تاریخ انتشار: ۱۳:۳۲ - ۲۴ شهريور ۱۴۰۲
نمایشگاه مونیخ؛ جولانگاه چینی‌ها

خودرو‌های چینی بازار‌های جهانی را تسخیر می‌کنند؟

خودرو‌های چینی در نمایشگاه خودروی ۲۰۲۳ مونیخ حدود ۷۰ درصد از غرفه‌ها را به خود اختصاص داده بودند تا نسبت به دو سال گذشته حضوری کاملاً متفاوت را در این نمایشگاه داشته باشند. آیا قرار است بازار‌های جهانی به تسخیر خودرو‌های چینی درآیند؟

خودرو‌های چینی در بازار‌های جهانی

اقتصاد۲۴- در حالی درنمایشگاه خودروی مونیخ، چینی‌ها ۷۰ درصد غرفه‌ها را به تسخیر خود درآوردند که فقط ۲۰ سال از مشاهده آن‌ها در بازار جهانی می‌گذرد. این خودرو‌ها در سال‌های اول متقاضی خاصی نداشتند و شرکت‌های خودروساز چینی بازاریابی خود را متمرکز بر بازار‌هایی کردند که قدرت خرید مردم پایین بود و نمی‌توانستند خودرو‌های روز جهان را خریداری کنند.

با این ترفند چینی‌ها توانستند به سوددهی در تولید دست پیدا کنند و در نتیجه درآمد خود را صرف خرید سهام شرکت‌های معتبر و هزینه واحد‌های تحقیق و توسعه کردند.

اصلی‌ترین و بزرگ‌ترین مزیت رقابتی محصولات چینی از بدو تأسیس تا زمان حال قیمت رقابتی و ارائه آپشن‌های متنوع بوده است. در کشور‌هایی که بازار خودروی آزاد دارند چینی‌ها به عنوان رقبای جدی شناخته می‌شوند، چراکه خودرو در این کشور‌ها به عنوان یک کالای مصرفی شناخته می‌شود و مردم با قصد سرمایه‌گذاری خودرو خریداری نمی‌کنند.

در نتیجه همین موضوع، خودرو‌های برند‌های معتبر و با کیفیت چینی نظیر بی‌وای‌دی‌ای در این بازار‌ها به عنوان رقبای خودو‌های اقتصادی برند‌های معتبر دنیا شناخته می‌شوند.

این برند‌های چینی به سطحی از کیفیت و استاندارد رسیده‌اند که برای یک بازه سه تا پنج ساله می‌توانند بدون هیچ هزینه تعمیراتی در جاده‌ها تا پیمایشی در حدود ۲۷۰ هزار تا ۳۰۰ هزار کیلومتر تردد داشته باشند. در این بین شاید این سوال مطرح شود که مگر خودرو‌های ژاپنی و کره‌ای یا حتی آلمانی چنین توانایی را ندارند؟ پاسخ این سوال بدون تردید بله است، اماخودرو‌های چینی را می‌توان با قیمتی کمتر وتعداد آپشن‌های بالاتر خریداری کرد.


بیشتر بخوانید: این خودرو پرچم دار صنعت خودرو چین معرفی شد +عکس


از دیگر دلایل موفقیت چین در بازار خودروی جهان و به‌ویژه اروپا می‌توان به تغییر سبک خودروسازی در جهان اشاره کرد. در دهه ۷۰ میلادی که به عنوان دهه اوج و شکوفایی صنعت خودروی آمریکا شناخته می‌شود، خودرو‌ها برای کارکردی در حدود ۲۰ تا ۳۵ سال ساخته می‌شدند، اما این سیاست به مرور زمان تغییر یافت، تا جایی که در دهه ۹۰ میلادی خودرو‌های آلمانی با مشکلی به نام رقبای ژاپنی مواجه شدند که خودرو‌هایی ارزان‌تر، اما با کیفیت کمتر تولید می‌کردند.

در دهه ۹۰ دیگر کیفیت همانند دهه‌های قبل حائز اهمیت نبود و ژاپنی‌ها توانستند با ساخت خودرو‌هایی با کیفیت مطلوب پای خود را در بازار جهانی و به‌ویژه بازار آمریکا باز کنند و سهم آلمانی‌ها را دربازار آمریکا کاهش دهند. حال امروز در سال ۲۰۲۳ چینی‌ها همان بلایی را بر سر خودروسازان باسابقه و قدیمی دنیا دارند می‌آورند که ژاپنی‌ها در دهه ۹۰ میلادی بر سر آلمان‌ها آوردند.

