تاریخ انتشار: ۱۰:۰۷ - ۳۰ مرداد ۱۴۰۳
توصیه فلاحت پیشه:

پزشکیان به جای گرانی بنزین بودجه بعضی نهاد‌ها را قطع کند

فلاحت پیشه، نماینده سابق مجلس: تایید صلاحیت پزشکیان برای انتخابات مجلس باعث ایجاد این فرضیه شد که خود نظام هم به دنبال یک سری اصلاحات است.

پزشکیان

اقتصاد۲۴- حشمت الله فلاحت پیشه، نماینده سابق مجلس در‌خصوص جلسات رای و بررسی وزرای پیشنهادی دولت در مجلس گفت: نوع چالش‌ها، مخالفت‌ها و موافقت‌هایی که نمایندگان انجام می‌دهند نشان‌دهنده این است که یکدستی نسبی حاکم در مجلس در زمان تشکیل این مجلس جای خودش را به یک سری اختلافات بر سر کابینه داده. یعنی معرفی این کابینه باعث شکل‌گیری جناح بندی تازه‌ای در مجلس خواهد شد که یک جریان مخالف جدی دولت باقی خواهد ماند که جریان جبهه پایداری است و بیش از آن‌که معرفی برخی وزرای نزدیک به این جبهه آن‌ها را راضی به همکاری با دولت کند از باخت در انتخابات ناراحت هستند و حتی متحدان سابق خودشان را و برخی از مسئولین کشور را در باخت خود مقصر دانسته و به سمت یک جبهه‌بندی دیگری حرکت می‌کنند و آن چیزی که تحلیل‌گران کمتر به آن توجه دارند این است که جبهه پایداری و جریانات نزدیک به آن برای فراتر از ریاست جمهوری برنامه دارند که گوشه‌هایی از آن نیز مشخص شده.

وی ادامه داد: جریانی دومی که در‌حال شکل گیری است جریانی است که به اکثریت کابینه رای می‌دهد و حمایت جدی از دولت می‌کند و رهبری این جریان با آقای قالیباف است و در واقع به عنوان منتقد دولت عمل می‌کنند که آن هم به دلایل سیاسی و هم به دلایل روابط خاص نمایندگان با وزرا مثل مسائل عزل و نصبی و موارد منطقه‌ای است. این جریان دوم نقش مخرب دولت را ندارد و در رای آن سعی می‌کنند برای گرفتن امتیازات بیشتر از دولت آقای پزشکیان استفاده کنند. این جریان با وجود امتیازات زیادی که از دولت چهاردهم گرفته هنوز هم قانع نیست. من معتقدم جریان وابسته به هیئت رئیسه مجلس بیشتر سعی می‌کند در انتخاب وزرا و مسائل مدیریتی دخالت کند.

فلاحت پیشه افزود:، اما جریان طرفدار دولت در مجلس یک جریان ضعیفی خواهد بود که نه زورش به جریان تخریبی پایداری‌ها می‌رسد و نه به جریان منتقد‌های هیئت رئیسه مجلس. من معتقدم جریان ضعیف طرفدار دولت و جریان مرتبط با قالیباف سعی می‌کنند جریان قاطبه وزرا را تایید کنند، ولی جبهه پایداری به نظر من شاید حتی به بیش از ۴۰ درصد وزرا رای ندهند.

این نماینده سابق مجلس تاکید کرد: سپهر سیاسی ایران در شرایط کنونی ایران حاصل رقابت نهاد‌های قدرت با صندوق رای و مردم است. روز به روز می‌بینیم که نهاد‌های دولت قوی‌تر و منسجم‌تر می‌شود، ولی صندوق‌های ضعیف‌تر، بی‌رمق‌تر و مایوس‌تر می‌شود. اما با همین حال در انتخابات ریاست‌جمهوری به‌رغم اینکه سهم مشارکت حدود ۵۰ درصد بود، ولی صندوق‌ها یک رمق نسبی گرفت و باعث ایجاد یک سری انتظارات به حق از دولت پزشکیان شد. دلیلش هم این بود که کسانی که سال‌ها کشور را واگذار کرده بودند به نهاد‌های قدرت و اعتمادی به صندوق‌ها نداشتند، اما به پای صندوق آمدند و مردم احساس کردند می‌توانند تاثیرگذار باشند.

