تاریخ انتشار: ۱۱:۱۱ - ۲۷ شهريور ۱۴۰۲
تعداد نظرات: ۳ نظر
اقتصاد ۲۴ بررسی می‌کند؛

بلوای یک نامه و پاسخ مبهم سازمان خصوصی سازی/ حق الجلسه ۳۰۰ میلیون تومانی برای اعضای هیات مولدسازی؟

حداقل دو عضو هیات مولدسازی اموال دولت نه با نام که با سمت مشخص شده اند و یکی نماینده نیز از سوی رئیس مجلس انتخاب خواهد شد و دیگری نیز یک نماینده از طرف رئیس قوه قضائیه است که باز مشخص نیست آیا با توجه به این که این دو نماینده می‌تواند متغییر باشد آیا این رقم اعلام شده به حساب قوه قضاییه و مجلس واریز خواهد شد و یا خیر در نهایت این رقم سهم عضوی است که در این جلسات حاضر می‌شود؟

مولدسازی

اقتصاد۲۴- نامه احمد توکلی حالا برای چند روز است که به یک موضوع جنجالی تبدیل شده و فارغ از محتوای نامه که موارد عجیب و جالبی را درباره هیات مولدسازی اموال دولت مطرح می‌کند که واکنش‌های بسیاری از جمله پاسخ مبسوط سازمان خصوصی سازی را در پی داشته است.

احمد توکلی، رئیس هیات‌مدیره سازمان دیده‌بان شفافیت و عدالت و عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، روز جمعه ۲۴ شهریور در نامه‌ای سرگشاده خطاب به سران سه قوه، اعضای هیئت عالی مولدسازی، هیئت‌رئیسه کمیسیون تلفیق برنامه هفتم توسعه در مجلس و نمایندگان مجلس شورای اسلامی هشدار داد که مصوبه مولدسازی اموال دولت لطمات و خطرات سنگینی را متوجه نظام می‌کند.

توکلی در این نامه ضمن اشاره به وضع اقتصادی مردم ایران تاکید کرد: «امروز به اینجا رسیده‌ایم که اگر فردی با حداقل حقوق بتواند یک‌سوم حقوق خود را ماهیانه پس‌انداز کند، دوره انتظار او برای خانه‌دار شدن ۱۳۵ سال به درازا می‌کشد.»

به گزارش اقتصاد ۲۴، این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام «نقض گسترده حقوق ملت، لگدکوب کردن اصیل‌ترین حق در همه نظام‌های حقوقی امروز جهان، یعنی حق دادخواهی، سلب حق نظارت مردم [...]و ایجاد بستر فساد قانونی گسترده» را نتیجه مصوبه مولدسازی دانسته است.

توکلی در بخشی از این نامه به افشای دستمزدهای هفت نفر از اعضای هیئت مولدسازی پرداخته و آن را شگفت‌آور دانسته و تصریح کرده است: «مصوبه برای پایمال کردن اصول قانون اساسی، سلب حقوق اساسی ملت و بی‌اعتنایی به نهاد‌های کشور و شکایت از همه منتقدان برای خود دستخوشی در نظر گرفته است. مصوبه این حق‌الزحمه را تا ۵ درصد از منابع حاصل از فروش تعیین کرده است.»

حق جلسات ۳۰۰ میلیون تومانی

به گزارش اقتصاد ۲۴، رئیس هیات مدیره سازمان دیده‌بان شفافیت و عدالت و عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در بخش‌هایی از این نامه هشدار داده است: «شگفت‌آور آنکه مصوبه، برای زحمات طاقت­ فرسایی که در پایمال کردن اصول قانون اساسی، سلب حقوق اساسی ملت و بی‌اعتنایی به مقامات و نهاد‌های کشور و شکایت از همه منتقدان خود، برای خود دستخوشی در نظر می‌گیرند. مصوبه این حق­ الزحمه را تا ۵ درصد از منابع حاصل از زمین فروشی تعیین کرده است. مثلاً امسال که طبق قانون بودجه قرار است ۱۰۸ هزار میلیارد تومان از زمین فروشی حاصل شود، هیئت می‌تواند برای خود و امربران خود تا ۵۴۰۰ میلیارد تومان حق­ الزحمه تعیین کند! فرض را بر این می‌گذاریم که روئین‌تنان، مدیران ضعیف‌نواز هستند و ۹۰ درصد این حق­ الزحمه را به امربران می‌دهند و خود فقط ۱۰ درصد آن را می‌گیرند. در این صورت به هر یک از ۷ صاحب‌منصب عضو هیئت برای ۲۴ جلسه در کل سال ۱۴۰۲، مبلغ ۸ میلیارد تومان حق­ الزحمه می‌دهند؟! به نظر شما اندکی زیاد نیست؟!»

