تاریخ انتشار: ۱۰:۱۶ - ۳۰ خرداد ۱۴۰۳

روایت ۶ ماه تلخ به خوانش ظریف در پاسخ به منتقدان

«گرد و خاك توامان پزشكيان و ظريف»ترجيع بندي است كه برخي فعالان سياسي پس از پايان ويژه برنامه پزشكيان در حوزه سياست خارجي از آن بهره بردند تا مخاطبان را متوجه عمق تاثيرگذاري حضور مشترك پزشكيان و ظريف در صدا و سيما كنند. 20دقيقه‌اي كه مانند سناريويي دراماتيك اجرايي شد و توجه افكار عمومي را به خود جلب كرد.

گرد و خاک ظریف در تلویزیون

اقتصاد۲۴-بازخورد‌های حضور توامان مسعود پزشکیان و ظریف در صدا و سیما همچنان ادامه دارد، حضوری که به سرعت وایرال شد و طول و عرضه شبکه‌های اجتماعی را پیمود. مخاطبان با شگفتی صحبت‌های ظریف را در ادامه اظهارات پزشکیان دیدند و دولتی را در آینده تصور کردند که در آن چهره‌های متخصص و شایستگان در رئوس بخش‌های مدیریتی و اثرگذار کشور می‌نشینند و رویکرد‌های سیاسی و جناحی جای خود را به دولتی می‌دهد که در آن تخصص حرف نخست را می‌زند.

ظریف که در میزگرد سیاست خارجی مرتبط با مسعود پزشکیان به عنوان کارشناس همراه این نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری راهی صدا و سیما شده بود، چنان گرد و خاکی به راه انداخت که بعید است تا پایان انتخابات از یاد و خاطر مخاطبان برود. زمانی که ظریف خطاب به مردم با بالا بردن نمودار‌هایی به آن‌ها نشان می‌داد که دلیل افزایش تورم، کاهش فروش نفت و نزول شاخص‌ها اقتصادی، کاسبان تحریمند. همان کاسبانی که مخالفت‌شان با برجام را در بوق و کرنا کرده و با همه ابزار‌های ممکن از تحقق محتویات برجام جلوگیری کردند.

ظریف در میزگرد سیاست خارجی پزشکیان که به عنوان کارشناس همراه این نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری حضور پیدا کرده بود، از علاقه‌اش به پزشکیان گفت و با واژه‌هایی، چون وطن‌پرست و صادق و کاربلد از او یاد کرد. او خطاب به مردم یادآور شد که مهم است چه کسی در پاستور به عنوان رییس‌جمهور فعالیت می‌کند. او خطاب به مخالفان برجام از همه دستاورد‌هایی صحبت کرد که در اثر امضای برجام کسب شده و کاسبان تحریم را عامل اصلی عدم تحقق دستاورد‌های برجام معرفی کرد. تن صدای ظریف زمانی بالا می‌رفت و زمانی دچار نشیب می‌شد، اما در همه حال توجه مخاطبان را با خود داشت.

او خطاب به مردم گفت: مردم، رییس‌جمهور است که سیاست‌ها را می‌سازد و برای تصویب به شورای عالی امنیت ملی و به حضور مقام معظم رهبری ارایه می‌کند. رییس‌جمهور است که سیاست‌ها را اجرا می‌کند و کسی که با نگرش روشن هم خودش خط دارد ولی باور دارد باید از متخصصان و کارشناسان استفاده کند، این فرد می‌تواند در آینده کشور نقش داشته باشد. وزیر خارجه پیشین کشورمان تاکید کرد: بدون سیاست خارجی مستقر و بدوم اجماع ملی نمی‌توانیم منافع اقتصادی کشور را پیش ببریم حتی نمی‌توانیم با دوستان‌مان روابط خوب داشته باشیم.