فلاحت پیشه اضافه کرد: حامیان باقی مانده انتخابات معتقدند که پزشکیان می‌داند آن چیزی که در ادامه راه می‌تواند کمکش باشد نهاد‌های قدرت است برای همین هم با نهاد‌های مختلف قدرت بیشتر برای شکل‌گیری کابینه رایزنی کرده؛ و همین باعث شده بسیاری از طرفداران خود را از دست داده و مردم را مایوس کرده و فقط از نظر من در یک شرایط می‌تواند دوباره مردم را برگرداند و آن هم این است که معادله کارآمدی که توجیه‌گر معرفی کابینه دیگری از طرف پزشکیان شد، نتیجه بدهد و در راستای شعار‌های پزشکیان مثل رفع فیلترینگ، جلوگیری از گران‌سازی، تنش‌زدایی خارجی و ایجاد آزادی‌های مدنی است.

وی ادامه داد: معتقدم راهبردی که بعضی افراد تحت عنوان وفاق ملی پیش روی پزشکیان گذاشتند تلاشی بود برای شکل دادن به یک دولت کارامد. ما دیدیم که در مجلس عده‌ای حتی به این عقب نشینی‌های اقای پزشکیان هم اعتنا نکردند. اگر آقای پزشکیان اصلاحات مدنظر خودش را انجام دهد که لازمه آن پذیرش انجام این اصلاحات توسط نهاد‌های تاثیرگذار قدرت است، خیلی زود انتقاد‌های مربوط به چینش کابینه فراموش شود. کسانی که به پزشکیان رای دادند اصلا برایشان مهم نیست چه کسی وزیر شود بلکه برایشان انجام به وعده‌ها و حل مشکلاتی است که نفس مردم را به شمارش انداخته. 


بیشتر بخوانید:رقابت دوم جليلي - پزشكيان با اسم رمز فيلترينگ


فلاحت پیشه تاکید کرد: در ابتدا صلاحیت پزشکیان برای انتخابات مجلس رد شد، ولی با تایید دوباره آن این فرضیه شکل گرفت که خود نظام هم به دنبال یک سری اصلاحات است و به اعتقاد من اگر یک تفکر عقلانی در کشور حاکم باشد این اصلاحات انجام می‌شود. الان مردم احساس می‌کنند بعضی از سیاستمداران بر روی اعصاب آن‌ها راه می‌روند. ما تنها مردمی هستیم در دنیا که بیشترین هزینه را برای اینترنت پرداخت می‌کنیم و بی‌کیفیت‌ترین را در اختیار داریم. فیلترینگ یک کاسبی کثیف را در کشور ایجاد کرده. باید درنظر داشت که ۵۰ درصد مردم نیز وعده‌های پزشکیان را هم باور نکردند. خب کابینه‌ای که آقای پزشکیان چیده و به ویژه حضور افرادی که ربط ویژه به طرح‌هایی مثل طرح نور دارند باعث ایجاد نگرانی شد، ولی ایشان رئیس‌جمهور است و اگر کسی خلاف وعده‌های ایشان عمل کند ایشان می‌تواند او را برکنار کند.

حشمت الله فلاحت پیشه، نماینده سابق مجلس در پایان گفت: همین که در کمتر از یک ماهی که طرح نور توسط پزشکیان طرح سیاه نامیده شد برخی از مسئولان گفتند با نظر پزشکیان این طرح را اجرا می‌کنیم اولین ضربه به دولت اوست. واقعیت این است که انتقادات به کابینه بیشتر انتقادات نخبگی بود و مردم خیلی برایشان اینکه چه کسی وزیر می‌شود مهم نیست. مهم عمل به وعده‌هاست و منتظر هستند ببینند پزشکیان با هر سازوکار و کابینه بتواند مشکلات را رفع و وعده‌ها را اجرا کند. امیدوارم پزشکیان مصالحه‌ای که با نهاد‌های قدرت بر سر چینش کابینه داشت را بر سر بودجه نداشته باشد و به جای گرانی بنزین، بودجه بعضی نهاد‌ها را قطع کند تا فشار از روی مردم کم شود.

