تاریخ انتشار: ۱۴:۵۸ - ۲۴ بهمن ۱۴۰۲
یک اقتصاددان مطرح کرد:

نوبلیست اقتصادی را هم دعوت کنید هیچ کاری نمی‌توانند انجام بدهند

یک اقتصاددان گفت: چرا ۲۴ میلیون ایرانی به روحانی رای دادند، چون دیدند یک روحانی آمده که خواهان تغییر است و می‌خواهد با جهان تعامل کند.

پازوکی

اقتصاد۲۴-مهدی پاژوکی، اقتصاددان، درباره تاکیدات اخیر رهبری مبنی بر مهار تورم و اینکه چرا دولت در این زمینه موفق نبوده است، گفت: ریشه اصلی تورم در اقتصاد ایران نقدینگی است. وقتی شما حجم نقدینگی را کنترل کنید حتما تورم را هم می‌توانید کنترل کنید. یکی از مهمترین عوامل رشد حجم نقدینگی در اقتصاد ایران کسری بودجه دولت است. برای جبران کسری بودجه اقتصاد ایران نیاز به انظباط مالی یعنی نداشتن کسری بودجه دارد.

او در ادامه افزود: انظباط پولی در سیستم بانکی و انظباط اداری دو مولفه مهم است. یکی از علل رشد نقدینگی در اقتصاد ایران افزایش مخارج دولت نسبت به درآمدهایش است. اگر دولت مخارج خود را کاهش دهد که می‌تواند کاهش بدهد، کمک به اقتصاد خواهد کرد.

او با اشاره به افزایش بودجه صداوسیما گفت: شما حقوق معلم و بازنشسته را نمی‌توانید پرداخت نکنید، اما مخارج صداوسیما را که می‌توانید کم کنید. بودجه صداوسیما را سه برابر کردند این فکر نابخردانه است. صداوسیما اگر پول ندارد روزنامه چاپ نکند. یک کشور به من نشان بدهید که صداوسیمای آن روزنامه چاپ کند. اگر درآمد از محل تبلیغات دارند چاپ کنند. ما نیاز به این تعداد دانشگاه دولتی نداریم برخی دانشگاه‌ها کارخانه مدرک سازی شدند اگر بخش خصوصی دارد و می‌تواند، دانشگاه بسازد.

پازوکی افزود: دبیرخانه ستاد انقلاب فرهنگی در بودجه ردیف دارد و برخی دیگر نهاد‌ها هم به همین صورت، حل این مشکلات اراده می‌خواهد کسی میخواهیم که ملی فکر کند.


بیشتر بخوانید:بهترین شغل‌ ها در ایران کدامند؟


این اقتصاددان با اشاره به افزایش مالیات نیز گفت: مردم را با این وضع مالیات، بدبین کردند. سازمان مالیاتی در حق مردم اجحاف می‌کند. برای برخی به اشتباه مالیات‌های سنگین می‌بندند که نشان می‌دهد سیستم غلط است. سازمان مالیاتی جلوی فرار مالیاتی را نمی‌گیرد، چون فیلتر ندارد و اطلاعات آن ناقص است بنابراین مردم ناراضی می‌شوند.

این اقتصاددان تاکید کرد: برای اینکه جلوی رشد نقدینگی را بگیریم باید کسری بودجه نداشته باشیم و همچنین باید انظباط پولی در سیستم بانکی داشته باشیم. جلوی بدهی بانک‌ها به بانک مرکزی و همچنین جلوی بدهی بانک‌ها به دولت و شرکت‌های دولتی گرفته شود. اگر این اتفاقات رخ می‌داد، تورم ۲۰ درصد بود. اقتصاد فرمان و دستور نمی‌پذیرد. باید مشکلات اقتصادی را با برخورد علمی و کارشناسی حل کنیم که متاسفانه اراده‌ای نمی‌بینم.

پازوکی افزود: دولت یک کار خوبی امسال انجام داد که قابل دفاع است و اگر این کار را نمی‌کرد بازار ارز، کالا و خدمات دچار مشکل می‌شد و آن این است که نرخ بهره را به ۳۰ درصد افزایش داد. اگر این کار را دولت انجام نمی‌داد این نقدینگی دهشناک در اقتصاد ایران وارد بازار طلا و ارز می‌شد. اگر حساب‌های بلندمدت مردم نزد بانک‌ها خارج و وارد چهارراه استانبول می‌شد، شاهد تورم بالای هزار درصد می‌شدیم. اگر سایر کار‌ها هم مثل این باشد خوب است.

