تاریخ انتشار: ۱۰:۳۷ - ۰۵ مرداد ۱۴۰۳

وضعیت خطرناک اشعه ماورای بنفش؛ در خانه بمانید!

میزان تابش اشعه ماورای بنفش به خصوص در ساعات ۱۰ صبح تا ۴ بعد از ظهر به اوج خود می‌رسد و در برخی روز‌های سال از جمله همین روز‌ها میزان تابش آن به حد خطرناک و بسیار خطرناک می‌رسد به همین علت کارشناسان توصیه می‌کنند، افراد در این ساعات و در روز‌هایی که میزان این اشعه در سطح خطرناک است تا جای ممکن در خانه بمانند و در معرض تابش مستقیم نور خورشید قرار نگیرند.

وضعیت خطرناک اشعه ماورای بنفش؛ در خانه بمانید!

اقتصاد۲۴ - این روز‌ها شاخص تابش اشعه UV در ساعات ظهر در وضعیت بحرانی و قرمز است؛ اشعه خطرناکی که عامل اصلی سرطان پوست، آب مروارید و پیرپوستی است. بسیاری از مردم نام این اشعه را شنیده‌اند، اما هیچ کس آسیب‌های جبران ناپذیر این نور نامرئی را جدی نمی‌گیرد.
به گزارش ایرنا، اشعه UV یا همان امواج فرابنفش خورشید با طول موجی بین ۱۰۰ تا ۴۰۰ نانومتر که کوتاه‌تر از نور مرئی و بلندتر از اشعه ایکس است جزو امواج خطرناک برای انسان است که غفلت از آن آسیب‌های جبران ناپذیری به پوست و چشم انسان می‌زند.

اشعه UV سه نوع مختلف دارد که شامل UVB، UVA و UVC است. اشعه UVC به علت انرژی بالا و طول موج کوتاهی که دارد عمدتا توسط لایه ازن جذب می‌شود و به جو زمین نمی‌رسد. اشعه UVB نیز که شدت کمتری نسبت به اشعه UVC دارد تا حدود ۹۵ درصد در لایه ازن جذب می‌شود و حدود ۹۵ درصد آن به زمین می‌رسد اما اشعه UVA که طول موج بلندتری دارد عمدتا از لایه ازن عبور می‌کند. اشعه خطرناکی که عامل اصلی سرطان پوست یا ملانوما است. سرطانی که جزو ۵ سرطان شایع در جهان و البته ایران است.
میزان تابش این اشعه خطرناک به خصوص در ساعات ۱۰ صبح تا ۴ بعد از ظهر به اوج خود می‌رسد و در برخی روزهای سال از جمله همین روزها میزان تابش آن به حد خطرناک و بسیار خطرناک می‌رسد به همین علت کارشناسان توصیه می‌کنند، افراد در این ساعات و در روزهایی که میزان این اشعه در سطح خطرناک است تا جای ممکن در خانه بمانند و در معرض تابش مستقیم نور خورشید قرار نگیرند.
داده‌های پایگاه هواشناسی جهانی MSN نشان می‌دهد، این شاخص در ایران و از جمله در تهران در روزهای شنبه تا دوشنبه در وضعیت قرمز است و در ساعات بین ۱۰ تا ۴ بعد از ظهر به بالای ۷ تا ۱۰ می‌رسد که بسیار خطرناک است و مردم نباید در این ساعات که زمان اوج تابش اشعه UV است در معرض تابش مستقیم نور خورشید قرار بگیرند.

چرا باید در وضعیت خطرناک اشعه ماورای بنفش در خانه ماند؟

مهندس علی گورانی، کارشناس بهداشت پرتوها درباره خطرناک اشعه یو وی به پژوهشگر ایرنا گفت: ۸۰ درصد علت ابتلای افراد به سرطان پوست تابش اشعه UV است و در مورد کاتاراکت یا همان آب مروارید که یک بیماری خطرناک چشمی است، سهم این اشعه در بروز این بیماری بین ۸۰ تا ۹۰ درصد است. علاوه بر آن اشعه UV عامل اصلی پیر پوستی است.

