اقتصاد۲۴- مریم آیتی: کشور آلمان بهعنوان یکی از بهترین کشورهای دنیا برای کار کردن شناخته شده است و سالانه افراد بسیاری از سراسر دنیا به دنبال ویزای کار در این کشور هستند. این کشور در قلب اروپا جای گرفته و استانداردهای بالای زندگی، اقتصاد پررونق و درآمد بالا همه مزایایی هستند که این کشور را مقصد مهاجران ساخته است.
با وجود جذب نیرو در چند سال اخیر هنوز در سال ۲۰۲۴ شرکتهای آلمانی حدود ۱.۷۳ میلیون موقعیت شغلی خالی دارند. در مطالعهای از Study.eu که کشورها را بر اساس تحصیلات، زندگی، هزینه و شغل رتبه بندی کرده است، میگوید بهترین کشور برای تحصیل آلمان است.
برخورداری از پایدارترین و با ثباتترین اقتصادهای دنیا و داشتن بالاترین میزان میانگین درآمد در بین کشورهای اروپایی، از مهمترین دلایلی هستند که مهاجرت به آلمان را توجیه میکنند.
آلمان، بزرگترین اقتصاد در اروپا با نشانههای مداوم پیشرفت و ثبات در بازار کار تلقی میشود. براساس گزارشات، آلمان نخستین مقصد افراد جویای کار ماهر و لایق در اروپا است. مثلا این کشور دارای یکی از غنیترین و قویترین اقتصادها در اروپا است، که این خود باعث دلالت بر این موضوع میشود، که حقوق بالایی در ازای کار در آلمان وجود دارد، مخصوصا اگر شما کار خود را خوب انجام دهید.
کشور آلمان در سال ۲۰۲۱ به دلیل افزایش جمعیت و کمبود نیروی متخصص، قوانین سختگیرانه ویزای کار را تا حد زیادی تغییر داده و شرایط را برای متقاضیان سهلتر کرده است. این مسئله تا آنجا ادامه پیدا میکند که شما به راحتی با داشتن یک مدرک تحصیلی دو ساله مثل مدرک فنی حرفهای یا فوق دیپلم میتوانید برای دریافت ویزای کار کشور آلمان اقدامات لازم را انجام دهید.
توجه داشته باشید که نیازهای اساسی بازار کار آلمان هر ۶ ماه یکبار مجدّداً بررسی شده و به متقاضیان در سراسر جهان ارائه میشود. توصیه میشود تا قبل از اقدام برای درخواست اشتغال لیست آلمان را مجددا بررسی کنید و با شناسایی نیاز به روز رسانی شده کشور آلمان، امکان پذیرش و اشتغال خود را بررسی کنید.
پزشکی و جراحی
قضاوت
وکالت
مدیریت بانک
مدیریت ارشد اجرایی
مدیریت ارشد مالی
متخصصان ارتودنسی
اساتید کالج
خلبانی
مدیریت بازاریابی
مهندسی
مهندسی صنایع
مشاغل مرتبط با ریاضیات و علوم کامپیوتر
مشاغل حوزه علوم زیستی
معماری
روانشناسی
دانشمندان و متخصصان علوم زمین
جراح پیوند قلب
سرپرست تیم جراحی
جراح ارتوپدی
جراح پلاستیک ترمیمی
متخصص کاردیولوژیست تهاجمی
جراح مغز و اعصاب
جراح اطفال
متخصص اورولوژی
متخصص داخلی
سرپرست روانشناسی
مدیر مهندسی
مدیر تولید مهندسی
مدیر مهندسی در شاخههای مختلف
مدیر مهندسی برق
مهندسی مدیریت حساب کلیدی
مدیر پروژه مهندسی
مدیر مهندسی مکانیک
مهندسی مدیر فروش
مشاور مهندسی
مهندس ارشد
قاضی عالی دادگاه
قاضی حقوقی اداری
وکیل خدمات دادستانی
مشاور حقوقی عمومی
وکیل دعاوی حقوقی
وکیل قاضی
وکیل مدافع
مجری حقوقی
مشاور حقوقی شرکتهای بزرگ
بیشتر بخوانید: بهترین اقتصاد اروپا در سال ۲۰۲۳ متعلق به کدام کشور است؟
مدیر ارشد مالی
مدیر مالی
مشاور سرمایهگذاری
مدیر بخش مدیریت ریسک
متخصص اقتصاد
مدیر امور مالیاتی
مدیر حسابرسی
مدیر صندوق سرمایهگذاری
مدیر حسابداری
مدیر ارشد فناوری اطلاعات
مدیر پروژه فناوری اطلاعات
مدیر زیرساخت شرکت
مدیر توسعه برنامه
مدیر ارشد امنیت اطلاعات
مدیر امنیت وب
مشاور هوش تجاری
مدیر پروژه فنی
مدیر فروش فناوری اطلاعات
مدیر ورزشی
مدیریت تناسب اندام
سرمربی (در هر رشتهای)
سرمربی ژیمناستیک
مربی اسکی
کمک مربی
مربی شنا
مربی خصوصی
مدیریت بازی در فوتبال
مربی تناسب اندام
اگر بدون تعهد به یک شرکت یا موسسه مشخص و به صورت خود اشتغالی در آلمان کار میکنید، فریلنسر یا فعال در مشاغل آزاد به شمار میروید. خوب است بدانید که آلمان یکی از کشورهای پیشرو در زمینه کار آزاد و فریلنسری است و در سال ۲۰۲۱ بیش از ۱.۱ میلیون نفر مشغول کار آزاد در این کشور بودند.