او با تاکید بر همکاری دولت با جامعه جهانی گفت: دولت باید به سمت تعامل با جامعه جهانی برود. اقتصاد ایران بسته است. اگر یک شرکت آمریکایی در صنعت نفت ما سرمایه گذاری کند به نفع ما و به ضرر رقبای منطقه‌ای ما است. اگر توتال به صنعت ما بیاید به نفع ماست. باید FATF را بپذیریم، زیرا سیستم بانکی ما با جهان بسته است. نفت را ۲۰ درصد پایین‌تر از قیمت جهانی می‌فروشیم آن هم بدلیل تحریم‌های ناجوانمردانه تازه پولمان را هم نمی‌دهند. البته مشکل ما فقط با FATF حل نمی‌شود باید تحریم‌ها از بین برود. برجام به نفع ایران بود نه اینکه ایده آل بود. چرا ۲۴ میلیون ایرانی به حسن روحانی رای دادند، چون دیدند یک روحانی آمده که خواهان تغییر است و می‌خواهد با جهان تعامل کند. برجام وقتی اتفاق افتاد نرخ رشد اقتصادی ایران بعد از انقلاب برای اولین بار دو رقمی و نرخ تورم یک رقمی شد این‌ها اثرات برجام بود منتها تندرو‌ها متوجه نمی‌شوند. تا تندرو‌ها در تفکر خود تجدیدنظر نکنند آینده خوبی را در اقتصاد نمی‌بینم. متاسفانه تندرو‌ها قدرت اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و ... دارند.

او در ادامه افزود: من فکر می‌کنم برای ریشه کردن تورم باید انظباط مالی در صنعت بودجه یعنی توازن در درآمد‌ها و مخارج دولت یعنی نداشتن کسری بودجه داشته باشیم. همچنین انظباط پولی در سیستم بانکی و انظباط اداری داشته باشیم. همه جای دنیا بهترین نیروی متخصص را جذب دولت می‌کنند ما از دانشگاه‌های درجه چهار و پنجم جذب می‌کنیم. ۴۰ سال قبل وزیر آموزش و پرورش ما دکتر باهنر بود. مرحوم نژاد حسینیان در دولت هاشمی را با وزیر راه فعلی و امیرعبداللهیان را با ظریف، قیاس کنید.

او با اشاره به لزوم تلاش دستگاه سیاست خارجی برای گسترش همکاری‌های اقتصادی گفت: در بیش از صد کشور سفارت و نمایندگی داریم، اگر قرار است سیاست خارجی ما این باشد چه کسی پیش ما می‌آید. ما به همه این نمایندگی‌ها و سفارتخانه‌ها دلار می‌دهیم چه نیازی است تعداد نمایندگان را کاهش دهند آن هم وقتیکه، سیاست خارجی در خدمت توسعه اقتصادی و پیشرفت کشور نیست. همه جای دنیا سیاست خارجی در خدمت اقتصاد کشور است در ایران اقتصاد در گرو سیاست خارجی است تا وقتی گروکشی از بین نرود اقتصاد ما شکوفا نخواهد شد.

منبع:منیبان

ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت ماهی امروز + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

قیمت خودرو‌های مدیران خودرو امروز

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت دلار و یورو امروز یکشنبه ۲۸ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

قیمت سکه و طلا امروز یکشنبه ۲۸ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز یکشنبه ۲۸ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

قیمت خودرو‌های ایران خودرو امروز یکشنبه ۲۸ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

پیش بینی قیمت طلا و سکه فردا ۲۹ بهمن ۱۴۰۳/ قیمت طلا با پیش‌فروش سکه ریزشی می‌شود؟

حقوق بهمن بازنشستگان تامین اجتماعی واریز شد؟

وضعیت فعلی، منتفی‌کننده مذاکره ایران و آمریکا نیست/ تحریم‌ها، تاب‌آوری اقتصادی و اجتماعی ایران را کاهش داده است

خاورمیانه و ایران در انتظار سرمای شدید

روایت خانواده و دوستان دانشجوی به قتل رسیده دانشگاه تهران؛ امیر‌محمد رتبه ۸۰۰ کنکور در روستایی درس خواند که تنها ۴ دانش‌آموز داشت

سبد معیشت کارگران به بیش از ۴۰ میلیون تومان رسید/ امیدواری نماینده کارگران به تعامل با شرکای اجتماعی در تعیین مزد ۱۴۰۴

فیلم/حمله امیرحسین ثابتی این بار همتی به جای ظریف

اتفاق عجیب در بازار طلا و سکه؛ قیمت سکه ۶۰ میلیون تومان می‌‎‌شود؟

پیش بینی قیمت دلار فردا ۲۹ بهمن ۱۴۰۳/ احتمال کاهش قیمت دلار با تداوم پیش‌فروش سکه

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

عکس/زوج طناز سینمای ایران در یک قاب عاشقانه

محرک‌های افزایشی شاخص بورس از بین رفته‌اند/ هفته منفی و متعادل در انتظار بازار سرمایه

این نان قند خون‌تان را کاهش می‌دهد

پرهیز از طمع به اموال دیگران، ثروتی حاضر و نقد!