منبع: خبر فوری

ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

عکس/ تعطیلی مراکز غیرقانونی وابسته به دولت آلمان در تهران

توزیع شبنامه علیه صالحی امیری در مجلس توسط پایداری‌ها + عکس

عکس/ استایل جوان پسند مارال فرجاد در کنار پدرش

عکس/ چهره واقعی و جذاب رابعه اسکویی

عکس/ پدیده کم نظیر ابرماه در آسمان ایلام

تصویر هوایی تخت جمشید در زمان جشن‌های ۲۵۰۰ ساله

رضایت حداكثری بیمه گذاران اربعین نوعی فرهنگسازی عمیق به شمار می رود

عکس/ سلفی عجیب هدی زین العابدین

در صورت ورود آب به باک سوخت خودروی دیزلی چه می‌شود؟

فیلم/خضریان: حکم بازداشت صالحی امیری در فتنه ۸۸ صادر شده بود

فیلم/چرا حسن آقا میری از حوزه اخراج شد؟

خبر برکناری «مدیر بازرگانی پتروشیمی جم بدلیل تخلفات مالی» تکذیب شد

چرا مردم به بازار سهام هجوم نمی‌آورند؟

در تیرماه ۱۴۰۳ آمار چک برگشتی چقدر بود؟

عکس/یک ایرانی مجلل‌ترین خانه هالیوود را خرید!

هوشنگ حریرچیان کیست؟ | بهترین فیلم‌های بازیگر پیشکسوت سینمای ایران

فیلم/ضرب و شتم یک گردشگر سعودی در استانبول ترکیه

با برج تجارت جهانی تبریز بیشتر آشنا شوید

بیمه ملت به استان گلستان رسید/ یزدان‌دوست: پرداخت خسارات بازنشستگان صندوق بازنشستگی کشوری آغاز شده و به سرعت انجام می‌شود

بازخوانی رای اعتماد نمایندگان در ادوار مختلف دولت؛ کدام وزرا رای ناپلئونی از مجلس گرفتند؟

پرواز‌های اربعین از فرودگاه مهرآباد ۱۲ تا ۶ صبح

فیلم/قالیباف: هیچ منعی برای حضور نیرو‌های نظامی در دولت وجود ندارد

تکذیب اجرای حکم زندان وزیر دولت سیزدهم

ویروس پنوموکوک چیست؟

عکس/ پوشش جالب معلم و دانش آموزان در یک کلاس درس سال ۵۸

عکس/لحظه ورود برنده جایزه اسکار به تهران

اقدام عجیب علیرضا بیرانوند برای فرار از محرومیت+ سند

افزایش ساعت کاری شعب و باجه‌های مرزی برای ارائه خدمات به زائران

ستاره فرانسوی استقلال در تمرین آلومینیوم اراک!

برپایی موکب‌های بانک ملی ایران در مسیر زائران اربعین

عکس/ استایل جذاب لیندا کیانی

خدمات رسانی شعب مرزی بانک ملی ایران به زائران اربعین

بررسی طرح‌های توسعه‌ای حوزه فناوری در نشست کمیته عالی فناوری اطلاعات بانک ملی ایران

مبینا نعمت‌زاده اینستاگرام خود را بست

اولین آمار رسمی از حضور اتباع حاضر در تهران؛ ۲.۴۰۰.۰۰۰ نفر ناقابل

آمادگی بانک ملی ایران برای وکالتی کردن حساب‌های خریداران محصولات ایران خودرو

اینفوگرافی/ ChatGPT در کدام کشور‌ها بیشتر استفاده می‌شود؟

خبر مهم درباره دیدار تراکتور - پرسپولیس

میلاد محمدی به پرسپولیس پیوست

خبر مهم برای پرسپولیس و استقلال

گزارش بورس امروز سه شنبه ۳۰ مردادماه ۱۴۰۳

عکس/وزیر جهاد کشاورزی دولت رئیسی راهی زندان شد

کریستیانو رونالدو به مشهد می‌آید؟

توصیه‌های غذایی به زائران کربلا

حاشیه‌های چهارمین روز جلسه رای اعتماد به وزرای پیشنهادی

راهکار عبور از ناترازی بنزین چیست؟

خرید و فروش امتیاز ثبت نام ایران خودرو!

تشکیل پرونده قضایی ترور اسماعیل هنیه+ فیلم

استایل خاص و متفاوت غزل شاکری در یک مراسم خصوصی

«مرگ همستر»؛ واقعیت یا تاکتیک تبلیغاتی؟