تاریخ انتشار: ۱۹:۴۵ - ۱۷ بهمن ۱۴۰۲

افزایش روابط هند با طالبان قوت گرفت

رسانه هندی در گزارشی به بررسی روابط دهلی‌نو و کابل پرداخت و نوشت که هند بزرگترین حامی منطقه‌ای افغانستان است، اما با وجود بهبود روابط با طالبان، امنیت ملی خود را در اولویت قرار خواهد داد.

افزایش روابط هند با طالبان قوت گرفت

اقتصاد۲۴- از تارنمای خبری روزنامه هندوستان تایمز، این رسانه در گزارشی به بررسی روابط هند و افغانستان از زمان حضور طالبان پرداخت و نوشت: دهلی نو از پیشگویی های وحشتناک در سال ۲۰۲۱، زمانی که طالبان به قدرت رسید تا سال ۲۰۲۴، راه درازی را در کابل پیموده است.

هند در اوت ۲۰۲۱ (شهریور ۱۴۰۰)، پس از تسلط طالبان بر کابل، تمام دیپلمات ها و مقامات خود را از کشور خارج کرد و تا ژوئن ۲۰۲۲ (خرداد ۱۴۰۱)، دهلی نو با استقرار یک تیم «فنی» در سفارت هند در کابل، حضور دیپلماتیک خود را در این کشور دوباره برقرار کرد.

 
رئیس جمهور چین استوارنامه نماینده حکومت سرپرست طالبان افغانستان در پکن را به عنوان سفیر پذیرفت.

تا ژانویه ۲۰۲۴، در این هفته، هند در میان ۱۰ کشوری بود که در نشست ابتکاری همکاری منطقه ای از نمایندگان دیپلماتیک که توسط اداره طالبان در کابل تشکیل شده بود، شرکت کرد که این اقدام نشان دهنده تعامل رو به رشد بین دو طرف بوده و با وجود عجیب بودن، طالبان به نوعی توسط دهلی نو پذیرفته شده است.

این گزارش در ادامه با نام بردن از شیرمحمد عباس استانکزی، معاون وزیر امور خارجه افغانستان از ۷ سپتامبر ۲۰۲۱ (۱۶ شهریور ۱۴۰۰) تاکنون، به عنوان عاملی مهم در تغییر این رویکرد، نوشت: او یکی از اعضای مهم طالبان است و مانند بسیاری که با هند ارتباط داشته اند، از اخلاق و فرهنگ هند آگاه است. آشوک ساجنهر، سفیر سابق هند در قزاقستان، سوئد و لتونی می‌گوید: استانکزی می دانست که هند هیچ‌‍ گونه جاه‌طلبی ارضی ندارد و دهلی نو در توسعه افغانستان مشارکت داشته است.

معاون وزیر امور خارجه افغانستان ارتباطات قدیمی با هند دارد. او به مدت سه سال از سال ۱۹۷۹ تا ۱۹۸۲ تحت برنامه همکاری هند و افغانستان به عنوان سرباز در دانشکده ارتش هند در نوگان هند آموزش دید. استانکزی، یک پشتون قومی از قبیله استانیکزی است و همچنین مدت یک سال و نیم به عنوان افسر کادت با گروهان کرن از گردان بهگات در دهرادون، فعالیت کرده و یکی از ۴۵ دانشجوی خارجی این گروهان بوده است.

 
 
 

به گفته ساجنهر، هند در نیمه راه کابل است، برخلاف چین و برخی کشورهای دیگر که حکومت طالبان را پذیرفته اند، هند روابط دیپلماتیک با دولت کابل ندارد. با این حال، برخلاف تصور قبلی، خطر حملات تروریستی به هند به دستور پاکستان از خاک افغانستان کاهش یافته و در واقع روابط پاکستان و افغانستان تیره شده است.

