تاریخ انتشار: ۱۴:۱۱ - ۰۶ دی ۱۴۰۲

برای مجوز‌های وارداتی تنها نام کالا کافیست

زمانی که به عنوان بازرگان در بازار‌های جهانی تجارت می‌کنید، باید براساس قوانین و مقررات کشور‌های مبدأ و مقصد مجوز‌های لازم را دریافت کنید تا مشکلی در فرآیند ترخیص کالا در روند کار برای شما به وجود نیاید. متاسفانه وجود اطلاعات پراکنده همچنین نبودن مرجعی معتبر و برخی اوقات ناآگاهی افراد موجب ایجاد اختلال در روند اخذ مجوز‌ها و در نتیجه تأخیر در ترخیص کالا‌های وارداتی می‌شود. به همین دلیل است که در این مقاله قصد داریم تمامی انواع مجوز‌های لازم برای واردات کالا و همچنین سریع‌ترین راه اطلاع از مجوز‌های وارداتی و ضوابط تجاری را برای کالای وارداتی مورد نظرتان را به شما معرفی کنیم.

برای مجوزهای وارداتی تنها نام کالا کافیست

اقتصاد۲۴- زمانی که به عنوان بازرگان‌ در بازارهای جهانی تجارت می‌کنید، باید براساس قوانین و مقررات کشورهای مبدأ و مقصد مجوز‌های لازم را دریافت کنید تا مشکلی در فرآیند ترخیص کالا در روند کار برای شما به وجود نیاید. متاسفانه وجود اطلاعات پراکنده همچنین نبودن مرجعی معتبر و برخی اوقات ناآگاهی افراد موجب ایجاد اختلال در روند اخذ مجوزها و در نتیجه تأخیر در ترخیص کالاهای وارداتی می‌شود. به همین دلیل است که در این مقاله قصد داریم تمامی انواع مجوزهای لازم برای واردات کالا و همچنین سریع‌ترین راه اطلاع از مجوزهای وارداتی و ضوابط تجاری را برای کالای وارداتی مورد نظرتان را به شما معرفی کنیم.

برای مجوزهای وارداتی تنها نام کالا کافیست

برای واردات کالاها به چه نوع مجوزهایی نیاز دارید؟

مجوز واردات در واقع مجموعه‌ای از مجوزهایی است که باید جهت ورود کالا به داخل کشور اخذ گردد. این مجوزها را می‌توان به دو دسته کلی تقسیم بندی کرد. مجوزهایی که برای واردات هر نوع کالایی نیاز داریم و مجوزهایی که مخصوص واردات کالاهای خاص است. علاوه بر این مجوزهای وارداتی متناسب با کالای مورد نظر متفاوت خواهد بود. مجوز استاندارد که محصول مورد باید نظر در آزمایشگاه های معتبر مورد آزمایش قرار بگیرد و در صورت تایید مجوز واردات صادر شود، مجوز قرنطینه که به دانه های گیاهی و محصولات کشاورزی اختصاص دارد و این کالاها برای مدتی باید در قرنطینه بمانند،  مجوز بهداشتی که برای محصولات آرایشی و بهداشتی است و قبل از واردات باید مورد آزمایش قرار بگیرند،  مجوز وزارت ارشاد برای هنگامی که قصد واردات دستگاه های چاپ را داشته باشید،  مجوز سازمان انرژی اتمی برای واردات کالاهایی مانند دستگاه لیزر پوست و پزشکی، تلفن همراه و ضایعات چدن، مجوز وزارت راه برای کالاهایی که با ناوگان های غیرایرانی وارد کشور می شوند،  مجوز وزارت ارتباطات برای واردات کالاهای حوزه ارتباطی مانند وسایل رادیویی و مخابراتی و مجوز وزرات دفاع برای واردات کالاهای آتش‌زا، منفجره یا کالاهایی که کاربرد نظامی دارند به آن نیاز خواهید داشت.

