اقتصاد۲۴-دکتر سید مرتضی افقه در مصاحبهای تفصیلی با ماهنامه گفتگوی اجتماعی یک مرور تاریخی به سیاستهای رفاهی در چند دهه اخیر داشته اند. این عضو هیات علمی دانشگاه شهید چمران اهواز در بخشهایی از این مصاحبه ضمن اشاره به اینکه در آموزههای دینی ما محرکهای بسیاری برای نیل به اهداف اقتصادی وجود دارد اظهار داشت: علی رغم این واقعیت، الان و در شرایط فعلی معیشت و رفاه جزو اولویتها نیست و با تداوم روش و شیوههای فعلی فقط فقر تولید خواهد شد.
افقه در این مصاحبه با تاکید بر اینکه اگر تولید متکی به فکر و اندیشه نیروهای داخلی نباشد، درآمد پایداری ایجاد نمیشود گفت: امروز هم اگر از روی ناچاری وابستگی بودجه به درآمدهای نفتی کم شده باشد، اما وابستگی کل اقتصاد و تولید ملی به نفت کم نشده است
افقه در این مصاحبه همچنین ضمن نقد سیاستهای تعدیل اقتصادی و تداوم رویکردهای لیبرالی در حوزه اقتصاد گفت: در زمان ریاست جمهوری مرحوم رفسنجانی عدهای اقتصاد خوانده طرفدار بازار آزاد، سیاستهای لیبرالی را به نام سیاست تعدیل به کشور تحمیل کردند. سیاست تعدیل دوران مرحوم رفسنجانی همانگونه که از همان ابتدا مشخص بود با شکست مواجه شد، اما بعد از آن دوبار دیگر این سیاست شکست خوردهی افزایش قیمت به نام جراحی اقتصاد به مردم کشور، تحمیل شد.
عضو هیات علمی دانشگاه شهید چمران اهواز عنوان کرد: در همان دوران (دولت سازندگی) ۳۰ میلیارد دلار وام گرفته شد و آقای روغنی زنجانی گفتند این وام را صرف هزینههای جاری نمیکنیم و در حوزههای مثل نیشکر یا فرودگاه امام سرمایه گذاری میکنیم، اما الان ۳۵ سال پس از آن تاریخ صنعت نیشکر که قرار بود هشت ساله تمام شود تنها ۱۴ کارخانه از ۲۱ کارخانه راه اندازی شده است.