اقتصاد۲۴| دیپ استرایک (DeepStrike) یک موشک تهاجمی دقیق سطح به سطح دوربرد نسل بعدی پیشنهادی بود که قرار شد توسط شرکت ریتون برای مسابقه PrSM ارتش ایالات متحده ساخته شود. این موشک قرار بود جایگزین موشکهای سری AtacMS شود که به پایان عمر خود نزدیک میشود.
دیپ استرایک که برای برآورده کردن الزامات موشکی حمله دقیق ارتش ایالات متحده طراحی شده بود، انتظار میرود که حملات دوربرد، دقیق و سریع را انجام دهد. این موشک نسل بعدی در مقایسه با سامانههای موشکی که در حال حاضر در خدمت ارتش ایالات متحده هستند، ۴۰ درصد برد بیشتری ارائه میدهد. پیشبینی میشود این موشک قدرت شلیک ارتش ایالات متحده را دو برابر کند و در عین حال هزینهها را کاهش دهد.
ریتون کانتینر موشک غلاف پرتاب جدید خود را در دو پرتابگر ارتش ایالات متحده برای موشک دیپ استرایک در اکتبر ۲۰۱۸ ترکیب کرد.
آزمایشهای شلیک مستقیم موشک برای سال ۲۰۱۹ برنامهریزی شده بود. ریتون در آوریل ۲۰۱۹ آزمایش استاتیکی موتور موشک موشک دیپ استرایک جدید را انجام داد و در می ۲۰۱۹ کلاهک پیشرفته موشک را آزمایش کرد.
بیشتر بخوانید: معرفی جنگنده J۲۰، اژدهای رادارگریز چین
ریتون به دلیل مشکلات فنی نتوانست آزمایشهای پروازی موشک دیپ استرایک را برای برنامه PrSM انجام دهد و از این رقابت خارج شد. با این حال، رقیب آن، لاکهید مارتین، اولین آزمایش پرواز نسل بعدی PrSM خود را در دسامبر ۲۰۱۹ با موفقیت انجام داد.
لاکهید در سومین و آخرین آزمایش نمایشی پرواز خود در آوریل ۲۰۲۰ موفق شد و به مرحله بعدی توسعه نسل بعدی PrSM وارد شد.
شرکت ریتون قراردادی به ارزش ۱۱۶.۴ میلیون دلار توسط ارتش ایالات متحده برای توسعه موشک دوربرد دیپ استرایک منعقد کرد. این قرارداد در ژوئن ۲۰۱۷ تحت مرحله ارتقاء فناوری و کاهش ریسک در برنامه آتشسوزی دقیق دوربرد منعقد شد.
این موشک جدید دارای طراحی دو در غلاف است که بر اساس اصول طراحی سامانه موشکی رهگیر SM-۳ و موشک بالستیک ضد هوایی، ضد جنگ سطحی و پایانه دریایی SM-۶ است.
مرحله اولیه توسعه، بلوغ فناوری و مرحله کاهش ریسک بود که شامل آزمایش اجزای موشک برای فاز توسعه مهندسی و ساخت بود.
دیپ استرایک PrSM از قابلیتهای بیشتری نسبت به همتایان خود برخوردار بود. این موشک مجهز به سیستم هدایت پیشرفته تری برای خنثی کردن اهداف زمینی ثابت در فاصله حداکثر ۴۹۹ کیلومتری بود. برد و سرعت آن قرار بود یگانهای رزمی ارتش را قادر سازد تا اهدافی را در مناطق وسیع جغرافیایی در محیطهای پر خطر نابود کنند. هدف اصلی از ساخت آن حمله به اهداف زمینی ثابت، مانند مناطق استقرار هلیکوپتر و سنگرهای سخت است.
طراحی دو در غلاف به منظور افزایش سرعت شلیک تا دو برابر در نظر گرفته شده بود و در عین حال هزینههای متحمل شده توسط سیستم تک پرتاب تک غلاف فعلی را تا ۵۰ درصد کاهش داد.
برد هدف ۶۰ کیلومتری برای این موشک پیش بینی شده بود، در حالی که حداقل برد آستانه موشک ۷۰ کیلومتر برآورد شد. حداکثر برد آستانه و هدف به ترتیب ۳۰۰ کیلومتر و ۴۹۹ کیلومتر بود.
موشک دیپ استرایک به گونهای طراحی شده است که با دو سیستم پرتاب ارتش آمریکا، یعنی سامانه موشکی پرتاب چندگانه M۲۷۰ و سامانه موشکی توپخانه با تحرک بالا M۱۴۲ هیمارس سازگار باشد. سامانه موشکی پرتاب چندگانه M۲۷۰ یک موشک پرتاب چندگانه خودکششی است که توسط لاکهید مارتین برای ارتش ایالات متحده ساخته شده است.
موشک انداز چندگانه سبک M۱۴۲ هیمارس در سال ۲۰۰۵ وارد خدمت ارتش ایالات متحده شد. این موشک یک بسته شش تکه موشک پرتاب چندگانه یا یک موشک سیستم موشکی تاکتیکی را در پیکربندی استاندارد حمل میکند. این سیستم توپخانه میتواند دو موشک دیپ استرایک را از یک غلاف سلاح پرتاب کند.
سامانه موشکی تاکتیکی، یک موشک هدایت شونده دوربرد با حداکثر برد ۳۰۰ کیلومتر است. سامانه موشکی تاکتیکی که توسط موشکهای لاکهید مارتین و کنترل آتش توسعه داده شده است، تنها موشک سطح به سطح تاکتیکی دوربرد است که تا کنون توسط ارتش ایالات متحده در نبرد مستقر شده است.
این سیستم در سال ۱۹۹۱ وارد خدمت ارتش ایالات متحده شد و در عملیات طوفان صحرا به میدان بکار گفته شد. این موشک با هدایت سیستم موقعیت یاب جهانی، یک کلاهک یکپارچه با قابلیت انفجار قوی حمل میکند.
سامانه موشکی تاکتیکی بلوک IA یونیتاری یک نسخه پیشرفته مجهز به سیستم هدایت و کنترل ارتقا یافته، در حال حاضر با ارتش ایالات متحده و ارتشهای متحدش عملیاتی است.
نوع پروژه: موشک تهاجمی دقیق دوربرد
سازنده: شرکت ریتون
اولین آزمایش: ۲۰۱۹
محدوده برد: از ۶۰ کیلومتر تا ۴۹۹ کیلومتر
پرتاب کننده ها: سامانه موشکی پرتاب چندگانه M۲۷۰ و M۱۴۲ هیمارس
تو بیشتر از اینکه ایرانی باشی، بهت میاد صهیونیستی منافقی چیزی باشی...
در زمانه ای که تمام دنیا انگشت به دهان مانده اند از قدرت موشکی ایران ، شما بدون اشاره به این قدرت ، عین شبکه های فارسی زبان و خائن خارجی؛ اینترنشنال ، منوتو و غیره... از موشک آمریکا و فلان و بیسار تعریف و تمجید میکنی...
شرف داشته باش از عظمت کشور خودت هم تعریف کن