تاریخ انتشار: ۱۰:۱۸ - ۱۳ آبان ۱۴۰۲

مصوبه عجیب آموزش و پرورش در پی کمبود شدید معلم

وزیر آموزش و پرورش از نهایی شدن مصوبه «کشف استعداد‌های معلمی» در شورای عالی انقلاب فرهنگی خبر داد که طبق آن دانش آموزانی که خلق و خوی معلمی دارند تحت عنوان استعداد‌های برتر ملی در حوزه‌های آموزشی، فرهنگی، تربیتی، قرآنی، هنری، ادبی، پژوهشی، تربیت بدنی و ادبی جذب آموزش و پرورش شده و معلم می‌شوند.

مصوبه عجیب آموزش و پرورش در پی کمبود شدید معلم

اقتصاد۲۴- رضامراد صحرایی وزیر آموزش و پرورش اظهار کرد: از ستاد ملی تربیت شورای عالی انقلاب فرهنگی خواستیم که امکانی را برای ما فراهم کنند تا بهترین دانش‌آموزان ما در یک فرآیند روشن معلمان آینده ما شوند.

وی ادامه داد: در شورای عالی انقلاب فرهنگی یک مصوبه ای تحت عنوان «کشف استعدادهای معلمی» گرفتیم که طبق آن دانش آموزانی که خلق و خوی معلمی دارند بتوانند در آینده معلمان ما شوند. این کار را شروع کردیم و نهایتا منتج به آیین نامه جذب استعدادهای برتر ملی در حوزه های آموزشی، فرهنگی، تربیتی، قرآنی، هنری، ادبی، پژوهشی، تربیت بدنی و ادبی شده است که انشالله مرحله پایانی خود را طی می کند.

وزیر آموزش و پرورش در عین حال خاطر نشان کرد: ورود به آموزش و پرورش نیاز به ردیف استخدامی دارد چراکه اینها دانشجوی عادی محسوب نمی شوند و از لحظه ورود به دانشگاه فرهنگیان مستخدم رسمی آموزش و پرورش هستند. قرار شده است تا سازمان امور اداری و استخدامی ۱۰ درصد از کل ردیف های استخدامی ما را برای این کار اختصاص دهد و امور حقوقی آن در حال انجام است.


بیشتر بخوانید:افزایش جذب معلم برای سال تحصیلی آینده


واکنش «صحرایی» به بازتاب سخنان معاون پرورشی‌اش در برخی رسانه ها درباره اقامه نماز

صحرایی در بخش دیگر سخنان خود با اشاره به اجرای برنامه فراگیر پرورشی مدارس در پنج محور که یکی از این محورها «ایمان» است و در ذیل آن اقامه نماز دنبال می شود، توضیح داد: در روزهای اخیر در برخی رسانه ها به نقل از معاون پرورشی ما گفته شد که دانش آموزان موظف شده اند نماز خواندن خود را ضبط کرده و برای ما بفرستند. ما همانجا فهمیدیم کارمان درست است. این اقدام در راستای اجرای برنامه فراگیر انجام می شود تا نماز خواندن بچه‌ها اصلاح شود. بچه ای که نماز بخواند از هر بدی و آلودگی دور می‌شود. ما مسلمان هستیم و کشور ما کشور مسلمان و شیعیان است.یک دفعه گفتند معاون پرورشی آموزش و پرورش اجبار کرده است تا بچه ها نماز خواندن خود را ارسال کنند. ما گفتیم آنهایی که دوست دارند نماز خواندنشان اصلاح شود، از نماز خواندن خود را ضبط کرده و ارسال کنند. در این راستا از اولیا نیز کمک گرفتیم تا نماز بچه ها را اصلاح کنند.

پیگیری برای اجرای یک روز «بی کیف و کتاب» برای دبستانی ها در هفته

وزیر آموزش و پرورش در بخش دیگر سخنان خود با بیان اینکه روز بی کیف و کتاب برای ابتدایی ها کاملا در حال نهادینه شدن است، توضیح داد: باید این اتفاق یک روز در هفته رخ دهد و ما به طور جدی دنبال این موضوع هستیم. کارهای نهایی این امر در حال انجام شدن است. همه تلاش ما این است، البته روز بی کیف و کتاب نیاز به مصوبه شورای عالی آموزش و پرورش دارد.