همان طور که گفته شد هر کالایی باتوجه به کد تعرفه گمرکی نیاز به برخی مجوزهای دولتی دارد که بدون آن‌ها نمی‌توان کالا را ترخیص کرد. انواع این مجوزهای لازم برای واردات کالا را در این جا به صورت جداگانه و به اختصار برای شما توضیح خواهیم داد  و پس از آن راه دریافت لیست مجوزهای لازم برای واردات را تنها با وارد کردن نام کالا در تجیار به شما معرفی می‌کنیم.

  • استاندارد

مهم‌ترین مجوز در ترخیص کالا مجوز استاندارد است که گرفتن آن در فرآیند ترخیص لازم و اجباری به شمار می‌رود. این مجوز طی مکاتبه گمرک با آزمایشگاه‌های مورد تائید سازمان استاندارد و بررسی کالا توسط آن‌ها صادر می‌شود. خوب است بدانید اگر واردات و صادرات کالای مورد نظر تکرار شود دیگر نیازی به اخذ مجوز استاندار نیست. گرفتن این مجوز برای کالاهایی با تعداد کمتر از 5 عدد و ارزش پایین‌تر از 3000 دلار الزامی نیست اما باید بدانید اگر واردات کالاهای دارای این شرایط تکرار شود، دیگر شامل این تبصره نخواهد بود و اخذ مجوز استاندارد برای ترخیص آن ضروری است. علاوه بر این توجه داشته باشید که صادرکنندگان و تولیدکنندگان دارای پروانه استاندارد نیاز به اخذ این مجوز ندارند. برای گرفتن مجوز استاندارد با وارد شدن به سامانه فهرستی از کالاهایی که به این مجوز نیاز دارند را خواهید دید. این لیست روزانه آپدیت می شود و بهتر است قبل از هر کاری نگاهی به آن بیندازید.

  • مجوز وزارت راه یا حمل کالا

مجوز وزارت راه برای کالاهایی که توسط شرکت‌های حمل و نقل غیر ایرانی به کشور وارد شده‌اند، صادر می‌شود و بین بازرگانان با نام مجوز ده درصد عوارض حمل معروف است. البته گاهی اوقات با اینکه کالا با کشتی ایرانی حمل شده گمرک این مجوز را درخواست می کند و دلیل آن هم معمولا تغییر پرچم و مالکیت کشتی ها می باشد. این مجوز مهم برای گشایش اعتبار توسط بانک عامل نیز درخواست می‌شود.

  • مجوز قرنطینه

از دیگر انواع مجوزهای لازم در فرآیند ترخیص کالا مجوز قرنطینه نباتی و حیوانی است. برای کالاهایی که به قرنطینه حیوانی مربوط هستند باید در سامانه ثبت واردکنندگان محصولات دامی برای دریافت مجوز واردات از طرف سازمان دامپزشکی کشور ثبت نام کنید. همچنین برای ترخیص کالاهایی مانند دانه‌های کشاورزی یا بذرهای گیاهی نیازمند مجوز قرنطینه گیاهی خواهید بود. البته برخی از این کالاهای گیاهی ریسک کمی دارند و در زمان ورود نیازی به دریافت مجوز مربوطه نخواهند داشت. در فرآیند گرفتن مجوز قرنطینه اگر هر گونه آلودگی توسط بازرسان تشخیص داده و صاحب کالا نتواند برای از بین بردن آن اقدامی نکند، کالا توسط گمرک مرجوع یا نابود می‌شود.

  • مجوز بهداشت

وورد کالاهای آرایشی، بهداشتی یا خوارکی نیاز به ارائه مجوز بهداشت دارد که شما به عنوان ترخیصکار، حق‌العملکار و یا صاحب کالا باید برای گرفتن آن از سازمان مربوطه اقدام کنید. برای دریافت مجوز بهداشت به اسناد و مدارک کالا و گاهی نمونه‌هایی ازکالای مربوطه نیاز خواهید داشت.

