تاریخ انتشار: ۰۹:۰۶ - ۲۳ آذر ۱۴۰۲
علی صوفی، وزیر دولت اصلاحات:

‌می‌خواهند با دوقطبی کردن فضای کشور، تنور انتخابات را داغ کنند/ لاپوشانی ناکارآمدی‌ها با حذف جناح مخالف

علی صوفی، وزیر دولت اصلاحات به خبرگزاری خبرآنلاین گفت: دولت با خالص‌سازی می‌خواهد برخی نمایندگان مانند آقای پزشکیان در مجلس آینده نباشند و مجلس کاملا دست جبهه پایداری باشد تا ناکارآمدی خود را اینگونه پوشش دهد. دولت به ناکارآمدی خود واقف بوده و می‌خواهد مجلس آینده برایش شاخ و شانه نکشد و مطیع و تحت فرمان باشد.

‌می‌خواهند با دوقطبی کردن فضای کشور، تنور انتخابات را داغ کنند/ لاپوشانی ناکارآمدی‌ها با حذف جناح مخالف

اقتصاد ۲۴- در روز‌هایی که اصلاح طلبان بلاتکلیف منتظر اعلام اسامی نهایی تایید صلاحیت شدگان انتخابات از سوی هیات‌های نظارت هستند، محمدرضا باهنر، دبیرکل جبهه پیروان، در تحلیل عملکرد اصلاح‌طلبان در انتخابات پیش‌رو گفته «اصلاح‌طلبان به دو گروه تقسیم می‌شوند؛ عده‌ای از آن‌ها اعتقاد به تحریم انتخابات دارند، اما عده‌ای دیگر حیات خود را وابسته به حضور در انتخابات و مشارکت می‌دانند، مطابق اخبار واصله آن‌ها تا حدودی تهران به یک لیست واحد رسیده‌اند و این می‌تواند اصولگرایان را نسبت به لزوم وحدت هوشیار سازد.»

این اظهارات با واکنش‌هایی از سوی اصلاح‌طلبان روبه‌رو شد. علی صوفی، فعال سیاسی اصلاح‌طلب در گفتگو با خبرگزاری خبرآنلاین بیان کرد: «اصلاح‌طلبان باید تا روز آخر اعلام نتایج نهایی تایید صلاحیت‌ها و اعلام نظر شورای نگهبان در دی‌ماه صبر کرده و ببینند کاندیدای دارند یا خیر و سپس تصمیم‌گیری کنند.»

وی همچنین تاکید کرد: «اصلاح‌طلبان ابزار لازم برای حضور در انتخابات و معرفی کاندیدای حداکثری و حداقلی برای ارائه لیست را از دست داده و از صحنه رقابت انتخاباتی حذف شده‌اند.»

مشروح گفتگوی خبرگزاری خبرآنلاین با علی صوفی، وزیر دولت اصلاحات و عضو جبهه اصلاحات را در ادامه می‌خوانید؛

* آقای صوفی! اخیرا آقای باهنر گفتند که اصلاح طلبان برای انتخابات مجلس در تهران به یک لیست واحد رسیدند، چقدر این اظهارات صحت دارد؟

آقای باهنر به عنوان یک فرد سیاسی در جریان ساز و کار تصمیم‌گیری اصلاح‌طلبان است. ایشان می‌داند که از سال ۹۴ به بعد اصلاح‌طلبان تصمیمات انتخاباتی خود را در یک نهاد اجماع‌ساز، متشکل از احزاب سیاسی و اشخاص حقیقی که توسط آقای خاتمی انتخاب شدند، می‌گیرند. این ترکیب از سال ۹۴ درباره انتخابات فعال بده و اجماع‌سازی می‌کند؛ بعید می‌دانم آقای باهنر از این موضوع بی‌اطلاع باشد.