عمر مفید خودرو‌هایی که امروز در کارخانه‌های خودروسازی جهان تولید می‌شوند در حدود سه تا پنج سال است که ۹ برابر از عمر کفیدخودرو‌های دهه ۷۰ میلادی کمتر است. دلیل این تغییر رویه نیز واضح است.


خودروسازان با این کار مردم را نملزم می‌کنند تا بعد از سه یا پنجسال برای خرید خودروی جدید پول پرداخت کنند. در این بین اگر فردی نخواهد خودروی جدید بخرد قطعاً به مرور زمان از بازار طرد خواهد شد، چراکه هر سال تعداد زیادی آپشن بر خودرو‌های سال اضافه می‌شود که مدل‌های مشابهی که در سال قبل تولید شده‌اند از آن‌ها بی‌بهره هستند.

خودرو‌های چینی پیشتاز در برقی شدن

چینی‌ها برخلاف خودروسازان قدیمی و باسابقه دنیا برقی شدن خودرو‌ها را به خوبی درک کردند و آن را جدی گرفتند. واحد‌های تحقیق و توسعه خودروسازان چینی به واسطه سرمایه‌گذاری کلان مالکان این شرکت‌ها توانستند تا به تکنولوژی‌های دسته اول در حوره ساخت باتری‌های مخصوص خودرو‌های برقی دست یابند. درنتیجه این‌بار هم چینی‌ها با غنیمت شمردن فرصتی جدید توانستند که یک مزیت رقابتی جدید را به محصولات خود اضافه کنند.


تا به این لحظه شرکت بی‌وای‌دی با تولید یک میلیون و ۹۰۰ هزار دستگاه خودروی برقی در سال ۲۰۲۲ به عنوان بزرگترین خودروساز برقی جهان شناخته می‌شود. رقبای این برند نظیر تسلا یا بنز با دو مشکل اساسی برای رقابت با این برند مواجه هستند.

مشکل اول مربوط به تیراژ بالای تولید محصولات این شرکت است که منجر به کاهش هزینه نهایی تولید می‌شود و در نهایت خودرو‌های بی وای‌دی در بازار جهانی بسیار ارزان‌تر از محصولات این دو شرکت روانه بازار می‌شوند و مشکل دوم مربوط به در اختیار داشتن تکنولوژی‌های جدید و سیطره چین برمعادن لیتیوم کشور‌های مختلف جهان است.

لیتیوم به عنوان ماده اولیه ساخت باتری‌های خودرو‌های برقی و همچنین بهره بردن از تکنولوژی‌های روز ساخت بهینه این باتری‌ها بازار خودرو‌های برقی را در اختیار خود گرفته‌اند.

دلیل پیشرفت خودرو‌های چینی

خودروسازان چینی برخلاف خودروسازان ایرانی رفتاری کاملاً عاقلانه داشتند و دارند. در ابتدا که در بازار جهانی حرف چندانی برای گفتن نداشتند با خرید سهام شرکت‌های بزرگ در طرح‌ها و جلسات آن‌ها شرکت می‌کردند و با پرداخت هزینه‌های مناسب و گاهاً چشم‌گیر از طراحان و مهندسان بنام جهان درخواست می‌کردند تا ضمن طراحی و تولید محصول روش ساخت یک اتوماسیون و سیستم پویا را به آن‌ها آموزش دهند.

با گذشت یک دهه از فعالیت چینی‌ها، خودروسازان مطرح جهان نظیر بی‌ام‌و و فولکس‌واگن برای کاهش هزینه تولید خود طی روندی معکوس شروع به خرید سهام شرکت‌های چینی کردند. برای مثال شرکت بی‌ام‌و اقدام به خرید سهام شرکت برلیانس چین کرد. این فرایند باعث تسریع در امر انتقال تکنولوژی به این کشور شد.


چینی‌ها به مرور زمان و جذب متخصصان و سرمایه‌گذارن خارجی توانستند به معنای واقعی کلمه در صعت خودروسازی خود به خودکفایی برسند و به یکی از تهدید‌های اصلی برای خودروسازان جهان تبدیل شده است. به گفته بسیاری از خودروسازان چینی طی سال جاری چینی‌ها رکورد صادرات خودرو را خواهند شکست و جایگاه اول صادرات خودرو در جهان که در حال حاضر متعلق به ژاپن است به چینی‌ها تعلق خواهد گرفت.