بدون سیاست خارجی جدی و همگرا و راهگشا نمی‌توانیم دیپلماسی اقتصادی خوبی داشته باشیم. بدون سیاست خارجی معقول و متین نمی‌توانیم حتی با دوستانمان ارتباط داشته باشیم. نگاه ما به یک رابطه متوازن است تا هیچکس نتواند از ایران بهره بگیرد بدون آنکه ما به ازای آن را پرداخت کنیم. جواد ظریف با بیان اینکه قدرت مجموعه‌ای از قدرت معنایی و قدرت مالی است که منجر به کاهش آسیب‌پذیری می‌شود، اظهار داشت: آنچه به ایران قدرت داده، قدرت معنایی است که همان گفته امام یعنی پیروزی خون بر شمشیر است و قدرت معنایی مقاومت را اجرا کرد. قدرت در ایران در سال ١٣۶١ در میانه جنگ ایجاد شد در مقاومت لبنان و فلسطین با پیام انقلاب اسلامی ایران و نپذیرفتن زور ایجاد شد.


بیشتر بخوانید:حکایت عجیب نامزدی که مدعی حل ناترازی است اما بانک زیر مجموعه‌اش از ناترازترین بانک‌هاست/ قاضی زاده هاشمی و وعده‌های پوشالی


به دلیل همین قدرت معنایی، اسراییل که در هر جنگی یک ماهه پیروز می‌شد امروز پس از ٨ ماه نتوانسته در برابر گروهی ایستادگی کند و افسانه پیروزی اسراییل شکست خورده است، ما پای مقاومت ایستاده‌ایم و این قدرت معنایی انقلاب را از دست نخواهیم داد. تحریم را با عدد نمی‌شمارند و این کار مغلطه است. می‌گویند ٨٠٠ تحریم دوره احمدی‌نژاد را ظریف به ١۵٠٠ تحریم رساند، دو تحریم درباره من است که به آن ظریف١ و ظریف٢ می‌گویند، اما بپرسید بانک، نفت، پتروشیمی و کشتیرانی ایران را کجا تحریم کردند؟ کاتسا هم تحریم جدیدی نداشت. قانون کاتسا هیچ تحریم جدیدی ندارد، چون برجام اجازه نمی‌داد تحریم جدیدی توسط امریکا وضع شود. مردم ما دیدند در سال ۹۵ و ۹۶ دو سال متوالی تورم تک رقمی و رشد دو رقمی داشتیم.

ماجرای آن ۶ ماه تلخ

تلاش یکی از کارشناسان میزدگرد برای اینکه ظریف را به حاشیه بکشانند و برای او حاشیه ایجاد کنند راه به جایی نبرد. این دیپلمات پیشین کشورمان در پاسخ به یکی از پرسش کنندگان گفت: من هم می‌توانم بگویم همان دوران می‌گفتند اینکه امریکا می‌گوید از برجام خارج می‌شود جنگ زرگری است، چون برجام به نفع امریکا است بنابراین از این بحث‌ها استفاده نکنیم. ایران تنها کشوری بود که توانست از اسنپ بک استفاده کند و در همان دولت روحانی که شما از آن دلخور هستید توانسته بودیم امریکا را سه بار در شورای امنیت سازمان ملل محکوم کنیم و ای‌آر ۴ ایران را به ای‌آر ٩ رساندیم و غنی‌سازی را از ٢٠ درصد به ۶٠ درصد رساندیم.


بیشتر بخوانید: هشدار جدی درباره‌ وضعیت دریای خزر


وی در پاسخ به این سوال که چرا بایدن به برجام برنگشت، پاسخ داد: بایدن قصد برگشت به برجام را داشت، اما به دو دلیل برنگشت اول اینکه اسراییل اجازه نداد و پس از آن آقای فخری‌زاده به شهادت رسید و عامل دیگر مصوبه قانون راهبردی مجلس بود، نگذارید که بگوییم در آن ۶ ماه تلخ چه گذشت.