اجرای «نظام دوری» در مدارس ابتدایی پس از ۱۲ سال

وی درباره اجرای نظام دوری در مدارس ابتدایی پس از گذشت ۱۲ سال از تصویب سند تحول بنیادین آموزش پرورش، افزود: طبق این نظام دانش آموزان در سه پایه اول ابتدایی باید یک معلم داشته باشند که مادرانه و پدرانه در کنار بچه‌ها باشد. خیلی ها می‌گفتند اجرای این امر ممکن نیست اما ما اجرای آن را امسال با ۶۴۰ کلاس درس شروع کردیم و الان مراقبت می شوند.

آماده شدن آیین نامه «مسیر رشد معلمی» پس از رتبه بندی معلمان

صحرایی همچنین از نهایی شدن آیین نامه «مسیر رشد معلمی» خبر داد و گفت: آیین نامه مسیر رشد معلمی در حال آماده شدن است تا پس از رتبه بندی معلمان نهضت یادگیری در بین تمام معلمان به راه افتد.

مشمولیت ۸ میلیون دانش آموز در اجرای طرح «شیر مدرسه»

وی درباره اجرای شرح شیر مدرسه نیز اظهار کرد: این امر هدیه رییس جمهوری بود که ۸ میلیون نفر را شامل شد. کار مهمی بود و نهایی شده است. اگر باقی افراد دولت مثل آقای رئیس جمهوری توجه به آموزش و پرورش داشته باشند شک ندارم که با چهار سال می شود تحولی را رقم زد که در سالهای قبل نبوده است.

دولت بالاترین بودجه خود را به آموزش و پرورش می‌دهد / درخواست از والدین برای مشارکت در امر آموزش و پرورش دانش آموزان

وزیر آموزش و پرورش در بخش دیگر سخنان خود عنوان کرد: اگر هر ولی دانش آموز حداقل دو ساعت در هفته برای بچه خود در مدرسه وقت نگذارد این انتقاد که «چرا مدرسه برای بچه من کاری نکرده است» از او پذیرفته نیست. اولیا دانش آموزان در حد قابل توجهی تحصیل کرده هستند و مهارت هایی دارند که اگر روی مهارت معلم بگذارند خیلی اتفاقات می افتد.

صحرایی با اشاره به اهمیت نقش والدین در امر پرورش دانش آموزان، خطاب به والدین دانش آموزان بیان کرد: به مدرسه بیایید و دوستان بچه هایتان را جمع کنید و آن مهارت هایی که بلد هستید را به بچه ها یاد دهید. دولت بالاترین بودجه خود را به آموزش و پرورش می‌دهد اما مردم بیایند، مسائل را دست بگیرند و کمک کنند. در مقوله پرورش بیش از آموزش به کمک مردم نیاز داریم.

وی همچنین درباره اجرای برنامه فراگیر پرورشی و فرهنگی مدارس با کمک بخش «نورینو» که خاص معاونت پرورشی در سامانه «مای مدیو» است، تصریح کرد: ما می دانیم در یکایک ۱۲۰ هزار مدرسه‌ خود چه کار پرورشی در حال انجام است. مدرسه با سایر مدارس مقایسه می شود و می‌فهمیم امتیاز پرورشی مدارس چطور است. به «بخشنامه ممنوع» اعتقاد داریم اما زمان می‌خواهد تا در تمام امور این امر محقق شود. «بخشنامه ممنوع» وقتی امکان پذیر می شود که مدرسه هویت خود را پیدا کرده باشد و تمام امور مدرسه با اختیار کافی به مدیر داده شود. در امور پرورشی یک بخشنامه به نام برنامه فراگیر پرورشی و فرهنگی به مدارس دادیم و در باقی معاونت ها نیز این امر را اجرا می کنیم. تمام مدارس به سامانه «نورینو» دسترسی دارند.

وزیر آموزش و پرورش همچنین این را هم گفت که دستورالعمل «آموزش معکوس» در حال آماده شدن است.

