تاریخ انتشار: ۱۰:۴۴ - ۲۲ خرداد ۱۴۰۳

دو وزیر اقتصادی ناکام در انتخابات ریاست‌جمهوری

در میان هشتاد کاندیدایی که در انتخابات ریاست جمهوری ثبت نام کرده‌اند، نام سه مسئول اقتصادی دولت سیزدهم وجود دارد.

دو وزیر اقتصادی ناکام در انتخابات ریاست‌جمهوری

اقتصاد۲۴-در میان کسانی که برای حضور در رقابت انتخاباتی چهاردهمین دوره ریاست جمهوری ایران ثبت نام کرده‌اند، نام سه مسئول بلندپایه اقتصادی در دولت سیزدهم به چشم می‌خورد. دو نفر از این افراد عهده‌دار مسئولیت دو وزارتخانه مهم هستند و سومین فرد نیز بر جایگاه معاون ریاست جمهوری تکیه زده است. با اعلام اسامی تایید صلاحیت شده از سوی شورای نگهبان نام هیچ کدام از اعضای دولت سیزدهم در میان تاییدشدگان به چشم نخورد تا دو وزیری که برای تصدی صندلی ریاست جمهوری خیز برداشته بودند ناکام بمانند.

داوود منظور، معاون رییس جمهور و رییس سازمان برنامه و بودجه، مهرداد بذرپاش، وزیر راه و شهرسازی و همچنین صولت مرتضوی، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز حضور دارند.

حالا یکی از مهمترین ابربحران‌های ایران به حوزه‌ی اقتصاد بازمی‌گردد. مشکلات موجود در این بخش سبب شده است سایر حوزه‌ها نظیر محیط زیست، فضای اجتماعی و ... نیز تحت تاثیر قرار گیرد. برخی کارشناسان حتی بر این عقیده‌اند که تورم طولانی‌مدت و دیرپا بنیان‌های اخلاقی جامعه را تحت تاثیر قرار داده است.

این گزارش نگاهی دارد به سابقه فعالیت سه مقام اقتصادی دولت سیزدهم که در انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم حضور یافته‌اند.

دو وزیر اقتصادی ناکام در انتخابات ریاست‌جمهوری

او از نردبان احمدی‌نژاد بالا رفت

او از نردبان احمدی‌نژاد بالا رفت. اما در جایی ایستاد که رییس سابقش نیز متقاضی سمتی بود که او برای تصدی آن خیز برداشته است.

هر چند وی یکی از جوان‌ترین کاندیدا‌های چهاردهمین انتخابات ریاست‌جمهوری است، اما در روزگار حضور محمود احمدی‌نژاد در شهرداری تهران و سپس پاستور، ستاره‌ی بختش درخشید و توانست در اندک زمانی پله‌های ترقی را بپیماید.

سال ۱۳۸۱ بود، پس از انتخاب احمدی‌نژاد به‌عنوان شهردار تهران، وی اقدام به تأسیس گروه مشاوران جوان شهردار تهران به‌عنوان حلقهٔ رابط میان شهرداری تهران و جوانان کرد و ریاست این گروه به بذرپاش رسید. دو سال پس از حضور محمود احمدی‌نژاد در پاستور در قامت رییس جمهوری بود که مهرداد بذرپاش به‌عنوان مدیرعامل شرکت پارس‌خودرو انتخاب شد و در بهمن همان سال به مدیرعامل شرکت خودروسازی سایپا رسید. وی در سال ۱۳۸۸ طی حکمی به سمت معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان ملی جوانان منصوب شد. ماه عسل او با دولت احمدی‌نژاد، اما در ۲۸ آذر ۱۳۸۹ به پایان رسید و وی از این سمت برکنار شد. وی بعد‌ها به عنوان نماینده مردم تهران راهی مجلس نهم شد و از سال ۱۳۹۹ تا ۱۴۰۱ نیز عهده‌دار سمت مهم دیوان محاسبات کشور شد.


بیشتر بخوانید: آخرین فیلمی که مصطفی پورمحمدی دیده همه را غافلگیر کرد!


در این مسیر البته با انتقادات گسترده روبرو بوده است. برخی حتی سوابق کاری وی را برای تصدی پست ریاست دیوان محاسبات کافی نمی‌دانستند و ابهاماتی در این حوزه مطرح کرده بودند.

البته با روی کار آمدن دولت سیزدهم تلاش مهرداد بذرپاش برای بازگشت به کابینه از سر گرفته شد. وی که داماد علی‌احمدی، وزیر آموزش و پرورش در دولت احمدی‌نژاد است، دو بار برای ورود به کابینه در دولت سیزدهم خیز برداشت. وقتی عبدالملکی وزیر تعاون، کار ور فاه اجتماعی از سمت خود استعفا داد، از بذرپاش به عنولت گزینه‌ی جانشینی وی نام برده شد. با این حال وی در نیمه دوم سال ۱۴۰۱، با نشستن بر روی صندلی وزارت راه و شهرسازی توانست ردای وزارت را بر تن کند. او در حالی روی این صندلی نشست که توانگر، نماینده تهران، انتقاد تندی را نسبت به وی مطرح کرد و گفت: چطور برای همه پست‌ها طمرح هستی.

دانش‌اموخته‌ی مهندسی صنایع در شرایطی به وزارت راه و شهرسازی رسید که وعده‌های مسکنی دولت سیزدهم روی زمین مانده بود. رستم قاسمی از وزارت راه و شهرسازی رفته بود و قرار بود مهمترین وعده‌ها محقق شود. این در حالی است که هنوز مسکن یکی از مهمترین چالش‌های اقتصادی ایران است. حالا وی در جریان ثبت نام به عنوان کاندیدای ریاست‌جمهوری از وفاداری به وعده‌ای می‌گوید که در یک سال و نیم رفته از عمر وزارتش قادر به تحقق ان نبوده است.

او در زمان ثبت نام در انتخابات، پشت تریبون رفت و گفت: قرار من با رئیس جمهورِ شهید هنوز برقرار است؛ شهیدی که قول داده بود مساله حل‌کن باشد؛ در میدان و کنار مردم.

وی افزود: ما پای وعده‌های رئیس جمهورِ شهید ایستاده‌ایم و هیچ قول و قراری را فراموش نخواهیم کرد؛ اقدامات شهید رئیسی نباید ناتمام بماند.

او اعلام کرد: عهد به ساخت ۴ میلیون مسکن، ایجاد یک میلیون شغل در سال، تبدیل وضعیت نیرو‌های قراردادی دولت، حل ناتراز‌های کشور در بخش‌های انرژی اقتصادی و نیز تامین مالی کلان پروژه‌های کشور و سایر وعده‌های ایشان با جدیت دنبال خواهد شد.

با این حال کاندیدای ۴۴ ساله انتخابات ریاست جمهوری به وقت اعلامی برای سخنرانی کاندیدا‌ها متعهد نماند و در نهایت با فراتر رفتن زمان صحبت وی از حدود قانونی، بلندگو‌ها خاموش شدند، اما او همچنان به صحبت ادامه داد

دو وزیر اقتصادی ناکام در انتخابات ریاست‌جمهوری

صولت مرتضوی کیست؟

صولت مرتوضی کاندیدای ۶۳ ساله انتخابات ریاست جمهوری در باباحیدر در استان چهارمحال بختیاری به دنیا آمد. عمده مسئولیت‌های وی مربوط به وزارت شکور است، اما پیش از سال ۱۳۸۸ و انتصاب به عنوان رییس ستاد انتخابات کشور وی فرماندهی بسیج باباحیدر، کارمندی فرمانداری فارسان، بخشداری مرکزی فارسان و فرمانداری لردگان و فرمانداری بیرجند از جمله مسئولیت‌های وی بوده است. مرتوضی نیز در دوران ریاست‌جمهوری احمدی‌نژاد به مناصب مدیریتی بالا رسید. او در سال ۱۳۸۸ از سوی مصطفی محمد نجار به عنوان معاون سیاسی وزیر کشور و رئیس ستاد انتخابات کشور منصوب شد و تا پایان دورهٔ ریاست جمهوری محمود احمدی‌نژاد در این سمت بود. صولت مرتضوی در سال ۱۳۹۲ از سوی شورای شهر مشهد به عنوان شهردار معرفی شد مدرک تحصیلی نامرتبط با شهرداری البته در دوره حضور وی در قامت شهردار مشهد، انتقاداتی را به همراه داشت.

وی پیش‌تر در دولت سیزدهم بین سال‌های ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۱ به‌عنوان معاون اجرایی رئیس‌جمهور و سرپرست نهاد ریاست‌جمهوری فعالیت می‌کرد. مرتضوی در ۲۷ مهر ۱۴۰۱ با ۱۷۶ رأی موافق از مجموع ۲۵۸ نماینده حاضر در مجلس شورای اسلامی برای تصدی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی رأی اعتماد گرفت.

لازم به توضیح است ایسنا در تاریخ ۲۷ مهر گزارشی اعلام کرد: در حالی که اخیرا دیوان عدالت اداری حکم انفصال موقت از خدمات دولتی برای سیدصولت مرتضوی صادر کرده بود، اکنون مشخص شده که دادگاه تجدیدنظر با صدور حکمی جدید، وی را از این محکومیت تبرئه کرده است و عملا مرتضوی برای معرفی شدن به مجلس برای تصدی پست وزارت رفاه مشکل قضایی ندارد.

پیشتر شعبه ۲۸ تجدیدنظر دیوان عدالت اداری سیدصولت مرتضوی، رئیس نهاد ریاست جمهوری را به پنج سال انفصال از خدمات دولتی محکوم کرده بود.

در جریان رای اعتماد در مجلس نیز وی با انتقاداتی در خصوص مدرک تحصیلی‌اش مواجه بود به طوری که مهدی طغیانی، نماینده مجلس در نشست رای اعتماد تاکید کرد: تحصیلات و سوابق اجرایی و مدیریتی صولت مرتضوی تناسبی با مسئولیت وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ندارد.


بیشتر بخوانید:واکنش شریعتمداری به رد صلاحیتش


ایشان حقوق عمومی در پردیس خودگردان و بدون آزمون خوانده اند. همچنین نتیجه جستجوی من در مورد مقالات و کتاب‌های ایشان هیچ بوده است. انتخاب چنین مدیرانی چه پیامی برای جامعه خواهد داشت.

او تاکید کرده است: تا آخر انتخابات می‌مانم. آمده‌ام که بمانم. مگر آمده‌ام به نفع کسی کنار بروم؟

دو وزیر اقتصادی ناکام در انتخابات ریاست‌جمهوری

معاون مستعفی کیست؟

داوود منظور نیز پیش از این برای ثبت‌نام به عنوان کاندیدای انتخابت ریاست جمهوری در وزارت کشور حضور یافت.

این کاندیدای شصت ساله دارای مدرک تحصیلی دکتری علوم اقتصادی، گرایش اقتصادسنجی و اقتصاد بخش عمومی از دانشگاه تهران (۱۳۷۹) و کارشناسی ارشد اقتصاد و معارف اسلامی از دانشگاه امام صادق بوده است. وی زمانی که بر صندلی ریاست سازمان امور مالیاتی تکیه زده بود، خبرنگاری را به دلیل یک سئوال در نشست خبری تهدید به شکایت کرد.

او بعد از ثبت نام در صحبت‌هایی کلی با دفاع از عملکرد دولت سیزدهم تاکید کرد: در سنت شهید رئیسی دیوار‌های تحریم فرو می‌ریزد و دیپلماسی عزت از آسیای مرکزی تا آمریکای لاتین و از قفقار تا آفریقا را در می‌نوردد. در این سنت اقتصاد ایران پس از یک دهه رکود و بی عملی رونق می‌گیرد و سه سال پیایی رشد اقتصادی بالای ۵ درصد را تجربه می‌کند بیکاری به حداقل تاریخی خود می‌رسد، موانع پیش پای واحد‌های تولیدی برداشته شده و شروع کسب و کار‌های جدید برای آحاد مردم تسهیل میشود.

وی افزود: در سنت رئیسی نیرو‌های مسلح پر افتخار قدرتمندانه عملیات وعده صادق را به اجرا در آورده و خانه عنکبوت را در هم می‌کوبند. سنت و گفتمان دولت شهید رئیسی همانا اخلاق مداری صدق وعده خستگی ناپذیری کارآمدی، عدالت محوری خدمت جهادی فتح قله‌های پیشرفت و رسیدن به قله شهادت است. این گفتمان قرائت جدیدی از امید آفرینی دمیدن هوای تازه وحدت ملی دیپلماسی اقتدار و عزت مردم محوری مدیریت جهادی تحول گرایی ترکیب بهینه میدان و دیپلماسی و تلفیق آرمان گرائی انقلابی و واقع نگری است.

وی که پیش از حضور در قامت معاون رییس جمهور و رییس سازمان برنامه و بودجه، رییس سازمان امور مالیاتی بود، در اولین روز‌های پس از ثبت نام، به نفع نیرو‌های انقلاب کناره‌گیری کرد.

منبع: خبر آنلاین
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت خودرو‌های سایپا امروز جمعه ۲۸ دی ۱۴۰۳ + جدول

قیمت دلار و یورو امروز جمعه ۲۸ دی ۱۴۰۳ + جدول

قیمت سکه و طلا امروز جمعه ۲۸ دی ۱۴۰۳ + جدول

عکس/ پوستر پرسپولیس برای دیدار با سپاهان

عکس/ پرسپولیس چند بار قهرمان سوپرجام شد؟

عکس/ پوستر AFC برای مسابقه سوپرجام بین پرسپولیس و سپاهان

عکس/ نورا هاشمی با لباس محلی در قشم

عکس/ ترکیب پرسپولیس مقابل سپاهان

عکس/ کاریکاتور کریم باقری در دستان بانوی هوادار پرسپولیس

عکس/ شبنم قلی خانی و مستانه مهاجر در دبی

عکس/ حضور خبرنگاران در محل دیدار پزشکیان و پوتین

اینفوگرافی/ تفاوت شکست خوردن با بازنده بودن

تصویری از ایلان ماسک و جف بزوس ۲۰ سال پیش

تورم دلاری به بازار دستگاه‌های فلزیاب رسید/ افزایش ۱۰۰ درصدی جویندگان گنج در ۷ سال گذشته

عکس/ نماز خواندن هیات همراه پزشکیان در کاخ کرملین

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

عکس/ تمرین تیم استقلال در کمپ ناصر حجازی

قاضی علی رازینی کیست؟/ از چهره‌های مهم قضایی که امروز ترور شد

گاندو دوباره به تلوزیون می‌آید

فیلم/ سخنان ۲۵ روز پیش قاضی مقیسه چه بود؟

فیلم/ علی رازینی درباره ترورش چه گفته بود؟

موضع پزشکیان در مصاحبه با NBC سازنده، منطقی و عزتمندانه بود

محمد مقیسه کیست؟/زندگی قاضی جنجالی دستگاه قضایی؛ از آغاز تا ترور

فیلم/ دکوراسیون مدرن خانه شبنم مقدمی در برج لاکچری تهران

آرمان رمضانی از استقلال جدا شد

اینفوگرافی/ ۱۰ استارتاپ بزرگ ایران با ارزش ۱۰۰ هزار میلیارد تومان

فیلم/ تایید حضور نیروی نفوذی در ترور دو قاضی

عکس/ پوشش برف در ایران از نگاه ناسا

تکذیب ادعای بازداشت کارکنان دیوان عالی کشور

معرفی مشخصات نارنجک انداز ایکس ام۲۵

عکس/ نمایی از ساختمان محل ترور ۲ قاضی دیوان عالی کشور

عکس/ استوری احساسی بهنوش بختیاری در اینستاگرام غوغا کرد

عکس/ واکنش ربیعی به حادثه تروریستی امروز

متن معاهده راهبردی ایران و روسیه + جزییات

عکس/ واکنش رشیدپور به تویت عجیب سعید جلیلی

قیمت دینار عراق امروز + جزئیات

قیمت لیر ترکیه امروز + جزئیات

قیمت طلا به سقف ۶ هفته اخیر رسید

عکس/ قاب ماندگار عارف، ناصر حجازی، ستار و پروین با استایل خاص

بهرام سکان یا بهرام سوم کیست؟/ یکی از شاهان ساسانی که سلطنتش کوتاه بود

عکس/ چهره متفاوت آتنه فقیه نصیری، سحر ولدبیگی و حمیرا ریاضی در سال ۷۹

تکذیب ادعای ترور قاضی حسینعلی نیری

فیلم/ جزئیات ترور دو قاضی از زبان سخنگوی قوه قضائیه

افزایش دوباره قیمت مرغ از این تاریخ

فیلم/ انتقال پیکر قضات و فرد ضارب بعد از حادثه امروز تیراندازی

قاضی رازینی در گذر زمان از سال ۱۳۵۷ تا امروز

سوابق و ماجرای ترور قبلی قاضی علی رازینی

آشنایی با سوابق و بیوگرافی قاضی محمد مقیسه

حضور فعال بیمه ما در نمایشگاه پتروکم

فیلم/ پریناز ایزدیار هم کمدین شد

دلایل افزایش ۷۶ درصدی سود عملیاتی تکیمیا

بانک دی، پیشتاز در وصول مطالبات

گزارش بورس امروز شنبه ۲۹ دی ۱۴۰۳

انتشار اوراق گواهی سپرده خاص بانک رفاه کارگران ادامه دارد

معرفی خودرو مرسدس بنز S کلاس با موتور V ۱۲ + عکس

با همت و تلاش، کارنامه درخشانی را در ویترین نگاه مردم بگذاریم

آتش‌سوزی مهیب در یکی از بیمارستان‌های مشهد

فیلم/ اولین تصاویر از محل ترور دو قاضی در تهران

آینه صنعت پتروشیمی در ایران پتروکم/ شریعتمداری صدای صاحبان صنایع را شنید

تأکید محمد کبیری بر میزبانی شایسته از گردشگران نوروزی کیش

عکس/ حرم حضرت معصومه (س) در دوران قاجار ۱۲۹ سال پیش

حضور بیمه البرز در نمایشگاه تخصصی صنایع دریایی و دریانوردی ایران

فیلم/ برف شمال تهران را سفیدپوش کرد

عکس/ مکان حمله تروریستی به ۲ قاضی دیوان عالی

برگزاری دومین نشست تخصصی کنفرانس بین المللی فناوری با مشارکت بیمه البرز

واکاوی ابعاد ممنوع‌التصویری رییس دولت اصلاحات با اظهارات تازه حسن روحانی؛ چه کسی سیدمحمد خاتمی را ممنوع‌التصویر کرد؟