تاریخ انتشار: ۱۱:۲۵ - ۲۳ اسفند ۱۴۰۲

دستور پخت محبوب ترین غذای هند برای ماه رمضان

سرآشپز‌ها و افراد خانه دار در طول ماه رمضان انواع غذا‌ها را می‌پزند، اما "بریانی" هندی در این میان غذایی خاص است یک غذای سیر کننده که تهیه آن آسان است و می‌توان گفت محبوب‌ترین غذا در هندوستان می‌باشد.

محبوب ترین غذای هند برای ماه رمضان
اقتصاد۲۴- سرآشپز‌ها و افراد خانه دار در ماه رمضان غذا‌های متنوعی را تهیه می‌کنند، اما یک غذا در سراسر شبه قاره هند حاکم است: بریانی.
آن غذای معطر با برنج و گوشت (مرغ، گوشت گاو، بز، بره، میگو یا ماهی) و ادویه‌های معطر درست می‌شود. بریانی که زمانی برای سلاطین تهیه می‌شد اکنون نمادی از حساسیت‌های منطقه‌ای و سنت‌های محلی می‌باشد. "منزلت فاطمه" سرآشپز و صاحب رستوران "منزلت" در کلکته می‌گوید: "اگر به دنبال غذایی هستید سیر کننده و راحت باشد و به بدن کمک کند با روزه در ساعات بلند روز کنار بیاید بریانی بهترین انتخاب است". تاریخچه بریانی در هند به قرن‌ها قبل باز می‌گردد. "پراتیب‌ها کاران" در کتاب آشپزی خود در سال ۲۰۱۷ میلادی درباره بریانی می‌نویسد که گمان می‌رود این غذا توسط فاتحان مسلمانی که از قرن شانزدهم میلادی بر هند مسلط شدند و حکمفرمایی کردند اختراع شده غذایی که گفته می‌شود ریشه آن از ایران بوده و نام آن از واژه فارسی برنج گرفته شده است. مواد گران قیمت تشکیل دهنده آن غذا که به سختی قابل تهیه بودند از جمله زعفران و ماست بدان معنا بود که بریانی غذای سلاطین بوده است.

افسانه دیگری منشاء بریانی را به ملکه ممتاز محل که الهام بخش ساخت تاج محل در قرن هفدهم بود نسبت می‌دهد. طبق این روایت او در جریان بازدید از سربازان در پادگان ارتش که دچار سوء تغذیه شده بودند از سرآشپز خواست که غذای مخصوصی را برای ارائه تغذیه متعادل تهیه کند و پس از آن بود که بریانی متولد شد. با این وجود، به نظر می‌رسد که این یک افسانه محلی است، زیرا اجماع نظری بین محققان مواد غذایی در این باره وجود دارد که خاستگاه بریانی از ایران است.

"هاله پرویز" که مدیریت "هاله دستارخان" یک کیترینگ متخصص در پذیرایی با بریانی را در امریکا برعهده دارد می‌گوید پیشینه نام بریانی به واژه فارسی برنج باز می‌گردد و به معنای برنج سرخ شده است. او می‌گوید: "شبه قاره هند این غذای غنی را از آن خود ساخت غذایی که رشد کرد تا ۵۰۰ نوع پخت آن در منطقه ایجاد شود".

مغول‌ها تکنیک‌ها و مواد پخت و پزی را معرفی کردند که اکنون جزء جدایی ناپذیر بریانی هستند مانند زعفران که رنگ زرد متمایز و عطر خاصی به بریانی می‌بخشد و ماست که به لطیف شدن گوشت و افزودن طعمی تند کمک می‌کند. آنان هم چنین روش پخت دم کشیدن را معرفی کردند که شامل پختن برنج و گوشت در یک قابلمه در بسته با شعله کم است. در قرن هجدهم میلادی در آشپزخانه‌های سلطنتی پادشاهی‌های اوده و حیدرآباد روش تهیه بریانی تکمیل شد و سایر نقاط هند مواد مختلفی را بسته به ترجیحات ذائقه محلی و در دسترس بودن آن به این غذا افزودند.

بریانی اوده یکی از محبوب‌ترین گونه‌های بریانی در سراسر هند است. در میان قحطی وحشتناک سال ۱۷۸۴ میلادی نواب آصف الدوله حاکم مسلمان اوده دستور ساخت امام باره آصفی را در لکهنو پایتخت ایالت اوتارپرادش به عنوان زیارتگاه مسلمانان داد. او در روند اجرای مراحل ساخت آن زیارتگاه به ۲۰ هزار کارگر یک وعده غذایی سنگین و برنجی برای دوام اوردن در ساعات طولانی کار را می‌داد: آن غذا بریانی بود. نواب که مشغول بررسی محل ساخت و ساز بود وقتی بوی عطری که از دیگ بزرگ بیرون می‌آمد به مشام اش رسید نتوانست جلوی خود را بگیرد و یک وعده بریانی سفارش داد. بریانی پس از آن بلافاصله به غذای محبوب سلاطین بدل شد. از این رو ماست و زعفران به آن غذا افزوده شد.

