تاریخ انتشار: ۲۰:۲۹ - ۳۱ مرداد ۱۴۰۲

شکست بزرگ ایلان ماسک در پروژه x

کاربران زیادی در جهان از سیاست‌های ایلان ماسک برای این که بعد از خرید توییتر کسب درآمد را در اولویت قرار داده است، شکایت داشتند. حالا خود او در توییتی اعلام کرده همان طور که خیلی‌ها گفتند ایکس شاید شکست بخورد!

شکست بزرگ ایلان ماسک

اقتصاد۲۴-ایلان ماسک در توییت جدیدی گفته است که طبق پیش‌بینی بسیاری از تحلیلگران، ایکس یا توییتر سابق به احتمال زیاد شکست خواهد خورد. ایلان ماسک از زمان خرید این شرکت به مبلغ 44 میلیارد دلار، سعی کرده تغییرات اساسی جدیدی را در این پلتفرم ایجاد کند، از اخراج بیش از سه چهارم نیروی کار توییتر تا تغییر ناگهانی لوگو و ریبرندینگ.

یک شبکه اجتماعی عالی می‌خواهم!
زمانی که ایلان ماسک توییتر را خرید و تغییرات مدنظر خود را در این شرکت اعمال کرد، خیلی‌ها پیش‌بینی می‌کردند که او درنهایت موفق نباشد. حالا خود ماسک در توییتی نوشته است که همان طور که خیلی‌ها گفتند ایکس شاید شکست بخورد، اما آن‌ها تلاششان را خواهند کرد تا یک شبکه اجتماعی عالی بسازند.

ایلان ماسک از زمان ورود به توییتر تلاش زیادی کرده است تا این پلتفرم را از بات‌ها پاک کند و آن را به یک سوپراپلیکیشن شبیه به وی‌چت بدل سازد. اما «مت بایندر» از وب‌سایت Mashable می‌گوید هنوز حدود 42 درصد دنبال‌کنندگان ماسک در ایکس، اکانت‌هایی هستند که هیچ دنبال‌کننده‌ای ندارند. به عبارت دیگر، این اکانت‌ها به احتمال زیاد بات هستند.

تبعات شکست X چیست؟
وال استریت ژورنال در ماه مه نوشته بود یکی از سرمایه‌گذاران توییتر به نام Fidelity می‌گوید ارزش کلی این شرکت به 15 میلیارد دلار رسیده؛ یعنی توییتر از زمان ورود ماسک حدود دوسوم از ارزش 44 میلیارد دلاری خود را از دست داده است. مشخص نیست با هر تغییر جدیدی که ایلان ماسک اعمال می‌کند این رقم به چه اندازه خواهد رسید.

گفتنی است که ایلان ماسک اوایل مردادماه در توییتی گفته بود تعداد کاربران ماهانه پلتفرم ایکس به رکورد جدیدی در سال جاری میلادی رسیده است. او از طریق یک نمودار نشان داد که تعداد کاربران آن‌ها حالا بالغ بر 540 میلیون است.

مجله تایم با استناد به داده های Sensor Tower گزارش داد که متا رقیب X خود به نام Threads را در 5 ژوئیه راه اندازی کرد و به سرعت بیش از 100 میلیون ثبت نام را جمع آوری کرد.

با این حال، شش هفته بعد، نرخ کاربر فعال روزانه پلتفرم از اوج 44 میلیون پس از راه اندازی Threads به حدود 10 میلیون کاهش یافته است؛ به نظر می‌رسد این رقابت بسیار غیرقابل پیش‌بینی خواهد بود.

چرا ممکن است X شکست بخورد؟
ایکس یا همان توییتر سابق TweetDeck را به یک سرویس پولی تبدیل کرد و دیگر امکان استفاده رایگان از آن وجود ندارد. اگر بخواهید از این سرویس (که نام جدیدش XPro است) استفاده کنید، باید مشترک سرویس ایکس پریمیوم (توییتر بلو سابق) باشید.

تغییری که با ریسک خیلی زیادی همراه بود چرا که همان طور که ممکن است این طرح باعث افزایش فروش این سرویس شود، ممکن هم هست با کاهش فروش غیرمنتظره‌ای روبه‌رو شود. کاربران زیادی از سیاست‌های او برای این شبکه اجتماعی که در آن‌ها کسب درآمد را اولویت قرار داده است، راضی نیستند.

آمارها چه می‌گویند؟
توییتر برای محققان و دانشمندان پلتفرم مهمی محسوب می‌شود، زیرا از آن برای تبلیغ تحقیقات علمی و ترویج بحث‌های علمی استفاده می‌کنند. از طرفی دیگر، حضور آن‌ها در زمانی که تلاش زیادی برای مبارزه با انتشار اطلاعات درست می‌شود، نکته مثبتی برای توییتر محسوب می‌شود.