در آن ۶ ماه تلخ ما بار‌ها می‌توانستیم برجام را زنده کنیم و ۳ سال از این فلاکت زجر نکشیم. اگر تعداد تحریم‌ها در دولت آقای روحانی با ترامپ از هزار تحریم شد هزار و پانصد تحریم، در دولت شهید رییسی از ۱۵۰۰ تحریم به ۲ هزار و ۵۷۰ رسید، یعنی در ۸ سال ۵۰۰ تحریم اضافه شد، در ۳ سال هزار تحریم اضافه شد اگر می‌خواهیم با عدد سر مردم را شیره بمالیم درست بمالیم. وی با نشان دادن نمودار‌های مربوط به نرخ تورم ادامه داد: مردم ببینید در زمان تحریم چه شد؟ ببینید مردم تورم‌تان را کجا بردند؟ مردم ببینید رشد اقتصادی و فروش نفت‌تان را کجا بردند؟ گفتند ما یاد دادیم چگونه نفت را بفروشند، نخیر وقتی آقای بایدن آمد سیاست این شد که پیچ را شل کنند.

اجازه بدهید آقای ترامپ برگردد آن وقت ببینیم دوستان چه می‌کنند؟ مردم مهم است در پاستور چه کسی نشسته باشد. مهم این است که ببینیم می‌توان با این وضعیت زندگی شما را بهتر کنیم. وی یادآور شد: سه دولت را در گذشته داریم حضرت آقای حجت‌الاسلام خاتمی ذیل دستور رهبری عمل کردند ایران را سربلند کردند. معجزه هزاره سوم هم خیال کرد ذیل دستور رهبری عمل می‌کند، جز تحریم با دبیر شورای امنیت ملی محترمی که امروز کاندیدای انتخابات ریاست‌جمهوری است چیزی به دست نیاورد.

دولت روحانی هم توانست کشور را سربلند کند از نظر همه دنیا و خود ترامپ برجام بزرگ‌ترین کلاهی بود که سر امریکا رفت متاسفانه شما هم گفتید برجام بزرگ‌ترین کلاهی بود که سر ایران رفت. وزیر خارجه پیشین کشورمان تاکید کرد: اگر برجام بد بود چرا ترامپ از آن خارج شد، اگر می‌گویید خارج شدن ترامپ از برجام بد بود، مگر ترامپ از قرارداد آب و هوا خارج نشد؟ مگر ترامپ از قرارداد موشک‌های میان‌برد خارج نشد؟ آیا آن‌ها را هم شوروی سابق بد مذاکره کرده بود؟ چرا خطای استعمارگر را به پای مبارزین با استعمار می‌آوریم؟ فراموش نکنیم همان قدر که سلاح ما مهم است، مردم هم مهم هستند مردم را کوچک نکنیم.

منبع: روزنامه اعتماد
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت انواع دستگاه ماینر امروز + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت خودرو‌های سایپا امروز پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ + جدول

قیمت سکه و طلا امروز پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ + جدول

قیمت انواع لپ تاپ ایسوس امروز + جدول

تصویری به یاد ماندنی از بهروز وثوقی و جمشید مشایخی در قیصر

قیمت سکه و طلا امروز جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ + جدول