مولدسازی

انتظار ۱۳۵ ساله برای خانه دار شدن بخش دیگر نامه توکلی

احمد توکلی، در بخش‌های دیگری از این نامه نیز درباره وضعیت آشفته بازار مسکن نیز می‌نویسد: «اگر دولت زیر بار اجرای مصوبه برود، خود را خلع سلاح ساخته و شاید مجبور شود فاتحه خانه‌دار شدن مردم و خدای ناخواسته، فاتحه خودش را یکجا بخواند! امروز به اینجا رسیده‌ایم که اگر فردی با حداقل حقوق، بتواند یک‌سوم حقوق خود را ماهیانه پس‌انداز کند، دوره انتظار او برای خانه‌دار شدن ۱۳۵ سال به درازا می‌کشد. اشتباه نخوانده‌اید: یک‌صد و سی‌وپنج سال ...! یعنی جز اغنیا، امید خانه‌دار شدن برای کسی باقی نمی‌ماند. این در حالی است که مدت انتظار در سال ۱۳۷۹ و ۱۳۹۴ به ترتیب ۱۲ و ۳۱ سال بود. در چنین وضعیتی، مصوبه، با محور زمین فروشی، ساخته‌ و پرداخته می‌شود. دعوی این نامه، این است که اگر دولت زیر بار اجرای مصوبه برود، خود را در جنگ با بی‌خانمانی، خلع سلاح ساخته و شاید مجبور شود فاتحه خانه‌دار شدن مردم و خدای ناخواسته، فاتحه خودش را یکجا بخواند.»


بیشتر بخوانید: جنجال یک نامه؛ درگیری توکلی و خصوصی سازی بر سر مولدسازی در فاز تازه


در واقع اشاره توکلی در این نامه بر دو بخش ویرانی بازار مسکن و از سوی دیگر مساله هیات ۷ نفری است که در کمیته مولدسازی قرار است فعالیت کنند.

رد ادعای توکلی توسط سازمان خصوصی سازی

در این میان هر چند کمیته مولدسازی اموال دولت سکوت کرده، اما در مقابل سازمان خصوصی سازی به طور مبسوط تلاش کرد که پاسخ نامه توکلی را بدهد.

به گزارش اقتصاد ۲۴ در بخشی از این پاسخ آمده است: «براساس ماده ۱۵ آیین نامه اجرایی اصلاحی مولدسازی دارایی‌های دولت مصوب جلسه ۲۴ اسفند سال  ۱۴۰۱ هیات عالی مولدسازی و به استناد جزء ۶ بند ۲ مصوبه شصت و هفتمین شورای عالی هماهنگی اقتصادی، عواید حاصل از مولدسازی دارایی‌های دولت در دستگاه مشمول پس از کسر کارمزد، توسط مجری به حساب تمرکز وجوه درآمد مربوط نزد خزانه داری کل واریز می شود. نیمی از مبالغ واریزی توسط خزانه بلافاصله به حساب تملک دارایی‌های سرمایه‌ای دستگاه مشمول ستادی یا استانی واریز می‌شود. مابقی وجوه مطابق تخصیص صادره در راستای مصوبات کمیته تخصیص موضوع ماده (۳۰) قانون برنامه و بودجه بر اساس قوانین بودجه سنواتی به طرح‌های تملک دارایی‌های سرمایه‌ای ملی و استانی اختصاص داده می‌شود.»

