اقتصاد۲۴- بخشنامه افزایش سقف فردی تسهیلات مسکن روستایی به ۹ بانک عامل به منظور پرداخت تسهیلات جدید طرح بهسازی و نوسازی مسکن در روستاها و شهرهای زیر ۲۵ هزار نفری ابلاغ شد.
بانک مرکزی اعلام کرد: بر اساس تصمیمات متخذه در شورای پول و اعتبار در تاریخ ۲۸ آبان ۱۴۰۲ سقف فردی تسهیلات بهسازی و نوسازی مسکن روستایی و شهرهای زیر ۲۵ هزار نفر جمعیت از دو میلیارد ریال به سه و نیم میلیارد ریال با نرخ سود ۵ درصد افزایش پیدا کرد.
گفتنی است پیرو نامهای در تاریخ ۱۶ شهریور ۱۴۰۱ درخصوص تسهیلات طرح ویژه بهسازی و نوسازی مسکن روستایی، تصویبنامه به تاریخ ۸ آبان ۱۴۰۲ هیات وزیران در خصوص تسهیلات مزبور، حسب تصمیمات متخذه در شورای پول و اعتبار در تاریخ ۲۸ آبان ۱۴۰۲ مقرر شده: «سقف فردی تسهیلات طرح ویژه بهسازی و نوسازی مسکن در روستاها و شهرهای زیر ۲۵ هزار نفر جمعیت برای۳۵۰ هزار واحد مسکونی، به مبلغ ۳.۵ میلیارد ریال افزایش یابد.»
بخشنامه افزایش سقف فردی تسهیلات مسکن روستایی به ۹ بانک عامل ملت، مسکن، تجارت، ملی، صادرات، سپه، رفاه کارگران، کشاورزی و پستبانک ابلاغ شد.
این البته در حالی است که افزایش تسهیلات مسکن روستایی به ۳۵۰ میلیون تومان با نرخ سود ۵ درصد دو هفته پیش از سوی بانک مرکزی به ۹ بانک عامل ابلاغ شد تا نگرانی برخی متقاضیان ساخت مسکن در روستاها که اتفاقا مراحل ساخت خود را به نیمه رسانده اند مرتفع شود که در نهایت نیز از یکشنبه، ۱۰ دی ماه ۱۴۰۲ قرار شد متقاضیان تسهیلات مسکن روستایی با مبلغ جدید ۳۵۰ میلیون تومان با مراجعه به شعب ۹ بانک عامل درخواست خود را ارائه داده و برای نوسازی و ساخت مسکن روستایی اقدام کنند.
«مجید جودی» معاون امور مسکن روستایی بنیاد مسکن با اشاره به اینکه ۹ بانک عامل از سوی بانک مرکزی برای پرداخت تسهیلات ۳۵۰ میلیون تومانی مسکن روستایی تعیین شدهاند گفته بود که بنیاد مسکن ۳۵۰ هزار متقاضی را به بانکها معرفی خواهد کرد و هم اکنون ۱۰۰ هزار پرونده آماده در همین زمینه وجود دارد و افرادی که درخواست دادهاند نیز میتوانند با مراجعه به بنیاد مسکن در استانها و شهرستانها به تکمیل پروندههای خود بپردازند.
نکته این جاست که در حالی که بانکهای ملی، صادرات، پست بانک، تجارت، سپه، ملت، مسکن، رفاه و کشاورزی موظف به پرداخت تسهیلات به ۳۵۰ هزار متقاضی روستایی شده اند، اما از این تعداد تنها ۴ بانک، رفاه کارگران، پست بانک، کشاورزی و تجارت اقدام به پرداخت تسهیلات کرده اند.
بانک تجارت اتفاقا برخلاف بانکهای رفاه و کشاورزی که به نوعی اصلیترین عاملهای پرداخت این وام هستند، اما تاکنون در انجام وظیفه محول شده به وی پیشتاز بوده است و تلاش دارد که بحران موجود را سریعتر حل و فصل کند.
