تاریخ انتشار: ۱۰:۴۰ - ۲۱ مرداد ۱۴۰۲

شرط جدید پلاک کردن خودرو اعلام شد

مهران سالاریه، ­رییس ستاد نوسازی ناوگان و اسقاط خودرو‌های فرسوده اخیرا در گفت‌وگویی که با یکی از رسانه‌ها داشته، اعلام کرده که براساس ماده ۱۰ قانون ساماندهی صنعت خودرو و اصلاحیه این ماده، یکی از ارکان شماره‌گذاری خودرو‌های تولیدی یا وارداتی، مجوزی است که از سمت ستاد نوسازی ناوگان و اسقاط خودرو‌های فرسوده باید ارایه شود تا پلیس راهور ناجا نسبت به شماره‌گذاری اقدام کند.

خودرو

اقتصاد۲۴- او در این مورد توضیح داده که هماهنگی‌هایی از قبل صورت گرفته که باید مجوز شماره‌گذاری و معرفی خودرو‌های تولیدی از سمت این ستاد انجام شود بنابراین شماره‌گذاری تعدادی از خودرو‌ها اکنون از طریق سامانه‌ای که برای این مورد طراحی شده، در حال انجام است.

در همین خصوص مکاتبه‌ای هم با رییس پلیس راهور ناجا صورت گرفته، مبنی بر اینکه همه خودرو‌هایی که تولید یا وارد شده‌اند و آماده شماره‌گذاری هستند، الزاما از این ستاد باید برای دریافت عوارض اسقاط اعم از نقدی یا گواهی اسقاط اقدام شود تا بعد از آن به پلیس راهور معرفی شوند.
رییس ستاد نوسازی ناوگان و اسقاط خودرو‌های فرسوده گفته است: از رییس پلیس راهور درخواست داریم که به همکاران خود این موضوع را اعلام کنند تا زمانی که مجوزی از سمت این ستاد صادر نشده نسبت به شماره‌گذاری اقدام نکنند. خودرو‌های وارداتی نیز همانند گذشته ملزم به ارایه گواهی اسقاط هستند، اما هنوز آیین‌نامه آن تدوین نشده است. بر این اساس، هرچند هنوز خودرو‌های وارداتی همانند گذشته ملزم به ارایه گواهی اسقاط هستند، اما هنوز آیین‌نامه آن تدوین نشده است.


بیشتر بخوانید: ماجرای واژگونی اولین خودرو‌های وارداتی چه بود؟


باتوجه به آزاد شدن بحث واردات خودرو‌های دست دوم ستاد نوسازی ناوگان و اسقاط خودرو‌های فرسوده به دنبال این است تا ساز و کار جدیدی را برای این منظور تهیه کند، حال که آیین‌نامه تدوین نشده، واردکنندگان ملزم شده‌اند به‌ازای شماره‌گذاری دو خودروی وارداتی، یک گواهی اسقاط ارایه دهند که با اعلام این خبر قیمت برخی خودرو‌ها نیز روندی کاهشی به خود گرفته است.

بازار تعمیر و نگهداری خودرو در ایران پررونق‌تر از اسقاط آن است

امیرحسن کاکایی، کارشناس صنعت خودرو در این باره به «اعتماد» گفت: اسقاط خودرو‌های فرسوده در ایران پدیده پیچیده‌ای است و اصلا مشخص نیست که یک خودرو بعد از ۱۰ سال فرسوده محسوب می‌شود یا ۱۵ و ۲۰ سال، این درحالی است که در کشور‌هایی نظیر هندوستان یا کشور‌های اروپایی به دلیل رطوبت بالایی که این کشور‌ها دارند خود به خود خودرو‌ها پس از ۱۰ سال عمرشان به پایان می‌رسد، چراکه استهلاک در این کشور‌ها بالاست و در بخش خودرو‌های سنگین هم بعد از ۳ سال خودرو مستهلک محسوب می‌شود به دلیل اینکه ۲۴ ساعته از این خودرو‌ها استفاده می‌کنند و هم به دلیل شرایط آب و هوایی که در این کشور‌ها وجود دارد.

