تاریخ انتشار: ۱۴:۰۳ - ۲۵ مرداد ۱۴۰۲

دانش‌بنیان کردن تولیدکنندگان بزرگ مهم‌ترین هدف ستاد ماشین‌سازی است

دبیر ستاد توسعه اقتصاد دانش‌بنیان ماشین‌سازی و تجهیزات پیشرفته صنعتی در جمع اصحاب رسانه بر دانش‌بنیان شدن تولیدکنندگان بزرگ این حوزه تاکید کرد.

دبیر ستاد توسعه اقتصاد دانش‌بنیان ماشین‌سازی و تجهیزات پیشرفته صنعتی

اقتصاد۲۴- به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، نشست خبری با حضور سید محمدمهدی هادوی، دبیر ستاد توسعه اقتصاد دانش‌بنیان ماشین‌سازی و تجهیزات پیشرفته صنعتی، ۲۵ مردادماه، با حضور جمعی از اهالی رسانه، در محل معاونت علمی، فناوری اقتصاد دانش‌بنیان برگزار شد.

هادوی بحث خود را با این نکته کلیدی آغاز کرد که مهم‌ترین هدف ستاد توسعه اقتصاد دانش‌بنیان ماشین‌سازی و تجهیزات پیشرفته صنعتی، دانش‌بنیان کردن تولیدکننده‌های بزرگ است بدین معنا که با دانشی کردن و استفاده از فناوری‌های روز، ارزش افزوده بالایی را ایجاد کنیم و در این راستا، گفت: ۱۸۴۵ شرکت دانش‌بنیان داریم و می‌کوشیم آن تعداد از این شرکت‌ها را که هنوز به حوزه‌های تجاری بزرگ ورود نکرده اند را وارد بازار صنعتی و تجاری کنیم و این مهم را از رهگذر ادغام این شرکت ها، قرارداد‌های همکاری و کار‌های مشترک دنبال می‌کنیم.

وی در ادامه به نظام جدید ارزیابی و حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان گریز زد و گفت: بر اساس نظام ارزیابی جدید، شرکت‌های دانش‌بنیان، به سه دسته «نوپا»، «نوآور» و «فناور» تقسیم می‌شوند و در این میان، تمرکز ستاد، بیشتر بر شرکت‌های فناور است چراکه تمامی محصولات این شرکت‌ها دانش بنیان است.

هادوی افزود: چیزی حدود ۸ درصد از شرکت‌های ما فناور هستند و باید تعداد آن‌ها را بیشتر کنیم تا بتوانیم ارزش افزوده بیشتری را دریافت کنیم. در حوزه صنعت هم چیزی حدود ۶۰۰۰ هزار شرکت دارای پروانه بهره برداری صنعتی دارند و ۲۵۰ هزار نفر در این صنعت کار می‌کنند، بر این اساس، جمعیت صنعتگران ما جمعیت بزرگی است و از این تعداد شرکت فعال در حوزه صنعت، برخی دانش بنیان وبرخی غیر دانشی هستند.

دبیر ستاد توسعه اقتصاد دانش‌بنیان ماشین‌سازی و تجهیزات پیشرفته صنعتی، میزان تولیدات صنعتی در سال را ۳ میلیارد دلاردانست و افزود: واردات از ۵ تا ۸ میلیارد دلار به صورت رسمی داریم و می‌کوشیم تا بازار داخلی را تبدیل به ساخت داخلی کنیم و ۸ میلیارد دلار را برای وارد کردن فناوری‌های جدید هزینه کنیم.

وی تاکید کرد: اهداف ما در این ستاد، نخست توسعه بازار داخل و دوم توسعه بازار صادراتی است که البته بحث‌های دیپلماسی و مسائل تحریم هم در این زمینه اثرگذار هستند و نمی‌توان از نقش و تاثیر آن‌ها بر این روند‌ها چشم پوشید. نکته دیگر در خصوص صادرات بحث رقابت پذیری است و در این مسیر چهار ماموریت را دنبال می‌کنیم نخست کاهش قیمتها، دوم افزایش تعهدات پس از فروش، سوم روزآمد کردن محصولات و تجهیز کردن آن‌ها به فناوری روز و چهارم ارتقا مقبولیت و مطلوبیت است.

