اقتصاد ۲۴- معامله گران در حالی امروز فعالیت خود را در بازار طلا و سکه از سر خواهند گرفت که در جریان معاملات روز دوشنبه طلا و سکه تحت تاثیر نوسان صعودی دو مولفه اصلی خود، یعنی «دلار» و «اونس طلا» افزایش قیمت را تجربه کردند. روندی که البته در معاملات شبانه تغییر کرد و ارزش اونس طلا که در ابتدای روز در ۲۵۱۳ دلار بود و با یک جهش به ۲۵۲۵ دلار رسید؛ در ادامه با کاهش در معاملات شبانه ۲۵۲۰ دلار معامله شد.
به گفته تحلیلگران، طلا پس از تأیید انتظارات تورمی از سوی جروم پاول، رئیس فدرال رزرو و آغاز فرآیند کاهش نرخ بهره توسط بانک مرکزی آمریکا از ماه آینده، به سمت رکورد جدیدی حرکت کرد. به عقیده این گروه «تقاضا برای خرید طلا به عنوان یک دارایی امن به دلیل افزایش خطرات ژئوپولیتیکی»، «عدم قطعیت پیش از انتخابات ریاستجمهوری آمریکا» و «خرید این فلز از سوی بانکهای مرکزی و مصرفکنندگان آسیایی» به افزایش قیمت طلا کمک کرده است.
اما مسیر صعودی اونس طلا در معاملات روز دوشنبه، قیمت طلای آبشده را هم بالا برد و این فلز گرانبها معاملات را در ۱۵ میلیون و ۷۹۵ هزار تومان آغاز کرد و در حوالی ۱۵ میلیون و ۶۷۰ هزار تومان قیمت خورد. هر گرم طلای ۱۸ عیار هم در پایان روز گذشته، سه میلیون و ۶۲۱ هزار تومان خرید و فروش شد.
قیمت سکه امامی هم روز دوشنبه در ۴۲ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان بازگشایی کرد و در ابتدا تا ۴۳ میلیون و ۱۵۰ هزار تومان افزایش یافت. اما با کاهش قیمت دلار، دوباره به نرخ بازگشایی خود رسید و در ۴۲ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان به کار خود پایان داد. به گزارش اقتصادنیوز، در بازار روز گذشته نوسان قیمت نیم سکه و ربع سکه هم قابل توجه بود که به ترتیب تا ۲۳ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان و ۱۵ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان بالا رفتند و در نهایت قیمت نیم سکه به ۲۳ میلیون و ۱۵۰ هزار تومان و قیمت ربع سکه به ۱۵ میلیون و ۱۵۰ هزار تومان رسید. حباب سکه امامی هم در محدوده ۱۷ درصدی قرار گرفت.
برخی از معاملهگران «پایان اربعین» را به عنوان اولین عامل افزایش قیمتها طی روز گذشته مطرح کردند و گروهی دیگر هم این افزایش را به «رشد ریسک سیاسی در منطقه» نسبت میدهند. این گروه از فعالان بازار با اشاره به «افزایش قیمت نفت» و «تنشهای میان اسرائیل و لبنان» و همچنین «روسیه و اوکراین»، معتقدند که ریسکهای ژئوپلیتیکی باعث صعود قیمتها شده است. سومین عامل موثر بر افزایش قیمتها از نظر معاملهگران به «آزادسازی پولهای بلوکهشده در ثبتنام خودرو» اختصاص دارد. تحلیلگران معتقدند پولهای آزاد شدهای که به سمت بازار طلا و سکه هدایت میشود، مربوط به سرمایهگذاران جامانده از بازارهاست و با تجربههای بازار پیش از این هشدار داده بودند که معامله گران برای شرکت در طرح فروش ایران خودرو، طلا، ارز و سکه خود را نفروشند.
بیشتر بخوانید: صعود سکه با همدستی دلار/ موج جدید قیمتی در انتظار بازار طلاست/ مقصد جذاب پولهای سرگردان
اما در میان موضوعات فنی چند خبر هم در روز دوشنبه مورد توجه فعالان بازار طلا و سکه قرار گرفت که مهمترین آن دیدار عباس عراقچی با نخستوزیر و وزیر خارجه قطر بود. معاملهگران معتقدند «اگر این مذاکرات دیپلماتیک نتیجهبخش باشد، میتواند نوسانات کاهشی را در بازار به همراه داشته باشد، اگرچه هنوز خبری در این خصوص در بازار منتشر نشده است.»
اولویتهای اقتصادی عبدالناصر همتی، وزیر اقتصاد دولت چهاردهم هم دومین خبری بود که توجه معامله گران را به خود جلب کرد. او «کاهش تعداد نرخهای ارز» را به عنوان یک سیگنال مثبت برای «صادرکنندگان و بازار سرمایه» عنوان کرد و تأکید کرد که بازار سرمایه نیز از اولویتهای اصلی وزارت اقتصاد خواهد بود.
براساس پیگیری خبرنگار اقتصادنیوز، تحلیلگران معتقدند با توجه به وضعیت نامشخص مذاکرات دیپلماتیک و ریسکهای سیاسی منطقه، بازار طلا و سکه به روندی پرنوسان ادامه خواهد داد. از طرفی، آزادسازی پولهای بلوکهشده و انتظارات تورمی نیز میتواند تقاضا برای طلا و سکه را تقویت کند. تحلیلگران فنی معتقدند امروز طلای آبشده با بازگشایی بالای محدوده ۱۵ میلیون و ۶۵۰ هزار تومان، میتواند تا ناحیه ۱۵ میلیون و ۷۴۰ هزار تومان افزایش قیمت را تجربه کند. به عقیده این گروه محدوده ۱۵ میلیون و ۶۱۰ هزار تومان تا ۱۵ میلیون و ۵۲۰ هزار تومان برای خریداران بسیار حائز اهمیت است و احتمال حضور خریدار در این بازه حمایتی وجود دارد. در حال حاضر برای نمودار طلا، محدوده مقاومتی مناسبی قابل پیش بینی نیست و تنها محدوده مقاومتی که وجود دارد و دور از انتظار است، محدوده ۱۵ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان است.
به گزارش اقتصادنیوز، معامله گران فنی معتقدند سکه مرز حمایت مهم ۴۲ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان را پیش روی خود دارد که برای تداوم روند نزولی باید پایین آن تثبیت روزانه دهد. این فلز گرانبهای داخلی همچنین مرز مقاومت مهم ۴۲ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان را پیش روی خود دارد که اگر با تداوم روند افزایشی روز گذشته، در بالای این مرز ثبیت روزانه دهد؛ ورود به کانال جدید و تداوم افزایش قیمت متحمل است.