تاریخ انتشار: ۱۹:۱۴ - ۰۱ مرداد ۱۴۰۳

جزئیاتی از موکب‌های اربعین اعلام شد

دبیر کمیته مشارکت‌های مردمی، اسکان و تغذیه ستاد اربعین از ثبت‌نام حدود پنج هزار موکب ایرانی برای اربعین خبر داد که از میان آن‌ها برای ۱۲۰۰ موکب «شناسه ملی» صادر شده است. این موکب‌ها قرار است از حدود ۱۶ مرداد تا ۷ شهریور ماه (یکم تا ۲۳ ماه صفر) در عراق و ایران به زائران اربعین خدمات بدهند.

موکب‌های اربعین

اقتصاد۲۴- مجید نامجو، جانشین رئیس ستاد توسعه و بازسازی عتبات، که دبیر کمیته مشارکت‌های مردمی، اسکان و تغذیه ستاد اربعین است در نشست خبری که دوشنبه اول مردادماه در محل این ستاد برگزار شد، جزئیاتی از برنامه موکب‌های اربعین و برنامه اسکان و تغذیه اربعین را تشریح کرد.

به گفته او، خدمات‌دهی موکب‌ها طبق ابلاغ سرپرست ریاست جمهوری (محمد مخبر) باید از اول ماه صفر برابر با ۱۶ مردادماه ۱۴۰۳ آغاز شود و تلاش بر این است که تمام موکب‌ها از ۵ ماه صفر (۲۰ مردادماه) در داخل ایران و عراق استقرار کامل یابند.

او ادامه داد: از حدود دو ماه پیش، ثبت‌نام موکب‌داران در سامانه موکب‌داران آغاز شده و ثبت‌نام ساعت ۲۴ روز شنبه ۳۰ تیر ماه پایان یافته است و امکان تمدید آن وجود ندارد.

دبیر کمیته مشارکت‌های مردمی، اسکان و تغذیه ستاد اربعین گفت: تا کنون حدود ۵ هزار و ۲۸۱ موکب در سامانه موکب‌داری ثبت‌نام کرده‌اند، اما ثبت‌نام‌های انجام شده به منزله حضور قطعی آن‌ها در اربعین نیست. ۱۲۰۰ موکب شناسه ملی دریافت کردند وقتی شناسه ملی صادر می‌شود می‌توان پروانه صادر کرد.

پیش‌بینی این ستاد آن است که تعداد موکب‌های اربعین به ۳۵۰۰ موکب برسد، که بنا برخوداظهاری انجام شده ۱۸۴۸ موکب برای خدمات‌دهی در داخل خاک ایران و در مسیر حرکت زائران و ۲۰۴۰ موکب برای خدمات‌دهی در عراق اعلام آمادگی کرده‌اند.

نامجو افزود: با عراقی‌ها توافق شده است از ۲۰ ماه محرم (۳۰ تیر) کامیون‌های موکب‌ها از مرز‌های خسروی، شلمچه و مهران خارج شوند. تمهیداتی درحال انجام است که خروج کامیون‌ها از مرز خسروی ۲۴ ساعته شود.

دبیر کمیته مشارکت‌های مردمی، اسکان و تغذیه ستاد اربعین درباره تغذیه اربعین، توضیح داد: سال گذشته ۱۴۸ میلیون پرس غذا در سه وعده توسط موکب‌داران عرضه شد و برای امسال ۱۰ درصد افزایش خدمات در این بخش پیش‌بینی شده است. برابر ابلاغ ستاد مرکزی اربعین برای سه وعده در روز ۵ میلیون نفر غذا طبخ خواهد شد.

او با این پیش‌بینی که خدمات در بخش اسکان نیز در اربعین امسال ۱۰ درصد افزایش ظرفیت خواهد داشت، گفت: به خاطر ساخت و ساز در کربلا با محدودیت جا برای موکب‌ها روبه‌رو هستیم و تلاش بر این است که موکب‌ها زمین‌های پایداری را اختیار کنند، یا از طریق مشارکت با عراقی‌ها یا خودشان زمینی را بخرند. بهترین روش این است که موکب‌های مشترک بین ایران و عراق راه‌اندازی شود و با یکدیگر زمین ثابتی را اختیار کنند و حسینه‌های را بسازند.


بیشتر بخوانید: ممنوعیت اتوبوس چارتری و دربستی برای اربعین


جانشین رئیس ستاد توسعه و بازسازی عتبات اضافه کرد: برای اسکان زائران اربعین امسال نیز همانند گذشته اجازه داریم در طبقات مختلف صحن حضرت زینب در چهار طبقه زائران را مستقر کنیم، که هر طبقه برای حدود ۱۲۰ هزار نفر ظرفیت اسکان دارد.

او درباره کمک‌های مردمی و نذوراتی که برخی از این موکب‌ها دریافت می‌کنند، گفت: قبلا موکب‌داران برای جمع‌آوری نذورات مردمی مجبور بودند شماره حساب شخصی بدهند و سازمان‌های مالیاتی نیز پیگیر این حساب‌های شخصی می‌شدند که امسال این موضوع حل شده است و موکب‌ها دارای شخصیت حقوقی شدند.