این کارشناس صنعت خودرو درخصوص وضعیت خودرو‌های فرسوده در ایران نیز گفت: در ایران شرایط آب و هوایی و وضعیت به گونه‌ای است که خودرو کالای مصرفی نیست و کالایی سرمایه‌ای محسوب می‌شود و مردم هم از این کالا مراقبت می‌کنند و بازار تعمیر و نگهداری خودرو هم پررونق است و به نسبت قیمت خودرو که بالاست هزینه‌های نگهداری از خودرو به‌صرفه‌تر است و به همین دلیل هم در آمار خودرو‌های فرسوده اختلافات زیادی وجود دارد.

با واردات رشد کند بازار اسقاط هم رونق می‌گیرد

او در پاسخ به این پرسش که چقدر احتمال دارد با اجرای این قانون، قیمت خودرو به مدار صعودی بازگردد، گفت: افزایش قیمت خودرو با اجرای قانون اسقاط به پارامتر‌های زیادی وابسته است، اگر بخواهیم به صورت منطقی قیمت اسقاط خودرو را در نظر بگیریم این رقم در محدوده ۷ تا ۸ میلیون تومان خواهد شد که این میزان در مقابل سایر هزینه‌های خودرو به خصوص خودرو‌های وارداتی رقم بسیار ناچیزی است.

کاکایی خاطرنشان کرد: البته یک بحثی هم از گذشته مطرح بود که به جای اینکه اسقاط خودروی فرسوده صورت گیرد هزینه آن را اعلام کنند و این رقم را پرداخت کنند و دولت هم پیگیر فرآیند اسقاط شود، اما اینکه اجبار در اسقاط خودرو باشد کم‌کم اسقاط خودرو هم ارزشمند می‌شود و به دلیل اینکه این فرآیند شرطی است برای واردات خودرو، پس یک بازار به شمار می‌رود و در صورتی که میزان واردات رشد کند بازار اسقاط هم رونق پیدا می‌کند.

برخی خودرو‌ها عمر ۵۰ ساله دارند

این کارشناس صنعت خودرو در ادامه افزود: امروز تریلی‌هایی در کشور تردد می‌کنند که ۵۰ سال از عمرشان می‌گذرد، اما در ایران هنوز اسقاط نشده‌اند و برخی هم همچنان با این تریلی‌ها کار می‌کنند و اصلا جایگزینی برای آن‌ها نیست.

او ادامه داد: البته چند سالی بود که موضوع مربوط به اسقاط خودرو مطرح نبود هم به دلیل ممنوعیت‌ها در بخش واردات خودرو و هم اینکه دولت بودجه‌ای بابت اسقاط خودرو نداشت و این روز‌ها هم در صورتی که بازار واردات پررونق باشد قطعا اسقاط خودرو هم قیمت‌ها را افزایش خواهد داد.

کاکایی ادامه داد: فعلا براساس قیمت‌هایی که برای اسقاط خودرو وجود دارد و باتوجه به قیمت‌های بالای خودرو که بیش از ۵۰۰ میلیون تومان است رقم اسقاط ناچیز است و تاثیر زیادی هم بر قیمت نهایی خودرو ندارد، اما اگر تنها این فرآیند را بخواهند برای پلاک کردن خودرو در نظر بگیرند باید کسی باشد که خودروی فرسوده برای اسقاط داشته باشد و حاضر باشد خودرو را هم برای اسقاط بدهد تا این قانون اجرایی شود.

عمر مفید خودرو در ایران از ۱۰ به ۲۰ سال رسید

او در مورد عمر مفید خودرو‌ها در کشور‌های دیگر گفت: عمر مفید خودرو در کشور‌های اروپایی بین ۳ تا ۵ سال است به خصوص خودرو‌های سنگین که به سرعت فرسوده می‌شوند، اما در ایران بیش از ۶ میلیون خودروی فرسوده وجود دارد به خصوص در مورد تاکسی‌ها و خودرو‌های سنگین که قبلا سن مفیدشان ۱۰ سال بود، اما به دلیل اینکه مردم این خودرو‌ها را نگه داشتند دولت سن خودرو‌های فرسوده را ۱۵ سال اعلام کرد و الان به ۲۰ سال رسیده است.