هرچند که سازمان خصوصی سازی به زعم خود تلاش کرد که مسائل مطرح شده در نامه را رفع کند، اما در همین پاراگراف که پیشتر اشاره شد که «دارایی‌های دولت پس از کسر کارمزد، توسط مجری ...» مساله کارمزد است که حاشیه اصلی را ایجاد می‌کند.


بیشتر بخوانید: احمد توکلی: مولدسازی فاتحه خانه‌دار شدن مردم است


بنا به گزارش اقتصاد ۲۴، هم چنین در بخش دیگری از پاسخ سازمان خصوصی سازی نیز گفته شده که: درتبصره۲و۱این ماده قانونی آمده که «درخصوص مصرف عواید حاصل ازمولدسازی دارایی‌های مازاد هراستان، الویت با همان استان محل وقوع دارایی است همچنین تخصیص عواید حاصل از مولدسازی دارایی‌های وزارت آموزش و پرورش و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی صد درصد خواهد بود.» در تبصره۳ نیزعنوان شده» سازمان برنامه و بودجه کشورمکلف است با اعلام وزارت امور اقتصادی و دارایی، کلیه مصارف تعیین شده درمصوبه را تخصیص یافته تلقی و نسبت به صدور مجوز اعتبارات تخصیص یافته به خزانه داری کل کشور اقدام نماید.» در تبصره ۴ ذیل ماده ۱۵ آیین نامه اجرایی مولد سازی دارایی‌های دولت به صراحت اعلام شده که «تمامی عواید حاصل از مولدسازی دارایی‌های شرکت‌های مشمول پس از واریز به خزانه بلافاصله به حساب شرکت مربوط واریز خواهد شد. مصارف این عواید در شرکت‌های مذکور با لحاظ ضوابط حاکمیت شرکتی به تأیید هیأت عالی مولد سازی دارایی‌های دولت می‌رسد.».
اما هم چنان توجه باید کرد که مساله کسر کارمزد که محل اصلی نامه توکلی بوده است هم چنان مشخص نیست و این پاسخ و توضیحات در حالی ارائه شد که هیچ کدام پاسخی قانع کننده برای ادعای مطرح شده توسط احمد توکلی نبوده است.

اعضای هیات عالی مولدسازی و کارمزدی که باید تعیین تکلیف شود

از سوی دیگر به گزارش اقتصاد ۲۴ اکنون، اما اعضای کنونی عبارتند از:
محمد مخبر، معاون اول رئیس‌جمهور
سید احسان خاندوزی، وزیر امور اقتصادی و دارایی
احمد وحیدی، وزیر کشور
مهرداد بذرپاش، وزیر راه و شهرسازی
داود منظور، رئیس سازمان برنامه و بودجه
یک نماینده از طرف رئیس مجلس
یک نماینده از طرف رئیس قوه قضائیه


بیشتر بخوانید: واکنش سازمان خصوصی‌سازی به نامه احمد توکلی


بر اساس آنچه توکلی فاش ساخت و به ادعای او، هیات مولدسازی طبق قانون می‌تواند برای خود و امربران، از مجموع ۱۰۸ هزار میلیارد تومان حاصل از زمین‌فروشی در این طرح که در بودجه امسال مصوب شده، تا ۵۴۰۰ میلیارد تومان حق‌الزحمه تعیین کند.

به نظر می‌رسد این اشاره به حق الزحمه نیز همان مساله کسر کارمزد است که در هیچ کدام از بخش‌های توضیح سازمان مالیاتی به آن توجه نشده است. در حالی که بر اساس نامه توکلی، حتی در صورتی که اعضای هیات ۹۰ درصد این حق‌ الزحمه را به امربران بدهند و خود فقط ۱۰ درصد آن را بردارند، به هر یک از ۷ صاحب‌ منصب عضو هیات برای شرکت در ۲۴ جلسه در کل سال ۱۴۰۲، مبلغ ۸ میلیارد تومان حق‌الزحمه پرداخت خواهد شد.