اصلاح‌طلبان قادر به برنامه‌ریزی برای انتخابات نیستند

از سوی دیگر، آقای باهنر در یک اردوگاه سیاسی قرار دارد که از رانت شورای نگهبان استفاده کرده و نظارت استصوابی زحمت رقابتی بودن انتخابات را از روی دوش آنان برداشته است آقای باهنر خبر دارد که اصلاح‌طلبان به دلیل وجود نظارت استصوابی، قادر به برنامه‌ریزی برای انتخابات نیستند.

در همه جای دنیا، احزاب کادر سازی کرده و در جریان انتخابات مردم کاندیدای حزب مورد نظر خود را خواهند شناخت؛ همچنین کاندیدا‌ها نیز مجالی برای معرفی خود و برنامه‌هایشان به مردم دارند. مجالی که به دلیل همین نظارت استصوابی و انتخابات غیررقابتی که اصولگرایان برای رخنه در قدرت از آن استفاده می‌کنند؛ از اصلاح‌طلبان گرفته شده است. اصلاح‌طلبان باید تا روز آخر اعلام نتایج نهایی تایید صلاحیت‌ها و اعلام نظر شورای نگهبان در دی‌ماه صبر کرده و ببینند کاندیدای دارند یا خیر و سپس تصمیم‌گیری کنند.


بیشتر بخوانید: صادق محصولی: احمدی نژاد جنم مدیریت داشت


این اظهارات از آقای باهنر بعید است

این اظهارات از سوی آقای باهنر خیلی بعید است. علاوه‌بر عدم طرح موضوع انتخابات در جبهه اصلاحات، با سخت‌تر کردن قانون در هر دوره انتخابات و وجود پیش‌ثبت‌نام‌ها، اصلاح‌طلبان نمی‌توانند تصمیم‌گیری کنند. در جبهه اصلاحات کمیته راهبرد‌ها برای انتخابات وجود دارد که پیشنهاد راهبردی برای انتخابات می‌دهد؛ اما در این دوره هنوز صحبتی در این باره نشده است چه برسد به آنکه کاندیدای داشته و لیستی هم بدهند.

* آقای کواکبیان هم در گفتگویی با خبرآنلاین بیان کردند که ما تا زمان اعلام نتایج تایید صلاحیت‌ها در دی‌ماه صبر کرده و اگر کاندیدایی نداشتیم به جای ارائه لیست، به صورت فردی حمایت می‌کنیم. نظر شما چیست؟

بله، احزاب ضمن عضویت در جبهه اصلاحات و تصمیمات اجماعی آن، حق دارند از کاندیدای خود به نام حزبشان حمایت کنند. ما دو تا موضوع داریم؛ یک آن که جبهه اصلاحات به نام اصلاح‌طلبان کاندیدایی را معرفی می‌کند؛ دوم آنکه هر حزب اگر کاندیدایی داشته به نام خود معرفی می‌کند. پس هم جبهه اصلاحات به نام اصلاح‌طلبی می‌تواند لیست ارائه کند و هم احزاب به نام خودشان.

برخی به دنبال دوقطبی کردن فضای کشور برای گرم شدن تنور انتخابات هستند

آقای صوفی، برخی معتقدند اظهارات آقای باهنر و برخی دیگر از اصولگرایان درباره اصلاح طلبان به نوعی در جهت هشدار به هم طیفان خودشان در اردوگاه اصولگرایان است تا آن‌ها را به سمت لیست واحد سوق دهند و ...

یکی از مشکلاتی که حاکمیت اصولگرایان دارند و از سال ۹۸ نمود بیشتری پیدا کرده، مشکل عدم مشارکت مردم در انتخابات است. من این اظهارات را ترفندی برای دوقطبی کردن فضا و گرم‌کردن تنور انتخابات می‌دانم.

این درحالی است که مردم از سال ۹۸ تصمیم خود را برای عدم مشارکت در انتخابات گرفته‌اند. مردم از هر فرصتی برای اعتراض استفاده کرده و ۸۰ درصد آنان از شرایط فعلی ناراضی هستند. همچنین اگر در آن موقع، آرای خاکستری به نظر و لیست اصلاح‌طلبان توجه می‌کرد، الآن توجه خود را قطع نموده و اصلاح‌طلبان سرمایه اجتماعی خود را از دست داده اند.