فیلم/سرمای شدید هوا در راه ایران؛ مسئولین هشیار باشند

تعطیلی کامل برنامه هسته‌ای، شرط آمریکا برای مذاکره با ایران!

این داروی گیاهی مانع از ابتلا به آلزایمر می‌شود

بیانیه ارتش لبنان درباره تحصن در جاده فرودگاه بین‌المللی بیروت

ترامپ همچنین مایل به مذاکره با تهران است

مشاور امنیت ملی آمریکا: درمورد ایران، همه گزینه ها روی میز است

زلنسکی: آماده‌ایم که مذاکره کنیم

مذاکرات درباره مرحله دوم توافق با حماس

شیخ نعیم قاسم: جلوگیری از فرود هواپیمای ایران در لبنان، اجرای تصمیم اسرائیل است

توئیت جدید حساب کاربری رهبر انقلاب به زبان عبری

پزشکیان: آیا ما به دنبال جنگ هستیم؟

فیلمی حیرت انگیز از استقرار ماهواره‌های استارلینک در مدار زمین

فیلم/۱۱ میلیون مسکن ساختیم ولی فقط ۲ میلیون نفر به مالکان مسکن اضافه شد!

فیلم/هدیه ۱۰ هزار دلاری شیخ کویتی به بازیکن زن ایرانی!

تصاویر کانکس پلیس نصب شده در نزدیکی درب کوی دانشگاه تهران

آلینا کابایوا معشوقه پوتین کیست؟

ازدحام مردم مقابل محل اقامت النصر در تهران

اطراف دانشگاه شریف هم امنیت لازم را ندارد

رئیس اتحادیه کانون‌های وکلا، وکالت اولیای دم مرحوم خالقی را عهده‌دار شد

دومینوی گرانی به بازار لوازم خانگی رسید

عذرخواهی و پیگیری‌های ویژه اعضای دولت برای دلجویی از خانواده خالقی

پدر امیرمحمد خالقی: راضی نیستیم خون فرزندمان پایمال شود

تحویل محموله بمب‌های سنگین آمریکا به تل‌آویو

معاون وزیر راه: تهدید اسرائیل به زدن هواپیمای ایرانی در صورت پرواز به سمت بیروت؟

پیش بینی قیمت دلار فردا ۲۹ بهمن ۱۴۰۳/ احتمال کاهش قیمت دلار با تداوم پیش‌فروش سکه

پیش بینی بورس فردا دوشنبه ۲۹ بهمن ۱۴۰۳

مشکلات حقوقی مادر علی انصاریان همچنان پابرجاست

سرانجامی شوم با بازی جرات و حقیقت

تهدید زن جوان توسط سارق موبایلش

پیش بینی قیمت طلا و سکه فردا ۲۹ بهمن ۱۴۰۳/ قیمت طلا با پیش‌فروش سکه ریزشی می‌شود؟

فیلم/ شفق قطبی از ایستگاه فضایی بین‌المللی

کشف جسد سوخته زن جوان در بیابان‌های گرمدره

همه چیز در مورد سریال آبان + اسامی بازیگران

هشدار جدی به تهرانی‌ها؛ باد شدید در راه است

یک علامت شایع کمبود یُد

اختلال خواب چیست و چگونه درمان می شود؟

گیخاتو خان کیست؟| مبتکر اولین اسکناس

فیلم/ ارتباط نادر عضوی از قبیله بدوی با مردم

علائم اولیه سرطان زبان چیست؟

عکس/ چهره خاص و دیدنی دلکش دهه ۵۰ با تاج کاغذی

کمبود کدام ویتامین باعث سفیدی مو می‌شود؟

وعده سیب‌زمینی ۲۹ هزار و ۵۰۰ تومانی وزارت جهاد؛ روند صعودی قیمت سیب‌زمینی ادامه دارد

درآمد‌های لرزان بودجه، خرج مُسکن یارانه‌ها / رنگین کردن سفره فقر محرومان با کالابرگ الکترونیکی

مذاکرات استقلال با ماتزاری ادامه دارد

عکس/ استایل شیک بهنوش طباطبایی با دستبند و انگشتر لاکچری

عکس/ آخرین تمرین تیم استقلال قبل از بازی با الریان