاتی را نمیبینند و دستدرکاران هم اصلا پاسخگو نیستند، اما مسئله اصلیشان حجاب خانمها است. واقعا مسئله اصلی حجاب خانمها است یا گرانیهای سرسرسامآور، به آرزو تبدیل شدن خرید خانه و بالا رفتن سن ازدواج؟ به راستی حاکمیت باید دغدغه کدام را داشته باشد.
او میگوید: بعد از اینکه جنبش مهسا امینی شکل گرفت، به معترضان اتهامهای زیادی زدند. در حالی که آن حرکت با حضور واقعی زنان، دختران و مادران ایرانی شکل گرفت و اصل اعتراض به گشت ارشاد و حجاب اجباری مورد حمایت بسیاری از خانوادههای شهدا و جانبازان و زنان محجبه بود. حاکمیت نمیداند در عصری که عصرِ پیشرفت تکنولوژی و گسترش ارتباطات است، مردم سلیقهشان فرق کرده و خواهان سبک جدیدی از زندگی هستند. به آنهایی که نگران اسلامیت هستند، میگویم، مگر امام نگفتهاند «احکام اسلامی باید بر مبنای مقتضیات زمان و مکان باشد» مقتضیات زمان و مکان الان تعریف دیگری از زندگی دارد؟ چون همه در یک دقیقه از رخدادهای جهان با خبر میشوند، پس باید گفت طبیعی است که معیارهای زندگی ایدهآل فرق کند. واقعا درک این مطلب خیلی سخت است که گروهی متوجه نیستند با مردم امروز باید چطور رفتار کنند؟
نماینده ادوار مجلس با اشاره به محدودیتهای مختلف ایجاد شده برای مردم تصریح کرد: جالب است، در حالی بر سر پوشش با مردم مقابله میکننند که همین مردم در تامین مایحتاج اولیه هم مشکل دارند و دیگر نمیتوانند به خرید مسکن حتی فکر کنند. مشکل ازدواج هم که اظهرمنالشمس است. مردم با سبکی که مدنظر حاکمیت است، مشکل دارند و به همین دلیل نمیتوانند با اجباری بودن حجاب کنار بیایند. جالب است بین علما و فقها هم اختلافنظر و عقیدهای جدی دارند.
او میگوید: اخیرا یکی از مسئولین فرهنگی گفته است «مردان فقط بدن زنان را میخواهند» این اظهارنظر خیلی سخیفتر از آن است که بخواهیم پاسخم بدهیم. دردناک است بعد از اینهمه جوان که کشته شدند، چه موافقان و چه آنهایی مخالفان حجاب اجباری بودند و شلیکهایی که به چشمان دختران زیبا شد، عدهای همچنان اصرار به گشت ارشاد اصرار دارند و نمیدانند این اصرارشان چه تبعات منفیای دارد.
بیشتر بخوانید: در دومین روز حضور گشت هنجار اجتماعی با موضوع حجاب چه گذشت؟
راکعی میگوید: جایی دیدم که نیروی انتظامی گفته است «بغل ماشینها گشت ارشاد ننوشته است» واقعا مردم را چه تصور میکنند؟! یعنی «اسمش را نیار، خودش را بیار» این برخوردها باعث شده است، مردم حجاب را با دیگر مواردی، چون فساد اداری، فساد اقتصادی و .. مقایسه میکنند تا مطالبات عمومی در جامعه مطرح شود. در همچین شرایطی آمدهاند «اسمش را برداشته و خودش را آوردهاند»
او ادامه میدهد: «میزان رای مردم است» چیزی جز اهمیت دادن به مردم و نظر و خواستههایشان نیست. در حالی که به گواه تاریخ امام علی (ع) به خاطر احترام به نظر مردم قید حکومت را زد، این چه نوع حکمرانی با مردمی است که در عصر پیشرفت تکنولوژی و ارتباطات زندگی میکنند؟ ما در ایران بزرگ چند فرهنگی و چندصدایی داریم که برخی با اصرار به تندروی این ارزشها را به راحتی نادیده میگیرند.
راکعی در پایان میگوید: در شرایطی که جامعه با گذر از اتفاقات سال گذشته یک مقدار به ثبات رسیده است و همچنین در حالی که اپوزیسیون عملا به ناکارآمدیاش ایمان آورده است، به جای اینکه بنشینیم و در داخل مسائلمان را حل کنیم، با راهاندازی دوباره گشت ارشاد بیتدبیری را به اوج میرسانیم و عدهای با توهین به درک و شعور مردم شرایطی را به وجود میآورند که دیگر نشود، کار را درست و بحران را جمع کرد. تندروها میخواهند این بار با باورها و اعتقادات اصیل مردم نسبت به حماسه محرم و عاشورا بازی کنند که در آستانه محرم حسینی دوباره بر طبل این مسائل میکوبند.