اقتصاد۲۴- قیمت خودرو امروز، دوشنبه، ۴ دی ۱۴۰۲، در بازار افزایشی گزارش میشود. بهرغم این افزایش قیمت، بازار خودرو همچنان در برزخ به سر میبرد، بدین معنی که قیمتها در کف بازار میل به افزایش دارند، اما غیبت مشتریها مانع تحقق این امر میشود. برای شرح بهتر وضعیت بازار خودرو، اگر تعبیر رکود تورمی بدبینانه هم باشد، اما اتفاقی شبیه به آن مشاهده میشود.
قیمت اکثر محصولات در روز جاری با افزایش جزئی و در چند مورد محدود نوسان شدید دارد.
در بازار خودروهای داخلی تنها در یک مورد کاهش قیمت اتفاق افتاده و آن هم مربوط به خودروی پرطرفدار پژو ۲۰۷ اتوماتیک سقف پانارومیک است که با ۱۱ میلیون تومان کاهش نهایتا با قیمت ۷۸۷ میلیون تومان در بازار معامله میشود.
سایر خودروها نظیر شاهین دندهای، پژو پارس سال، سورن پلاس بنزینی، کوییک S و ساینا S همگی با افزایش قیمتهای جزئی دو میلیون تا پنج میلیون تومانی نسبت به روز گذشته ارزشگذاری شدهاند.
بیشتر بخوانید: با چند ماه کار کردن می توان یک پراید وانت خرید؟
دو خودروی پژو ۲۰۷ دنده اتوماتیک و تارا V ۲ دنده اتوماتیک، پرچمداران افزایش قیمت در بخش خودروهای داخلی بازار هستند بدین صورت که پژو ۲۰۷ دنده اتوماتیک با ۱۱ میلیون تومان افزایش قیمت نسبت به روزگذشته با قیمت ۷۹۲ میلیون تومان و خودرو تارا دنده اتوماتیک V ۲ نیز با افزایش قیمت ۱۶ میلیون تومانی سرانجام در بازار ۷۸۵ میلیون تومان معامله میشوند.
در بخش خودروهای مونتاژی، بازار با فراز و فرودهای کمتری مواجه است. خودروی هایما S ۸ ایران خودرو با ۱۱ میلیون تومان کاهش، در نهایت با قیمت یک میلیارد و ۶۸۰ میلیون تومان در بازار خرید و فروش میشود.
خودروی دیگری که با نوسان قیمت شدید مواجه شد، تیگو ۷ پرو است که با ۲۰ میلیون تومان افزایش قیمت نسبت به روزگذشته سرانجام با قیمت نهایی یک میلیارد و ۷۱۰ میلیون تومان در بازار خرید و فروش میشود. سایر خودروها نیز در این بخش با افزایش قیمت نسبی مواجه بودهاند که از جمله آنها میتوان به آریزو ۵ اکسلنت توربو مدیران خودرو اشاره کرد که با شش میلیون تومان افزایش، با قیمت ۹۷۵ میلیون تومان در بازار قیمتگذاری شده است.
پیشبینی اکثر کارشناسان در رابطه با روند بازار خودرو اکثرا بر تداوم رکود متکی است. آنطور که آنها میگویند در بخش خودروهای داخلی با توجه به اعمال استانداردهای ۸۵ گانه شاهد افزایش قیمت از جانب خودروسازان هستیم که طبیعتا افزایش قیمت در مبدا کارخانه موجب رشد قیمتها در بازار میشود.
در بخش خودروهای مونتاژی نیز با توجه به قیمتگذاری دستوری از جانب شورای رقابت، خودروسازان بخش خصوصی با کاهش تنوع سبد محصولات و کاهش تیراژ مواجه هستند که این موارد موجب افزایش قیمت خودروها در بازار میشود.