تاریخ انتشار: ۱۸:۴۶ - ۱۴ تير ۱۴۰۳
تعداد نظرات: ۱ نظر
یزدانی، کارشناس مسکن:

کلی گویی‌های جلیلی درباره مسکن، بیشتر به یک برنامه خیالی شبیه است

فردین یزدانی، کارشناس مسکن می‌گوید: بازپرداخت وام بانکی با توجه به فقر مضاعفی که نیمی از جمعیت دچار آن هستند، امکان‌پذیر نیست. در نتیجه خانوار امکان ورود به این چرخه را ندارند. کلی گویی‌های جلیلی درباره مسکن، بیشتر به یک برنامه خیالی شبیه است و بیشتر منجر به بن بست در بازار می‌شود.

کلی گویی‌های جلیلی درباره مسکن

اقتصاد۲۴- فردین یزدانی، کارشناس مسکن درباره ادعا‌های جلیلی درباره مسکن  گفت: جلیلی یک دیدگاه کاملاً مشخصی دارد که می‌گوید ما به عنوان دولت ساخت و ساز کنیم، زمین تأمین کنیم و وام بدهیم تا خانه ساخته شود. در این دیدگاه توجه نمی‌کنند که جدا از اینکه اتکا به اقتصاد بازار یا دولت کنیم، وضعیت اقتصادی به گونه‌ای است که توان این کار وجود ندارد. پزشکیان هم گفت که اگر زمین مجانی هم تأمین کنید، خانوار از پس بازپرداخت وامی که می‌خواهید بدهید و هزینه‌های ساخت برنمی آید. جلیلی اصلاً به این مسأله توجهی ندارد. او معتقد است که دو دهم درصد از زمین‌های کشور را وارد چرخه‌ی ساخت کنیم، بدون اینکه بگوید این زمین چگونه جذب سرمایه می‌کند؟ آیا دولت می‌خواهد زمین بیابانی خام را تبدیل به خانه کند؟ این یعنی طرح جلیلی تا حد زیادی خیالی است. این طرح کاملاً در خیالات سیر می‌کند و با توجه به وضعیت بودجه، تولید خانه ممکن نیست.

او افزود: بازپرداخت وام بانکی با توجه به فقر مضاعفی که نیمی از جمعیت دچار آن هستند، امکان‌پذیر نیست. در نتیجه خانوار امکان ورود به این چرخه را ندارند. کلی گویی‌های جلیلی درباره مسکن، بیشتر به یک برنامه خیالی شبیه است و بیشتر منجر به بن بست در بازار می‌شود.

وی درباره عدم توان دولت در ساخت مسکن و تأثیر منفی آن بر بخش خصوصی اظهار داشت: در طرح نهضت ملی و مسکن مهر هم مدیریت دولت بر عرصه ساخت و ساز باعث چالش شده بود. دولت با یک پراکندگی مواجه است و توجهی به مدیریت حرفه‌ای تولید مسکن ندارد. برآیند نگاه جلیلی همین اتفاقی است که در سه سال اخیر افتاده و به اسم ۴ میلیون مسکن، نهایتاً ۴۰۰ هزار واحد را زیر ساخت برده‌اند. دولت از دیگر عرصه‌ها غافل شده و تمام تلاش‌اش را صرف این پروژه می‌کند و سیاست‌گذاری دیگری نمی‌کند. این رفتار‌ها ساخت و ساز بخش خصوصی را هم قفل کرده است. اگر پروانه‌های نهضت ملی را از بخش خصوصی کسر کنیم، نشان می‌دهد که با افت تولید مواجه شده‌ایم. در نتیجه با افزایش قیمت رو به رو هستیم و جامعه با طرح‌های دولت بیشتر تحت فشار مسکن قرار گرفته‌اند.

یزدانی درباره راهکار ورود دولت به بازار مسکن گفت: به نظر من اتفاق مثبتی در مسکن با طرح‌های جلیلی نخواهد افتاد. البته هر دولتی بیاید باید واحد‌های نهضت ملی را به یک نتیجه‌ای برساند. در کل سیاست مسکن‌سازی دولتی در سه سال گذشته نتیجه مشخصی نداشته و گسترش آن نیز امکان‌پذیر نیست. نکته اساسی اینجاست که بازار مسکن، بازاری است دخالت دولت را نمی‌پذیرد. دخالت دولت تنها در صورت سیاست‌گذاری و تأمین مسکن گروه‌های کم درآمد ضروری است. سیاست‌گذاری صحیح این است که جامعه را به سه دسته کم درآمد و میان درامد و پردرآمد تقسیم کنیم. دولت نباید در دسته پردرآمد‌ها و بخشی از میان درامد‌ها ورود کند، چون بازار کفاف نیاز را می‌دهد؛ اما برای کم درآمد‌ها، باید اقداماتی صورت بگیرد و نهاد‌های رفاه اجتماعی از طریق سیاست اجتماعی مسکن و تولید واحد‌های استیجاری، نیاز بازار را مدیریت کنند.