ایرانیان خطرات نور خورشید را جدی نمی‌گیرند

وی افزود: خطرات مهم این اشعه نامرئی البته با رعایت یکسری اصول بهداشتی بسیار ساده قابل کنترل است اما متاسفانه مردم ما این اصول ساده را جدی نمی‌گیرند و با سهل انگاری به سمت بیماری‌ها و آسیب‌های جبران ناپذیری می‌روند که هزینه‌های زیادی را به جامعه تحمیل می‌کند.
 
جامعه‌ای که مردم آن به علت آسیب اشعه فرابنفش خورشید دچار پیر پوستی می‌شوند از نظر اقتصادی نیز جامعه‌ای خسته خواهد بود. بنابراین تبعات بسیار خطرناک اشعه یو وی فقط در بروز بیماری نیست بلکه اقتصاد یک جامعه را دچار بحران‌های بزرگ می‌کند. در حالی با آموزش و اصلاح رفتار به راحتی می‌توانیم عوارض اشعه UV را در بین مردم کم کنیم.
 
مدیر سابق بهداشت پرتوهای هسته‌ای و الکترومغناطیس وزارت بهداشت گفت: میزان تابش اشعه فرابنفش خورشید در تمام گسترده ایران در چهار گوشه این کشور بسیار بالاست. نمی‌توان جلوی تابش این اشعه خطرناک را گرفت. فقط می‌توانیم با رعایت یکسری اصول بهداشتی آسان و ارزان از آسیب‌های آن کم کنیم.

اشعه UV در سایه حذف نمی‌شود

وی افزود: مردم باید بدانند در ساعات شدت تابش اشعه فرابنفش تا جای ممکن نباید از خانه خارج شوند. با این حال اگر افرادی به هر علتی از جمله رفت و آمد به محل کار از خانه خارج می‌شوند باید سعی کنند در سایه باشند. البته میزان اشعه UV در سایه از بین نمیرود اما حدود ۵۰ درصد کمتر می‌شود.

اشعه UV مهمترین عامل شیوع سرطان پوست، بیماری آب مروارید و پیر پوستی است

گورانی گفت: اشعه UV نه تنها در سایه از بین نمی‌رود بلکه در روزهای برفی نیز به شدت وجود دارد زیرا این اشعه خاصیت بازتاب و انعکاس دارد و مثلا در برف به علت بازتاب اشعه UV پس از برخورد با ذرات کریستال برف به میزان ۸۰ درصد بیشتر و میزان آن ۱۸۰ درصد می‌شود به همین علت کسانی که در برف تردد می‌کنند و در معرض تابش نور خورشید قرار می‌گیرند مانند کوهنوردان مانند لبو سرخ می‌شوند و پوست آن‌ها به شدت می‌سوزند.
افرادی هم که در ساحل دریا در معرض این اشعه قرار می‌گیرند نیز به علت بازتاب این اشعه از روی شن و ماسه‌ها، میزان دریافت این اشعه را به میزان ۴۰ درصد بیشتر تجربه می‌کنند و میزان دریافت این اشعه در ساحل به ۱۴۰ درصد می‌رسد.
بیشتر بخوانید: گرمای بی‌سابقه در ایران؛ شنبه و یکشنبه آتشین در راه/ احتمال کم‌بارشی در پاییز
وی افزود: شاخص تابش اشعه UV با عددی بین صفر تا ۱۱ معرفی می‌شود. عددی که به آن UV INDEX می‌گویند و یک شاخص جهانی است. در صورتی که میزان این عدد بین صفر تا ۳ باشد خطر زیادی ندارد. میزان تابش ۴ و ۵ در حد متوسط است. میزان تابش بین ۵ تا ۷ خطرناک است و میزان تابش بالاتر از آن بسیار خطرناک و بحرانی است.
مدیر سابق بهداشت پرتوهای هسته‌ای و الکترومغناطیس وزارت بهداشت گفت: زمانی که شاخص UV به عدد ۱۰ و بالاتر می‌رسد به هیچ وجه نباید افراد در معرض تابش نور مستقیم خورشید قرار بگیرند اما در زمانی که این شاخص اعداد کمتری را نشان می‌دهد حتما باید اصول بهداشت پرتوها را که بسیار ساده هستند رعایت کنند.

