تاریخ انتشار: ۱۷:۰۰ - ۲۲ شهريور ۱۴۰۲

بهترین زمان برای تزریق واکسن آنفلوانزا چه زمانی است؟

توصیه پزشکان به تمام بیماران کرونایی یا کسانی که برای درمان سرماخوردگی به پزشک مراجعه می‌کنند، این است که در کنار درمان تخصصی، واکسن آنفلوانزا را هم تزریق کنند که حداقل در شرایطی که بدنشان در برابر انواع ویروس‌ها آسیب‌پذیرتر است، در برابر ویروس شناخته‌شده آنفلوانزا ایمن شود و احتمال ابتلا به آن کاهش یابد

بهترین زمان برای تزریق واکسن آنفلوانزا چه زمانی است؟

اقتصاد۲۴-با ظهور جدیدترین زیرسویه ویروس کرونا به نام «پیرولا» در برخی نقاط جهان، احتمالاً افراد در وهله نخست به این می‌اندیشند که آیا واکسن‌هایی که پیش‌تر تزریق کرده‌ایم در برابر این زیرسویه نیز از ما محافظت خواهند کرد یا نه؟ بعد از موج اومیکرون که تقریباً به یک سویه غالب تبدیل شده بود، ظهور زیرسویه‌های خفیف و ضعیفی از کرونا را شاهد بودیم که درصد خطر و بیماری‌زایی پایینی داشتند؛ در واقع تغییر رفتاری که ویروس در ژن خود داشت، تا حد زیادی از میزان کشندگی آن کاسته بود و این مسئله سبب شد که بیماری ناشی از ویروس، مثل سابق آنچنان نگران‌کننده نباشد و ما با تلفات گسترده مواجه نشویم.

موضوعی که اخیراً در این زمینه مطرح شده، این است که با شروع احتمالی موج جدیدی از بیماری کرونا، به‌واسطه پیرولا، بهتر است تا شناسایی کامل زیرسویه جدید، برای حفظ ایمنی و پیشگیری از ابتلا به بیماری، واکسن آنفلوانزا تزریق شود.

در همین خصوص دکتر هادی یزدانی، پزشک و دکترای حرفه‌ای پزشکی می‌گوید: «با شروع فصل پاییز اغلب با موجی از آنفلوانزا و عفونت‌های ناشی از این ویروس مواجه هستیم. هم‌چنین راینوویروس‌ها که عامل ابتلا به سرماخوردگی هستند و آلرژی‌های فصلی نیز در این دوره کم نیستند. توصیه همیشگی در این راستا این است که افراد هر سال از اواسط شهریور ماه تا اواسط مهر ماه، واکسن آنفلوانزا را دریافت و تزریق کنند. این واکسن در انواع گوناگون و در تمام کشورها قابل دسترسی و استفاده است.»

واکسن آنفلوانزا در برابر پیرولا ایمنی ایجاد نمی‌کند

هرچند تزریق واکسن آنفلوانزا هرساله در آستانه فصل پاییز توصیه می‌شود، اما حالا شرایط کمی خاص‌تر است و ما علاوه بر ویروس‌های فصلی، با گسترش زیرسویه پیرولا از خانواده اومیکرون روبه‌رو هستیم که دارای بیش از ۳۰ جهش ژنتیکی و قدرت سرایت بالایی است.

یزدانی در این‌باره می‌گوید: «با تغییر فصل و هم‌چنین بازگشت مسافران و زائران از مناسک اربعین، ما احتمالاً با موجی از عفونت‌های حاد تنفسی مواجه خواهیم شد که شاید خیلی هم برای عوام قابل تشخیص نباشد، اما توصیه می‌شود امسال هم علاوه بر رعایت ایمنی و پروتکل‌های بهداشتی، واکسن آنفلوانزا در کشور توزیع و تزریق شود.


بیشتر بخوانید:کرونا در خط قرمز شیوع قرار دارد؟


نکته‌ای که در این زمینه باید به آن توجه داشت، این است که واکسن مذکور در برابر زیرسویه‌های اومیکرون و به طور کل بیماری کرونا، طبیعتاً ایمنی و محافظتی ارائه نمی‌دهد، اما در برابر خود ویروس آنفلوانزا چرا؛ ایمنی قابل‌قبول و مؤثری را ایجاد کرده و از ابتلا به آن پیشگیری می‌کند.

دلیل ایمن نبودن واکسن آنفلوانزا در برابر کرونا این است که این دو واکسن به لحاظ ساختاری با یکدیگر متفاوتند و این تفاوت به نوع ویروس‌ها، ساختار و ماهیت آنها برمی‌گردد.»

واکسن‌های کرونای موجود در کشور، دیگر ایمنی‌زا نیستند

با توجه به تغییراتی که در کشورهای مطرح دنیا در ساختار واکسن کرونا اعمال شد، امروزه این واکسن‌ها به گونه‌ای عمل می‌کنند که هم سویه اصلی کووید-۱۹ یعنی سویه‌ای که در ووهان ظاهر شد و هم زیرسویه‌های اومیکرون را پوشش می‌دهند و به واکسن‌های «چند ظرفیتی» معروفند. اما این به‌روزرسانی در کشور ما انجام نشد یا دست‌کم واردات واکسن‌های چند ظرفیتی به داخل کشور صورت نگرفت.