صحرایی در بخش دیگر سخنان خود درباره برگزاری رویداد ورزشی ۱۰۰ در ۱۰۰ افزود که از اول آبان سال جاری تا ۲۹ اسفند یعنی طی این ۱۰۰ روز ۱۰۰ رویداد ورزشی در مدارس برگزار می شود و دانش آموزان می توانند در این رویداد شرکت کنند.

وی با بیان اینکه سهم زمانی برنامه های پرورشی مدارس از برنامه آموزشی مدارس کم است، ادامه داد: البته همه معلمان کار پرورشی می‌کنند اما برای درست کردن این امر نیاز به مصوبه شورای عالی آموزش و پرورشداریم.

وزیر آموزش و پرورش در پاسخ به سوال یکی از مخاطبان این برنامه مبنی بر اینکه بعضا مدیران مدارس با این توجیه که دورس اصلی دانش آموزان عقب مانده است به معلم پرورشی وقتی برای حضور در کلاس نمی دهند، گفت: در برخی مدارس که تعداد آنها نیز کم نیست، مدیر به این امر توجه می کند و البته مدیر می‌گوید که اولیا از من این درخواست را دارند.

صحرایی در بخش دیگر سخنان خود به طرح «نماد» (نظام مقابله با آسیب های اجتماعی دانش آموزان) نیز اشاره و تصریح کرد: باید پیش از آسیب دیدن، دانش آموزان را شناسایی کنیم و پس از شناسایی کردن باید خانواده ها و نهادهای متولی دست به دست آموزش و پرورش دهند تا دانش آموز آسیب پذیر را حفظ کنیم و نگذاریم آسیب ببیند. به هر مقداری که از مدرسه دور شویم قابلیت اقدام ما کم تر می شود.

به گفته وزیر آموزش و پرورش، این وزارتخانه بالغ بر ۳۵۰ اردوگاه دارند که از این تعداد ۴ اردوگاه ملی و حدود ۶۰ اردوگاه استانی و مابقی شهرستانی هستند.

وی تاکید کرد: آموزش و پرورش نزدیک ۷۲ میلیون مترمربع اردوگاه دارد که به اندازه یک کشور است. اما باید به ما در این راستا کمک شوند. از همه قرارگاه های جهادی برای فعال کردن این اردوگاه کمک می‌خواهیم تا بچه‌ها بتوانند به این اردوگاه ها آیند.

منبع: ایسنا
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

قیمت سکه و طلا امروز جمعه ۲۴ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

قیمت دلار و یورو امروز جمعه ۲۴ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز جمعه ۲۴ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

عکس/ دو زمین لرزه پیاپی صبح امروز در تهران

عکس/ خوش و بش لاریجانی و سردار قاآنی در حاشیه یک مراسم خاص

عکس/ نگاهی به تصویر آغا محمدخان قاجار ۲۸۳ سال پس از تولدش

عکس/ نمایی دیدنی از دروازه باغ ملی، شهربانی و وزارت عدلیه در تهران ۷۰ سال پیش

عکس/ نمایی دیدنی از خیابان ناصرخسرو برفی ۶۰ سال پیش

عکس/ زیبایی دریاچه سد سردشت در ابتدای بهار

عکس/ صف یک فروشگاه پوشاک ۹۹۵ تومنی حدود ۳۵ سال پیش

عکسی کمیاب از یک کتابفروشی قاجاری حدود ۱۰۵ سال پیش

عکس/ آخرین تصویر از صادق هدایت در فرودگاه مهرآباد ۷۵ سال پیش

عکس/ صندلی‌های طبقه دوم آزادی هم کنده شد!

عکس/ پمپ گازوییل اتوبوس‌های دوطبقه تهران حدود ۶۰ سال پیش

عکس/ کلاهخود خاص و زیبای بازمانده از ۲۲۰۰ سال پیش و دوره اشکانیان

عکس/ فرح دیبا ۵۴ سال پیش در دفتر کار اختصاصی‌اش

عکس/ ایرج قادری و بهمن مفید ۵۰ سال پیش در فیلم رفیق

عکس/ نمایی از آرامگاه ابن سینا ۷۰ سال پیش در همدان

عکس/ استایل ساحلی فرشته حسینی در خارج از کشور

عکس/ کافه نادری ۷۰ سال پیش قرارگاه عشاق جوان

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

نقشه راه اقتصادی بلندپروازانه چین برای سال ۲۰۲۵/ وعده ایجاد بازار بازتر برای سرمایه گذاری 