۵ اصل بهداشت پرتوها

وی افزود: اولین اقدام این است در سایه باشند و حتما از کلاه لبه دار که لبه آن حدود ۷ سانتی متر باشد، استفاده کنند تا صورت را پوشش دهد. دومین اقدام این است که از لباس‌هایی استفاده کنند که باعث جذب اشعه UV به پوست نشود.
در بسیاری از کشورهای پیشرفنه لباس‌ها نیز از نظر میزان محافظت از پوست مانند کرم‌های ضد آفتاب، شاخص SPF دارند که نشان دهنده میزان محافظت آن‌ها از پوست است و لباس‌هایی که محافظت بیشتری دارند، قیمت بیشتری دارد. اما در ایران که این شاخص را برای لباس نداریم باید توجه کنیم که لباس زیاد منفذ نداشته باشد و پارچه آن کیپ باشد.
 
مهندس گورانی ادامه داد: در برخی کشورها مانند چین استفاده از لباس مناسب برای بسیاری از اقشار مانند کشاورزان اجباری است زیرا می‌دانند که بی‌توجهی به این مساله در جمعیت بالای این کشور چه بار مالی و تبعات اقتصادی بزرگی دارد.

عینک آفتابی استاندارد، اجباری است

وی گفت: پس از کلاه و لباس مناسب، اقدام مهم دیگر استفاده از عینک آفتابی با سطح محافظت ۴۰۰ نانومتر است که اصطلاحا به آن عینک‌های UV۴۰۰ می‌گویند البته باید توجه شود که این سطح محافظت عینک واقعی باشد زیرا در بازار عینک‌ها تقلب زیاد است. این عینک‌ها باید تا جای ممکن کل سطح چشم و اطراف را بگیرند به طوری که نور خورشید از لبه‌های عینک به چشم نرسد، در غیر این صورت به علت تاریک شدن فضای عینک و باز شدن مردمک چشم میزان جذب اشعه UV در چشم بیشتر هم می‌شود.
کارشناس بهداشت پرتوها افزود: اقدام مهم بعدی استفاده از محافظ‌های فیزیکی از پوست یا همان کرم‌های ضد آفتاب است که باید به مقدار کافی روی پوست قرار گیرد تا مانع برخورد و جذب اشعه UV در پوست شود. این کرم‌ها با SPF‌های مختلف در بازار وجود دارند اما شایعترین نوع آن کرم‌های با SPFهای ۳۰ و ۵۰ است.
کرم با SPF بالاتر مثلا ۶۰ باید با تجویز پزشک مصرف شود و البته در این مورد هم باید خیلی دقت شود که این محصول تقلبی نباشد زیرا تقلب در این محصولات خود یک صنعت بسیار بزرگ است.
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت انواع دوربین‌های عکاسی + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت انواع موتورسیکلت در بازار امروز + جدول

قیمت روز لپ تاپ اپل + جدول

قیمت انواع لپ تاپ مایکروسافت امروز + جدول

عکس/ سعید جلیلی از گوگل میت استفاده کرد!

عکس/ لباس‌های کاروان ایران در مراسم افتتاحیه و اهدای مدال المپیک

عکس/هدیه لاکچری شوهر سوسانو به مناسبت سالگرد ازدواجشان

عکس/ امارات، مقصد عجیب سردار آزمون!

عکس/ روسری جالب بهنوش بختیاری سوژه شد

عکس/ جشن تولد ۴۴ سالگی هانیه توسلی

عکس/ چهره بدون آرایش الناز ملک بازیگر زخم کاری

حضور سرزده مسعود پزشکیان در کمپ تیم ملی کشتی

عکس/ هدیه خاص سایت رهبری به مسعود پزشکیان

تصاویری از مبینا فلاح نخستین نماینده ایران در المپیک ۲۰۲۴ پاریس

اینفوگرافی/ گرما با تهرانی‌ها چه کرد؟

اینفوگرافی/ داده جدید جمعیتی؛ آمار طلاق نصف ازدواج شد

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

تایید جریمه میلیاردی نکونام؛ همه نقره‌داغ شدند!