در واقع به طور میانگین برای هر جلسه ۳۳۰ میلیون تومان حق الزحمه اعضای کمیته ۷ نفره خواهد بود!

مولدسازی

این شرایط البته سوالات بسیاری را با خود در پی داشته که به نظر می‌رسد با توجه به حساسیت افکار عمومی باید اکنون هیات عالی مولدسازی و همچنین خصوصی سازی کشور به آن پاسخ بدهد.

از جمله سوالات این است که اساسا تعیین کارمزد و کسر آن بر اساس چه سازوکاری تعیین می‌شود و اینکه چطور ارقام محاسبه و به چه حسابی واریز خواهد شد.

از سوی دیگر اگر مساله کارمزد درست است باید تعیین شود آیا رقم مورد اشاره برای حق الجلسه برای شخص با عنوان تعیین شده است و یا بر اساس جایگاه وی برای وزارتخانه و یا نهاد مربوط به وی محاسبه خواهد شد.

توجه کنید که محمد مخبر با سمت معاون اول رئیس جمهوری قرار است در این هیات حاضر شود و یا سید احسان خاندوزی نیز با سمت وزیر اقتصاد در این نشست حاضر می‌شوند، پس آیا با توجه به سمت هر کدام از این اعضا و مسئولیت آنان در یکی از نهاد‌ها یا وزارتخانه‌های دولت آیا نباید این رقم با توجه به مسئولیت اعضا به حساب وزارتخانه واریز شود؟

از سوی دیگر حداقل دو عضو این هیات نه با نام که با سمت مشخص شده اند و یکی نماینده هم از سوی رئیس مجلس و دیگری نیز از طرف رئیس قوه قضائیه تعیین خواند شد که باز مشخص نیست آیا با توجه به اینکه این دو نماینده می‌تواند متغییر باشد آیا این رقم اعلام شده به حساب قوه قضاییه و مجلس واریز خواهد شد و یا خیر در نهایت این رقم سهم عضوی است که در این جلسات حاضر می‌شود؟

از سوی دیگر هرچند که پاسخ سازمان خصوصی سازی تلاش داشت پاسخی و نقطه پایانی بر موارد مطرح شده توسط احمد توکلی باشد، اما در نهایت بر وزن و تعداد سوالات مطرح شده افزود، سوالاتی که از همان ابتدای طرح مولدسازی همواره مطرح بوده است.

نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۵
منصور
0
0
سه‌شنبه ۲۸ شهريور ۱۴۰۲
اعضای شرکت کننده اگر در ساعت خدمت مولد سازی باشند که حقوق میگیرن و دریافت مجدد وجه‌ از خصوص سازی یا فروش اموال عمومی جایی ندارد. اگر در ساعت غیر خدمت باشد که اضافه کار ومبنای محاسبه اضافه کار مشخص است. اینگونه حیف و میل. اینگونه دریافتی ها از جیب مردم. یعنی دزدی و غارت. یعنی ...
ناشناس
0
0
سه‌شنبه ۲۸ شهريور ۱۴۰۲
اقای دو لت و نظام یا مشکل مسکن و گرانی حبابی مسکن و زمین و به جد حل کن و ارزونش کن یا مافیای زمین یکجا دولت و نظام و ضربه فنی می کنه و سقوط میده همیشه دولت ها از نظر نظامی اسیب نمی ببنن بلکه اقتصادی در شرایطی بحرانی تر عمل می کنه همیشه از جایی نظام ها می خورن که ساده انگاری میشه و فکرش هم نمی کنن زودتر با گرانی های مسکن این شیطان بزرگ برخوردشود چون دیگر تحدید بشمار می رود تمام
مرتصی
0
0
سه‌شنبه ۲۸ شهريور ۱۴۰۲
عجب مولد سازی یه نون بوقلمون اشکالی نداره.....
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

راه میان‌بر نجات از بحران ورشکستگی آب

بازگشت عموهای فیتیله‌ای به تلویزیون

اینفوگرافی/ رکورد گرما در ایران

جنگ و چشم‌انداز نامعلوم گردشگری در دل بحران‌ها

اظهارات محمدجواد ظریف درباره ریشه‌های حمله اسرائیل به ایران/ بفهمیم نفوذ از کجاست؟

