اقتصاد ۲۴-استاندار مازندران، برآورد اولیه خسارت سیل روز و شب گذشته مازندران را ۲۳ هزار میلیارد ریال اعلام کرد و گفت: نگرانی وقوع سیلاب در مازندران وجود دارد و نیازمند قاطعیت دستگاهها در مهار سیلاب هستیم.
سید محمودحسینیپور در حاشیه بازدید از مناطق سیلزده غرب مازندران از خسارت ۲۳ هزار میلیاردی سیل در مازندران خبر داد و اظهار داشت: با توجه به حجم بالای خسارتها، کارشناسان امر در حال بررسی دقیق خسارت وارده هستند.
وی با بیان اینکه حادثه سیل در عباسآباد خسارت جانی نداشته است، افزود: سیل همچنین به ۶ دهنه پُل و ۲۰ واحد مسکونی در شهرستان عباس آباد آسیب جدی زد.
به گفته استاندار، با تدابیر و پیشبینیهای اندیشیده قبل از وقوع حادثه از سوی مسوولان نهادهای مربوط منطقه، جلوی خسارتهای بیشتر گرفته شد، اما طبق بررسیهای انجام شده به بخشی از اراضی کشاورزی شهرستان خسارت وارد شد و ضمن این که ۲ دستگاه خودرو شهروندان را سیل برد.
چرا کارهای عمرانی نیمهکاره رها میشود؟
حسینیپور به خسارتهای وارده به مسیرهای مواصلاتی و جاده این شهرستان اشاره کرد و ادامه داد: برآیند بازدید صبح امروز نشان میدهد که مسئولان شهرستان اقدامات پیشگیرانه خوبی در مواجه با این سیل به عمل آوردند لذا یکی از مباحثی که باید به صورت جدی مورد توجه قرار گیرد، آسیبشناسی نسبت به سازههای انجام شده در مسیرهای رودخانه و پلهاست که در این بازدید مشاهد شده این بوده که همه کارهای عمرانی مربوط به اتمام نرسیده و نیمه کاره رها میشود.
خسارت سیلاب به ۶ عباسآباد، چالوس، نوشهر، نور، سوادکوه و آمل
استاندار مازندران با بیان اینکه این چالش سبب میشود در مواقع وقوع سیلاب شاهد این اتفاقات و حوادث باشیم که بنا داریم در ساخت جدید طرحهای مربوط نیز همه این ملاحظات رعایت بشود، خاطرنشان کرد: سیلاب ناشی از بارش رگباری روز گذشته به ۶ شهرستان عباسآباد، چالوس، نوشهر، نور، سوادکوه و آمل این استان خسارت زده است.
وی همچنین در جلسه ستاد مدیریت بحران شهرستان عباسآباد که ظهر امروز برگزار شد اظهار داشت: در دو ماه گذشته شاهد بارشهای خوبی در استان بودیم، ولی سیلابها خسارات متعددی وارد کرده و با وجود راهکارهای متنوع در حوزه بحران، سوءمدیریت و عدم نظارت سبب شد از نعمت باران به درستی استفاده نشود.
بارش ۱۱۰ میلیمتری باران در بازه زمانی دو ساعته
حسینیپور با تاکید بر وقوع سیل و بارش ۱۱۰ میلی متری در بازه زمانی دو ساعته طی دیشب و وقوع سیل و سیلاب محلی خاطرنشان کرد: متاسفانه نتوانستیم بستر استفاده از آب باران را فراهم کنیم. نگرانی وقوع سیلاب در مازندران وجود دارد و نیازمند قاطعیت دستگاهها در مهار سیلاب هستیم.
استاندار مازندران رصد کامل و ارزشیابی دقیق مدیریت بحران از مناطق سیل خیز را خواستار شد و ادامه داد: مسئولان باید نقش خود را به درستی در تکمیل طرحها ایفا کنند. کمکاری پیمانکاران توجیهپذیر نیست، باید با کم کاریها برخورد شود و مدیران کم کار باید معرفی شوند. ساخت و سازهای غیرمجاز در حریم رودخانهها از دلائل وقوع سیلابهاست که به دلیل کم کاری مسئولان شاهد وقوع رخدادها هستیم.
ارزیابی خسارتها در ۴۸ ساعت انجام شود
حسینیپور تصریح کرد: در ۱۰ شهرستان استان در بخش روستاها، منازل، اماکن و پلها آسیب دیدیم و همکاری تمامی دستگاههای خدمترسانی در بازسازی مناطق آسیب دیده الزامی است. ارزیابی خسارت در ۴۸ ساعت انجام شود. منابع طبیعی نیز مکلف است اقدامات لازم برای جمع آوری درختان شکسته را در رودخانههای استان انجام دهد و امیدواریم طی قراردادی با صنایع چوب این درختان شکسته افتاده در مدت یکماه تعیین تکلیف شود.