تاریخ انتشار: ۰۹:۴۱ - ۰۳ بهمن ۱۴۰۲

فرمول تعیین حقوق کارگران در ۱۴۰۳ تغییر کرد؟

عضو کارگری شورای‌عالی کار در مورد جلسه کمیته مزد گفت: در این جلسه، وزارت اقتصادی گزارشی در رابطه با مزد منطقه‌ای ارائه داد، اما موضوعی که بیشتر مورد بحث قرار گرفت، منطقه‌ای کردنِ حق مسکن بود که این پیشنهاد از سوی مرکز پژوهش‌های مجلس ارائه شد.

فرمول تعیین حقوق کارگران در ۱۴۰۳ تغییر کرد؟

اقتصاد۲۴- روز گذشته، دوشنبه ۲ بهمن ماه، جلسه‌ی کمیته مزد با محوریتِ موضوع دستمزدِ منطقه‌ای برگزار شد. در این جلسه چه گذشت؟ محسن باقری (عضو کارگری شورایعالی کار) در پاسخ به این سوال گفت: در این جلسه، وزارت اقتصادی گزارشی در رابطه با مزد منطقه‌ای ارائه داد، اما موضوعی که بیشتر مورد بحث قرار گرفت، منطقه‌ای کردنِ حق مسکن بود که این پیشنهاد از سوی مرکز پژوهش‌های مجلس ارائه شد.

باقری گفت: البته ما با مزد مختلف در کارگاه‌های مختلف مخالفتی نداریم. همین امروز هم در کارگاه‌هایی که طرح طبقه‌بندی مشاغل اجرا می‌شود، کارگران بسته به کاری که انجام می‌دهند، مزد متفاوت می‌گیرند. مخالفتِ ما با تسری دادنِ طبقه‌بندی یا همان تفاوتِ مزد به حداقلِ مزد است.

عضو کارگری شورای‌عالی کار تأکید کرد: اینکه کارگران ساده را در بدو ورود طبقه‌بندی کنیم و بین کارگری که ۸ ساعت از وقتِ خود را در اختیارِ کارفرما می‌گذارد، فرق بگذاریم و به کارگران مناطقِ مختلف، حداقل دستمزدِ متفاوت بدهیم به هیچ وجه مورد قبول ما نیست.

باقری بیان کرد: با تعیین حق مسکنِ منطقه‌ای هم مخالفیم. به طور کلی طبق ماده ۳۱ قانون اساسی، تامین مسکن متناسب با نیاز هر فرد، وظیفه‌ی دولت است. ضمن اینکه همین امروز هم حق مسکن به قدری کم است که اصلا نمی‌توان آن را حتی به عنوان کمک هزینه‌ی مسکن برای کارگران در نظر گرفت!

وی افزود: همچنین به نظر می‌رسد که موافقانِ مزد منطقه‌ای می‌خواهند از این مولفه‌ی کوچک شروع کنند و در سال‌های بعد این موضوع را به کل حداقل مزد تعمیم دهند که در کل ما با این موضوع به شدت مخالفیم. این کار پیوستگی در قانون کار و نظامات مزدی را به هم می‌ریزد. این طرح هیچ مبنای درست و اصولی‌ای ندارد.

این فعال کارگری ادامه داد: در کل وزارت اقتصاد در این جلسه مدافع مزد منطقه‌ای بود، مرکز پژوهش‌های مجلس روی حق مسکنِ متفاوت تاکید داشت و وزارت صمت نیز بر مزد متفاوت برای صنایع متفاوت تاکید داشت. هر کس مدل خود را قبول دارد که ما معتقدیم هر سه مدل، تخطئه‌ی قانون کار است و ما نمی‌توانیم بپذیریم که دستمزد ملی دستخوشِ تغییر سلیقه‌ای شود.


بیشتر بخوانید: پیشنهاد نماینده کارفرمایان برای حل مشکل دستمزد کارگران


باقری بیان کرد: وزارت اقتصاد برای اثباتِ نظر خود در مورد مزد منطقه‌ای کشور‌های دیگر را مثال می‌زند که این مقایسه از اساس اشتباه است. تنها چند کشور، مزد را منطقه‌ای می‌دهند که البته این کشور‌های هم به صورت فدرالی اداره می‌شوند. ساختار سیاسی آن کشور‌ها با ساختار سیاسی کشور ما فرق دارد و باید این موضوعِ مهم را درنظر گرفت.

این فعال کارگری گفت: همچنین باید بدانیم که در برخی از مشاغل محل اشتغال و محل سکونت کارگر فرق دارد، که این موارد هیچ‌کدام در پیشنهاد وزارت اقتصاد مطرح نشده و ما به جد به این مسائل ایراد وارد کردیم. این طرح جوانب مختلف و پیامد‌های مخلف اجرای مزد منطقه‌ای را ندیده است.

باقری با اشاره به مطرح شدن موضوع مزد منطقه‌ای طی سال‌های اخیر گفت: اگرچه سالهاست که عده‌ای روی مزد منطقه‌ای کار می‌کنند و بر اجرای آن تاکید دارند، اما هر چه بیشتر پیش می‌رویم، گروه کارگری نیز به مزد منطقه‌ای ایرادات بیشتری، هم به لحاظ حقوقی و هم اجرایی، وارد می‌کند. مسئله این است که برای دولت امکان رفع این مشکلات وجود ندارد و ما هم ساختار اجرای چنین طرحی را نداریم.

