تاریخ انتشار: ۱۷:۰۰ - ۲۶ آبان ۱۴۰۲

دونالد ترامپ، خطر بزرگ جهان در سال آینده میلادی

بزرگترین تهدیدی که ترامپ ایجاد می‌کند برای کشور خودش خواهد بود. با این حال، پیروزی ترامپ در سال آینده تأثیر عمیقی در خارج از کشور نیز خواهد داشت. دورنمای پیروزی او بسیاری از مقامات سیاسی و سرمایه‌گذاران را در سراسر جهان از اکنون نگران و یا ناامید کرده است. البته کشور‌هایی هم وجود دارند که از اثبات ناکارامدی دموکراسی آمریکایی خوشحال خواهند شد.

دونالد ترامپ، خطر بزرگ جهان در سال آینده میلادی
اقتصاد ۲۴- اکونومیست می‌گوید در پیش‌بینی که برای سال ۲۰۲۴ جهان برای ۳۸مین سال متوالی منتشر می‌کند، در تمام مدت سال سایه هیچ شخصیت منحصر به فردی به اندازه دونالد ترامپ بر رخداد‌های جهانی احساس نمی‌شود. پیروزی ترامپ در نوامبر آینده احتمالی است که به واقعیت نزدیک و نزدیک‌تر می‌شود.

ترامپ بر انتخابات مقدماتی جمهوری‌خواهان تسلط دارد. در چندین نظرسنجی او از جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا در ایالت‌های خاکستری پیشی گرفته است. در یکی از این نظرسنجی‌ها در نیویورک تایمز، ۵۹ درصد از رای دهندگان به او در مورد اقتصاد اعتماد داشتند، در حالی که فقط ۳۷ درصد به آقای بایدن اعتماد نشان دادند.

حداقل در انتخابات مقدماتی، دعاوی مدنی و پیگرد‌های کیفری تنها باعث تقویت ترامپ شده است. برای دهه‌ها دموکرات‌ها به حمایت رای‌دهندگان سیاه‌پوست و اسپانیایی‌تبار تکیه کرده‌اند، اما تعداد قابل توجهی حزب را ترک می‌کنند. در ۱۲ ماه آینده، یک اشتباه توسط هر یک از نامزد‌ها می‌تواند تعیین کننده رقابت باشد و در نتیجه جهان را به لرزه در بیاورد.

این یک لحظه خطرناک برای جهان است که مردی مانند آقای ترامپ دوباره پشت در کاخ سفید ایستاده است. دموکراسی در داخل کشور دچار مشکل است. ادعای آقای ترامپ مبنی بر برنده شدن در انتخابات ۲۰۲۰ جنجالی تاریخی بود که می‌توانست ذهنیت تعداد بسیاری از آمریکایی‌ها را نسبت به دموکراسی در این کشور عوض کند و هنوز هم آن را تحت الشعاع قرار داده است. آمریکا همچنین با خصومت فزاینده‌ای در خارج از کشور مواجه است که توسط روسیه در اوکراین، ایران و گروه‌های متحدش در خاورمیانه و چین در سراسر تنگه تایوان و دریای چین جنوبی به چالش کشیده شده است. این سه کشور تلاش‌های خود را به‌سختی هماهنگ می‌کنند و چشم‌اندازی از نظم بین‌المللی جدید به اشتراک می‌گذارند.

از آنجایی که جمهوری‌خواهان ماه‌هاست که برای دور دوم ریاست‌جمهوری او برنامه‌ریزی می‌کنند، ترامپ ۲ با توپ پرتری نسبت به ترامپ ۱ وارد عرصه خواهد شد. مؤمنان واقعی او مهم‌ترین سمت‌ها را اشغال خواهند کرد. آقای ترامپ در تعقیب انتقام، حمایت‌گرایی اقتصادی و معاملات نمایشی ولخرجانه بی بندوبار خواهد بود. جای تعجب نیست که دورنمای دور دوم ریاست جمهوری ترامپ، پارلمان‌ها و اتاق‌های هیئت مدیره جهان را پر از ناامیدی کند.

بزرگترین تهدیدی که آقای ترامپ ایجاد می‌کند برای کشور خودش خواهد بود. او که به دلیل انکار انتخابات در سال ۲۰۲۰ دوباره قدرت را به دست آورد، مطمئناً در احساس خود تأیید می‌شود که فقط بازنده‌ها به خود اجازه می‌دهند به هنجارها، آداب و رسوم و از خود گذشتگی که یک ملت را می‌سازند مقید باشند ترامپ در تعقیب دشمنانش، با هر نهادی که سر راه او باشد، از جمله دادگاه‌ها و وزارت دادگستری، جنگ خواهد کرد.


