تاریخ انتشار: ۱۴:۲۹ - ۲۷ خرداد ۱۴۰۳
تعداد نظرات: ۱ نظر

بنگاه‌های غیرمجاز پلمب می‌شوند

بنگاه‌های معاملات املاک غیرمجاز با مراجعه به سامانه درگاه ملی مجوز‌ها می‌توانند حداکثر در دو هفته مجوز کسب را دریافت کنند.

بنگاه‌های غیرمجاز پلمب می‌شوند

اقتصاد ۲۴- در حال حاضر و آن‌طور که دبیر کارگروه بازار املاک و مستغلات گفته است بنگاه‌های معاملات املاک با مراجعه به سامانه درگاه ملی مجوز‌ها می‌توانند حداکثر در دو هفته با داشتن پروانه تخصصی، مدرک تحصیلی دیپلم و گواهی عدم سوء پیشینه، مجوز کسب را دریافت کنند. بنگاه‌های املاک غیرمجاز نیز با مراجعه به سامانه مذکور می‌توانند مجوز دریافت کنند. در دولت سیزدهم فرآیند اخذ مجوز بنگاه‌های معاملات املاک از حدود دو سال به حدود دو هفته رسیده است.

در سطح کشور حدود ۱۸۵ هزار واحد است که حدود ۱۶ هزار و ۵۰۰ بنگاه فاقد مجوز هستند. هم‌اکنون بیشترین تعداد بنگاه‌های غیرمجاز به ترتیب در تهران ۸۰۰۰ بنگاه، خراسان رضوی ۲۰۰۰ بنگاه، مازندران و خوزستان هر کدام ۱۰۰۰ بنگاه و قم ۸۰۰ بنگاه غیرمجاز است.

فعالیت دفاتر املاک فاقد مجوز علاوه بر آسیب‌هایی که برای بازار مسکن به همراه دارد موجب اعتراض مشاوران املاک مجوزدار شده است. بررسی‌ها نشان می‌دهد دفاتر املاک فاقد مجوز به دلیل آن‌که خود را پاسخگوی دستگاه خاصی نمی‌دانند فعالیت‌های مخربی شامل تلاش برای افزایش منطقه‌ای قیمت مسکن، زد و بند با طرفین معامله، دریافت کمیسیون بالاتر و ... انجام می‌دهند.

گفته می‌شود در صورت ساماندهی بنگاه‌های غیرمجاز در پنج استان، تعداد بنگاه‌های غیرمجاز در سطح کشور به زیر ۳۰۰۰ بنگاه غیرمجاز کاهش می‌یابد. در برخی از استان‌ها نیز بنگاه‌های غیرمجاز کمتر از ۱۰۰ واحد است که شامل استان‌های مرکزی، خراسان جنوبی، سیستان و بلوچستان، ایلام، قزوین، خراسان شمالی، کهگیلویه و بویراحمد، آذربایجان شرقی، زنجان، گلستان است.

دولت سیزدهم از حدود یک سال قبل با هدف کنترل بازار مسکن و جلوگیری از سوداگری با وضع قوانین و اجرای آن‌ها نسبت به ساماندهی بنگاه‌های مشاور املاک در سطح کشور اقدام کرد. بر اساس مصوبه‌ای در هفتمین جلسه شورای‌عالی مسکن، وزارت کشور با همکاری وزارت راه و شهرسازی، وزارت صنعت، معدن، تجارت و وزارت دادگستری و تعزیرات حکومت، وزارت اطلاعات، سازمان اطلاعات سپاه، اتاق اصناف و فرماندهی نیروی انتظامی در تمامی استان‌ها با اولویت مراکز استان و شهر‌های جدید مسئولیت یافتند تا نسبت به ساماندهی بنگاه‌های مشاور املاک اقدام کند.

بر اساس مصوبه جلسه ۸۸ ستاد هماهنگی اقتصادی دولت، کارگروه ساماندهی بنگاه‌های مشاور املاک در وزارت راه و شهرسازی از سال گذشته تشکیل شد. در اردیبهشت سال گذشته با شروع فصل اجاره‌بها، گشت‌های نظارت بر عملکرد بنگاه‌های مشاور املاک تشکیل شد. اولین اقدام این گشت از شهر پردیس آغاز و در سایر شهر‌ها و بیشتر در مراکز استان تداوم یافت.

انجام ۱۰۴ هزار بازسی از بنگاه‌های املاک

نتیجه بررسی این کارگروه و اقداماتی که برای این مصوبه توسط کارگروه ساماندهی بنگاه‌های املاک انجام شد شامل ۱۰۴ هزار بازرسی از بنگاه‌های املاک معاملات کشور، حدود ۸۰۰۰ پلمب و اخذ حدود ۳۰۰ میلیارد تومان جریمه تعزیراتی می‌شود.

