اقتصاد۲۴- چند روز پیش بود که بحث بازطراحی لباس پزشکان، پرستاران و بیماران در اتاق عمل مطرح شد و عدهای بر این باورند که لباسهای کنونی با مسائل اسلامی، مغایرت دارد.
در همین رابطه، گفتگو با یحیی ابراهیمی عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس که در ادامه بخوانید:
- گاهی صحبتهایی مطرح میشود که برای آدم عجیب است. مثلاً اینکه پوشش پرستاران باید مجدداً طراحی و اصلاح شود. یعنی الان همه کارهای مملکت درست شده که حالا به پوشش پرستاران گیر میدهند؟ اصلاً پوشش پرستاران چه اشکالی دارد که اکنون صحبت از طراحی لباس برای آنها میشود؟
- به نظر من، کسانی که این حرفها را میزنند، کارشان برآمده از تنگنظریها است و بر این باورم که نتیجهای جز برعکس این صحبتها به جا نخواهد ماند. پزشکان و پرستاران ایران، پوشش مذهبی دارند و من اشکالی در این طراحیها نمیبینم.
- متاسفانه کسانی که صحبتهایی مثل طراحی اسلامی لباس پزشکان و پرستاران را مطرح میکنند و میگویند این پوششها اسلامی نیست، میخواهند التهاب در کشور ایجاد کنند. اینکه گاهی میگوییم پدیده نفوذ در کشور رشد کرده، به خاطر صاحبان این حرفها است.
- هر حرکتی که صورت بگیرد که موجب نارضایتی در مجموعهای یا عموم مردم شود، متوجه طرحکنندگان آن تصمیم است و من چنین افرادی را نفوذی میدانم. امروز پرستاران به شرایط تبدیل وضعیتشان، اشتغال، حق فوقالعاده ویژهشان، تعرفهگذاری خدمات پرستاری و... اعتراض دارند و این کارهای مهم بر زمین مانده و کسی هم خیلی پاسخگو نیست، بعد عدهای در چنین شرایطی میگویند باید پوشش پرستاران را بازطراحی کرد.
بیشتر بخوانید: ممنوعیت حضور کادر درمانی مرد برای زنان در بیمارستانها
- ۴۵ سال از انقلاب اسلامی میگذرد، اگر پوشش پرستاران مشکل داشت، چرا الان موضوع را مطرح کردند؟ شاید چند نفر پرستار در کشور، نوع پوششی را از خود ارائه دادند که شایسته نبوده است، ولی پوششهای تعریفشده برای این افراد، کاملاً مذهبی است و در طول ۴۵ سال گذشته، این موضوع پذیرفته شده بود.
- مشکل عمده کشور، خداوکیلی بیان این ادبیاتها نیست. برخی افراد با طرح این صحبتها، جامعه را تحریک میکنند و این کار جز رفتن روی اعصاب مردم، چیز دیگری را به بار نمیآورد. این افرادی که مثلاً میگویند پوشش پرستاران اسلامی نیست، میخواهند ذهن مردم را از مسائل و دغدغههای دیگر، دور کنند. امروز پرستاران ما مطالباتی دارند مثل تعرفهگذاری خدمات پرستاری که باید انجام شود. این افراد، در دوران کرونا پدرشان درآمد، ولی به یکباره رها شدند.
- در استان لرستان، بیش از ۱۱ ماه است که در پرداخت کارانه پرستاران تاخیر به وجود آمده است. همین دست اتفاقات باعث شده خیلی از پرستاران انگیزه لازم برای کار و خدمت را از دست بدهند و میبینیم که برخی از آنها مسیر مهاجرت را در پیش گرفتند، موضوعی که سالهاست بسیاری از نخبگان آن را اجرایی کردند.