کاکایی خاطرنشان کرد: مردم در ایران به ندرت به سمت اسقاط خودروهای‌شان می‌روند و دولت‌ها هم در طول ۲۰ سال گذشته مرز فرسودگی خودرو را تغییر دادند و به همین دلیل در خیابان‌های سطح شهر پیکان و یا وانت پیکان‌های ۴۰ سال پیش هم همچنان تردد می‌کنند و ما می‌بینیم که این خودرو‌ها با وجودی که فرسوده شده‌اند، اما هنوز اسقاط نشده‌اند و صاحبان این خودرو‌ها هم نمی‌خواهند آن‌ها را اسقاط کنند، چون قادر به جایگزینی این خودرو‌ها نیستند، چراکه اگر خودروی خود را ۱۰ میلیون تومان بفروشند، حداقل باید ۲۵۰ میلیون تومان بابت خرید خوردوی جدید بدهند.

این کارشناس صنعت خودرو افزود: در دنیا برای خودرو‌های سنگین شرایط این‌گونه است که پلیس جلوی خودرو‌های با سن بالا را می‌گیرد و در صورتی که تشخیص دهد خودرو فرسوده شده از تردد آن جلوگیری می‌کند، اما در ایران این سخت‌گیری‌ها وجود ندارد.

کاکایی تصریح کرد: اسقاط خودرو به فرآیندی گفته می‌شود که یک خودروی فرسوده به صورت کامل منهدم شود و در دنیا هم با اسکریپر خودرو‌ها را به صورت کامل له می‌کنند و مواد اولیه آن مانند چدن و ... را جدا می‌کنند، اما در صورتی که این خودرو‌ها را قبل از این فرآیند بخرند و قطعات آن را به صورت جداگانه باز کرده و تمیز کنند و بفروشند محلی برای تقلب محسوب می‌شود.

او در مورد احتمال تقلب برای دریافت گواهی اسقاط نیز افزود: مراکز اسقاط در سطح کشور زیادند و چندان کنترلی هم بر آن‌ها نمی‌شود در نتیجه ممکن است افراد تاییدیه هم از مرکز اسقاط بگیرند، اما خودروی اسقاطی همچنان در حرکت باشد که اصل ماجرا مشکلات اقتصادی در کشور است.

کاکایی با بیان اینکه وضعیت حمل و نقل خودرو‌های فرسوده در ایران آشفته است و پلیس هم قادر نیست جلوی این جمعیت بایستد، گفت: این درحالی است که در کشور‌های اروپایی اشخاص خودرو‌های فرسوده را نمی‌خرند و شرکت‌های حمل و نقل این کار را انجام می‌دهند و یک نوع کسب و کاری هم در این زمینه به شمار می‌رود و پس از ۵ سال فرد خودرو را با یک رقم معقولی می‌فروشد و با مشوق‌هایی که وجود دارد یک خودروی جدید را خریداری می‌کند.

منبع: روزنامه اعتماد
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

قیمت گوشت گوسفند، گوساله و مرغ + جدول

قیمت سکه و طلا امروز جمعه ۱ تیر ۱۴۰۳ + جدول

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت خودرو‌های پارس خودرو امروز + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

عکس/ احمدی‌نژاد با خاتمی هم سفره شد!

فیلم/ جهانگیری: با کسانی روبه رو هستیم که با توهم زندگی می‌کنند

شرط هواداران برای بازگشت بیرانوند

قیمت دلار و یورو امروز جمعه ۱ تیر ۱۴۰۳ + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز جمعه ۱ تیر ۱۴۰۳ + جدول

قیمت All-in-One اپل امروز + جدول

قیمت انواع لپ تاپ ام اس آی MSI امروز + جدول

قیمت خودرو‌های ایران خودرو امروز جمعه ۱ تیر ۱۴۰۳ + جدول

عکس‌های وایرال شده از استایل تازه مرجانه گلچین

رونمایی از بمب پرسپولیسی‌ها برای جانشینی بیرانوند

عکس های خانوادگی مصطفی پورمحمدی وایرال شد

عکس/ بابک زنجانی هم به جمع تخریب‌گران پزشکیان پیوست

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

محمود احمدی نژاد به شایعات پایان داد + عکس

بوی تحریم‌های تازه می‌آید، جلیلی با دو قفل تازه آمده است؟/ پزشکیان به تریبون افراد خاموش جامعه تبدیل شده است/ قالیباف به دنبال حاشیه امن در دعوای بین کاندیداها

فیلم/سخنرانی پرشور ظریف در کاشان و حمله تندرو‌ها

فیلم/ پزشکیان: کاری کردیم مردم مرز نشین با لیسانس و فوق لیسانس و دکترا کولبری کنند

حکم اعدام ‎توماج صالحی نقض شد

فیلم پر بازدید از فارغ التحصیلی دانشجویان دانشگاه طبس

وعده‌های بعید انتخاباتی، این قسمت؛ واردات خودرو!