نامجو افزود: با شناسه ملی، موکب‌داران شخصیت حقوقی پیدا می‌کنند و می‌توانند در بانک‌ها با عنوان حقوقی موکب، حساب باز کنند و ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات نیز بر گردش مالی موکب‌ها، نظارت کافی خواهد داشت و با گزارش‌هایی که ستاد از روند کاری آن‌ها تهیه می‌کند، از پرداخت مالیات معاف می‌شوند، اما اگر موکب‌ها کار اقتصادی انجام دهند و مشمول پرداخت غرامت شوند باید مالیات بپردازند. مدیر اجرایی و خزانه‌دار موکب نیز صاحب امضا برای موضوعات حقوقی هستند.

دبیر کمیته مشارکت‌های مردمی، اسکان و تغذیه ستاد اربعین در ادامه با تاکید بر ضرورت راه‌اندازی موکب‌های مشارکتی با عراق، یادآور شد: میزبان اصلی اربعین، مردم عراق هستند و ما فقط پشتیبان مردم و موکب‌داران عراقی هستیم. عراقی‌ها در اربعین حدود ۴۰ هزار موکب دارند و دو هزار موکب ایرانی در مقابل آن عددی نیست. دوستان عراقی احساس مسئولیت سنگینی برای خدمات‌دهی به زائران غیرغراقی دارند و اقدامات خوبی را انجام داده‌اند.

نامجو درباره وجود برخی مشکلات در اربعین سال گذشته از جمله کمبود فضای اقامتی و خدمات پذیرایی در بخش‌هایی از مسیر‌های پیاده‌روی به ویژه در مرز‌های خروجی و یا هنگام برگشت زائران از مراسم اربعین و یا محدودیت‌هایی که برای خروج برخی کالا‌های موکب‌داران از مرز‌ها اعمال شده بود، گفت: سال گذشته با مدیریت انجام شده رضایتمندی خوبی حاصل شد، نگاه این است که اربعین امسال بهتر از گذشته انجام شود. تلاش بر این است که مسایل و مشکلات برطرف شود، حتی قرار است خروج کامیون‌ها توسط سامانه برخط سامان‌دهی شود.

او درباره مشکلاتی که در داخل ایران و در مسیر حرکت پیاده‌روی زائران وجود دارد، اظهار کرد: اتفاقات خیلی خوبی افتاده و موکب‌های مناسبی در مرز‌های هشت‌گانه مهران، شلمچه، چزابه، تمرچین، باشماق، ریمدان، خسروی و میرجاوه مستقر خواهد شد. برای خدمات‌دهی در مرز دریایی هم قرار است امکاناتی ایجاد شود، ولی هنوز عملیاتی نشده، اما بحث آن مطرح شده است.

جانشین رئیس ستاد توسعه و بازسازی عتبات افزود: دولت عراق مسیر‌های اربعین را به‌سازی کرده و سایه‌بان نصب کرده است.

نامجور درباره راه‌اندازی کارخانه‌های تولید یخ در عراق که قبلاً از سوی ستاد مطرح شده بود، گفت: شاید در گرما مهمترین موضوع تأمین آب و یخ است که وزیر کشور با حساسیت درباره آن جلسه‌ای داشت و سرپرست ریاست جمهوری این موضوع را پیگیر است و برای دستگاه‌هایی که باید تامین آب کنند ابلاغ ویژه شده است. تا حد اطمینان آب و یخ را تامین می‌کنیم تا مشکلی پیش نیاید.

او اضافه کرد: ستاد بازسازی عتبات دنبال سرمایه‌گذاری نیست، بلکه هدایت‌گر است و درخواست‌ها و نیاز‌ها را انتقال می‌دهد و ما این موضوع را توسط قرارگاه‌های مرزی مدیریت می‌کنیم.

دبیر کمیته مشارکت‌های مردمی، اسکان و تغذیه ستاد اربعین درباره وضعیت موکب‌های در مرز‌های شرقی که مسیر ترانزیت زائران کشور‌های همسایه است، توضیح داد: سال گذشته حدود ۴۰۰ هزار تبعه خارجی وارد ایران شدند، اما امسال عراق اعلام کرده تنها ۵۰ هزار اتباع را پذیرش خواهد کرد و از ما درخواست کرده که بیش از این زائر خارجی پذیرش نکنیم. ما امکان پذیرایی از اتباع بیشتری را در حدود ۵۰۰ هزار زائر را داریم، به ویژه آنکه بیشتر آن‌ها در بازگشت به قم و مشهد می‌روند، اما عراقی‌ها اعلام کرده‌اند که تعداد بیشتری را پذیرش نمی‌کنند و بیش‌تر از این ظرفیت می‌توانند از مسیر هوایی وارد عراق شوند، که البته مسئولان ایرانی درحال رایزنی با طرف عراقی در این‌باره هستند.