به گفته یاسر دستمالچیان -دبیر کارگروه بازار املاک و مستغلات- پلیس اماکن طبق قانون می‌تواند با صدور اخطار و مهلت ۱۵ روزه به بنگاه‌های مشاور املاک غیرمجاز نسبت به پلمب و تعطیلی بنگاه اقدام کند. همچنین سازمان تعزیرات حکومتی نیز مکلف به ایجاد شعب رسیدگی خارج از نوبت است.

دبیر کارگروه بازار املاک و مستغلات گفت: ضرورت دارد تا متقاضیانی که به بنگاه‌های مشاور املاک مجوز دار مراجعه می‌کنند، قرارداد خود را ثبت کنند، زیرا در غیر این صورت چنانچه همین قرارداد در بنگاه دیگری ثبت رسمی شود ملاک عمل خواهد بود.


بیشتر بخوانید: این موجران منتظر جریمه‌های سنگین باشند


تشدید نظارت بر بنگاه‌های املاک در ماه‌های خرداد، تیر و مرداد

وی با بیان اینکه ماه‌های خرداد، تیر و مرداد طرح تشدید نظارت بر بنگاه‌های مشاور املاک به جهت فصل نقل و انتقالات است از مردم خواست تا قرارداد‌های اجاره خود را در بنگاه‌های معاملات املاک مجوزدار ثبت کنند.

در یک سال گذشته همزمان با طرح برخورد با مشاوران املاک متخلف و فاقد مجوز، برنامه‌هایی همچون افزایش عرضه مسکن از طریق طرح نهضت ملی مسکن، دریافت مالیات از خانه‌های خالی، پرداخت تسهیلات کمک ودیعه و تعیین سقف مجاز افزایش اجاره بها اجرا شده است.

نرخ رشد سرمایه‌گذاری در بخش مسکن و ساختمان از منفی ۱۱ درصد در سال ۱۴۰۰ به ۲.۷ درصد در شش ماهه اول سال ۱۴۰۲ افزایش یافت و پیش‌بینی می‌شود در آینده نزدیک اثرات اقدامات مذکور در بخش مسکن ملموس‌تر شود.

قیمت هر متر خانه در تهران ۸۱.۶ میلیون تومان

بازار مسکن پس از نوسانات افزایش در زمستان سال گذشته، در اولین ماه از سال جاری آرام شد. فروردین امسال انتظارات تورمی ناشی از نگاه سنتی به بازار‌ها از جمله بازار مسکن اثری بر نرخ‌های قطعی نداشت. مطابق انتظار، قیمت‌های پیشنهادی در بازار ملک از اواسط فروردین ماه افزایش داشت، اما نرخ‌های قطعی فقط ۰.۲ درصد رشد کرد. در حال حاضر میانگین قیمت مسکن در تهران ۸۱ میلیون و ۶۳۰ هزار تومان در هر متر مربع است.

آمار بازار مسکن شهر تهران در فروردین امسال نشان می‌دهد تورم این بخش به حدود نصف رشد نرخ‌ها در بازار اجاره و تورم عمومی رسیده است. به نظر می‌رسد عواملی همچون تکمیل ظرفیت بازار مسکن، هزینه‌بر شدن نگهداری دارایی‌های ثابت با اعمال مالیات‌هایی همچون مالیات خانه‌های خالی و عایدی سرمایه، برنامه ساخت بیش از ۲.۵ میلیون واحد مسکونی و تصویب طرح «ساماندهی بازار زمین، مسکن و اجاره بها» اثرات تورمی بر بازار ملک را تا حد زیادی از بین برده است.

فروردین امسال نرخ رشد نقطه به نقطه بازار مسکن در پایتخت ۲۲.۹ درصد گزارش شد. این در حالی است که تورم اجاره بها ۴۵.۲ درصد و تورم نقطه به نقطه کالا‌ها و خدمات در کشور ۵۵.۵ درصد بود.

منبع: ایسنا
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۱
ناشناس
0
0
جمعه ۲۶ بهمن ۱۴۰۳
سلام
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت گوشت گوسفند، گوساله و مرغ + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت دلار و یورو امروز شنبه ۲۳ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز شنبه ۲۳ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

قیمت سکه و طلا امروز شنبه ۲۳ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