• فعالیت فریلنسری در SAP
• کار آزاد در زمینه IT
• مشاوره و مدیریت بازرگانی
• رشتههای مهندسی
• تولید محتوا و طراحی گرافیک
• پزشکان – ۷۸.۳۲۰ یورو (به طور متوسط ۹۲.۶۰۰ یورو)
• مهندسی – ۵۹.۲۸۰ یورو (به طور متوسط ۶۴.۳۳۰ یورو)
• مهندسان فناوری اطلاعات IT-۵۶.۹۹۰ یورو (به طور متوسط ۶۱.۶۷۰ یورو)
• مشاوران شرکتی – ۵۶.۳۸۰ یورو (به طور متوسط ۶۰.۶۷۰ یورو)
• منابع انسانی – ۴۷.۸۴۰ یورو (به طور متوسط ۵۴.۴۲۰ یورو)
• بازاریابی و روابط عمومی – ۴۵.۷۶۰ یورو (به طور متوسط ۵۲.۵۶۰ یورو)
• امور مالی – ۴۵.۵۵۰ یورو (به طور متوسط ۵۲.۰۱۰ یورو)
• صنایع دستی و مشاغل فنی – ۴۴.۸۰۰ یورو (به طور متوسط ۴۹.۷۹۰ یورو)
• فروش – ۴۲.۸۵۰ یورو (به طور متوسط ۵۰.۵۲۰ یورو)
• خدمات بهداشتی و اجتماعی – ۳۷.۷۸۰ یورو (به طور متوسط ۴۳.۵۲۰ یورو)
• خرید، مدیریت مواد، تدارکات – ۳۷.۶۷۰ یورو (به طور متوسط ۴۳.۵۷۰ یورو)
• مرکز تماس و پشتیبانی تلفنی – ۲۸.۹۲۰ یورو (میانگین درآمد ۳۲.۶۲۰ یورو)
• هتلها و رستورانها – ۳۱.۲۰۰ یورو (میانگین درآمد ۳۶.۸۹۰ یورو)
• خرده فروشی مواد غذایی – ۳۲.۴۴۰ یورو (میانگین درآمد ۳۷.۰۱۰ یورو)
• خرده فروشی سایر – ۳۳.۰۱۰ یورو (میانگین درآمد ۳۷.۹۸۰ یورو)
• طراحی و تولید مبلمان – ۳۴.۱۱۰ یورو (میانگین درآمد ۳۸.۶۲۰ یورو)
• طراحی و تولید پوشاک و منسوجات – ۳۴.۲۶۰ یورو (میانگین درآمد ۳۹.۳۲۰ یورو)
• خرده فروشی فنی – ۳۵.۳۱۰ یورو (میانگین درآمد ۴۰.۴۲۰ یورو)
آلمان یک کشور با درآمد بالا است و در تمامی ایالات میتوانید انتظار درآمدی بالا داشته باشید. با این وجود برخی از ایالات آلمان به عنوان پردرآمدترین ایالات شناخته میشوند که به شرح زیر است:
۱. ایالت هسن (Hessen)
این ایالت که در غرب آلمان قرار دارد، شامل شهرهای بزرگی همچون فرانکفورت و دارمشتات میشود و به عنوان یکی از مناطق پردرآمد در آلمان شناخته میشود.