  • مجوز میراث فرهنگی

از جمله دیگر مجوزهایی که ممکن است برای ترخیص کالا با توجه به نوع محموله تجاری خود به دریافت آن نیاز داشته باشید مجوز میراث فرهنگی است. برای واردات هر نوع کالایی که ارتباطی با هنر و فرهنگ باستانی ایران داشته باشد باید در هنگام ترخیص آن از گمرک برای دریافت مجوز میراث فرهنگی اقدام نمایند. اشیاء ساخت دست که از استخوان و یا صدف ساخته شده اند، صنایع دستی طلاکوبی شده، مبل های آهنگری سنتی، صنایع دستی مینا کاری شده، صنایع دستی ورشو، صنایع دستی فیروزه کوبی شده، جاجیم، صنایع دستی قلم زنی شده، صنایع دستی مرصع، صنایع دستی سفالی، صنایع دستی که با عقیق بر روی آن ها کار شده و صنایع دستی که با ملیله بر روی آن ها کار شده از جمله کالاهایی که برای ترخیص آن ها از گمرک نیاز به دریافت مجوز میراث فرهنگی نیاز دارید.

برای مجوزهای وارداتی تنها نام کالا کافیست

 

لیست همه مجوزهای لازم برای واردات تنها با نام کالا

اهالی تجارت تا به امروز برای یافتن اطلاعات مهم تجاری کالای وارداتی خود مثل تعرفه کالا، ارزش‌های گمرکی، مجوزهای ترخیص، اولویت‌های کالایی، مجاز بودن یا نبودن واردات کالا، تخصیص ارز و سایر ضوابط تجاری کالا نیاز به مراجعه حضوری و استعلام از گمرکات، جستجو در کتاب حجیم و سنگین مقررات واردات و صادرات مربوط به همان سال، استفاده از برخی سامانه‌های رسمی کشور که پیچیدگی‌خای خاص خود را دارد یا بررسی از طریق از سایر بازرگانان و کارشناسان گمرکی بوده‌اند. امروزه تجیار با استفاده تکنولوژی روز و تیمی مجرب از بازرگانان و کارشناسان گمرکی با سابقه درخشان موفق به ایجاد ابزاری کاربردی در این زمینه شده‌اند تا فرآیند پیچیده و زمانبر یافتن تعرفه و اطلاعات مهم کالای وارداتی خود را تنها با جستجوی نام کالا در کم‌ترین زمان ممکن به صورت شفاف و به صورت تجمیع شده دریافت کنند. این دسترسی سریع و آسان به تعرفه کالا و بقیه اطلاعات آن در موجب صرف‌جویی در زمان و رفع پیچیدگی‌های این پروسه شده است. برای پیدا کردن تعرفه و ارزش های گمرکی، مجوز های ترخیص و گروه کالایی اولویت ها و هر اطلاعاتی جهت واردات و ترخیص کالای خود نیاز دارید، تنها جستجو نام کالا در تجیار کافیست. برای استفاده و اطلاع از شرایط تجاری کالای وارداتی خود می‌توانید هم اکنون به صورت رایگان در تجیار ثبت‌نام کنید.

 

ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت خودرو‌های جک و لیفان شرکت کرمان موتور امروز + جدول

قیمت ماهی امروز + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت خودرو‌های مدیران خودرو امروز

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

قیمت قند و شکر امروز

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت تبلت سرفیس و سامسونگ امروز + جدول

قیمت سکه و طلا امروز یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز دوشنبه ۵ آذر ۱۴۰۳ + جدول

عکس/ بن سلمان زیر چادر در بیابان عربستان

عکس/ دیدار صادر کننده حکم بازداشت نتانیاهو با آیت الله سیستانی

عکس/ مهر‌های جعلی در پرونده چای دبش

عکس/همسر علیرام نورایی در اینستاگرام گرد و خاک به پا کرد

قیمت خودرو‌های سایپا امروز یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ + جدول

عکس/محمدعلی فردین در پشت صحنه «سلطان قلب‌ها»

عکس عجیب میثم مطیعی در کنار ویرانه‌های بیروت

عکس / مسابقه دوی ماراتن دبی با مشارکت هزاران شرکت‌کننده

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

موافقت نتانیاهو با توافق آتش‌بس در لبنان

پیش بینی قیمت دلار فردا ۶ آذر ۱۴۰۳/ افزایش قیمت دلار ادامه دارد؟

پاداش بانک مسکن به مشتریان خوش حساب

حضور فعال بانک ملی ایران در یازدهمین همایش و نمایشگاه بانکداری نوین و نظام‌های پرداخت