عکس/ راه حل در مسقط؛ ادعای رسانه های عمانی درباره مذاکرات ایران و آمریکا

عکس/ نمایی دیده نشده از رستوران چاتانوگا پاتوق بازیگران سریال تاسیان ۵۵ سال پیش

زمان دقیق پرداخت معوقات ۷ ماهه بازنشستگان تامین اجتماعی مشخص شد

عکس/ نمایی فوق العاده پردیس دانشگاه تهران ۹۱ سال پیش از فراز آسمان

عکس/ ژست جالب و دیده نشده از یوز ایرانی

عکس/ ظاهر ایستگاه راه آهن تهران-شاه‌عبدالعظیم ۱۳۴ سال پیش و در دوران قاجار

عکس/ استایل خاص و لاکچری محمدرضا پهلوی ۵۵ سال پیش در سفر سوئیس

عکس/ تیپ گنگ بهاره رهنما با عینک و کیف رنگ جیغ

عکس/ مجوز حضور تمام رسانه‌ها در مذاکره ایران با آمریکا صادر شد

عکس/ عراقچی با ۱۰ دقیقه تاخیر به محل مذاکرات رفت

عکس/ بازار‌های بصره، پناهگاه دستفروشان ایرانی

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

اثر هورمون‌ها در کاهش وزن

تاثیر شگفت‌انگیز ۶ نوع سبزی در کاهش وزن و لاغری

نوشیدنی‌های مفید برای پیش‌گیری از وزوز گوش

درصورت موفقیت مذاکرات، قیمت دلار به ۸۰ هزار تومان کاهش می‌یابد/ حتی تداوم مذاکرات هم می‌تواند روند نزولی قیمت طلا و سکه را تداوم بخشد

داروهایی که نباید با ویتامین دی ترکیب شوند

پیش بینی قیمت دلار امروز ۲۴ فروردین ۱۴۰۴/ ریزش سنگین قیمت دلار

چه چیزی سبب خشکی مو می‌شود؟

بهترین منابع برای یادگیری برنامه‌نویسی کدامند؟

پیش بینی قیمت طلا و سکه امروز ۲۴ فروردین ۱۴۰۴/ در بازار طلا همه فروشنده شدند

مسیر پر دست‌انداز و سنگلاخ مذاکره پیش روی تهران و واشنگتن/ واکنش طلایی بازارهای سرمایه ایران به اخبار سبز مذاکرات مسقط

واکنش کویت و قطر به مذاکره ایران و آمریکا در عمان

استقبال عربستان از مذاکرات عمان

واکنش نماینده روسیه به مذاکره ایران و آمریکا

فیلم/ متکی: آمریکایی‌ها می‌دانند ما دنبال سلاح هسته‌ای نیستیم

واکنش آذری جهرمی به کاهش قیمت دلار

عکس/ واکنش سکه به مذاکرات ایران و آمریکا

شهره قمر به حبس محکوم شد

تشرف رهبر انقلاب به قم و جمکران

فیلم/ در مذاکرات ایران و آمریکا چه گذشت؟

بازگشت اسراییل به مذاکرات؛ هیئت حماس راهی قاهره شد

بیانیه مهم کاخ سفید درباره مذاکرات ایران و آمریکا

تصاویری از قصر البوستان محل مذاکرات بین ایران و آمریکا

رئیسی‌نژاد: توافق موقت ظاهرا در دسترس است

ادامه نقش‌آفرینی عمان در مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا در شنبه آینده

‌افتتاح ۳ پروژه توسعه دارویی شستا با حضور وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی

فیلم/ فلور نظری: من به سن اعتقادی ندارم

خشم رحیم پورازغدی از مذاکرات در مسقط

عکس/ واکنش همسر بیرانوند به فحاشی‌ تماشاگرنماها؟

فیلم/ عراقچی، عمان را به مقصد تهران ترک کرد

واکنش عجیب کوچک‌زاده به مذاکرات ایران و آمریکا

ارزیابی تریتا پارسی از مذاکرات ایران و آمریکا

نخستین اظهارنظر ویتکوف درباره مذاکرات

فیلم/ مرعشی: به عراقچی گفتم که درباره ۲۵۰۰ میلیارد دلار پروژه با آمریکایی‌ها مذاکره کند

اردوغان به تهران سفر می‌کند

حمایت عارف از مذاکرات غیرمستقیم در عمان

توئیت خبرنگار نیویورک تایمز از مذاکرات ایران و آمریکا

فیلم/ هشدار به خانم‌های جویای کار

پمپئو: هر نتیجه‌ای جز برچیده‌شدن برنامه هسته‌ای، تکرار اشتباهات گذشته است

فیلم/ نخستین سخنان عراقچی پس از مذاکرات امروز

گزارش آسوشیتدپرس از مذاکرات امروز در مسقط

عکس/ قیمت دلار هم‌زمان با پایان مذاکرات مسقط

فیلم/ سخنگوی وزارت خارجه سرمایه گذاری ۱۰۰۰ میلیارد دلاری آمریکا در ایران را تکذیب کرد

گنبد آهنین چین فعال شد

حواشی گفت‌وگوهای هیئت‌های ایران و امریکا

پیام وزیرخارجه عمان پس از پایان مذاکرات ایران و آمریکا

فیلم/ اخبار مهم پس از پایان مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا در عمان

راه‌اندازی قطار ترکیبی تهران - کربلا در سال جاری

گزارش خبرنگار صداوسیما از مسقط: دور اول گفت‌وگوها به پایان رسید

هشدار سازمان غذا و دارو: این برنج تقلبی را نخرید

دیدار مستقیم پس از مذاکره غیر مستقیم