احتمال جدایی مهدی ترابی از پرسپولیس

انتخاب اول نکونام برای دروازه استقلال

گزارش بورس امروز شنبه ۲ تیرماه ۱۴۰۳

بیرانوند دوباره به پرسپولیس برمی‌گردد؟

اعلام زمان بعدی حراج سکه

فیلم/ واکنش کودک خردسال در غزه هنگام شنیدن صدای گلوله

پشت پرده ماجرای دست راست زاکانی + عکس

فیلم/استقبال گرم مردم کردستان از مسعود پزشکیان

آشنایی با موزه سینما در تهران

عکس قدیمی از دورهمی احمدی نژاد با دوستانش در خوابگاه

مقصد گل‌محمدی و بیرانوند یکی شد!؟

وضعیت ستاره‌های پرسپولیس برای فصل آینده

بیانیه تازه نهضت آزادی در حمایت از مسعود پزشکیان

برای بازار مسکن هم فرق می‌کند که «کی رئیس جمهور بشه»

پشت پرده اجرای حکم چند فعال رسانه ایی در اوج مبارزات انتخاباتی

لیموزین اوروس؛ لوکس‌ترین خودرویی که پوتین به رهبره کره شمالی هدیه داد + عکس

فیلم/صحبت های مسعود پزشکیان به زبان کردی با مردم سنندج

زمان برگزاری حراج بعدی شمش طلا اعلام شد

فیلم/رهبر انقلاب: قضات به سراغ مبانی حقوق بشری غربی نروند

تحصن جمعی از کارگران اخراجی صنعت فولاد ایران در مقابل مجلس

آشنایی با موزه زیستی پردیسان

احضار ۴ نفر به دلیل دستکاری در نظرسنجی‌های انتخاباتی

اظهارات جنجالی حسین الله کرم علیه پزشکیان و قالیباف

عکس/ قمی ها به ستاد انتخاباتی پزشکیان رحم نکردند!

فیلم/ توصیه انتخاباتی رهبر انقلاب در دیدار مسئولان دستگاه قضا

دیدار مسئولان دستگاه قضا با رهبر انقلاب

دستور فروش فوری اموال کوروش کمپانی

ظریف: سردار سلیمانی گفت جلیلی رئیس‌جمهور شود من یک روز نمی‌مانم

حسین شریعتمداری به پزشکیان، نهج البلاغه یاد داد!

همگام با شروع فصل نقل و انتقالات و انتخابات؛ خانه‌به‌دوشان کابوس اجاره‌بها می‌بینند

عکس/مسعود پزشکیان بر مزار شهدای هواپیمای اوکراین

چرا نام حسن روحانی برای تندروها کابوس است؟

اعطای تسهیلات ۴۰ میلیارد ریالی به داروخانه‌ها از سوی بانک رفاه کارگران

مهران غفوریان و جواد عزتی در پشت صحنه زخم کاری + عکس

‌وعده‌های عجیب نامزد‌ها بدون توجه به تبعات پول‌پاشی

۵ پرسش محیط زیستی از نامزد‌های انتخاباتی؛ از تغییراقلیم، مساله آب، فرونشست زمین تا آلودگی هوا و انقراض و کاهش تنوع‌زیستی

جزئیاتی جدید دلایل آتش سوزی در بیمارستان قائم

زاگرس در آتش؛ ۹۵ درصد آتش سوزی‌ها با عامل انسانی

فیلم/سخنرانی جنجالی محمد جواد ظریف در کاشان

آغاز واریز مابه‌التفاوت حقوق فروردین‌ماه بازنشستگان+جدول

شیخ اطلاعات؛ نگاهی به کارنامه و سابقه وزیر اسبق کشور و دادگستری/ مصطفی پورمحمدی کیست؟

حال و روز درختان پارک جنگلی چیتگر

پشت پرده وعده پرداخت یارانه توسط نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری