تاریخ انتشار: ۱۴:۵۷ - ۰۶ تير ۱۳۹۸

معمای دیدار نمایندگان با بابک زنجانی در زندان

خبر دیدار نمایندگان با متهم نفتی میلیاردی درحالی هفته گذشته علنی شد که برخی نمایندگان تلویحا آن را تایید و برخی دیگر آن را از اساس رد می کنند. دیداری مبهم و پرحاشیه که هنوز چند و چون آن مشخص نشده است.
ملاقات نمایندگان با بابک زنجانی
اقتصاد24 - «از یکی از وزیران شنیدم که به تازگی برخی نمایندگان مجلس چند نوبت با آقای بابک زنجانی در زندان دیدار داشته اند. خوب است قوه قضائیه گزارشی از این دیدارهای پرابهام به هیات رئیسه مجلس ارائه دهد و نظارت بیشتری بر عدم تبعیض در اجرای ضوابط دیدار با زندانیان داشته باشد.» این همان چند جمله‌ای است که علیرضا رحیمی از اعضای هیات رئیسه مجلس در صفحه توئتیتری‌اش منتشر می‌کند و جنجالی به پا شد؛{اینجا} البته این جنجال از مدت‌ها قبل نه به دلیل توئیت رحیمی که به دلیل تلاش تعدادی از نمایندگان برای برکنار کردن زنگنه از سکانداری وزارت نفت آغاز شده بود.

از کریمی قدوسی گرفته تا تعدادی از نمایندگان دیگر ورد زبانشان شده بود که زنگنه می‌خواهد استعفا بدهد وقتی تیرشان درباره این موضوع با تکذیب وزیر نفت (اینجا) به سنگ خورد به سراغ راه‌های دیگری رفتند مانند طرح موضوع قراردادن دستگاه کارتخوان در دفتر وزارت نفت؛ این مسئله را اولین‌بار هدایت‌الله خادمی که از همان روزهای آغازین نمایندگی‌اش شمشیرش را برای وزرات نفت و زنگنه از رو بسته بود مطرح کرد (اینجا) و پس از ان ابوالفضل ابوترابی از دیگر نمایندگان اصولگرای مجلس مدعی شد در دفتر وزرات نفت سه کارت‌خوان با گردش میلیاردی وجود دارد. موضوعی که بلافاصله با واکنش وزارت نفت مواجه شد. (اینجا) و نهایتا با شکایت زنگنه از نمایندگانی که وزارت نفت را به رشوه و نصب کارتخوان متهم کرده بودند جدال نمایندگان و وزارت نفت شدت گرفت و آنطور که جمالی سخنگوی هیات نظارت بر رفتار نمایندگان می‌گوید این شکایت به قوه قضائیه ارجاع شده است.

معمای رابطه بابک زنجانی و جنجال نمایندگان

«استیضاح آقای زنگنه در مجلس رأی خواهد آورد. به زودی جای ما با هم عوض خواهد شد. من آزاد و شما زندانی می‌شوید!» اینها جملاتی است که از زبان بابک زنجانی و از درون زندان اوین مخابره می شود.(اینجا). گویی این اتفاقات شبیه به یک پازل برای رسیدن به پایان یک سناریو شده اند. خاصه آنجا که علیرضا زاکانی نماینده سابق مجلس و از چهره‌های نزدیک به جبهه پایداری برای تکمیل سناریو راهی ساختمان جام جم می‌شود تا در برابر دوربین‌های صدا و سیما به قول معروف کار زنگنه را یکسره کند. در این میان اما و اگرها وقتی بیشتر می‌شود که بیژن زنگنه در یکی از مصاحبه‌هایش به واسطه‌هایی برای فروش نفت اشاره می‌کند که از سوی برخی نمایندگان معرفی می‌شوند که اساسا صلاحیت ورود به این عرصه را ندارند.

همه این موضوعات سلسله‌وار اتفاق افتاد تا اینکه خبر دیدار تعدادی از نمایندگان آن از میان اصولگرایان منتقد زنگنه با بابک زنجانی مطرح می شود و به یک تکه تعیین کننده از این پازل تبدیل شد.

کوهپایه‌زاده وکیل بابک زنجانی در واکنش به این خبر گفت «اصل مطلب این است که جلسه‎ای دی ماه سال 97 در زندان اوین با حضور بنده، موکل، نماینده دادستان، نمایندگانی از وزارت اطلاعات و وزارت نفت و یک نماینده از کمیسیون حقوقی و قضایی که مصلحت نیست اسم وی را مطرح کنم برگزار شد.» کوهپایه زاده درحالی این دیدار را از سوی کمیسیون حقوقی و قضایی مطرح می‌کند که اعضای هیات رئیسه این کمسیون این موضوع را رد می‌کنند.