۲. ایالت بایرن (Bayern)
یکی از ایالتهای بزرگ و ثروتمند در آلمان، ایالت بایرن است که با شهرهایی همچون مونیخ، نورنبرگ و آوگسبورگ، به یکی از ایالتهای پردرآمد آلمان تبدیل شده است.
۳. ایالت برمن (Bremen)
این ایالت در شمال آلمان واقع شده است و دربرگیرنده شهر برمن است. این ایالت نیز با داشتن شهرها و صنایع بزرگ، یکی از ایالتهای دارای سطح درآمد بالا است.
۴. بادن - وورتمبرگ (Baden-Württemberg)
این ایالت نیز یکی از ایالات پردرآمد در آلمان است که در جنوب غرب آلمان قرار دارد و شهرهایی نظیر اشتوتگارت و فرایبورگ را در بر میگیرد.
• مونیخ – ۵۳.۸۹۰ یورو (۶۰.۷۸۰ یورو)
• اشتوتگارت – ۵۳.۵۹۰ یورو (۶۰.۸۲۰ یورو)
• دوسلدورف – ۴۸.۸۸۰ یورو (۵۶.۰۴۰ یورو)
• ویسبادن – ۴۸.۶۷۰ یورو (۵۵.۰۲۰ یورو)
• هامبورگ – ۴۶.۸۰۰ یورو (۵۳.۴۵۰ یورو)
مهم است به خاطر داشته باشید که این فهرست تنها برخی از شهرهای با درآمد بالا در آلمان را شامل میشود و هنوز شهرهای دیگری نیز وجود دارند که سطح درآمد بالایی دارند. همچنین، درآمد هر شهر به عوامل متعددی بستگی دارد و برخی شهرها ممکن است در بخشهای خاصی از اقتصاد مانند فناوری، صنعت، تجارت، خدمات مالی یا گردشگری بیشتر تاثیرگذار باشند.
از آنجا که این شهرها درآمد بالایی دارند، برای کسانی که در حوزههای مالی، تجارت بینالمللی، فناوری و صنعت فعالیت میکنند، مناسب هستند. همچنین با توجه به تنوع فرصتهای شغلی در این شهرها، افراد با تخصصهای مختلف نیز میتوانند فرصتهای شغلی مناسبی را در این شهرها پیدا کنند.
هرچند که هزینههای زندگی در این شهرها نیز بالا است، اما با در نظر گرفتن سطح درآمد بالا و فرصتهای شغلی مناسب، میتوان این هزینهها را تراز کرد.
• فرانکفورت: یکی از مراکز مالی و تجاری بزرگ آلمان و اروپا است که بانکها، شرکتهای مالی بینالمللی و صنایع پیشرفته بسیاری را در خود جای داده و به همین دلیل نیز سطح درآمد بالایی دارد.
• مونیخ: پایتخت ایالت و مرکز قرارگیری صنایع فناوری، خودروسازی، مهندسی و سایر صنایع پیشرفته است. همین موارد، مونیخ را به یکی از شهرهای با فرصتهای شغلی مناسب و سطح درآمد بالا تبدیل کرده است.
• اشتوتگارت: پایتخت ایالت بادن-وورتمبرگ و یکی از مراکز صنعتی و فناوری آلمان است که شرکتهای مهندسی، خودروسازی و فناوری بسیاری را در بر میگیرد.
• هامبورگ: یکی از بزرگترین شهرهای آلمان و یکی از قطبهای اقتصادی و تجاری است که با بندر بزرگ و صنعت حمل و نقل فعال، هامبورگ سطح درآمد بالایی دارد. هامبورگ برای آن دسته از افرادی که در حوزه تجارت بینالمللی، حمل و نقل و صنعت فعالیت میکنند، ایدهآل خواهد بود.
• دوسلدورف: شهری در ایالت راینلند وستفالن و یکی از مراکز اقتصادی و تجاری آلمان است که دربرگیرنده شرکتهای بزرگ و نمایشگاههای تجاری بینالمللی میباشد. دوسلدورف نیز یکی از شهرهای پردرآمد آلمان قلمداد میشود.
