اقتصاد۲۴- به تازگی در پژوهشی عنوان شده تعداد خانوارهای تک نفره در تهران، سال ۱۳۹۵ معادل ۱۰ درصد بوده و تا ۱۲ درصد افزایش داشته است. همچنین تعداد خانوارهای دونفره که در سال ۹۵ معادل ۲۲ درصد بوده تا ۲۵ درصد رشد کرده است.
از سوی دیگر تعداد خانوارهای سهنفره و بیشتر از آن، که در سال ۹۵ معادل ۳۰ درصد از جمعیت تهران را تشکیل میداده اکنون به ۲۸ درصد کاهش یافته است؛ بنابراین در بازه زمانی هفت ساله تعداد خانوارهای ساکن در تهران کمتر شده است. تعداد خانوارهای تک نفره نیز در این کلانشهر دو واحد درصد در مقایسه با سال ۹۵ افزایش پیدا کرده است.
طبیعتا مشکلات اقتصادی اخیر و عدم تمایل افراد برای ازدواج و فرزندآوری در کوچک شدن خانوادهها در کلانشهری مانند تاثیرگذار بوده است؛ شهری که بحران مسکن در آن بیش از هر شهر دیگری در کشور محسوس است.
بیشتر بخوانید: تبعات گران «گرانی خانه» در جامعه + فیلم
البته این ماجرا از آغاز سال ۱۴۰۲ بعد دیگری نیز پیدا کرده و در صورت آمارگیری مجدد ممکن است نتایج تازهای مطرح شود، امسال بازار اجاره تورم بیسابقهای را تجربه کرد؛ تعداد زیادی از خانوارها مجبور شدند به مناطق پایینتری مهاجرت کنند و برخی در زمان سررسید قرارداد خود نه میتوانستند در خانه جدید سکنی گزینند و نه میتوانستند خانهای جدید مطابق با بودجه خود پیدا کنند؛ بنابراین تعداد زیادی از مجردها مجبور شدهاند دوباره به خانه والدین خود بازگردند.
بر اساس گزارشی نیز با تشدید تورم مسکن از سال ۱۳۹۶ به این سو تعداد افراد ۳۰ تا ۴۰ سالهای که مجبور شدهاند با خانواده زندگی کنند روند صعودی گرفته است.
بعضی از این افراد هم که از شهرستان به تهران مهاجرت کرده بودند شغل و زندگی خود را پشت سر جا گذاشتند و به شهرستانها بازگشتند.