تائید دیدار نمایندگان با بابک زنجانی

وقتی سر و صدای دیدار نمایندگان با بابک زنجانی بلند می‌شود به دنبال آن تائید و تکذیب‌ها هم شروع می‌شود. گام اول تکذیب را ابوالفضل ابوترابی بر می‌دارد و به ایلنا می‌گوید: «هیچ اطلاعی از این خبر ملاقاتی که گفته می‌شود تعدادی از نمایندگان مجلس با بابک زنجانی داشته‌اند، ندارم. بابک زنجانی را نه تا به حال دیده‌ام و نه از نزدیک وی را می‌شناسم.»

درحالی که ابوترابی لب به تکذیب این دیدار باز می‌کند محمدعلی پورمختار از دیگر اعضای کمیسیون حقوقی و قضایی دیدار بابک زنجانی با نمایندگان را تلویحا تائید می‌کند و به خانه ملت می‌گوید: « دیدار با زندانیان یک امر معقول است و همیشه وجود داشته البته ممکن است خاص بودن یک زندانی حساسیت ها را برانگیزد؛ اگر این دیدار در دفتر بابک زنجانی صورت می گرفت صورت خوشی نداشت اما این فرد در حال حاضر زندانی است و به عنوان یک زندانی این دیدار انجام شده و هیچ ایرادی ندارد.»

او ادامه می‌دهد: «اگر این دیدارها به استرداد بیت المال کمک کند بسیار مطلوب است اما اگر با اهداف دیگری صورت گرفته باشد بحث آن جدا است و چون در جریان اهداف این دیدار قرار نداریم نمی توان قضاوت کرد.»

البته پورمختار پای ماموریت‌های کمیسیون را نیز به میان می‌آورد و تلاش می‌کند تا این دیدار را یک ماموریت کاری معرفی کند برای همین می‌گوید: «باید دید نمایندگانی که با زنجانی دیدار داشتند خودشان این تصمیم را گرفتند و تنها در حد دیدار بوده یا ماموریت داشتند یا نه.»

بی‌خبری کمیسیون حقوقی از دیدار با یک زندانی

در حالی که گفته می‌شود دیدار نمایندگان با زنجانی یک دیدار با ماموریت کاری بوده است حسن نوروزی سخنگوی کمیسیون حقوقی و قضایی آن را تکذیب می‌کند و اعلام می‌کند کمیسیون از این دیدار بی‌اطلاع است. او در این رابطه می‌گوید: «خیر اطلاع نداشتیم و چنین موضوعی تاکنون در کمیسیون مطرح نشده است.»

محمد کاظمی از اعضای هیات رئیسه کمیسیون حقوقی و قضایی نیز در این رابطه به خبرآنلاین می‌گوید: دیداری از سوی کمیسیون با بابک زنجانی صورت نگرفته بلکه ممکن است برخی نمایندگان شخصا اقدام کرده باشند و خواستار دیدار با بابک زنجانی را داشته باشند. لذا اگر چنین اتفاقی افتاده باشد از سوی شخص است نه کمیسیون و تا امروز کمیسیون چنین بحثی را نداشته است.

او درباره اینکه ایا کمیسیون این دیدارهای فردی را بررسی و نظارت می‌کند یا خیر گفت: از نظر ما هیچ ایرادی ندارد که یک عضو از اعضای کمیسیون دیداری با یک متهم داشته باشد بنابراین بررسی و پیگیری هم در این رابطه وجود ندارد.

کدام نماینده با بابک زنجانی دیدار کرده است؟

یکی از سوالاتی که در این میان مطرح می‌شود این است که کدام نماینده با بابک زنجانی دیدار کرده است؟ روزنامه ایران در گزارشی به این موضوع می‌پردازد و می‌نویسد: از جمع نمایندگان عضو کمیسیون قضایی الهیار ملکشاهی، روح‌الله حضرت‌پور، یحیی کمالی‌پور، حسن نوروزی، محمدجواد فتحی، محمد کاظمی، حسین رضازاده و جلیل رحیمی جهان آبادی به کلی از ماجرا بی اطلاع بوده‌اند. پیشتر هم محمدعلی‌ پورمختار از چنین دیداری ابراز بی‌اطلاعی کرده بود. بنابراین از میان اعضای کمیسیون قضایی مجلس تنها سه نماینده باقی مانده که در این مورد هیچ اظهار نظری نکرده اند. ۱- ژرژیک آبرامیان ۲- بهمن طاهرخانی ۳- محمد دهقان

باید دید در نهایت نماینده دیدار کننده با زنجانی از میان این سه چهره بیرون خواهد آمد یا نمایده ای جدا از کمیسیون حقوقی با این متهم نفتی دیدار کرده است.