هادوی افزود: سالانه ۲۵۰ میلیون دلار صادرات رسمی داریم که راضی کننده نیست و در پی این هستیم که این سقف را به ۱ میلیارد دلار در سال برسانیم. کشور‌های رقیب ما در حوزه صنعت در کنار کشور‌های اروپایی و کشور چین است که به عنوان یک رقیب جدی شناخته می‌شود. از لحاظ کیفیت در بعضی از صنایع مثل صنایع غذایی صادرات خوبی داریم و کشور‌های اروپایی و کانادا در این حوزه بازار هدف ما هستند.

وی مبنای برنامه ریزی در ستاد، سند سیاستی توسعه صنعت ماشین سازی و تجهیزات دانست که از ۲ سال پیش کلیدخورده است و گفت: درتحقق این سند از وزارت صنعت، معدن و تجارت، فدراسیون، انجمن‌ها و ۱۱ تشکل کمک می‌گیریم و در ستاد، مشخصا آن بخشی از کار را دنبال می‌کنیم که بر اساس سند بر عهده معاونت علمی نهاده شده است و از آن جمله می‌توان به نفوذ فناوری و توسعه دانش بنیان‌ها در حوزه صنعت، مهارت افزایی و مجهز کردن نیرو‌های کار صنعتگر و توسعه فضای کسب و کار اشاره کرد و دیگر فعالیت‌ها را وزارت صنعت دنبال می‌کند.

وی بازوی اجرایی این سند را فدراسیون ها، انجمن‌ها و تشکل‌های خصوصی دانست و برای ستاد و معاونت نقشی تسهلیگر و هماهنگ کنده قائل شد.

هادوی همچنین در خصوص صادرات، گفت: کشور‌های هدف ما در امر صادرات، چین، آفریقای جنوبی، سوریه و عراق هستند که البته صادرات به کشور‌های اروپایی نیز از دغدغه‌های ما است و این مهم را هم به نوعی در دستور کار داریم، با بعضی از کشور‌ها مراودات خوبی داریم و می‌کوشیم این ارتباطات را تسهیل کنیم. او مشخصا در مورد سوریه به صادرات ماشین آلات، تزریق پلیمر و صنایع غذایی اشاره کرد.

نیاز به استانداردسازی و ارائه گواهی از دیگر موضوعاتی بود که هادوی بر آن تاکید گذاشت و بر تسهیل گری در این مهم هم اشاره کرد.

نکته مهم دیگری که در صحبت‌های هادوی طرح شد و به نوعی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان به عنوان بانی آن شناخته می‌شود، طرح مالکیت فکری و صنعتی بود. واقعیت این است که آن‌ها که در حوزه تجهیزات، خلاقیت و نوآوری ایده‌های خوبی دارند از آنجا که دلگرم به حفظ مالکیت فکری و صنعتی ایده خود نیستند و دراین زمینه نگرانی دارند، معمولا از طرح ایده خود خودداری می‌کنند و در نتیجه این ایده‌ها در همان وضعیت آزمایشگاهی منحصر و بلقوه باقی می‌ماند. از این رو، هادوی یکی از برنامه‌های مهم معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان را تحقق این مالکیت فکری و صنعتی دانست.

از دیگر موضوعات طرح شده در این نشست خبری، مساله معافیت مالیاتی بود. بر اساس این طرح، شرکت‌های بزرگ با بستن قرارداد با شرکت‌های دانش بنیان می‌توانند از این معافیت بهره‌مند شوند این اقدام از دو جهت می‌تواند مثمرمثمر باشد، نخست نفوذ فناوری و نوآوری در شرکت‌های بزرگ و دوم کمک به شرکت‌های دانش بنیان برای اینکه بتوانند خود را ارتقا داده توسعه ببخشند.

بورس نیرو‌های صنعت به مراکز دانشگاهی نکته پایانی‌ای بود که هادوی بر آن تاکیدنهاد و در این راستا گفت: بورس نیرو‌های صنعت به مراکز دانشگاهی داخل و خارج از کشور از جمله آلمان از دیگر برنامه‌های ستاد است تا طی آن صنعتگران با دانش و فناوری روز آشنا شده و این مهم را به شکل خلاقانه در صنعت و تولید خود وارد کنند گفتنی است در این حوزه همکاری‌های خوبی با ایرانیان خارج از کشور هم رقم زده‌ایم.

ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

همسر هدی صابر، روزنامه‌نگار درگذشت

رونمایی از خرید تازه استقلال + عکس

عکس/ رضا ارحام صدر و محمدرضا شجریان

فیلم/ ۵ رویداد بامزه در مراسم سوگند رئیس جمهور‌های آمریکا

پیش بینی قیمت دلار فردا ۲ بهمن ۱۴۰۳/ سرنوشت دلار پس از تحلیف

عموی تتلو: وکیل خبر صدور حکم اعدام را تایید کرد

گلایه زائران ایرانی از هزینه میلیونی سفر حج

پیش‌بینی بورس فردا سه‌شنبه ۲ بهمن ۱۴۰۳

فیلم/ پاسخ جالب یک روانشناس زن به سوال کامران نجف‌زاده: دیت اول را چه کسی باید حساب کند؟

پزشکیان: آماده گفت‌وگو با آمریکا هستیم

ازسرگیری فعالیت کنسولگری ترکیه در حلب سوریه

پیش بینی قیمت طلا و سکه فردا ۲ بهمن ۱۴۰۳/ افزایش قیمت طلا با سیگنال سیاسی

انتقاد مقام طالبان به تعطیلی مدارس دخترانه

جزئیات بازداشت اعضای یک شبکه تندرو تکفیری در کرمانشاه

سرطان پانکراس یا سرطان لوزالمعده چه علائمی دارد؟

داشتن پوست شفاف و سلامت مفاصل با این مواد خوراکی

عکس/ حال و هوای خیابان بوعلی همدان ۵۷ سال پیش

عکس/ تیپ خاص هوشمند عقیلی و حسن شماعی زاده ۵۰ سال پیش

ترس از پرواز یا ایروفوبیا چیست؟

فیلم/ آتش‌سوزی مهیب در مس سونگون

بهترین آجیل برای کودکان کدام است؟

اهمیت کارآفرینی در توسعه اقتصادی چیست؟

جزئیات پرونده فروش دارو‌های بیماران سرطانی در تبریز

عکس/ گریم بی نظیر فردین و فرامرز قریبیان در فیلم غزل سال ۱۳۵۵

اینفوگرافی/ اثرات خطرناک رژیم‌های لاغری غیراصولی

عکس/ آشتی‌کنان رامین رضاییان و سیدحسین حسینی مقابل استقلالی‌ها

عکس/ استوری دردناک و غم انگیز عمو پورنگ

عکس/ اصفهان گردی غزل شاکری و همسرش با تیپ اروپایی

شاپور دوم یا شاپور ذوالاکتاف کیست و چگونه امپراتوری ساسانی را به اوج اقتدار رساند؟

عکس/ چهره کاملا متفاوت رامین رضاییان

عکس/ یک خانه عجیب با نشان نازی‌ها در یزد

سیاست‌های اقتصادی ترامپ بازار جهانی را به کدام سو می‌برد؟

عکس/ تیپ اروپایی گوگوش با شنل مخمل ۴۶ سال پیش

روبرتو پیاتزا: می‌خواهم کار ولاسکو را در ایران انجام دهم

ماجرای قمه‌کشی در بیمارستان لقمان چه بود؟

عکس/ گارد جاویدان مقابل مقبره رضاخان ۶۲ سال پیش

رامین رضاییان تنبیه شد

عکس/ حضور جنجالی قاضی صلواتی در مراسم تشییع قضات رازینی و مقیسه

جزئیات جدید درباره زندگی عامل ترور قاضی مقیسه و رازینی

عکس/ تجدید خاطره بهنوش بختیاری در اینستاگرام با این متن خنده دار

فیلم/ بارش شدید برف هم اکنون در پیرانشهر

ارزش سهام عدالت امروز دوشنبه ۱ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

موشک کروز تاروس KEPD ۳۵۰

عکس/ نوشتن عقدنامه با زعفران در محله کن ۱۰۸ سال پیش

متأسفانه عده‌ای موضوع اشتغال را به مستمسکی برای زدن نهاد وکالت تبدیل کردند

جزئیات وحشتناک کودک‌آزاری در بوکان

نرسی پسر شاپور یکم ساسانی کیست؟/کسیکه رومیان او را نارسِس نامیدند

غبار فراموشی بر زادگاه فردوسی

قیمت قند و شکر امروز + جدول

عکس/ ترکیب استقلال مقابل شمس آذر