فیلم/مسعود پزشکیان: دیگر وقت شعار دادن نیست

عکس/ پشت پرده افزایش حفاظت از عباس عراقچی چیست؟

فیلم/ پزشکیان: زیاد از من تعریف نکنید

فیلم/پزشکیان: با تمام وجودم تلاش خواهم کرد به مردم خدمت کنم

آذری جهرمی: به من و ظریف گفتند پت و مت، اما چرا از «پت و مت» شکست خوردند؟

سعید جلیلی سواد FATF را ندارد

کاهش ۱۰ درصدی قیمت‌ موبایل/ گوشی‌های مسافری، بازار آرام موبایل را برهم می‌زند؟

عکس/رونمایی از لباس تیم ترکیه در المپیک پاریس

فیلم/ داریوش فرهنگ و همسر دومش در اکران یک فیلم

عکس/استایل جنوبی سحر دولتشاهی که تابحال ندیده اید

عکس / زاکانی بالاخره مناظره با زنگنه درباره کرسنت را پذیرفت

رویای ابدی دلارزدایی از تجارت

آرزو بدری کیست؟

جزئیات جدید از ثبت‌نام خودروی ری‌را

فیلم/ تیپ متفاوت ثریا در انتهای شب در اکران فیلم مدیری

مشارکت اقتصادی زنان ایرانی در دست‌انداز

فیلم/علیرضا دبیر از مسعود پزشکیان تذکر گرفت!

پاقدم خوب مهدی طارمی برای اینتر میلان + عکس

حمله بازیگر سریال فرندز به ترامپ و معاونش

عکس/لباس کاروان ایران در المپیک سوژه طنز کاربران شد!

فیلم/ تجمع ۱۰۰هزار نفری حجاب در آزادی

اظهارات عجیب و غریب ترامپ درباره ایران!

فشار کاملا هریس به بنیامین نتانیاهو درباره غزه

پیام مهم رافائل گروسی به پزشکیان

فیلم/ ماندگاری هوای گرم در بیشتر نقاط کشور

وضعیت خطرناک اشعه ماورای بنفش؛ در خانه بمانید!

آخرین اخبار از متناسب سازی حقوق بازنشستگان / این افراد ۷۰ میلیون حقوق می‌گیرند!

چرا مشارکت زنان ایرانی در اقتصاد نسبت به کشور‌های همسایه کمتر است؟

سوخت تهاتر می‌شود، ولی نه از سمت دولت

رویای تبدیل‌شدن به هاب گازی به واقعیت می‌پیوندد؟

فیلم/ زنده ماندن پسربچه به طرز باورنکردنی

کلاهبرداری عجیب در یکی از پمپ‌بنزین‌های تهران

عکس/هریس فاصله با ترامپ را کم کرد

بازدهی بورس در هفته‌ای که گذشت

چرخش بازار سکه و طلا پس از تعطیلی یک هفته‌ای

عادل فردوسی‌پور به زندان می‌رود؟

پیش‌بینی مهم درباره قیمت مسکن تا پایان سال ۱۴۰۳

زنگ خطر افزایش تورم به صدا درآمد؟

معمای خانه‌های خالی و بی اطلاعی سازمان مالیاتی از ادعای بذرپاش

قیمت طلای جهانی روی لبه کاهش

فیلم/کامالا هریس: نامزد ریاست جمهوری امریکا می‌شوم

ارزپاشی ۲۸۱ میلیارد دلاری در ۲۰ سال گذشته

جدیدترین قیمت خانه در ارومیه، تابستان ۱۴۰۳ + جدول

ناخالصی در آمار توریسم؛ بازار گردشگری ایران در اختیار کدام گردشگران خارجی است؟

آمادگی بدنی احمدرضا عابدزاده در ۵۸ سالگی! + عکس

حوادث شغلی برای کدام کارگران بیشتر اتفاق می‌افتد؟

تنوره دیو بحران در بخش درمان؛ از نایاب شدن تیغ جراحی تا برانکارد شکسته و کمبود آنتی بیوتیک

وضعیت تعطیلی شنبه ۶ مرداد / ساعت کاری این ادارات تغییر کرد

مصوبه جدید شورای عالی فرهنگی زیر ذره بین؛ آیا این کت تن ارشاد می‌شود؟