بازدید دکتر بهشتی‌نژاد از غرفه بیمه سرمد در هجدهمین نمایشگاه بین‌المللی Iran Conmin ۲۰۲۴

بازگشت ستاره استقلال پس از ۵۶ روز

با قطعی برق خداحافظی کنید

ثبت آیفون مسافری از امروز آغاز شد

پیش‌بینی عجیب از درصد رشد جمعیت در ایران

صادرات گاز ایران به عراق مطابق برنامه برقرار است

پیش بینی قیمت سکه و طلا فردا ۶ آ‌ذر ۱۴۰۳/ عقبگرد سکه با فرمان اونس جهانی طلا

ترکیب استقلال برای دیدار با پاختاکور

غرق شدن قایق پناهجویان در آب‌های یونان

معرفی گزارشگران دیدارهای استقلال و پرسپولیس

پزشکیان: باید با مردم درباره اصلاحات اقتصادی ضروری صحبت کنیم

فیلم/ روایت جالب فرزند آیت‌الله جوادی آملی از شیوه تربیتی پدر

فیلم/ سکانسی شوکه‌کننده از سریال مسافران در سال ۸۸

فیلم/ بازی متفاوت بیتا سحر خیز در فیلم مهران مدیری

نماینده بابل: موضوع FATF باید حل شود

عکس/ استوری بامزه سردار آزمون از دخترش

پیش‌بینی بورس فردا سه‌شنبه ۶ آذر ماه ۱۴۰۳

کشف گنجینۀ شگفت‌انگیز ساسانی در دشت‌های اسکاتلند+ عکس

عکس/ بهترین مواد غذایی برای مبتلایان فشاری خون بالا

پایتخت جدید ایران کجاست؟

عکس/ حضور دو بازیگر در دیدار امروز با رهبری

فیلم/ تصنیف «من از روز ازل» با صدای همایون شجریان

عکس/ گریم متفاوت سعید آقاخانی و سارا بهرامی در «خاتی»

چه عواملی باعث ایجاد بیکاری می‌شوند؟

ماجرای کارت بلیت نامحدود متروی تهران چیست؟

هشدار درباره ویروس ناشناخته جدید

دستگیری ۱۷ نفر از اتباع افغان عضو شرکت هرمی

فیلم/ واکنش تند نماینده مجلس به خودرو‌های چینی

بهترین راهکار برای جلوگیری از ریزش مو

۶ اشتباه رایج خانم‌ها در هنگام رنگ مو

ردپای زن جوان در قتل عمد پسرخاله‌اش

اینفوگرافی/ قوم و خویش‎های سیاسی در جمهوری اسلامی

زمان حراج جدید سکه مشخص شد + جزییات

پست عاشقانه بابک جهانبخش در اینستاگرام غوغا کرد + عکس

عکس/ افشای قرارداد بازیکنان پرسپولیس

فیلم/ انتقاد معاون اول پزشکیان از بی‌انصافی در حق دولت

آیا قانون عفاف و حجاب توسط قالیباف ابلاغ می‌شود؟

تصویری عجیب از سالن برگزاری همایش عفاف و حجاب

عکس/ بهروز وثوقی، عارف و گلپا در تیم فوتبال هنرمندان در ۵۷ سال پیش

۲۵ نوامبر؛ سالروز ترور خواهران میرابال و روز جهانی منع خشونت علیه زنان/ ۶۴ سال پیش در این روز چه اتفاقی افتاده است؟

مبلغ بیمه به خانواده بازنشستگان فوت شده مشخص شد؟

عکس/ بازداشت ۳ ازبک در امارات به اتهام قتل خاخام اسرائیلی

شهادت یک مرزبان در مسیر خاش - زاهدان

عکس/ عشق زوج جذاب سینمای ایران

فیلم/ عراقچی وارد پرتغال شد

عکس/ داریوش ارجمند در کنار علی شریعتی ۵۳ سال پیش