به باور یزدانی، «واکسن‌های کرونای موجود در کشور در شرایط حاضر دیگر ایمنی‌زا نیستند یا کارایی آنچنانی ندارند و در این برهه ما عملاً چیزی به نام «واکسیناسیون کرونا» در ایران نداریم؛ چون این واکسن‌ها صرفاً در زمان خودشان کارایی داشتند و چه بسا مفید هم واقع شدند.»

او تأکید می‌کند: «ما در شرایط فعلی و برای کنترل وضعیت، نیازمند واکسن‌های چند ظرفیتی هستیم که در سطح دنیا در حال استفاده و آزمایش هستند و متأسفانه هنوز در ایران چنین چیزی وجود ندارد.»

افراد در معرض خطر، برای تزریق واکسن آنفلوانزا پیش‌قدم شوند

توصیه پزشکان به تمام بیماران کرونایی یا کسانی که برای درمان سرماخوردگی به پزشک مراجعه می‌کنند، این است که در کنار درمان تخصصی، واکسن آنفلوانزا را هم تزریق کنند که حداقل در شرایطی که بدنشان در برابر انواع ویروس‌ها آسیب‌پذیرتر است، در برابر ویروس شناخته‌شده آنفلوانزا ایمن شود و احتمال ابتلا به آن کاهش یابد

یزدانی در این راستا اشاره می‌کند: «افرادی که طی سال‌های اخیر و حتی سال گذشته واکسن آنفلوانزا دریافت کردند، با توجه به شرایط موجود، بهتر است امسال هم این ایمنی را به واسطه تزریق واکسن، برای خود ایجاد کنند تا خطر بیماری را کاهش دهند.»

او با بیان اینکه گروه‌های هدف همواره در دریافت واکسن ارجح هستند، اضافه می‌کند: «کادر درمان، نوزادان بالای شش ماه، زنان باردار، افراد دارای نقص ایمنی، بیماران قلبی، آسمی، دیابتی و بیماران خاص مانند سرطان، تالاسمی و دیالیزی جزو گروه‌های حساس هستند و برای دریافت واکسن آنفلوانزا در اولویت قرار دارند. اما اگر به من باشد، می‌گویم خیلی عاقلانه است که در یک جامعه به میزان افرادی که تقاضا دارند واکسن آنفلوانزا را دریافت کنند، واکسن تهیه و عرضه شود.

به هرجهت، افرادی که از نظر شغلی یا شرایط فردی، خود را در معرض خطر می‌بینند، بهتر است خودشان پیش‌قدم شوند و در بازه زمانی طلایی، یعنی از همین الآن تا اواسط مهر ماه سال جاری، واکسن آنفلوانزا را تزریق کنند.»

یک کوه عارضه پشت کرونا

به توصیه یزدانی برای حفظ ایمنی در شرایط فعلی بهتر است «افراد تا جایی که ممکن است از رفتن به اماکن شلوغ و پر ازدحام بپرهیزند، فاصله حداقلی با دیگران را رعایت کنند، در صورت ابتلا، بیمار بلافاصله از سایر اعضای خانواده جدا شود و روند بهبودی را در قرنطینه طی کند.»

او اضافه می‌کند: «کرونا یک سرماخوردگی ساده نیست و عوارض مختلفی را با خود به همراه دارد. سرماخوردگی حد حافصل چند روز بهبود می‌یابد و علائم آن به کلی از بدن خارج می‌شود، اما کرونا تمام نمی‌شود و یک کوه عارضه پشت آن وجود دارد. شاید در دوره بیماری، این عوارض خود را نشان ندهند اما به محض بهبودی، آواری از عوارض جسمی و بعضاً روحی بر سر شخص فرو می‌ریزد. پس بهترین راه برای دور ماندن از این ویروس و عوارض آن، این است که با به‌کارگیری اقدامات پیشگیرانه تلاش کنیم که بیمار نشویم.»

با تکیه بر اعلام مراجع رسمی، هنوز گزارشی مبنی بر ورود زیرسویه جدید به کشور و ابتلا به آن ثبت نشده است. یزدانی در این خصوص می‌گوید: «تجربیاتی که طی سال‌های اخیر در رابطه با کرونا کسب کردیم نشان می‌دهد که کرونا یک ویروس بدونِ مرز است و از هیچ طریقی نمی‌توان جلوی انتشار آن را گرفت. گزارش رسمی از ورود، ابتلا یا توالی‌یابی ژنی زیرسویه پیرولا در کشور ما به ثبت نرسیده است. هرچند سازمان جهانی بهداشت در رابطه با ظهور این زیرسویه ابراز نگرانی کرده، اما هنوز اطلاعات کافی از پیرولا در دسترس نیست و محققان در حال بررسی رفتار ویروس هستند.»