براساس نظرسنجی انجام شده توسط Nature از هزاران دانشمند، بیش از نیمی از محققان علمی که از توییتر (X فعلی) استفاده می‌کنند، مدت زمان حضور خود در این پلتفرم را کاهش داده‌اند یا آن را به‌طور کلی ترک کرده‌اند. علاوه بر این، تقریباً نیمی از شرکت‌کنندگان به شبکه‌های اجتماعی جایگزین مانند Mastodon روی آورده‌اند.

از بین 9200 محققی که در نظرسنجی نیچر شرکت کرده است، بیش از 47 درصد استفاده از این پلتفرم را کاهش داده‌اند و نزدیک به 7 درصد توییتر را به‌طور کلی ترک کرده‌اند. نکته قابل ذکر دیگر اینکه تقریباً همین تعداد از محققان به پلتفرم‌های جدید پیوسته‌اند.

از بین رقبای توییتر، پلتفرم منبع باز Mastodon که حتی زمان اعلام تصاحب تو‌ییتر توسط ماسک رشد قابل‌توجهی داشت، حدود 47درصد از محققان را به خود جذب کرده است. لینکدین و اینستاگرام نیز با جذب 35 و 27 درصد از محققین در رتبه‌های بعدی قرار گرفته‌اند. رقیب متا برای توییتر، یعنی Threads رتبه چهارم را تصاحب کرده است، اما نکته قابل توجه اینکه این برنامه فقط چند روز پس از انجام نظرسنجی Nature ارائه شده بود.

درست مانند گزارش‌های قبلی، یافته‌های نیچر نیز نشان می‌دهد که میزان استفاده از تو‌ییتر توسط کاربران فعال قدیمی این شبکه اجتماعی، کاهش پیدا کرده است.

انتقام ایلان ماسک از سایت‌های علیه او
چندی پیش گفته شد شبکه اجتماعی ایکس در هنگام ورود به لینک‌های مربوط به سایت‌هایی که پیش‌تر علیه ایلان ماسک اقدام کرده بودند، تأخیری 5 ثانیه‌ای را ایجاد می‌کند. به‌ عبارت دیگر، کلیک روی این لینک‌ها موجب می‌شد کاربران ابتدا به صفحه‌ای سفید بروند و چند ثانیه‌ای آنجا بمانند، سپس به صفحه مقصد هدایت شوند.

اولین‌بار کاربران انجمن وب‌سایت هکرنیوز گزارش دادند که ایکس تأخیری را در هنگام ورود به لینک‌های نیویورک تایمز ایجاد کرده است. کاربری در این وب‌سایت گفته بود که این مشکل از روز 4 اوت (13 مردادماه) به‌وجود آمده است.

واشنگتن پست می‌گوید این مشکل تنها درخصوص لینک سایت‌هایی مشاهده شده است که ایلان ماسک به احتمال زیاد با آن‌ها مشکل دارد. از سوی دیگر اما سایت‌هایی مثل ماستودون، یوتوب و فاکس نیوز به‌سرعت باز می‌شوند. ایلان ماسک با این کار آشکارا درحال جلوگیری از دریافت ترافیک توسط این وب‌سایت‌ها و کاهش درآمد احتمالی آن‌هاست؛ چرا که تاخیر در بارگذاری سایت‌ها یکی از عواملی است که می‌تواند ترافیک یک وب‌سایت را کاهش دهد.

مدیر سابق واحد اعتماد و ایمنی توییتر در پستی در بلواسکای درباره این اتفاق نوشت: این یکی از آن چیزهایی است که آن‌قدر دیوانه‌وار به‌نظر می‌رسد که باورکردنش حتی برای توییتر سخت است.

دیکتاتوری به نام ایلان ماسک
ایلان ماسک می‌گوید قابلیت بلاک یا مسدودکردن کاربران در شبکه اجتماعی ایکس از دسترس خارج خواهد شد. البته همچنان می‌توانید در بخش پیام‌های خصوصی (DM) از این ویژگی استفاده کنید. اما به نظر ماسک، استفاده از ویژگی بلاک منطقی نیست و درعوض می‌توان از قابلیت Mute بهره گرفت.

او همچنین در توییت دیگری اضافه کرد که استفاده از قابلیت بلاک منطقی به‌نظر نمی‌رسد. «جک دورسی»، بنیان‌گذار توییتر نیز در پاسخ به ایلان ماسک تایید کرد که تنها موافق میوت کردن کاربران است.

کاربران زیادی نسبت به این تصمیم گلایه کرده‌اند. بسیاری از کاربران از طریق قابلیت بلاک، خود را از آزار اسپمرها در امان نگه داشته‌اند. این ویژگی یکی از ابزارهای مدیریت محتوا برای خود کاربران است. البته میوت هم ابزاری با کاربرد مشابه محسوب می‌شود، اما اکانت‌هایی که میوت شده باشند، همچنان می‌توانند پست‌های شما را ببینند.