کشف جسد مثله شده‌ مردی در یک بزرگراه تهران

فیلم/واکنش وزیر نفت به تحریم شدنش

جزئیات موافقت حماس برای آزاد کردن گروه جدیدی از اسرا

فیلم/ آیا کار‌های میلاد کرمی، بلاگر ارتفاع، واقعا خطرناک است؟

مازیار زارع: پرسپولیس برخلاف قبل چندان موقعیت نداشت

جدول لیگ برتر بعد از برد پرسپولیس مقابل ملوان

عکس/لاریجانی و سردار قاآنی در مراسم گرامیداشت شهیدان باکری

فیلم/گل دوم پرسپولیس به ملوان توسط دورسون دقیقه ۶۶

علت زلزله امروز تهران مشخص شد

کارشناسی داوری پرسپولیس-ملوان؛ اخراج یا پنالتی؟

اختتامیه شیرین پرسپولیس در ۱۴۰۳؛ موقتا در صدر

جواد یحیوی: خودم را تسلیم پلیس کردم

ناگفته‌های روحانی از ماجرای خرید اس ۳۰۰ از روسیه

پیش بینی بورس فردا شنبه ۲۵ اسفند ۱۴۰۳

چرا هر روز روی اعصاب مردم می‌روید؟

جمله مشترک دو امام جمعه درباره امکان دستیابی به سلاح هسته‌ای

ترکیه مدعی بازداشت ۵ مظنون به جاسوسی برای ایران شد

حسین موسویان: قرار بود به اقتصاد اول منطقه تبدیل شویم

عکس/آلودگی هوای تهران از ارتفاعات توچال

فیلم/گل اول پرسپولیس توسط علیپور در دقیقه ۱۶

فیلم/ضیافت افطار زلنسکی

انتقاد شدید آیت الله نوری همدانی از صداوسیما

مرد شماره ۲ داعش در عراق به هلاکت رسید

آیت الله محقق داماد: مگر هر واجبی باید در قانون بیاید؟

قالیباف: کالابرگ هر ماه پرداخت خواهد شد

عکس/ آهو خردمند در جوانی و تغییر چهره اش در ۸۲ سالگی

مقصد ثروتمندان برای زندگی ابدی کجاست؟

سقوط پاراگلایدر تفریحی در دریاچه مهارلو شیراز

احتمال بالای خداحافظی زودهنگام با طارمی در اینتر

حمایت علم الهدی از تجمعات مقابل مجلس

آمار پرسپولیس در بازی‌های خانگی این فصل

کانال‌های ایتا برای تجمع غیرقانونی مسدود شد

غایبان قطعی استقلال مقابل ذوب آهن در اصفهان

اسامی محصولات آرایشی غیرمجاز اعلام شد

تهرانی‌ها منتظر هوای گرم

ماجرای قرارداد نجومی محسن تنابنده برای سریال پایتخت چیست؟

قلع و قمع درختان خیابان ولیعصر

خرید جهیزیه در آستانه سال ۱۴۰۴ چقدر هزینه دارد؟

چرا نباید ماهی قرمز بخریم؟

عکس/ سلفی متفاوت فرهاد مجیدی و مادرش در امارات

عکسی نایاب از خنده مستانه مظفرالدین‌شاه قاجار و پادشاه بلژیک ۱۳۰ سال پیش

عکس/ استوری خاص مه لقا باقری برای برادرش

عکس/ مشهد و دورنمای حرم امام رضا (ع) ۵۵ سال پیش از فراز آسمان

عکس/ شهر بسطام و دورنمای مقبره بایزید حدود ۱۳۰ سال پیش

عکس/ نمایی زیبا از پل خواجو اصفهان و زاینده رود پر آب

واکنش وزارت نفت به تحریم پاک نژاد

فیلم/ دیدار پزشکیان با خانواده شهدا در سفر به جنوب شرق تهران

نادر جهانبانی کیست؟/ از فرماندهی نیرو هوایی ایران تا بنیان‌گذاری تیم آکروجت تاج طلایی

فیلم/ لحظه وحشتناک حمله با قمه به کله پزی