عضو کارگری شورای‌عالی کار در ادامه داده‌های مرکز آمار را برای تصمیم‌گیری در رابطه با مزد منطقه‌ای غیرقابل استناد دانست و گفت: به هیچ عنوان داده‌های مرکز آمار نمی‌تواند قابل استناد باشد. در واقع این داده‌ها از طریق پرسشنامه تهیه می‌شود و مشخص نیست چقدر اظهاراتِ افراد درست است. همچنین مناطقی هم به عنوان جامعه‌ی آماری در نظر گرفته می‌شوند که نمی‌توان آن را به کل تعمیم داد. این داده‌ها که مبنای تصمیم‌گیری مرکز پژوهش‌های مجلس نیز است، دقیق نیست و نمی‌توانیم اساسِ تصمیم‌گیری در موردِ موضوعی مثل مزد منطقه‌ای قرار دهیم.

باقری در مورد نتیجه‌ی نهایی جلسه‌ی کمیته‌ی مزد گفت: قرار است یک جلسه دیگر در رابطه با بررسی مزد منطقه‌ای برگزار شود و سازمان تامین اجتماعی پراکندگی کارگاه‌ها و مرکز آمار نیز آمار‌های دیگری ارائه دهند. باید قبل از اینکه شورای‌عالی کار تشکیل جلسه بدهد در رابطه با مزد منطقه‌ای به جمع‌بندی برسیم و نتیجه را به شورای‌عالی کار ارائه دهیم. تصمیم نهایی در رابطه با مزد منطقه‌ای در نهایت در شورای‌عالی کار گرفته می‌شود.

منبع: خبر آنلاین
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

زمان رونمایی درویش از لژیونر مشهور مشخص شد

چگونه امارات به دومین قطب بزرگ تجارت طلا در جهان تبدیل شد؟/ بازی کثیف دبی در سودان برای تشکیل «امپراتوری طلایی»

جذب مجید حسینی برای مدیران استقلال شَر شد!

فرمانده کل سپاه: هر طرفی که در ماجراجویی علیه ایران شرکت داشته باشد، بهای آن را خواهد پرداخت

توئیت جدید جویباری هواداران استقلال را شاکی کرد

نگرانی تل‌آویو از سفر عراقچی به مصر

آتش‌سوزی ۱۴ساعته در مناطق صعب‌العبور کرمان

خروج هفت واگن باری در لرستان؛ مسیر ریلی شمال – جنوب مسدود شد

هوای تهران از شنبه دوباره گرم می‌شود

سگ‌گردانی در این شهر ممنوع شد

عکس/دیدار خاتمی و سیدحسن خمینی

اظهارات تازه شمخانی درباره وضعیت مذاکرات

فیلم/صفحه برند خانمی مسدود شد

کمک بزرگ پوتین به ترامپ برای توافق با ایران!

نرجس سلیمانی به جای زاکانی عذرخواهی کرد

تیم بعدی لیونل مسی مشخص شد

هواداران استقلال برای روز شنبه قرار گذاشتند

فیلم/روایت مهاجر افغان بازگشته از ایران

عکس/لغو مشکوک جلسات قاسمیان پس از حواشی عربستان!

عکس/جشن با شکوه رضا گلزار برای تولد همسرش!

صادرات چه محصولاتی از ایران در ازبکستان بازار دارد؟

۷ کشته بر اثر تصادف دو خودرو در میناب هرمزگان

گفتگوی تلفنی پزشکیان با امیر قطر

واشنگتن انتظار دارد تهران پیشنهاد اولیه ایالات متحده را رد کند

حسین‌‍‌نژاد و پرسپولیس؛ شوخی شوخی، جدی شد؟

تصویر جالبی که امروز از نقشه تهران منتشر شد

آخرین مهلت خروج قانونی اتباع افغانستانی از کشور

تصاویری از فرزند رهبر انقلاب در حرم امام خمینی

دو مکان مدنظر ایران برای کنسرسیوم غنی‌سازی

هشدار معنادار روسیه به آمریکا درخصوص ایران

فوت پاکبان مشهدی بخاطر بی‌احتیاطی یک راننده

کشیدن یک زن توسط گشت + فیلم

عکس/استایل رنگارنگ همسر ستاره ملی‌پوش محبوب

عکس/دختر ایرانی در جمع ستاره‌های آینده دار آسیا

عکس/خواب خوش امیر جدیدی در کنار سگ‌های بامزه‌اش

فرمانده سپاه فومن: جهنم به دلایل فنی خاموش شد

نرخ بیکاری در سال ۱۴۰۳ چقدر کاهش یافت؟

اینفوگرافی/ قیمت گوسفند زنده طی ۱۰ سال گذشته

عکس/ چهره ایلان ماسک در کنار همسر سومش ۷ سال پیش

اینفوگرافیک/ با مصرف این خوراکی‌ها گرمازده نمی‌شوید

چرا عرضه خودرو در بازار سهام همچنان بهترین گزینه است؟

عکس/ نماز خواندن سعید جلیلی پشت سر سید علی خمینی

اینفوگرافی/ نرخ دوپینگ ۱۰ سال اخیر رشته‌های ورزشی ایران

هشدار صریح یک اقتصاددان درباره تورم مسکن

پرمصرف های برق را گزارش دهید و جایزه بگیرید!

چشمک آمریکا به قطعنامه تروئیکا علیه ایران

فیلم/ لحظه دستگیری اعضای شبکه داعش در تهران

توییت تازه عراقچی درباره مذاکرات ایران و آمریکا + عکس

بیرانوند مدرک رو کرد+ عکس

کارشکنی بزرگ پرسپولیس علیه استقلال