البته حتی خود کامیونیتی ایکس هم روی پست ماسک این یادداشت را اضافه کرد که حذف قابلیت بلاک با توجه به قوانین گوگل پلی و اپ استور ناممکن به‌نظر می‌رسد.

منبع:تجارت نیوز

 
منبع: تجارت نیوز
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

گزارش بورس امروز شنبه ۳ آذرماه ۱۴۰۳

خواننده ماکان بند مهمان نمایش بهاره رهنما

فیلم/ صدور مجوز واردات خودرو برای جانبازان بالای ۵۰ درصد

فرونشست زمین به قم رسید

اینفوگرافی/ کدام رئیس جمهور در آمریکا بیشتر ایران را تحریم کرد؟

بیوگرافی جذاب حامد بهداد؛ از بازیگری تا خوانندگی + عکس

بازگشت ترامپ و دیپلماسی پنهان تروییکای اروپا؛ ۳ کشور عضو برجام به دنبال بازگشت کمپین فشار حداکثری علیه ایران

دریافت هرگونه مبلغ مازاد بر اصل و کارمزد در معاملات فروش ارز در نیما، غیرمجاز است

۵۸ درصد تصادفات شبانه به علت خاموشی معابر است

۱۲ درصد مرگ و میر در ایران ناشی از آلودگی هوا

جزئیات تازه از نحوه قرارداد بیمه تکمیلی بازنشستگان

عکس/ ژست خاص فردین، نصرت و ملک مطیعی کنار هم حدود ۵۰ سال پیش

عکس/ بهروز وثوقی و کهنمویی در نمایی از یک فیلم حدود ۵۰ سال پیش

پرداخت پول برای ثبت مهریه اجباری شد

عکس/ خیابان فردوسی در دوران قاجار چگونه بود؟

خبر بد برای استقلال پیش از بازی با پاختاکور

عکس/ ژست عاشقانه زن و شوهر ایرانی عهد قاجار

ارزان‌ترین سواری داخلی؛ ۴۴۵ میلیون + جدول

تصویری از مرداب زیبای بندرانزلی در دوره قاجار

فرماندار بندر انزلی برکنار شد

فیلم/ شدت تخریب زیاد حمله بامدادی اسرائیل به محله البساطه بیروت

کاری که مهدی تارتار با تراکتوری‌ها کرد

عکس/ تفریحات لاکچری مهدی قایدی در کوه‌های آلپ

بند جنجالی در قرارداد اوستون اورونوف با پرسپولیس

فیلم/ ورود سامانۀ بارشیِ جدید به کشور از فرداشب

عکس/ نمایی از بازار شهر رشت در دوران قاجار

عکس/ توییت عجیب لاریجانی درباره برجام جدید

ورود رئیس جمهور به پرونده علیرضا بیرانوند

نفت برنت افزایشی شد

چرا مولدسازی دارایی‌های دولت به بن بست خورده است؟

افزایش ۳۸ درصدی تعرفه برق خانگی از ابتدای پاییز

عکس/مجید اسکندری،کسلر سریال «پایتخت» در ۵۲ سالگی

قیمت حباب سکه بزرگ شد

عکس/ جنیفر لوپز عاشق محافظش شد!

مشخصات پهپاد ایرواستار؛ پهپاد همه فن حریف اسرائیلی

هزینه اجاره خانه کم متراژ از هفت حوض تا تهرانپارس + جدول

عکس/ اولین تصاویر هانیه توسلی بعد از رفع ممنوع‌الکاری

هشدار علی ربیعی درباره بحران نفوذ

ماجرای گروگانگیری ۵۰ هزار دلاری افغان‌ها در تهران

دلار تغییر کانال می‌دهد؟

تلویزیون ایران غوطه‌ور در بحران اعتماد و ناکارآمدی/ ۱۴۰۰ ساعت برنامه روزانه برای کدام مخاطب؟/ کیسه پر صداوسیما از بودجه و دستان خالی در برابر مخاطبان

پیش شرط برای سبزپوشی بورس در آذرماه سال ۱۴۰۳

پردرآمدترمدترین مشاغلی که می توان با لپ‌تاپ داشت

راهکار یک نماینده مجلس برای جبران کسری بودجه

مستمری مددجویان بهزیستی و کمیته امداد افزایش می‌یابد؟

اجرای قصاص همسر معاون شهردار و همدستش

قیمت طلا به پرواز در آمد

چشم‌انداز بودجه ۱۴۰۴؛ هدفگذاری رشد اقتصادی حدود ۴درصد و تورم۳۰درصد

طرح کلینیک ترک بی‌حجابی با هدف جنگ روانی

ترخیص برنج‌های دپوشده از گمرکات کشور