• کلن: این شهر در ایالت راینلند شمالی-وستفالن قرار دارد و با حضور صنایع فناوری، تجارت بینالمللی و خدمات مالی، به عنوان یکی از مناطق پردرآمد آلمان شناخته میشود.
• دورتموند: شهری واقع در ایالت راینلند شمالی - وستفالن است که با داشتن صنایع خودروسازی، فولاد و فناوری، سطح درآمد بالایی دارد.
• لایپزیگ: یکی دیگر از شهرهای پردرآمد آلمان است که در شرق این کشور و در ایالت ساکسن واقع شده و صنایع متنوعی را در خود جای داده است.
• استادت: این شهر واقع در ایالت برلین است و صنایع فناوری، رسانه و صنعت گردشگری آن، استادت را به عنوان یکی از شهرها با درآمد بالا در آلمان تبدیل کرده است.
• هایدلبرگ: شهر بزرگ دیگری از آلمان که در در ایالت بادن - وورتمبرگ قرار دارد و با داشتن دانشگاه برجسته و صنایع فناوری، سطح درآمد بالایی را به ثبت رسانده است.
همانطور که به دنبال پردرآمدترین مشاغل در آلمان میگردید و میخواهید بدانید درآمد در کدام یک از شهرهای این کشور بیشتر است، بد نیست درباره گرانترین شهرهای آلمان نیز اطلاعاتی کسب کنید. در ادامه برخی از گرانقیمتترین شهرهای آلمان را به شمار معرفی میکنیم:
۱. مونیخ
۲. فرانکفورت
۳. اشتوتگارت
۴. هامبورگ
۵. کلن
همانطور که میبینید، پنج کشوری که به عنوان گرانترین شهرهای آلمان شناخته میشوند، در لیست پردرآمدترین شهرهای آلمان نیز قرار داشتند. پس اگر به دنبال شهری برای زندگی میگردید که سطح درآمد در آن بالا است، باید به این نکته نیز توجه داشته باشید که ممکن است هزینههای مربوط به مسکن، غذا، خوراک، پوشاک، حمل و نقل، خدمات تفریحی و عمومی در آن شهرها نیز بالا باشد.
اگر قصد کار کردن در آلمان را دارید و این کشور را به عنوان مقصد مهاجرتی خود در نظر گرفتهاید، پس باید اطلاعات خود را درباره شرایط مهاجرت به این کشور، قوانین کار در آلمان و یافتن پردرآمدترین مشاغل در آلمان تکمیل کنید.
توصیه میشود در نخستین گام، برای آموزش زبان آلمانی قدم بردارید و آموزش این زبان را شروع کنید و در کنار آن، اقدامات لازم برای معادلسازی مدارک، کاریابی، اخذ ویزا و مهاجرت به این کشور را انجام دهید. کمک گرفتن از یک وکیل یا موسسه مهاجرتی در این مسیر میتواند بسیار کمک کننده باشد.
توجه داشته باشید که تسلط شما به زبان آلمانی و انگلیسی به عنوان فردی که میخواهد در بازار کار کشور آلمان فعالیت کند یک مسئله بسیار مهم است که میتواند ارتباط عمیقتر و موثرتری با شهروندان و کارفرمایان کشور آلمان ایجاد کند.
داشتن مدرک تحصیلی مرتبط با رشته و مهارت و سابقه کاری در زمینهای که قصد فعالیت در آن را دارید نیز نقش مهمی در افزایش درآمد شما خواهد داشت.
بی تردید زمانی که مدارک ارسال شده توسط متقاضی مورد بررسی قرار میگیرد استعداد، مهارت و سابقه کاری او جزو مواردی است که برای کارفرمایان حائز اهمیت خواهد بود.
اوسبیلدونگ تحت عنوان دورههای کار و مهارت آموزی در کشور آلمان به متقاضیان ارائه میشود. این دوره مختص افرادی است که تصمیم دارند ادامه زندگی خود را در بازار کار دنبال کنند و به دانشگاهها ورود نداشته باشند.
شما با شرکت در این دورههای حدود ۱ تا ۴ ساله مهارت مورد نیاز برای ورود به بازار کار کشور آلمان و پیدا کردن شغل را پیدا میکنید.
پرستار
پلیس
کارمند بانک
بهداشت دندان
مکانیک