بیشتر بخوانید:  ترامپ انتخاب اصلی رای‌دهندگان جمهوری‌خواه است


با این حال، پیروزی ترامپ در سال آینده تأثیر عمیقی در خارج از کشور نیز خواهد داشت. چین و دوستانش از شواهدی مبنی بر ناکارآمدی دموکراسی آمریکایی خوشحال خواهند شد. اگر آقای ترامپ رویه قضایی و حقوق مدنی را در ایالات متحده زیر پا می‌گذاشت، دیپلمات‌هایش نمی‌توانستند آن‌ها را در خارج از کشور اعلام کنند. بدین ترتیب این ظن کشور‌های جنوب جهانی تأیید می‌شد که درخواست‌های آمریکا برای انجام آنچه درست است در واقع فقط یک تمرین ریاکاری است.

غرایز حمایت‌گرایانه آقای ترامپ نیز افسارگسیخته خواهد بود. در اولین دوره ریاست جمهوری او علیرغم تعرفه‌های چینی او اقتصاد رونق گرفت. برنامه‌های او برای دور دوم زیان‌آورتر خواهد بود. او و معاونانش در نظر دارند مالیات جهانی ۱۰ درصدی بر واردات اعمال کنند که بیش از سه برابر سطح امروز است. حتی اگر سنا او را مهار کند، حمایت‌گرایی که با دیدگاه گسترده امنیت ملی توجیه می‌شود، قیمت‌ها را برای آمریکایی‌ها افزایش می‌دهد. آقای ترامپ همچنین در اولین دوره ریاست جمهوری خود با کاهش مالیات‌ها و پرداخت‌های مربوط به کووید-۱۹ اقتصاد را به جریان انداخت. این بار، آمریکا با کسری بودجه در مقیاسی مواجه است که فقط در جنگ دیده می‌شود و هزینه پرداخت بدهی‌ها بیشتر است. کاهش مالیات به جای تقویت رشد اقتصادی باعث تقویت تورم می‌شود.

در خارج از کشور، دوره اول ترامپ بهتر از حد انتظار بود. اما دوره دوم متفاوت خواهد بود، زیرا جهان تغییر کرده است. معامله‌گر بودن کشور‌ها هیچ اشکالی ندارد: آن‌ها موظفند منافع خود را در اولویت قرار دهند. با این حال، شهوت آقای ترامپ برای یک توافق و احساس او نسبت به منافع آمریکا محدود به واقعیت و بدون اتکا به ارزش‌هاست.

قضاوت ترامپ این است که خرج خون و گنج برای آمریکا در اروپا معامله بدی است؛ بنابراین او تهدید کرده است که جنگ اوکراین را در یک روز پایان خواهد داد و ناتو را ویران خواهد کرد، شاید با نادیده گرفتن تعهد آمریکا برای تلقی حمله به یک کشور به عنوان حمله به همه. در خاورمیانه، آقای ترامپ احتمالاً بی قید و شرط از اسرائیل حمایت می‌کند، هر چند که درگیری در منطقه را برانگیزد. در آسیا، او ممکن است آماده انجام یک معامله با رئیس جمهوری چین، شی جین پینگ، برای ترک تایوان باشد، زیرا او درک نمی‌کند که چرا آمریکا به جنگ با یک ابرقدرت مجهز به سلاح هسته‌ای می‌رود تا از یک جزیره کوچک بهره‌مند شود.

اما با علم به اینکه آمریکا اروپا را رها خواهد کرد، پوتین انگیزه‌ای برای مبارزه در اوکراین و حذف کشور‌های شوروی سابق مانند مولداوی یا کشور‌های بالتیک خواهد داشت. بدون فشار آمریکا، بعید است که اسرائیل به اجماع داخلی برای مذاکرات صلح با فلسطینی‌ها دست یابد. ژاپن و کره جنوبی با محاسبه اینکه آقای ترامپ در کنار متحدان خود نمی‌ایستد، می‌توانند به سلاح هسته‌ای دست یابند.

ترامپ با تاکید بر اینکه آمریکا هیچ مسئولیت جهانی برای کمک به مقابله با تغییرات اقلیمی ندارد، تلاش‌ها برای کند کردن آن را متوقف خواهد کرد؛ و او توسط چینی‌هایی احاطه شده است که معتقدند تقابل تنها راه حفظ سلطه آمریکاست. چین که بین یک رئیس جمهوری معامله‌گر و مقامات جنگ‌افروز او گرفتار شده است، می‌تواند به راحتی در مورد تایوان اشتباه محاسباتی کند و عواقب فاجعه‌باری در پی داشته باشد.