چندین دهه پس از آن در سال ۱۸۵۶ میلادی هنگامی که واجد علی شاه دهمین نواب اوده پس از تبعید شدن توسط بریتانیایی‌ها از لکهنو به کلکته رفت از آشپز‌های کاخ خود در متیابروز خواست تا بریانی را با افزودن سیب زمینی پرتر کنند. در آن زمان استفاده از سیب زمینی در آشپزی هندی چندان رایج نبود. امروزه این غذا در سراسر سال مورد علاقه مردم هند است. پلتفرم آنلاین تحویل غذا Swiggy گزارش داده که بریانی برای هشتمین سال متوالی سفارش داده شده‌ترین غذای آن شرکت بوده و هندی‌ها در سال ۲۰۲۳ میلادی ۱۵۰ بریانی در دقیقه از ان سایت سفارش داده بودند. پرویز معتقد است که دلیلی برای محبوبیت بریانی به ویژه در ماه رمضان وجود دارد. او می‌گوید: "رمضان زمانی است که هر فردی می‌خواهد چیزی بپزد و سرو کند که مطلوب، رضایت بخش و خوشایند هر نوع ذائقه‌ای باشد. بریانی بی سروصدا در این میان محبوب‌ترین انتخاب است".


بیشتر بخوانید: چنددرصد از مهاجران ایرانی تمایل به بازگشت دارند؟


دستور پخت بریانی به سبک اوده

مواد مورد نیاز:
۵۰۰ گرم برنج دانه بلند

۵ عدد میخک

۵ عدد هل

۲ عدد جوز هندی

۱۰ گرم چوب دارچین

۲ قاشق غذا خوری روغن تصفیه شده

۵۰ گرم پیاز خلال شده

۲۵ گرم زنجبیل رنده شده

۲۵ گرم سیر رنده شده

۱ کیلوگرم گوست گوسفند پاک شده

۱۲۵ گرم ماست همزده

۱ قاشق غذاخوری پودر فلفل قرمز

نمک برای مزه دار کردن

۳ تا ۴ برگ بو

نصف لیموترش

یک قاشق غذاخوری زعفران

روش تهیه:

مرحله اول:
برنج را شسته و به مدت یک ساعت خیس کنید. نیمی از ادویه‌ها (میخک، هل، جوز هندی و دارچین) را خرد و آسیاب کرده و نیمی دیگر را به صورت کامل کنار بگذارید.

مرحله دوم:
در ماهیتابه‌ای با کف ضخیم روغن را گرم کنید. پیاز‌ها را اضافه کنید و تفت دهید تا قهوه‌ای رنگ شوند و سپس از تابه خارج کنید. در همان روغن ادویه کامل، زنجبیل و سیر را اضافه کنید. تکه‌های گوشت گوسفند را اضافه کنید. روی حرارت متوسط تفت دهید تا گوشت به خوبی سرخ شود. ماست همزده، پودر فلفل قرمز و نمک را به آن اضافه کنید. ۳ تا ۴ فنجان آب اضافه کنید و بجوشانید تا گوشت تقریبا پخته شود. گوشت را جدا کرده و آب آن را صاف کرده و کنار بگذارید.

مرحله سوم:
در ماهیتابه دیگری با کف ضخیم حدود ۵ فنجان آب را با برگ بو، میخک آسیاب شده و هل بجوشانید. وقتی آب به جوش آمد نمک را اضافه کنید. سپس آب لیموترش را به آن بیافزایید. برنج آبکش شده را روی شعله زیاد قرار دهید و به مدت ۸ تا ۱۰ دقیقه بدون درپوش بپزید. شما می‌خواهید برنج حدود سه چهارم پخته شود (هنوز باید تردی ان حفظ شود).

مرحله چهارم:
برنج پخته شده را به آرامی روی گوشت گوسفندی در ماهیتابه دیگر قرار داده و سپس مایه را روی آن بپاشید. در یک کاسه مایه آسیاب شده و دارچین را با زعفران مخلوط کنید و روی برنج بپاشید. ۲ قاشق غذاخوری روغن روی مخلوط بریزید. ظرف را با یک در بپوشانید و روی در را نیز بپوشانید تا بخار از آن خارج نشود. به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه یا تا زمانی که برنج کاملا پخته شود و تمام طعم‌ها آزاد شوند بگذارید برنج به خوبی بپزد. قبل از سرو غذا را مخلوط کنید. بریانی بهتر است با برنج دانه بلند تهیه شود.