قیمت انواع لپ تاپ ام اس آی MSI امروز + جدول

عکس جنجالی مسعود پزشکیان در کنار مولوی عبدالحمید

عکس زیرخاکی ۵۰ ساله از منوچهر وثوق، فردین، بهمن مفید و ایرج قادری

عکس/ نمایی خاص از بهمن مفید و سعید راد در سال ۱۳۵۴

عکس/ نمایندگانی که به حضور ظریف در دولت رای موافق دادند

عکس/ قدیمی‌ترین تاس کشف شده در جهان متعلق به ایران

عکس/ زیبایی حیرت انگیز پاییز در کلیبر آذربایجان شرقی

عکس/ بازار فرش هزار رنگ و دیدنی شهر تبریز

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

دلیل سفر کوتاه پزشکیان به سیستان‌وبلوچستان چه بود؟

توضیحات وزیر صمت درباره افزایش قیمت خودرو

همتی: دولت مصمم به اجرای اصلاحات اساسی است

عکس/ استوری آناهیتا همتی درباره آلودگی هوای تهران

واکنش خطیب نماز جمعه تهران به قطعنامه سازمان ملل

عکس/ قاب ویژه معاون خانم پزشکیان در تایلند

کدام کشورها نتانیاهو را دستگیر می‌کنند؟

عکس/ ایران خودرو افزایش قیمت‌ها را اعمال کرد

عکس/ داریوش فروهر در دفتر امام ۴۵ سال پیش

ادعای عجیب سعید جلیلی علیه بیژن زنگنه و دولت پزشکیان

پزشکیان: از روزی که آمدم هر روز بر طبل جنگ می‌کوبند

سیگنال مثبت دولت پزشکیان به برگزاری اعتراضات سیاسی/اصل ۲۷ قانون اساسی در دولت چهاردهم به شکل متفاوت اجرایی می‌شود؟

تورم ماهانه خانوار ایرانی چقدر شد؟

فیلم/ پزشکیان: در آموزش ما عدالت نداریم

سیستان و بلوچستان ارزان ترین استان کشور

آخرین عکس از چارلی چاپلین ۲ ماه قبل مرگش

اینفوگرافی/ محبوب‌ترین برند‌های موبایل در جهان

واردات دوباره گوشت قرمز تنظیم بازاری از افریقا

بی‌محلی دلار آزاد به افزایش نرخ نیما

واکنش فوری وزیر کار به حذف یارانه‌ها

مشترکان پر مصرف گاز نقره داغ می‌شوند

بهای نفت در بازار جهانی افزایشی شد

خاموشی‌های بخش خانگی کمتر خواهد شد

طلا باز هم اوج گرفت

اعلام زمان تحویل واحد‌های نهضت ملی مسکن

فیلم/ سرلشکر سلامی: مطمئن باشید از اسرائیل انتقام می‌گیرم

تصویری وحشتناک از برخورد موتورسوار با عابرپیاده!

با ۲۰ هزار میلیارد تومان کاسبی فیلترینگ چه کارهایی می‌توان کرد؟/ کاسبان فیلترینگ؛ تراژدی میلیاردی در سایه سیاست‌های محدودکننده!

واکنش رئیس دانشگاه آزاد به ماجرای دختر علوم و تحقیقات

واکنش بایدن به حکم بازداشت نتانیاهو

عکس/ حرکت زیبای رسول خادم به مناسبت روز مرد

بیانیه ایران درباره قطعنامه شورای حکام

عکس / ابعادِ دم هواپیمای لجستیک سی۵

عکسی متفاوت از مسعود پزشکیان در سیستان و بلوچستان

عکس/ استوری سیدحسین حسینی برای امیر قلعه‌نویی

عکس/ آرامگاه شیخ صفی الدین اردبیلی

فیلم/ جشن تولد امیر قلعه نویی در کنار پسرش

فیلم/ حضور پزشکیان در گردهمایی سراسری مسئولین بسیج دانشجویی

آزمایش HIV محرمانه و رایگان است

عکس/ عیدی و پاداش کارگران ۳۰ سال پیش

چرا علیرضا بیرانوند افت کرد؟

کدام کشورها به قطعنامه علیه ایران رأی مثبت دادند؟

واکنش سازمان ملل به حکم بازداشت نتانیاهو و گالانت

احتمال نیمکت نشینی علیرضا بیرانوند

عکس/ استوری مسعود ریگی برای هواداران پرسپولیس

فیلم/ برف روبی در گردنه عسل‌کشان کوهرنگ

قیمت بیت کوین ترمز برید

پیش بینی قیمت خودرو در هفته ابتدایی آذر

عکس/ قیمت خودرو‌های وارداتی ۱۰ سال پیش

اینفوگرافی/ چند سال باید کار کنیم تا خانه دار شویم؟