اقتصاد۲۴- هدی کاشانیان: فلفل سفید یکی از انواع فلفل است که از همان گیاه Piper nigrum به دست میآید. این نوع فلفل از دانههای کامل رسیدهای که پوسته خارجی آنها برداشته شده است، تهیه میشود. فلفل سفید در مقایسه با فلفل سیاه طعم ملایمتری دارد، اما همچنان دارای خواص درمانی بسیاری است. فلفل سفید یک ادویه پرخاصیت است که میتواند به بهبود سلامت عمومی کمک کند. از خواص ضد التهابی و آنتیاکسیدانی گرفته تا بهبود هضم غذا و تقویت سیستم ایمنی، این ادویه میتواند به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی سالم مورد استفاده قرار گیرد. مصرف منظم فلفل سفید به بهبود وضعیت سلامت و پیشگیری از بسیاری از بیماریهای مزمن کمک میکند. با این حال، مشورت با پزشک قبل از شروع مصرف مکملهای فلفل سفید، به ویژه در صورت داشتن مشکلات خاص پزشکی، توصیه میشود. در زیر به مهمترین خواص فلفل سفید اشاره میشود:
فلفل سفید میتواند به تحریک تولید اسید معده کمک کند و به هضم بهتر غذا و کاهش مشکلات گوارشی مانند نفخ و سوء هاضمه کمک کند. همچنین، این ادویه میتواند به تحریک آنزیمهای گوارشی و بهبود هضم پروتئینها و چربیها کمک کند. فلفل باعث تحریک ترشح اسیدهای گوارشی میشود که میتواند در بهبود هضم و کارایی فرایند جذب مواد مغذی مؤثر باشد.
فلفل سفید دارای خواص ضدالتهابی و آنتیاکسیدانی است که میتواند به کاهش التهاب و دردهای مرتبط با بیماریهای مزمن کمک کند و از سلولها در برابر آسیبهای اکسیداتیو محافظت کند. این خاصیت میتواند در درمان و تسکین شرایط التهابی مانند آرتریت مؤثر باشد.
مصرف چاشنیهای تند باعث تولید گرما در بدن در نتیجه گرم شدن سیستم تنفسی و از بین رفتن احتقان و گرفتگی بینی میشود. ترکیب پودر فلفل سفید با کمی عسل باعث میشود که خواص آنتی بیوتید و گرمازایی این دو ترکیب شده و سرفه شدید و گلودرد را تسکین دهد.
چاشنیهای تند مانند فلفل به دلیل تقویت سیستم ایمنی بسیار پرطرفدار هستند. کپسایسین که عامل تندی طعم فلفل است توانایی کشتن بعضی از سلولهای سرطانی به خصوص سرطان پروستات را دارد. گفته میشود که استفاده از پودر فلفل سفید روی پوست میتواند باعث از بین رفتن اثر مخرب اشعه ماورا بنفش روی پوست شده و از سرطان پوست پیشگیری کند.
فلفل سفید میتواند به کاهش فشار خون کمک کند. این ادویه میتواند به بهبود جریان خون و کاهش فشار روی دیوارههای عروق کمک کند که این موضوع به بهبود سلامت قلب و کاهش خطر بیماریهای قلبی کمک میکند. اضافه کردن فلفل سفید به رژیم غذایی به دلیل وجود ویتامینها و فلاونوئیدها باعث تقویت عروق خونی، انبساط عروق خونی و در نتیجه بهبود جریان خون میشود.
در طب سنتی از ترکیب فلفل سفید، بادام، شکر، بادیان رومی و اطریفل معجونی برای تقویت بینایی تهیه میکنند. از سویی دیگر فلفل سفید برای درمان آب مروارید هم کاربرد دارد و در برخی موارد میتواند نتایج بسیار خوبی داشته باشد.
مصرف فلفل سفید میتواند به بهبود عملکرد مغز و حافظه کمک کند. این ادویه میتواند به تحریک تولید سروتونین و دوپامین کمک کند که هر دو نقش مهمی در بهبود خلق و خو و کاهش استرس دارند.
فلفل سفید میتواند به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کند و بدن را در برابر عفونتها و بیماریها محافظت کند. مصرف منظم این ادویه میتواند به بهبود عملکرد سیستم ایمنی کمک کند.
فلفل سفید به عنوان درمان گیاهی آرتروز شناخته میشود. وجود منیزیم و کپسایسین اثر ضد التهاب و مسکن درد فلفل سفید میشود که تاثیر آن بر آرتروز اثبات شده است. به علاوه مصرف آن در درمان سایر دردها از جمله سردرد هم موثر است. کپسایسین میتواند گیرندههای ناقل درد را مسدود کرده و باعث از بین رفتن درد شود.
ترکیب نصف قاشق چایخوری فلفل سفید و قهوه و جوشاندن آن یک درمان فوری برای درمان ضعف است. از سویی دیگر استفده از نمک و فلفل روی تخم مرغ آب پز برای وعده صبحانه باعث میشود در طول زور بنیه و استقامت بیشتری داشته باشید.
به عنوان ادویه در غذاها: میتوانید فلفل سفید را به غذاهای مختلف از جمله سوپها، خورشها، سالادها و گوشتها اضافه کنید.
چای فلفل سفید: تهیه چای فلفل سفید با ترکیب فلفل سفید، آب داغ و عسل یکی از راههای مصرف این ادویه است.
مکملهای فلفل سفید: در صورت تمایل میتوانید از مکملهای فلفل سفید که به صورت کپسول یا پودر موجود هستند، استفاده کنید.
فلفل سفید ماندگاری بسیار کمی دارد. شما میتوانید فلفل سیاه را بدون این که طعم و عطر آن خراب شود تا مدتها در آشپزخانه نگهداری کنید، ولی فلفل سفید بعد از مدتی دچار پوسیدگی شده و طعم آن تلخ میشود.