این البته در حالی است که قرار است نرخ سود وام واحدهای نهضت ملی مسکن برای افراد تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی ۵ درصد شود.
یعنی بانک تجارت نه فقط تلاش داشته که به وظیفه محوله عمل کند بلکه در شرایطی که این روند سود خاصی برای بانک ندارد و از سوی دیگر حتی بانک مسکن نیز در انجام وظیفه محول شده کماکان عقب مانده است، اما بانک تجارت موفق شده که تاکنون از سایر بانکها پیش میافتد.
این البته در حالی است که بانک تجارت در راستای همراهی با سیاستهای دولت در طرح بهسازی و نوسازی مسکن روستایی بالغ بر ۱۷۴۷۰ فقره تسهیلات از محل سهمیه ابلاغی سال ۸۷ پرداخت کرده و بر اساس آمار اعلام شده از سوی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی، بانک تجارت در بخش اعطای تسهیلات بهسازی و نوسازی مسکن روستائی تا پایان شهریور ماه سال جاری رتبه دوم را در بین بانکهای عامل در این حوزه به خود اختصاص داده است.
در این گزارش آمده است از مجموع ۲۳۷۷۲ نفر متقاضی معرفی شده به بانک تجارت از سوی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی تاکنون ۲۰ هزار واحد انعقاد قرار داد شده واز این تعداد ۱۷۴۷۰ واحد نیز تسهیلات مربوطه را از بانک تجارت دریافت نموده اند که این رقم معادل ۸۷ درصد طرحهای انعقاد قرارداد شده میباشد. گفتنی است بیشترین تسهیلات اعطائی بانک تجارت در زمینه بهسازی و نوسازی مسکن روستایی از نظر تعداد و مبلغ به ترتیب در استانهای آذربایجان غربی، گلستان، کردستان، مازندران، خوزستان و سمنان پرداخت شده است.
اما به گزارش اقتصاد ۲۴، بسیاری از شعب استانی بانک تجارت روزهاست که در اعطای تسهیلات مسکن نیز پیشرو هستند.
فرودین سال جاری بود که مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان بوشهر در نشست با مدیر شعب و معاونین بانک تجارت استان، با اشاره به تعامل و همکاری ارزشمند این بانک با بنیاد مسکن جهت تسریع در پرداخت تسهیلات طرح ویژه بهسازی و نوسازی مسکن روستایی سال ۱۴۰۱، نیز اظهار داشته بود که: از همراهی و تعامل سازنده مدیریت شعب بانک تجارت در استان که منجر به پرداخت به موقع تسهیلات در بخش مسکن شده قدردانی میکنم و این بانک از بانکهای پیشرو در این زمینه است.
علیرضا مقدم خبر داده بود که: علیرغم مقاوم سازی ۶۱ درصدی در سطح استان، تلاش خواهیم کرد با پرداخت تسهیلات بانکی از طریق همکاری شبکه بانکی و پرداخت کمکهای بلاعوض از محل حساب ۱۰۰ حضرت امام (ره) وضعیت مقاومسازی مسکن روستایی در این استان ظرف یک برنامه ۴ ساله به ۸۰ درصد افزایش دهیم.
محسن مختاری، مدیر شعب بانک تجارت در استان بوشهر نیز در این نشست گفت: با توجه به اینکه ۱۰۰ درصد سهمیه تسهیلات ۲۰۰ میلیون تومانی در شعب این بانک انعقاد قرارداد و به مردم پرداخت شده، تسهیلات متمم ابلاغ شده نیز که اخیراً تخصیص یافته در سایه تعامل و همکاری با سرعت پرداخت تا در مقاوم سازی مسکن روستایی گام مؤثری برداشته شود.
به نظر میرسد در نهایت نیز با ادامه این روند باز باید امیدوار بود که بانک تجارت بتواند در ارائه خدمات در مساله وام مسکن روستایی همچنان پیشرویی خود را حفظ کند.