اقتصاد۲۴- برنامه کتابباز یک برنامه موفق بود که از شبکه نسیم در صداوسیما پخش میشد. در این برنامه افراد گوناگونی بهعنوان مهمان حضور داشتند که یکی از آنها حاتم مشمولی یا همان عمو حاتم مشهور این برنامه بود.
حاتم مشمولی بازیگر پیشکسوت سینما و تلویزیون بود که پیش از ظهر روز دوشنبه -۵ شهریور- در منزل خود در تهران درگذشت.
او مدتها بود از بیماری کلیوی رنج میبرد و امروز بدنش دیگر تاب نیاورد و او دار فانی را بدرود گفت.
همانگونهکه میدانید مدتها پیش برنامه موفقی از شبکه نسیم صداوسیما با نام کتابباز با هدف ترویج فرهنگ کتابخوانی پخش میشد که توانست طرفداران بسیاری برای خود دست و پا کند بهویژه از هنگامیکه مجریگری آن را سروش صحت برعهده گرفت.
این برنامه هر بار یک مهمان داشت و یکی از این مهمانان هم حاتم مشمولی بود. او تا پیش از آن چهره شناختهشدهای نبود. او در این باره گفته بود: با حضور در این برنامه شناخته شدم.
او نخستین بار سال ۱۳۸۳ در فیلم «بوتیک»، نخستین اثر حمید نعمتالله، ایفای نقش کرد و پس از آن دیگر حضوری در سینما و تلویزیون نداشت تا اینکه با حضورش در برنامه «کتابباز» و استقبال مردم از حرفهایش، مورد توجه سینماگران هم قرار گرفت و به قول خودش راهش برای سینما باز شد.
مرحوم حاتم مشمولی سابقه بازی در آثاری همچون جنگ جهانی سوم به کارگردانی هومن سیدی، حرفهای و سریال پوست شیر به کارگردانی جمشید محمودی را در کارنامه هنری خود دارد.
او در مورد حضورش در سینما گفته است: «کتابباز راه من را به سینما باز کرد و باز هم دوست دارم در آن حضور داشته باشم. قرار بود اگر دوباره اجرا شود با سروش صحت کار کنم، اما حالا که او و احسان عبدیپور رفتهاند باید ببینم چه کسی مجریاش میشود. برگشت من بستگی به این موضوع دارد.» او توضیح داد: «به من قطعا خواهند گفت حرفهایم را کادربندی کنم و ممکن است به کار آسیب بزند. مهم است چه کسی مجری برنامه باشد. ممکن است بگویم نه یا شاید اصلا سازمان اجازه پخش آن را ندهد. البته اگر دیدم صدمه زیادی نمیزند میآیم در غیر این صورت نیازی نیست باشم.» او درباره ورود دوبارهاش به سینما و تلویزیون به ایرنا گفت: «بعد از کتابباز پیشنهادهایی در زمینه تئاتر، سینما و بازیگری داشتم و به تعدادی از جمله سریال «پوست شیر» ساخته جمشید محمودی، سریال «حرفهای» ساخته مصطفی تقیزاده، «جنگ جهانی سوم» ساخته هومن سیدی و یک کار دیگر جواب مثبت دادم.» او گفت: پیشنهاد بازی در مجموعه «نامرئی» به کارگردانی مهدی سلطانی را هم قبول کردم و در حال تمرین با دو بازیگر دیگر این کار هستم و باید ببینم کی آغاز میشود.
حاتم مشمولی گفت: «در برخی کارهای کوتاه هم بازی داشتم که ممکن است در اکران عمومی قرار نگیرند و در جایی دیده نشوند، مگر در جشنواره حقیقت و جشنواره فیلم کوتاه.» او گفت: «حضور داشتن در کنار برخی بازیگرها برایم افتخار است. احتمال اینکه بتوانم در حد آنها باشم وجود ندارد و خودم را در آن حد نمیبینم، اما امیدوارم زمانی کاراکتر ویژهای را که با توجه به شخصیت و بازی من خلق شده بازی کنم و در آن نقش دیده شوم. اینکه چه زمانی چنین اتفاقی میافتد خدا میداند.»
عموحاتم آرزوی جالبی داشت او میخواست در سینمای ایران ستاره شود آرزویی که شاید نتوانست آنگونهکه باید به آن دست پیدا کند.
عموحاتم در این باره که آیا به ستاره شدن در سینمای ایران فکر میکند به خبرنگار ایرنا گفته بود: امیدوارم.
او اینگونه به پرسش خبرنگار ایرنا پاسخ داد که حتا حضور داشتن در کنار برخی بازیگرها برایم افتخار است و احتمال این که بتوانم در حد آنها باشم وجود ندارد و خودم را در آن حد نمیبینم، اما امیدوارم زمانی کاراکتر ویژهای که با شخصیت و بازی من خلق و در آن دیده شوم، را بگیرم و این نقش مهم باشد. این که چه زمانی چنین اتفاقی میافتد خدا میداند.
بیشتر بخوانید: محمدعلی بهمنی شاعر پرآوازه ایرانی کیست؟
احسان عبدیپور که حاتم مشمولی را به مجموعه کتابباز معرفی کرده بود به خبرنگار ایرنا گفت: ساعت ۲۲ دیروز مطلع شدم که عموحاتم به رحمت خدا رفته است. از دوستی که صفحه کتابخوانی در اینستاگرام دارد مطلع شدم که عموحاتم دار فانی را وداع گفته است. عموحاتم تنها بود و این روزها تنهاتر از همیشه.
او گفت در این شرایط افراد زجرهایی میکشند که منتج از انتخاب خودشان نیست.
جالب است بدانید حاتم مشمولی نقش خود را در یک نمایش رادیویی در رادیو نمایش بازی کرده است.
به گزارش روابط عمومی رادیو نمایش «حاتم» بر اساس زندگی واقعی و غریب مردی به نام «حاتم مشمولی»، مردی بسیارفقیر، اما دانشمند، که روشی متفاوت برای زندگی را برگزیده است تولید شده است، روشی که شاید بخشهایی از آن ضرورت زندگی معاصر باشد، از جذابیتهای این نمایش رادیویی بازی حاتم مشمولی در نقش خویش است که به عنوان بازیگر میهمان در این نمایش حضور دارد.
حاتم مشمولی امروز صبح پس از تحمل دورهای بیماری کلیوی دارفانی را بدرود گفت.