عکس/ چهره متفاوت زربی غلام مختار ۲۳ سال پیش در جمع هنرمندان

فیلم/ همکاری غیرمنتظره نفیسه روشن و یک بلاگر اینستاگرامی

عکس/ دریادار سیاری در حال رونمایی از مجسمه ناخدا صمدی در خرمشهر

عکس/ سپهبد باقری به همراه دوستانش ۴۴ سال پیش در کوهستان

عکس/ تغییر شوکه کننده بازیگر نقش شیرین سریال مرگ تدریجی یک رویا در ۴۴ سالگی

عکس/ تغییرات جالب ارسطو عامل سریال پایتخت در ۴۵ سالگی با تیپ‌های متفاوت

پنجره نیمه‌باز دیپلماسی در طوفان جنگ/ امکان مذاکره بین ایران و آمریکا در هاله‌ای از تردید و تهدید

طلای جهانی در آرامش

ماجرای نفوذ و نیمروز؛ جاسوسان موساد در ایران تا کجا رخنه کرده و به کدام اطلاعات حیاتی و سری دسترسی دارند؟

آتش‌بس موقت در جنگ تجاری پکن و واشنگتن

ترکش‌های ملی کردن اینترنت بر کسب‌وکار‌های فضای مجازی/ خنجر پنهان بر پیکر اقتصاد دیجیتال

کاهش قیمت جاشین ساینا در بازار

مدنی‌زاده و تصمیم جدی هدایت نقدینگی به سوی تولید

شرایط فروش و بازخرید ارز اربعین اعلام شد + جزئیات

پنجمین سال خشکسالی کماکان با اصرار بر کاهش مصرف سپری می‌شود!

فیلم/ آتش‌سوزی گسترده در مجتمع تجاری خیابان ۱۷شهریور مشهد

آتش سوزی در مجتمع ۶۰ واحدی در خیابان پاسدار گمنام تهران

فعال شدن مکانیسم ماشه قیمت دلار را به چند تومان می‌رساند؟

فیلم/ آتش‌سوزی در برج زمرد تبریز

برقراری آتش‌بس شش‌ماهه میان سحر زکریا و مهران مدیری

خبر مهم درباره وام بلاعوض به یارانه‌بگیران

قیمت دلار به سقف یک هفته اخیر رسید

زمان ثبت‌نام خودرو‌های وارداتی اعلام شد+ جزئیات

بیت‌کوین در مسیر سقف‌زنی قیمت

توزیع کالا برای شرایط خاص و جنگی هوشمند می‌شود

زلزله قیمت‌ها در بازار خودرو + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا + جدول

قیمت خودرو‌های ایران خودرو + جدول

قیمت سکه پارسیان + جدول

قیمت بیت کوین و رمزارز‌ها + جدول

قیمت سکه و طلا + جدول

قیمت دلار، یورو و سایر ارز‌ها + جدول

پشت پرده برنج ۳۰۰ هزار تومانی به روایت وزیر جهادکشاورزی

وزارت اقتصاد به بازار بورس سر و سامان دهد

معوقات حقوق بازنشستگان ۲۵ تیر ۱۴۰۴ واریز می‌شود؟

زمان ثبت نام پیاده روی اربعین ۱۴۰۴ اعلام شد

آیا بسته دولتی، بورس را احیا می‌کند؟

بزرگترین نقطه ضعف نیروی هوایی آمریکا چیست؟

دیدار عباس عراقچی با رئیس‌جمهور چین + عکس

آیا بورس در مسیر بازگشت قرار دارد؟

علل تداوم خروج سرمایه از بازار بورس چیست؟

۴۰۰ میلیون رمزارز بدهید دانشجو شوید!

قیمت جهانی نفت کاهش یافت

عراقچی چه گلایه ای را از طرف رهبرانقلاب به پوتین منتقل کرد؟

صدای کیهان هم از دست تندروها در آمد