اقتصاد۲۴- نتایج تحقیقاتی نشان داد که نه تنها تغییر در غذایی که میخوریم، بلکه تغییر در زمانی که غذا میخوریم نیز میتواند بر خطر ابتلا به دیابت تاثیر گذار باشد.
دیابت نوع ۲، زمانی رخ میدهد که بدن در نحوه تنظیم استفاده از قند به عنوان سوخت، دچار اختلال میشود و این امر ممکن است در طولانی مدت منجر به گردش بیش از حد قند در جریان خون شده که به نوبه خود میتواند باعث اختلال در سیستم گردش خون، دستگاه عصبی و سیستم ایمنی شود. عوامل بسیاری از جمله اضافه وزن، عدم تحرک، سیگار کشیدن و رژیم غذایی ناسالم در خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ دخیل هستند.
محققان دریافتند: تحقیقات بسیاری به بررسی رابطه بین زمان مصرف وعدههای غذایی و ریتم شبانه روزی و کنترل گلوکز و چربی پرداخته اند، اما اطلاعات زیادی درمورد رابطه بین زمان غذا خوردن و دیابت نوع ۲ در دسترس نیست.
تیم تحقیقاتی دریافت، خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ در گروهی از افراد که به طور منظم بعد از ساعت ۹ صبح، صبحانه میخوردند نسبت به افرادی که قبل از ساعت ۸ صبح، صبحانه میخوردند، به طور قابل توجهی بیشتر بود.
بیشتر بخوانید: مضرات نوشیدن قهوه با معده خالی
پژوهشگران توضیح دادند:از نظر بیولوژیکی، این یافته منطقی است، زیرا مشخص است که نخوردن صبحانه بر کنترل گلوکز و چربی و همچنین سطح انسولین تأثیر میگذارد و در نتیجه خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را افزایش میدهد.
محققان همچنین دریافتند: شام دیرهنگام (بعد از ساعت ۱۰ شب) با افزایش خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ مرتبط است. دانشمندان اظهار داشته اند، نتایج ما نشان داده اند که خوردن صبحانه قبل از ساعت ۸ صبح و شام قبل از ساعت ۷ بعد از ظهر، ممکن است به کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ کمک کند.
یافتههای تحقیقاتی در مجله International Journal of Epidemiology منتشر شده اند.