منبع: اقتصاد آنلاین
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

نظر سید احمد خمینی درباره سید محمد خاتمی

بهترین دلیل برای نوشیدن آب کافی در طول روز

پدر علم اقتصاد ایران کیست؟

این ویتامین سبب کاهش کلسترول می‌شود

۸ عادت میلیاردرهای موفق جهان کدامند؟/ این عادت‌ها می‌تواند به موفقیت‌تان کمک کنند

واکنش دولت به توهین یک فرماندار به خبرنگاران

عکس/ استوری مدافع استقلال برای قلعه نویی

ادعای جدید چهره نزدیک به سعید جلیلی درباره فیلترینگ

پوتین: به آزمایش موشک‌های بالستیک مافوق صوت ادامه خواهیم داد

زاینده‌رود از امشب بازگشایی می شود

روسیه: قطعنامه ضدایرانی در شورای حکام، هدیه بایدن به ترامپ است

انتقام قتل برادر در هلیلان

پرونده بازگشت عادل فردوسی‌پور به صدا و سیما بسته شد

وضعیت آب و هوای تهران طی روز‌های آینده

تخلیه برخی مدارس اصفهان به‌دلیل فرونشست

عکس/اولین واکنش به دیدار پزشکیان با مولوی عبدالحمید

آیت‌الله سید علی سیستانی کیست؟

افزایش تولید هیچ ارتباطی به حوزه وکالت ندارد/ قانون تسهیل باید از مسیر قانونی خود اصلاح شود

قانون تسهیل لطمات جبران‌ناپذیری بر پیکره نهاد وکالت زد/ حرفه وکالت را باید به جایگاه اصلی خود رساند

عکس/آقای ‎عراقچی، قرار نیست مملکت را نجات بدهید؟

پیش بینی قیمت سکه و طلا فردا ۳ آ‌ذر ۱۴۰۳/ دو شوک جدید به بازار طلا

پیش بینی بورس فردا شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳

ماسکرانو سرمربی مسی شد

قتل هولناک در پارک قیطریه تهران

کنایه محسن رضایی به اروپایی‌ها بعد از صدور قطعنامه علیه ایران

سید محمود علوی دستیار ویژه رییس‌جمهور کیست؟

ورثه منتظر واریزی سود سهام عدالت باشند

این نقطه آلوده‌ترین جای ایران شد

پیش بینی قیمت دلار فردا ۳ آذر ۱۴۰۳/ سیگنال جدید برای دلار؛ تتر صعودی شد

معنای قطعنامه جدید آژانس بین‌المللی انرژی هسته‌ای چیست؟

وزیر خارجه عراق: تهدید‌های آشکاری از سوی رژیم صهیونیستی علیه عراق وجود دارد

اجرای همسان سازیِ ۴۰ درصدی برای همه بازنشستگان از آذرماه

توییت مهم پزشکیان بعد از سفر به سیستان و بلوچستان

پایان زودهنگام رویای بیرانوند و رفقا در تبریز

حمله موشکی حزب‌الله به پایگاه حیفا

ذاکر: افزایش قیمت بنزین سوپر شاید مقدمه‌ای بر بالا رفتن نرخ بنزین باشد

امام جمعه قم: حرمت قم نسبت به شهرهای دیگر چند برابر است

علم الهدی بالاخره پس از ۳ سال دولت رئیسی نگران گرانی ها شد

عکس/ عملکرد پرسپولیس و استقلال در ۱۰ دوره اخیر جام حذفی

مشخصات هواپیمای هشدار زودهنگام A-۵۰

مسعود جمعه مهاجم کنیایی و جدید استقلال کیست؟

لطفعلی خان زند کیست و چگونه به سلطنت رسید؟

کریمخان زند کیست و دوران سلطنتش چگونه گذشت؟

عکس / استوری بازیکنان تیم ملی برای تولد امیر قلعه نویی

اینفوگرافی/ مقایسه نرخ عوارض آزادراهی در ایران با سایر کشورها

اینفوگرافی/ فهرست پنجاه خوراک برتر جهان با گوشت گوسفندی!

مصرف مالیات برای توسعه با نظارت و انتخاب مستقیم مؤدیان

دلیل سفر کوتاه پزشکیان به سیستان‌وبلوچستان چه بود؟

توضیحات وزیر صمت درباره افزایش قیمت خودرو

همتی: دولت مصمم به اجرای اصلاحات اساسی است