اقتصاد۲۴- قیمت دلار در حالی نخستین روز هفته را آغاز کرد که در ابتدای بازگشایی بازارها افزایش ۲۵۰ تومانی داشت و در ادامه روز این روند صعودی تا ۷۵۰ تومان ادامه داشت. در آخرین معامله روز شنبه ۲۳ دی، دلار با قیمت ۵۲ هزار و ۲۵۰ تومانی بسته شد.
روند تقاضا در بازار ارز صعودی است. معاملهگران برخی اخبار سیاسی روزهای پایانی هفته را رشد قیمت دلار موثر میدانند.
از دیدگاه بازیگران بازار ارز تشدید تنش در یمن بعد از عملیات مشترک انگلیس و آمریکا علیه حملات حوثیها و «توقیف یک نفتکش» توسط ایران موتور صعود دلار روشن کرده است.
در روزهای اخیر خبرگزاری تسنیم خبر از توقیف یک نفتکش آمریکایی با حکم قضایی توسط نیروی دریایی ایران در آبهای دریای عمان را داد. به اعتقاد فعالان بازار، هر گونه افزایش تنش در منطقه، بازارهای مالی را تحت تاثیر قرار میدهد و ترس را در بازار حاکم میکند.
دلار طی سه ماه اخیر در کف کانال ۵۰ هزار تومانی قرار داشت. سیاست ارزی بانک مرکزی قیمت این اسکناس را فریز کرد. در حال حاضر، اما روند بازارهای مالی صعودی است و کارشناسان اقتصادی دو نوع تحلیل برای بازار ارز ارائه میدهند. نخست اینکه خواست سیاستگذار، منطقه بالاتر قیمتی است و دوم اینکه فشار تقاضا مانعی برای کاهش قیمت دلار است و کار از دست بانک مرکزی خارج شده است.
بیشتر بخوانید: مسیر صعود دلار نرخ دلار هموار شد؟
تحلیلگران بازارهای مالی محدوده قیمتی ۵۳ هزار و ۵۰۰ تا ۵۴ هزار تومانی را سقف مقاومت فعلی دلار میدانند. آنها روند اخبار سیاسی را در کف و سقف قیمت این اسکناس موثر میدانند.
روز شنبه قیمت دلار در بازارهای همسایه صعودی شد. دلار سلیمانیه با رشد ۷۵۰ تومانی به کانال ۵۳ هزار تومانی ورود کرد. این اسکناس روی رقم ۵۳ هزار و ۱۰۰ تومانی ایستاد. دلار هرات رشد ۶۶۰ تومانی داشت و با قیمت ۵۲ هزار و ۱۶۰ تومانی معامله شد. درهم امارات با رشد ۲۰۰ تومانی با قیمت ۱۴ هزار و ۵۰۰ تومان معامله شد.