منبع: فرارو
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت خودرو‌های جک و لیفان شرکت کرمان موتور امروز + جدول

قیمت ماهی امروز + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت خودرو‌های مدیران خودرو امروز

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

قیمت قند و شکر امروز

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت تبلت سرفیس و سامسونگ امروز + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز دوشنبه ۵ آذر ۱۴۰۳ + جدول

عکس/ رزمایش مشترک ایران و باکو

عکس/ وعده ایلان ماسک درباره اتصال تمامی گوشی‌ها به اینترنت ماهواره‌ای

عکس/ پوستر پرسپولیس برای بازی با الریان قطر

تصویری عجیب از سالن برگزاری همایش عفاف و حجاب

عکس/ بازداشت ۳ ازبک در امارات به اتهام قتل خاخام اسرائیلی

عکس/ افشای قرارداد بازیکنان پرسپولیس

عکس/ بهترین مواد غذایی برای مبتلایان فشاری خون بالا

عکس/ استوری بامزه سردار آزمون از دخترش

عکس/ ثبت‌نام حج تمتع از کدام اولویت‌ها انجام می‌شود؟

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

وضعیت هواشناسی امروز

جهش بورس با پابند

پیش بینی بورس امروز سه شنبه ۶ آذر ۱۴۰۳

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

صفحه اول روزنامه‌های ورزشی امروز

صفحه اول روزنامه‌های اقتصادی امروز

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

معجزه‌ای برای پیش‌گیری از پیری

اینفوگرافی/ چرا شام را باید پیش از ساعت ۹ شب بخوریم؟

اثرات غذا‌های چرب را با این خوراکی‌ها از بین ببرید

اگر هر روز آب پرتقال بخورید، چه می‌شود؟

فیلم/ گاریدو: همه فکر کردیم بازی را بردیم

عالیشاه راهی بیمارستان شد

حسینی: متاسفانه گل را حفظ نمی‌کنیم و بی‌هوا حمله می‌کنیم

عکس/ تصویری از فرح، محمدرضا پهلوی و فرزندانش در سال ۱۳۵۲

عکس/ تماشاگر ویژه بازی استقلال - پاختاکور چه کسی بود؟

علت بازگشت دلار به کانال ۶۸ هزار تومان چیست؟/ صدور قطعنامه علیه ایران به افزایش ریسک، نگرانی و انتظارات تورمی منجر شد

آمار فنی AFC برای دیدار پرسپولیس و الریان

فیلم/ خلاصه دیدار الریان ۱ - ۱ پرسپولیس

طلسم پرسپولیس در قطر هم نشکست

موسیمانه: ناامیدکننده بود که پیروز نشدیم

فیلم/ حسین تهی در گفت‌و‌گو با علی ضیا: روز عاشورا به دنیا آمدم و به همین دلیل نامم حسین است

عکس/ تازه‌ترین تصویر از سفیر ایران در لبنان

تعداد عجیب رانندگان تاکسی‌های اینترنتی در ایران

شمارش معکوس برای خداحافظی با کارت‌های بانک

آمار فنی AFC از بازی استقلال - پاختاکور

عکس/ تغییر چهره جذاب همسر اول جومونگ بعد از ۱۸ سال

فیلم/ درگیری لفظی درباره تنظیم بازار گوشت قرمز بر روی آنتن صداوسیما

انفجار یک معدن در گنجه رودبار

فیلم/ خلاصه دیدار استقلال ۰ - ۰ پاختاکور

پایان بدون گل دیدار استقلال - پاختاکور

حمید رسایی: خصومت شخصی با ظریف ندارم

عکس/ مهدی قایدی و سردار آزمون تماشاگر ویژه بازی استقلال

نخستین تیم صعود کننده لیگ نخبگان مشخص شد

جزئیات توافق آتش‌بس لبنان و اسرائیل

چه کسانی از مالیات معاف می‌شوند؟

تاکید محمد کبیری بر ارتقاء ارائه خدمات به مراجعه کنندگان بیمارستان کیش

حضور مؤثر بانک صادرات ایران در همایش و نمایشگاه بانکداری نوین و نظام‌های پرداخت یازدهم/ «سپینو»، میهمان ویژه همایش

گاریدو با یک تغییر بزرگ به دنبال اولین برد آسیایی

همایش ملی پتروفن ۱۴۰۳ آذر ماه برگزار می‌شود/ جایزه نوآوری صنعت پتروشیمی به شرکت‌های نوآور اهدا خواهد شد

فیلم/ توضیحات کارشناس صداوسیما درباره قوانین سامانه همسریابی اسلامی

اعضای جدید هیئت‌مدیره شرکت صنایع پتروشیمی خلیج‌فارس معرفی شدند/ خوشرو رئیس هیئت‌مدیره شد

مهمترین عامل رشد حق بیمه تولیدی تعاون

تفکر و فرهنگ بسیجی، زمینه ساز رشد و پیشرفت جامعه است

شبکه‌محوری؛ نقشه راه بیمه سینا

موافقت نتانیاهو با توافق آتش‌بس در لبنان

پیش بینی قیمت دلار فردا ۶ آذر ۱۴۰۳/ افزایش قیمت دلار ادامه دارد؟

پاداش بانک مسکن به مشتریان خوش حساب

حضور فعال بانک ملی ایران در یازدهمین همایش و نمایشگاه بانکداری نوین و نظام‌های پرداخت

بازدید دکتر بهشتی‌نژاد از غرفه بیمه سرمد در هجدهمین نمایشگاه بین‌المللی Iran Conmin ۲۰۲۴