بیشتر بخوانید: ماجرای یک ثروت بی حساب و کتاب در اختیار اقتدارگرایان؛ جبهه پایداری با ثروت صادق محصولی سرپاست!


اصلاح‌طلبان از صحنه رقابت انتخاباتی حذف شده‌اند

بنابراین، اصلاح‌طلبان ابزار لازم برای حضور در انتخابات و معرفی کاندیدای حداکثری و حداقلی برای ارائه لیست را از دست داده و از صحنه رقابت انتخاباتی حذف شده‌اند. در همین راستا، این‌ها نیاز دارند تا فضا را دو قطبی کرده و اصلاح‌طلبان را فریب دهند که چراغ سبزی از سوی آنان داده شده است.

هر چند که اصلاح‌طلبان در انتخابات پیش‌ثبت‌نام کردند، اما توسط هیأت‌های اجرایی رد شدند مانند آقای جعفرزاده و پزشکیان و فقط آقای نوبخت تایید صلاحیت شد.

دولت تلاش دارد مجلس کاملا دست جبهه پایداری باشد

بنابراین، یک رقابت درون خود اصولگرایان است. از یک سمت، نهاد‌های امنیتی تلاش می‌کنند مشارکت بیشتری را در انتخابات رقم بزنند و یک مجلس متکثر سیاسی تشکیل شود، از سوی دیگر، دولت با خالص‌سازی می‌خواهد برخی نمایندگان مانند آقای پزشکیان هم نباشند و مجلس کاملا دست جبهه پایداری باشد. تا ناکارآمدی خود را پوشش دهد. دولت به ناکارآمدی خود واقف بوده و می‌خواهد مجلس آینده برایش شاخ و شانه نکشد و مطیع و تحت فرمان باشد.

منبع: خبر آنلاین
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

قیمت پسته، تخمه، آجیل و خشکبار + جدول

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت تبلت اپل امروز + جدول

قیمت سکه و طلا امروز دوشنبه ۶ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

قیمت دلار و یورو امروز دوشنبه ۶ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

قیمت سکه و طلا امروز سه‌شنبه ۷ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

تعطیلی گسترده مدارس و ادارات استان‌های کشور در روز سه‌شنبه ۷ اسفند

عکس/ روحانی افغان: افغان‌ها در ایران حق مالکیت دارند!

عکس/ شباهت شوکه کننده امین حیایی به مادرش

اینفوگرافی/ تنها ۴ عضو کمیسیون اقتصادی مجلس حامی استیضاح همتی

عکس/ استایل متفاوت مازیار لرستانی و خسرو شکیبایی ۳۳ سال پیش با اکسسوری و عینک لاکچری

عکس/ نقشه با جزییات ایران ۲۷۸ سال پیش در زمان سلسله افشاری

عکس/ لامبورگینی میورا ۵۳ سال پیش در خیابان فردوسی تهران

عکس/ استایل گنگ النازشاکردوست و لیلا اوتادی با دستمال سر و کلاه جنگی

عکس/ جولان خودرو‌های خارجی ۷۲ سال پیش در خیابان‌های تهران

عکس/ چشم انداز شگفت انگیز از مقبرۀ کوروش کبیر ۹۷ سال پیش

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

چکاد؛ راهکار امن و نوین بانک ملی ایران برای صدور چک

عکس/ پلمپ ۱۵۰ بوتیک در تهران ۴۰ سال پیش توسط کمیته

استقبال پر شور بازدید کنندگان از غرفه شرکت نفت ایرانول در سومین نمایشگاه اختصاصی تجارت با اوراسیا/توسعه صادرات پایدار اولویت اساسی ایرانول

