اقتصاد۲۴-جبرائیل برادری اشاره به اقدامات صورت گرفته در راستای افزایش خدماترسانی اظهار داشت: ۴۳ طرح کشاورزی در حوزههای آب، خاک، تولیدات گیاهی و دامی، صنایع تبدیلی و تکمیلی با اعتباری بالغ بر ۲۸۷ میلیارد تومان و اشتغالزایی ۲۰۷۰ نفر در هفته دولت به بهرهبرداری میرسد که منجر به صرفهجویی ۲ میلیون مترمکعب آب و افزایش ۳۰ هزار تنی تولیدات بخش کشاورزی خواهد شد.
وی با بیان اینکه یکی از سیاستهای حفظ آب تقویت کشت گلخانهای است افزود: استان تهران در زمینه کشت گلخانهای جایگاه اول را در سطح کشور به خود اختصاص داده و در یک سال گذشته ۲۰۷۰ هکتار توسعه گلخانهای داشتیم که این رویکرد در سال جاری نیز ادامه دارد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان تهران در ادامه با اشاره به افزایش سلامت محصولات گفت: در زمینه تولید محصولات کشاورزی از سموم بیولوژیک و دانشبنیانها بهره گرفته میشود لذا در این راستا، از اول شهریورماه بهمنظور افزایش سلامت کلیه محصولات کشاورزی باید شناسه QR داشته و از زمان کشت تا برداشت تحت کنترل ناظران باشند و کشاورزی که این شناسه را نداشته باشد محصولش در بازار داخل و خارج عرضه نخواهد شد.
برادری بیان کرد: استان تهران دارای ۱ درصد از اراضی کشاورزی کشور و ۵ درصد تولیدات کشاورزی است و با توجه به توسعه صنایع تبدیلی و تکمیلی در حال حاضر این استان بیشترین بهرهوری در خصوص کشاورزی را به خود اختصاص داده است.
بیشتر بخوانید:وضعیت عرضه مرغ بهتر میشود
وی ادامه داد: سال گذشته در حوزههای مربوط به کشاورزی بیش از یک هزار و ۱۷۴ میلیارد تومان تسهیلات به سرمایهگذاران و کشاورزان اعطا شد که استان تهران رتبه نخست کشوری را در این زمینه کسب کرده و از ابتدای سال تاکنون نیز ۲۵۷ میلیارد تومان تسهیلات تا به امروز پرداخت شده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان تهران گفت: در بازار مرغ التهابی نداریم و روزانه حدود ۱۳۰۰ تن مرغ وارد استان میشود؛ در این راستا در تیرماه ۱۳۲ میلیون قطعه جوجهریزی داشتیم و برای اولین بار ظرفیت جوجهریزی استان به یکمیلیون و ۳۰۰ هزار قطعه رسید که این حاصل تلاش برای احیای واحدهای متوقف بوده است.
وی ادامه داد: این برنامهریزی باعث شد که میزان تولید افزایش پیدا کند و التهابی در بازار نداشته باشیم؛ قیمت گوشت مرغ ۷۳ هزار تا ۷۸ تومان بر اساس تلورانس پیشبینی شده بر اساس افزایش هزینه تولید است.
برادری در پایان با اشاره به توسعه سامانههای نوین آبیاری خاطرنشان کرد: در کل کشور چالش آب داریم که در این خصوص چارهای بهجز استفاده از سامانه نوین آبیاری و الگوی کشت نداریم؛ بیش از ۸۵ درصد اراضی که قابلیت تجهیز سامانه نوین آبیاری دارند یعنی ۸۰ هزار هکتار از اراضی به این سامانه تجهیز شدهاند و راندمان آب در استان به ۶۶ درصد رسیده است و به ازای ۲ و نیم کیلوگرم محصول ۱۰۰۰ مترمکعب آب استفاده میشود.