منبع: انتخاب
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۱
معصومه
0
0
جمعه ۱۵ تير ۱۴۰۳
به نظر شما پزشکیان چقدر کامل به سوالات پاسخ داد ؟ جواب های مثل ، « کارشناسان بررسی کرده و راهرا نشان می دهند » ، « طبق قانون عمل می کنم » و « نمی دانم » و « قیمت بنزین و دیگر انرژی ها را بالا می برم » ، کلی گویی نبوده ، جامع ترین و کامل ترین پاسخ بوده ؟ یارو هیچ برنامه ای در هیچ زمینه ای تدارک ندیده و حتی در زمان روحانی ، استیضاح شده ، خودش گفته کاری بلد نیست ، چرا با آبروی این فرد بازی می کنید ؟ بگذارید چند سال عمر باقیمانده را در آرامش بسر ببرد .
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

بازار ارز در انتظار گشایش مالی FATF

یک‌پنجم دستمزد کارگران فقط برای نان خالی

بازار طلا در وضعیت رنج

بازار سهام همچنان به عدد‌های سال ۹۹ بازنگشته است!

خانه‌های کمتر از ۱۰۰ متر در سیدخندان تهران چقدر قیمت دارند؟ + جدول

شرط بازگشت بازار بورس به تعادل

پیش بینی بورس امروز دوشنبه ۲۰ مرداد ۱۴۰۴

برنامه قطعی برق تهران امروز دوشنبه ۲۰ مرداد ۱۴۰۴ + جدول

چرا معوقات فروردین بازنشستگان واریز نمی‌شود؟

متناسب‌سازی ۹۰ درصدی حقوق بازنشستگان در راه است

قیمت گوشت قرمز میلیونی شد

توصیه عضو مجلس خبرگان به شورای سیاست‌گذاری ائمه جمعه

معاون ترامپ آب پاکی را روی دست زلنسکی ریخت

ادعای نتانیاهو درباره احتمال حمله غافلگیرانه ایران

آمریکا تحریم جریان نفت ایران را وارد فاز جدیدی کرد

۱۰ شهر برتر جهان برای زندگی در سال ۲۰۲۵: از کپنهاگ تا ونکوور/ معیارهای شاخص جهانی قابل‌زندگی بودن شهرها کدامند؟

پیام معنادار شریعتمداری برای مسعود پزشکیان

خبر تازه سایت سپاه درباره بخش‌‌های حیاتی فردو

چرا خبرنگاران در ایام بحرانی بیکار می شوند؟

نتانیاهو: معترضان به اسرائیل ربات هستند!

عکس/ مرجانه گلچین با یک تیپ جوان‌پسند در ۵۴ سالگی با کت و شلوار رنگ جیغ

قیمت خودرو‌های سایپا + جدول

قیمت خودرو‌های ایران خودرو + جدول

قیمت سکه پارسیان + جدول

قیمت سکه و طلا + جدول

قیمت بیت کوین و رمزارز‌ها + جدول

قیمت دلار، یورو و سایر ارز‌ها + جدول

صفحه اول روزنامه‌های ورزشی امروز

صفحه اول روزنامه‌های اقتصادی امروز

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

پیش بینی قیمت طلا و سکه امروز ۲۰ مرداد ۱۴۰۴/ خریداران طلا دست به کار شدند

عکس/ ژست صمیمی سینا و پردیس در یک مراسم هنری با استایل لاکچری

عکس/ دورهمی پژمان بازغی با چند بازیگر زن در کیش

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

وضعیت هواشناسی امروز

عکس/ استوری جالب و احساسی از فرزند تازه متولد شده پیمان‌قاسم‌خانی

عکس/ ژست صمیمی بازیگر عشق ممنوع در کنار خانواده اش

عکس/ چهره زیبای بازیگر سریال ستایش با استایل تابستانی

چالش بورس فقدان چشم‌انداز مثبت سیاسی است/ همه سهام‌ها پتانسیل رشد ۴۰ درصدی را دارند

عکس/ چهره دیده نشده و کمیاب هیتلر ۱۲۶ سال پیش در دوران دبستان

پیش بینی قیمت دلار امروز ۲۰ مرداد ۱۴۰۴/ آرامش موقتی در بازار دلار

فیلم/ کاهش ۶ درصدی تراکنش نان پس از خروج اتباع

واکنش آذری جهرمی به اظهارات بنزینی پزشکیان

فیلم/ وزیر کشور از ارزیابی کامل استانداران خبر داد

عکس/ گاف عجیب فدراسیون در آستانه دیدار سوپرجام

فیلم/ تصاویر هولناک از زلزله شدید بیخ گوش ایران

عکس/ تجمع اعتراضی بازنشستگان در چند شهر

تصمیم دولت برای تعطیلی شنبه‌ها

فیلم/ واکنش عجیب رییس جمهور به موضوع کریدور زنگزور

اختلال و قطعی در اینترنت کشور از ساعاتی پیش