منبع: ایسنا
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت انواع دستگاه ماینر امروز + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت خودرو‌های سایپا امروز پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ + جدول

قیمت سکه و طلا امروز پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ + جدول

قیمت انواع لپ تاپ ایسوس امروز + جدول

تصویری به یاد ماندنی از بهروز وثوقی و جمشید مشایخی در قیصر

قیمت انواع لپ تاپ ام اس آی MSI امروز + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ + جدول

قیمت سکه و طلا امروز جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ + جدول

عکس جنجالی مسعود پزشکیان در کنار مولوی عبدالحمید

عکس زیرخاکی ۵۰ ساله از منوچهر وثوق، فردین، بهمن مفید و ایرج قادری

عکس/ نمایندگانی که به حضور ظریف در دولت رای موافق دادند

عکس/ نمایی خاص از بهمن مفید و سعید راد در سال ۱۳۵۴

عکس/ زیبایی حیرت انگیز پاییز در کلیبر آذربایجان شرقی

عکس/ قدیمی‌ترین تاس کشف شده در جهان متعلق به ایران

عکس/ بازار فرش هزار رنگ و دیدنی شهر تبریز

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

سیستان و بلوچستان ارزان ترین استان کشور

آخرین عکس از چارلی چاپلین ۲ ماه قبل مرگش

اینفوگرافی/ محبوب‌ترین برند‌های موبایل در جهان

واردات دوباره گوشت قرمز تنظیم بازاری از افریقا

بی‌محلی دلار آزاد به افزایش نرخ نیما

واکنش فوری وزیر کار به حذف یارانه‌ها

مشترکان پر مصرف گاز نقره داغ می‌شوند

بهای نفت در بازار جهانی افزایشی شد

خاموشی‌های بخش خانگی کمتر خواهد شد

طلا باز هم اوج گرفت

اعلام زمان تحویل واحد‌های نهضت ملی مسکن

فیلم/ سرلشکر سلامی: مطمئن باشید از اسرائیل انتقام می‌گیرم

تصویری وحشتناک از برخورد موتورسوار با عابرپیاده!

با ۲۰ هزار میلیارد تومان کاسبی فیلترینگ چه کارهایی می‌توان کرد؟/ کاسبان فیلترینگ؛ تراژدی میلیاردی در سایه سیاست‌های محدودکننده!

واکنش رئیس دانشگاه آزاد به ماجرای دختر علوم و تحقیقات

واکنش بایدن به حکم بازداشت نتانیاهو

عکس/ حرکت زیبای رسول خادم به مناسبت روز مرد

بیانیه ایران درباره قطعنامه شورای حکام

عکس / ابعادِ دم هواپیمای لجستیک سی۵

عکسی متفاوت از مسعود پزشکیان در سیستان و بلوچستان

عکس/ استوری سیدحسین حسینی برای امیر قلعه‌نویی

عکس/ آرامگاه شیخ صفی الدین اردبیلی

فیلم/ جشن تولد امیر قلعه نویی در کنار پسرش

فیلم/ حضور پزشکیان در گردهمایی سراسری مسئولین بسیج دانشجویی

آزمایش HIV محرمانه و رایگان است

عکس/ عیدی و پاداش کارگران ۳۰ سال پیش

چرا علیرضا بیرانوند افت کرد؟

کدام کشورها به قطعنامه علیه ایران رأی مثبت دادند؟

واکنش سازمان ملل به حکم بازداشت نتانیاهو و گالانت

احتمال نیمکت نشینی علیرضا بیرانوند

عکس/ استوری مسعود ریگی برای هواداران پرسپولیس

فیلم/ برف روبی در گردنه عسل‌کشان کوهرنگ

قیمت بیت کوین ترمز برید

پیش بینی قیمت خودرو در هفته ابتدایی آذر

عکس/ قیمت خودرو‌های وارداتی ۱۰ سال پیش

اینفوگرافی/ چند سال باید کار کنیم تا خانه دار شویم؟

عکس/ جدیدترین فتوشات سحر دولتشاهی

فیلم/ آخرین وضعیت آب و هوا

عکس/ دنیای نتانیاهو کوچک شد!

تاریخ برگزاری کنکور ۱۴۰۴ مشخص شد

آمار نگران کننده وزیر علوم از مهاجرت اساتید دانشگاه

شرایط کارت به کارت تغییر کرد + جزییات

قیمت گوسفند و گوساله در بازار + جدول

گرانی بی‌سابقه قیمت خودرو در بازار + جدول

سود جدید سهام عدالت در راه است؟

ضعف یادگیری دانش‌آموزان در مدرسه؛ محتوای کتاب‌های درسی مورد علاقه دانش‌آموزان نیست/ تاثیر آموزش ناکارآمد دوران کرونا بر فقر یادگیری دانش‌آموزان

ساز مخالف عربستان با آمریکا؛ ریاض از توافق با تل‌آویو سر باز زد؟/ آخرین پلن ترامپ برای خروج واشنگتن از تنگنا

خیز تروئیکای اروپا برای بازگشت فشار حداکثری به ایران/ توافق تهران با ترامپ ممکن است؟

مانور امارات و عربستان بر میادین گازی با کارت کره جنوبی/ سئول؛ اهرم جدید واشنگتن برای نفوذ در خاورمیانه؟

وضعیت آلودگی هوای تهران در ۲ آذر ۱۴۰۳