منبع: خبر آنلاین
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت انواع دستگاه ماینر امروز + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت خودرو‌های سایپا امروز جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ + جدول

قیمت سکه و طلا امروز جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ + جدول

قیمت سکه و طلا امروز پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ + جدول

تصویری به یاد ماندنی از بهروز وثوقی و جمشید مشایخی در قیصر

قیمت انواع لپ تاپ ایسوس امروز + جدول

قیمت انواع لپ تاپ ام اس آی MSI امروز + جدول

عکس جنجالی مسعود پزشکیان در کنار مولوی عبدالحمید

عکس زیرخاکی ۵۰ ساله از منوچهر وثوق، فردین، بهمن مفید و ایرج قادری

عکس/ نمایی خاص از بهمن مفید و سعید راد در سال ۱۳۵۴

عکس/ نمایندگانی که به حضور ظریف در دولت رای موافق دادند

عکس/ قدیمی‌ترین تاس کشف شده در جهان متعلق به ایران

عکس/ زیبایی حیرت انگیز پاییز در کلیبر آذربایجان شرقی

عکس/ بازار فرش هزار رنگ و دیدنی شهر تبریز

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

اینفوگرافی/ مقایسه نرخ عوارض آزادراهی در ایران با سایر کشورها

اینفوگرافی/ فهرست پنجاه خوراک برتر جهان با گوشت گوسفندی!

مصرف مالیات برای توسعه با نظارت و انتخاب مستقیم مؤدیان

دلیل سفر کوتاه پزشکیان به سیستان‌وبلوچستان چه بود؟

توضیحات وزیر صمت درباره افزایش قیمت خودرو

همتی: دولت مصمم به اجرای اصلاحات اساسی است

عکس/ استوری آناهیتا همتی درباره آلودگی هوای تهران

واکنش خطیب نماز جمعه تهران به قطعنامه سازمان ملل

عکس/ قاب ویژه معاون خانم پزشکیان در تایلند

کدام کشورها نتانیاهو را دستگیر می‌کنند؟

عکس/ ایران خودرو افزایش قیمت‌ها را اعمال کرد

عکس/ داریوش فروهر در دفتر امام ۴۵ سال پیش

ادعای عجیب سعید جلیلی علیه بیژن زنگنه و دولت پزشکیان

پزشکیان: از روزی که آمدم هر روز بر طبل جنگ می‌کوبند

سیگنال مثبت دولت پزشکیان به برگزاری اعتراضات سیاسی/اصل ۲۷ قانون اساسی در دولت چهاردهم به شکل متفاوت اجرایی می‌شود؟

تورم ماهانه خانوار ایرانی چقدر شد؟

فیلم/ پزشکیان: در آموزش ما عدالت نداریم

سیستان و بلوچستان ارزان ترین استان کشور

آخرین عکس از چارلی چاپلین ۲ ماه قبل مرگش

اینفوگرافی/ محبوب‌ترین برند‌های موبایل در جهان

واردات دوباره گوشت قرمز تنظیم بازاری از افریقا

بی‌محلی دلار آزاد به افزایش نرخ نیما

واکنش فوری وزیر کار به حذف یارانه‌ها

مشترکان پر مصرف گاز نقره داغ می‌شوند

بهای نفت در بازار جهانی افزایشی شد

خاموشی‌های بخش خانگی کمتر خواهد شد

طلا باز هم اوج گرفت

اعلام زمان تحویل واحد‌های نهضت ملی مسکن

فیلم/ سرلشکر سلامی: مطمئن باشید از اسرائیل انتقام می‌گیرم

تصویری وحشتناک از برخورد موتورسوار با عابرپیاده!

با ۲۰ هزار میلیارد تومان کاسبی فیلترینگ چه کارهایی می‌توان کرد؟/ کاسبان فیلترینگ؛ تراژدی میلیاردی در سایه سیاست‌های محدودکننده!

واکنش رئیس دانشگاه آزاد به ماجرای دختر علوم و تحقیقات

واکنش بایدن به حکم بازداشت نتانیاهو

عکس/ حرکت زیبای رسول خادم به مناسبت روز مرد

بیانیه ایران درباره قطعنامه شورای حکام

عکس / ابعادِ دم هواپیمای لجستیک سی۵

عکسی متفاوت از مسعود پزشکیان در سیستان و بلوچستان

عکس/ استوری سیدحسین حسینی برای امیر قلعه‌نویی

عکس/ آرامگاه شیخ صفی الدین اردبیلی

فیلم/ جشن تولد امیر قلعه نویی در کنار پسرش

فیلم/ حضور پزشکیان در گردهمایی سراسری مسئولین بسیج دانشجویی

آزمایش HIV محرمانه و رایگان است

عکس/ عیدی و پاداش کارگران ۳۰ سال پیش

چرا علیرضا بیرانوند افت کرد؟

کدام کشورها به قطعنامه علیه ایران رأی مثبت دادند؟

واکنش سازمان ملل به حکم بازداشت نتانیاهو و گالانت

احتمال نیمکت نشینی علیرضا بیرانوند

عکس/ استوری مسعود ریگی برای هواداران پرسپولیس

فیلم/ برف روبی در گردنه عسل‌کشان کوهرنگ

قیمت بیت کوین ترمز برید