چند روز پس از دعوت سفارت هند در امارات متحده عربی از بدرالدین حقانی، نماینده موقت افغانستان برای حضور در جشن روز جمهوری در ابوظبی، در حالی که هند به شکل رسمی به این دیدار واکنش نشان نداد، حافظ ضیاء احمد، معاون سخنگوی وزارت خارجه طالبان به نقل از نماینده هند که در این نشست شرکت کرده بود، گفت: دهلی نو از همه ابتکارات متمرکز بر ثبات افغانستان حمایت می کند.

 

احمد به نقل از نماینده هند در پستی در ایکس نوشت: هند فعالانه در ابتکارات بین المللی و منطقه ای در رابطه با افغانستان شرکت و از هر تلاشی که منجر به ثبات و توسعه افغانستان می شود، حمایت می کند.

در بیانیه دیگر وزارت خارجه طالبان آمده است که متقی روابط با کشورهای منطقه را قابل توجه می داند و تاکید می کند که این ملت ها «باید برای افزایش و تداوم تعامل مثبت با افغانستان، گفتگوهای منطقه ای داشته باشند.»

هند با تعهدات ۳ تا ۴ میلیارد دلاری همچنان بزرگترین کمک کننده منطقه ای برای افغانستان است. در دسامبر ۲۰۲۲ (آبان ۱۴۰۱)، حمدالله نعمانی، وزیر توسعه شهری طالبان، با اعضای تیم فنی هند در کابل گفت‌وگو کرد و آغاز دوباره پروژه‌های هند را خواستار شد، وی از سرمایه‌گذاران برای حضور در شهر جدید کابل دعوت کرد و با مطرح کردن مسائل مربوط به ویزا و بورسیه‌های بیشتر برای دانشجویان افغان را خواست.

از آن زمان، دیپلمات‌های ارشد هندی با مقامات طالبان در کشورهای غرب آسیا و در حاشیه نشست‌های چندجانبه در مورد افغانستان مانند مذاکرات فرمت مسکو که به میزبانی روسیه برگزار شد، تعامل داشتند.

یک منبع دیپلماتیک هشدار می دهد که حضور گروه‌های تروریستی در افغانستان با وجود بهبود روابط دو جانبه دهلی‌- کابل، همچنان تهدید امنیتی هند محسوب می‌شود.

منبع: ایرنا
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

قیمت پسته، تخمه، آجیل و خشکبار + جدول

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت سکه و طلا امروز دوشنبه ۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ + جدول

قیمت تبلت اپل امروز + جدول

قیمت خودرو‌های فولکس واگن در بازار ایران امروز + جدول

قیمت دلار و یورو امروز دوشنبه ۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز دوشنبه ۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ + جدول

عکس/ ژست خاص هاشمی رفسنجانی ۳۴ سال پیش در حال اسب‌سواری در یاسوج

عکس/ تیپ بهاری همسر سپند امیر سلیمانی با کیف پلنگی در یک نمایشگاه

عکس/ آخرین پادشاه مصر ۲۱ سال پیش در مراسم تشییع عمه اش فوزیه

عکس/ خالکوبی‌های عجیب سارقان زورگیر بزرگراه بعثت تهران

عکس آتلیه‌ای یک مادر و دختر ایرانی ۱۰۰ سال پیش با کیف گردنی و لباس چین دار

اینفوگرافی/ برای مقابله با خواب‌آلودگی بهاری چه کار کنیم؟

عکس/ ژست جنگی توپچی‌های ایرانی در دوران قاجار با لباس نظامی

عکس یادگاری و بامزه بازیگران تاسیان در آخرین روز فیلمبرداری

عکس/ مهاجرانی:دولت پیگیر ⁧فستیوال کوچه است

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

عکس/ ترامپ و همسرش میزبان مراسم سالانه قل دادن تخم‌مرغ عید پاک

عراقچی: ایران اصلا قصد ندارد در ملأ عام مذاکره کند

زمان دقیق رسیدن گرد و خاک به تهران مشخص شد

مهاجری: چرا دولت با بابک زنجانی قرارداد بست؟

ستاره استقلال وعده افشاگری داد

وقتی تیغ گردشگران نوروزی شریان محیط زیست ایران را برید/ تورِ طبیعت‌کُشی؛ گشتِ ویژه جان ستاندن زمین!