منبع: تجارت نیوز
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

پیش بینی قیمت دلار فردا ۱ بهمن ۱۴۰۳/ دلار بعد از تحلیف ترامپ گران می‌شود؟

لغو یک بازی فوتبال به دلیل فضولات پرندگان!

تصمیم غیرمنتظره اینزاگی پس از انتقادات علیه طارمی

عکس/ پرتصادف‌ترین خیابان تهران ۵۰ سال پیش

عکس/ منظرۀ بی نظیر تخت جمشید یک قرن پیش

چگونه موخوره را از بین ببریم؟

پیش بینی قیمت طلا و سکه فردا ۱ بهمن ۱۴۰۳/ کاهش هیجان در بازار طلا

عکس/ مراسم عروسی شهناز تهرانی و جمشید ورزنده ۴۹ سال پیش

کودکان در چه سنی شب‌ها قبل از خواب زیاد حرف می‌زنند؟

تجمع بازنشستگان در چند استان؛ همسان‌سازی اصلاح شود

درباره کاخ سفید آمریکا بیشتر بدانید+ عکس

عکس/ زیبایی خیره کننده سیما سریال زخم کاری در ۲۹ سالگی

افسردگی سالمندان چه علائمی دارد؟

فیلم/ برف شدید در جاده آتشگاه - نوجان کرج

حجم معاملات میم‌کوین ترامپ از ۱۱ میلیارد دلار گذر کرد

شرط رهبر انقلاب برای حمله سپاه به اسرائیل چه بود؟

تحول تازه در بازار ارز از ابتدای بهمن ماه

اولین تصاویر از پیکر قضات مقیسه و رازینی

عکس/ تبریز گردی علیرضا بیرانوند و خانواده اش

چرا انجمن حجتیه در مرکز اخبار سیاسی قرار گرفته است؟

عکس/ قاب ماندگار قریبیان، وثوقی و کیمیایی ۵۰ سال پیش

قاضی سوم ماجرای ترور قضات دیوان عالی کیست؟

عکس/ استایل زمستانی جذاب جومونگ و سوسانو در سفر به کرۀ شمالی

عکس/ تفریح خانوادگی علیرضا بیرانوند در کوه عینالی

اینفوگرافی/ سهم ایران از بازار روسیه فقط نیم درصد است

عکس/ استایل متفاوت بهاره رهنما با کت چرم لاکچری

درخواست افزایش حقوق فرهنگیان از مرز ۱۸ هزار امضا گذشت

فیلم/ مبارزه مجری معروف با سرمربی تیم ملی بوکس روی آنتن زنده

جزئیات تازه از ترور قاضی مقیسه و رازینی

عکس تکان دهنده از غزه

پرشدگی ۱۷ درصدی سد‌های تهران

کدام استان‌ها فردا دوشنبه ۱ بهمن تعطیل هستند؟

زمانبندی مراسم تحلیف ترامپ به وقت ایران + جزییات

نخستین تصویر از کابینه پیشنهادی دونالد ترامپ

واکنش دختر سید حسن نصرالله به خبر زنده بودن پدرش

عکس/ دروازه ارگ سمنان نشانی از شکوه معماری قاجار

دولت در فشارافزایی میدان گازی پارس جنوبی ناتوان است؟

عکس/ بهاره رهنما با این متن دل همه را برد

گزارش بورس امروز یکشنبه ۳۰ دی ۱۴۰۳

فیلم/ قاضی شهریاری تهدید به قتل شده؟!

فیلم/ تشنج در صحن شورای شهر تهران

امکان صدور چک دیجیتال بانک سپه فراهم شد

عکس/ مراسم عروسی زری و رضا بابک در دهه ۵۰

مهلت شرکت در مزایده سراسری املاک مازاد بانک رفاه کارگران تمدید شد

آخرین مهلت از وکالتی نمودن حساب‌ها در موسسه اعتباری ملل جهت خرید محصولات ایران‌خودرو

آغاز بازگشت آوارگان به نوار غزه

اینفوگرافی/ مهم‌ترین ریسک‌های جهان در سال ۲۰۲۵

اوراق گام؛ ابزاری نوین در خدمت تولیدکنندگان

۹ دستور اجرایی دونالد ترامپ در نخستین روز کاری

تقدیر مسرور از تشکیل کارگروه رفع موانع در کیش