منبع: خبرآنلاین
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

فیلم/ شوخی رونالدو با لهجه مسی

شبکه‌های اجتماعی می‌توانند کودکان و نوجوانان را افسرده کنند

عکس/صفحه رسمیِ تاسیان تولد صابر ابر را این‌گونه تبریک گفت

طلاق سالمندان در تهران ۲ برابر شده است

عکس/بازگشت فرش ایرانی به کتابخانه سازمان ملل در ژنو

مقصد خطرناک برای آقای گل لیگ برتر؟

فیلم/وحید امیری با پرسپولیس تمدید کرد

خالق قصه‌های مجید در بیمارستان بستری شد

فیلم/سیدعلی مدنی‌زاده کیست؟

طرز تهیه آبگوشت قنبید قمی (آبگوشت کلم قمری) به روش اصیل قمی

شله ماش لری، غذایی که با یک بار امتحان عاشقش می‌شوید!

مروری بر وجوه نمادین رمان شلیک به قلب تهی ناتالیا گینزبورگ

فیلم/خودروساز نمی‌تواند به بهانه‌های مختلف قیمت اعلام کند

عکس/مراسم ازدواج لیدی دایانا با شاهزاده چارلز ۴۴ سال پیش

عکس/گاندی و چرخ نخ‌ریسی در ۷۹ سال پیش

عکس/ ابر قارچی بر فراز ناکازاکی ۸۰ سال پیش

دستگاهی جدید برای رفع انسداد عروق

طلا‌های الهه حسین‌نژاد پرونده را پیچیده کرد!

پیش بینی بورس فردا دوشنبه ۱۹ خرداد ۱۴۰۴

تاریخ جلسه رای اعتماد مدنی‌زاده مشخص شد

ستاره ایرانی برترین دروازه‌بان اسپانیا شد

اینفوگرافی/ تاثیر آلودگی هوا بر مرگ و میر ناشی از بیماری‌ها

بازداشت ستاره جنجالی تیک‌تاک در آمریکا

عکس/ چهره متفاوت سید حسن نصرالله در ۲۰ سالگی و کنار مادرش

چرا نوجوانان سیگار می کشند؟

فیلم/ قائم مقام ایران‌خودرو: منتظر ابلاغ قیمت‌های جدید هستیم

فیلم/ رقص امیرحسین زارع و رحمان عموزاد در عروسی حسن یزدانی

عکس/ نیوشا ضیغمی در کنار مادر جوانش

عکس/ سلفی جالب شقایق دهقان با حیوان خانگی‌اش

عکس/ رهبر انقلاب ۴۴ سال پیش با لباس محلی در سیستان و بلوچستان

آمار نگران‌کننده روند صعودی قتل در ایران/ رابطه معنادار و جدی میان فاکتور‌های اقتصادی و افزایش جرم و جنایت + جدول

قیمت ماهی امروز + جدول

حذف طبقاتی برنج ایرانی

قیمت خودرو‌های مدیران خودرو امروز

قیمت دینار عراق امروز + جزئیات

پیش‌بینی فلاحت پیشه از آینده مذاکرات ایران و آمریکا

قیمت لیر ترکیه امروز + جزئیات

افزایش طلاق در مردان و زنان بالای ۶۰ سال

رهاسازی آب برای بختگان

فیلم/ برنامه وزیر پیشنهادی اقتصاد برای مدیریت اقتصاد کشور

برنامه سنگین کارتال برای پرسپولیس

آغاز ثبت‌نام آزمون استخدامی وزارت آموزش و پرورش + لینک

عکس/ گریم وحشتناک مریم معصومی به سبک عروس مردگان

اینفوگرافی/ قیمت بنزین در کشور‌های جهان چگونه است؟

عکس/ گرانی فروش بلیت کنسرت روزبه نعمت الهی را متوقف کرد

پشت‌پرده ماجرای فروش بلیت ۳ میلیونی کنسرت

جواد آزاد کیست؟/ از مدیران مالی وزارت اقتصاد و دارایی را بشناسید

کدام بازیکنان پرسپولیس تمدید کردند؟

عکس/ تغییر عجیب چهره نفس بازغی با استایل کلاسیک

مشخصات خودروی کبرا ۲؛ خودروی زرهی قدرتمند ترکیه