تعطیلی به موقع برای بازسازی پرسپولیس

پیچیده ترین بخش مذاکرات ایران و آمریکا از نگاه معاون روحانی

پیش بینی بورس امروز سه شنبه ۲ اردیبهشت ۱۴۰۴

انتقاد تند جمهوری اسلامی از دولت درباره فامیل سالاری

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

وضعیت هواشناسی امروز

صفحه اول روزنامه‌های ورزشی امروز

صفحه اول روزنامه‌های اقتصادی امروز

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

عکس/ ژست صمیمی لاله مرزبان و شهاب حسینی در پشت صحنه سریال آبان

قیمت خودرو‌های سایپا + جدول

قیمت خودرو‌های ایران خودرو + جدول

قیمت سکه پارسیان + جدول

قیمت سکه و طلا + جدول

قیمت بیت کوین و رمزارز‌ها + جدول

قیمت دلار، یورو و سایر ارز‌ها + جدول

سه پشیمانی اصلی در پایان زندگی

عکس/ استایل بامزه و تینیجری جنیفر لوپز در عید پاک با کیف خرگوشی و گردنبند حاص

عکس/ استوری کنایه آمیز سحر دولتشاهی حسابی سرو صدا کرد

۶ خوراکی برای زنده کردن مغز

عکس/ ژست ملک فواد اول ۹۹ سال پیش در مراسم افتتاح پارلمان در تخت پادشاهی با لباس نظامی

چه مقدار پروتئین نیاز داریم؟

عکس/ ژست خاص آیت الله رفسنجانی ۸۴ سال پیش در کنار محمدجواد باهنر در قم

معرفی ارزهای دیجیتال بر پایه طلا و چند نمونه از آن‌ها

کدام سبزی‌های خشک برای بانوان مفیدتر هستند

عکس/ نمایی از مراسم عروسی امپراتور و ملکۀ ژاپن ۶۶ سال پیش با کیمونو و ماشین آمریکایی

پیش بینی قیمت دلار امروز ۲ اردیبهشت ۱۴۰۴/ دلار وارد کریدور هفتم می‌شود؟

اعراب منطقه به دنبال تشکیل «سیلیکون ولی ۲» با تمرکز بر حوزه امنیتی و دفاعی/ چرا آرزو‌های کشور‌های حوزه خلیج فارس در حوزه هوش مصنوعی قابل دستیابی است؟

عکس/ چهره متفاوت حسن روحانی ۶۱ سال پیش در کنار شهید بهشتی در قم

پیش بینی قیمت طلا و سکه امروز ۲ اردیبهشت ۱۴۰۴/ وضعیت شکننده بازار طلا

عکس/ استایل دیده نشده از صیاد شیرازی ۳۴ سال پیش با لباس شخصی در یک اردو

فیلم/ شلیک پلیس به ممد طراح شرور معروف شرق تهران

بازگشت عموهای فیتیله‌ای به تلویزیون

علت درگذشت پاپ فرانسیس مشخص شد

فیلم/ آتش‌سوزی در خوابگاه بانوان در خیابان شریعتی

قیمت موبایل کاهشی شد

رضا درویش در پرسپولیس ماندنی شد

عکس/ ساعت ۱۲۰ هزار دلاری و بسیار کمیاب در دست شاهزاده اماراتی

هانی کرده با شلیک پلیس زمین‌گیر شد

تکذیب پرداخت وام ۵۰ میلیون تومانی با کارت یارانه

احتمال افزایش قیمت تاکسی‌های اینترنتی

فیلم/ اعتراض شدید روزبه چشمی: ۵ بازیست که نمی‌گذارید ببریم، بسه دیگه!

سرنوشت مبهم درویش در پرسپولیس

فیلم/ اعتراض شدید هواداران استقلال به مسئولین باشگاه