دستیابی به دانش طراحی و ساخت شیر‌های کنترلی پیشرفته با حمایت شرکت پتروشیمی اروند

عکس/ چهره خاص نیوشا ضیغمی قبل از عمل زیبایی

استقلال در به در سرمربی برای دربی

امضای تفاهم‌نامه اولین میزبانی مسابقات مقدماتی جام جهانی فوتبال خیابانی در کیش

خط و نشان پلیس برای چهارشنبه آخر سال

بیمه نوین حامی اصلی اولین مسابقه هوش مصنوعی دانشگاه تهران

آیا قیمت طلا اصلاح می‌شود؟

گزارش عملکرد چشمگیر بیمه نوین در دوره یک ماهه منتهی به پایان بهمن ماه

نماینده ولی فقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران: خدمت به جامعه ایثارگری باید همراه با اخلاص باشد

فیلم/ ناپدید شدن کوهنورد ۴۷ ساله در توچال

عوامل روشن نشدن موتور سیکلت و روش‌های تعمیر آن

عکس/ بازار آستارا در گیلان حدود ۵۴ سال پیش

گزارش بورس امروز سه شنبه ۷ اسفند ۱۴۰۳

عیدی بازنشستگان ۱۴۰۴ برابر با قیمت یک جفت کفش

تنها غایب قطعی پرسپولیس برای دربی ۱۰۵

عکس/ تغییر باورنکردنی چهره زیبا بروفه با استایل زمستانی

بیمه ابزار کلیدی در مدیریت ریسک مطلوب

صدور حکم نهایی ۴۴ متهم پرونده چای دبش

همسران دردسرساز علیه استقلال و پرسپولیس

فیلم/ حمله تند یک نماینده به جلیلی در صحن مجلس

اعلام شعار دربی ۱۰۵ از سوی سازمان لیگ

زمستان رویایی در آستارا

زیدآبادی: روسوفیل‌های وطنی احساس شرم نمی‌کنند؟

دستگیری عده‌ای در پی فراخوان تجمع ۲۵ بهمن برای رفع حصر

عکس/ نمایی خارق العاده از دروازه شمیران ۹۳ سال پیش در یک روز برفی

واعظی: در جهان امروز سیاست در خدمت اقتصاد است

تهران _ مسکو؛ بزنگاه دوباره برای وزن کشی روابط

خطر جدی فرونشست زمین در تهران

جاده چالوس تا اطلاع بعدی مسدود است

قیمت جدید آپارتمان در مناطق ۴ و ۵ تهران از تهرانپارس تا جنت آباد+ جدول

واکنش تند و صریح پزشکیان به استیضاح همتی

احتمال فروش دوباره دلار به هر ایرانی؛ هر شهروند ۲۱۰۰

پیش‌بینی هولناک از روند افزایش قیمت مسکن در سال ۱۴۰۴

عکس/ موتورسواری داریوش با دخترش ۳۳ سال پیش

مصرف ساعتی ۳.۵ میلیون مترمکعب گاز در تهران

جدیدترین قیمت خانه در شهریار اسفند ۱۴۰۳ + جدول

قیمت نفت بعد از تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران جهشی شد

پشت پرده پتروشیمی تبریز؛ زنگ خطر یا یک نوسان طبیعی؟

معرفی خودرو پژو ۵۰۸ L با جعبه دنده ۸ سرعته اتوماتیک AT + عکس

سایه سهمگین دلار و طلا بر سر مسکن

فیلم/ زن میانسال زورگیر خیابان پیروزی با بخشید

فیلم/ ریزش پل در کره جنوبی قربانی گرفت

عکس/ رستوران گردی شبنم قلی خانی با کت ساتن چندرنگ

١۵ مربی ایرانی استقلال در تاریخ دربی

تیر خلاص مجلس به مستاجران با انفجار قیمت خانه در نوروز ۱۴۰۴

فیلم/ توضیحات قوه قضائیه در مورد پرونده قتل امیر محمد خالقی

فیلم/ سایت‌های غیرمجاز فروش طلا مسدود می‌شوند