تاریخ انتشار: ۱۰:۱۳ - ۰۱ آبان ۱۴۰۳

دانشگاهی برای «از ما بهتران»؛ ادامه تجمع معترضان به افزایش سه برابری شهریه گروه پزشکی دانشگاه آزاد

برخي معترضان گفتند: حتي با جمع حقوق ماهانه مادروپدرهاي‌مان هم توان پرداخت شهريه 180 ميليون توماني را نداريم

دانشگاهي براي « از ما بهتران»

اقتصاد۲۴-اعتراضات دانشجویان جدیدالورود گروه پزشکی دانشگاه آزاد به افزایش ۳ برابری شهریه که از ۲۳‌مهر آغاز شده بود، برای دومین هفته متوالی ادامه یافت. دیروز جمعی از خانواده‌های دانشجویان جدیدالورود گروه پزشکی (پزشکی، داروسازی، دندانپزشکی و دامپزشکی) از شهر‌های مختلف کشور، به «اعتماد» خبر دادند که به دنبال تجمعات روز‌های اخیر در مقابل مجلس، نهاد ریاست‌جمهوری، سازمان مرکزی دانشگاه آزاد و شورای عالی انقلاب فرهنگی، از صبح دوشنبه هم مقابل ساختمان وزارت بهداشت حاضر شدند تا صدای خود را به گوش وزیر بهداشت که یکی از اعضای هیات امنای دانشگاه آزاد است، برسانند.

این‌طور که خانواده‌ها می‌گویند، مسوولان دانشگاه آزاد تا دو هفته قبل و تا پس از اعلام نتایج نهایی آزمون سراسری سال جاری و حتی تا زمان پیش ثبت‌نام دانشجویان، هیچ اطلاع‌رسانی درباره افزایش سه برابری شهریه نداشتند و تصور خانواده‌های دانشجویان جدیدالورود، این بوده که امسال هم مثل سال‌های گذشته، شهریه ثابت هر ترم تحصیلی رقمی بیش از ۳۵ یا ۴۰ میلیون تومان نخواهد بود و با همین اطمینان، ثبت‌نام فرزندان خود را تکمیل کرده‌اند، اما در زمان نهایی شدن ثبت‌نام و پرداخت وجه، به یک‌باره با ارقام نجومی بالای ۱۰۰ میلیون و ۱۱۰ میلیون و تا ۱۲۰ میلیون تومان مواجه شده‌اند و وقتی بابت این ارقام از مسوولان دانشگاه توضیح خواسته‌اند، به ایشان گفته شده که می‌توانند این ارقام را پرداخت نکنند ولی در فهرست بدهی‌شان به دانشگاه ثبت خواهد شد. این‌طور که خانواده‌های معترض به «اعتماد» می‌گویند، مسوولان دانشگاه آزاد مرتکب دو تخلف واضح شده‌اند؛ تخلف اول اینکه درباره افزایش سه‌برابری شهریه تا زمان ثبت‌نام پذیرفته‌شدگان آزمون سراسری سال جاری هیچ اطلاع‌رسانی انجام نداده‌اند و تخلف دوم اینکه رقم شهریه را برخلاف اساسنامه و قوانین جاری این موسسه آموزشی، فراتر از سقف سالانه و ۳ برابر افزایش داده‌اند.

«بعد از اینکه رتبه فرزندان‌مان اعلام شد و فرزندان ما رشته‌شان را هم انتخاب کردند، با تصور اینکه میزان افزایش شهریه‌ها در دانشگاه آزاد مثل هر سال از سقف ۲۵ الی ۳۰ درصد بیشتر نخواهد بود، پذیرفتیم که با بیشترین صرفه‌جویی در هزینه‌های زندگی و حتی وام گرفتن از بانک یا حذف مخارج غیر ضروری، مخارج تحصیل فرزندان‌مان را فراهم کنیم. فرزندان ما بچه‌های بسیار کوشا و درسخوانی بودند و همگی با رتبه‌های خوب پذیرفته شده‌اند؛ چنان‌که بین پذیرفته‌شدگان، رتبه ۳۷۰ منطقه یک هم داریم و با این رتبه‌ها امکان تحصیل در هر دانشگاهی برای آن‌ها فراهم بود. انتخاب دانشگاه آزاد برای هر خانواده با مسائلی همچون نزدیکی به محل سکونت یا هزینه پایین اقامت در دوره دانشجویی مرتبط بود. با اینکه مطمئن‌بودیم کیفیت و سطح آموزش در دانشگاه‌های دولتی همچون دانشگاه علوم پزشکی تهران و ایران و شهید بهشتی از دانشگاه آزاد هم بالاتر است.»

مهم‌ترین اعتراض این خانواده‌ها، بابت صداقت نداشتن مسوولان دانشگاه آزاد است چرا که به تازگی از بخشنامه افزایش ۳ برابری شهریه ورودی‌های جدید گروه پزشکی مطلع شده‌اند. ۶ تیر‌ماه امسال محسن نفر؛ معاون علوم پزشکی دانشگاه آزاد در بخشنامه‌ای به دبیر شورای گسترش دانشگاه آزاد ابلاغ کرد که رقم شهریه برای ورودی سال اول رشته‌های پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی در شهر تهران، مبلغ ۱۸۰ میلیون تومان باشد و در سایر واحد‌ها تا حدود ۱۰‌درصد افزایش یابد. تاکید این بخشنامه این بود که: «با عنایت به تغییرات مصوب در نحوه اخذ شهریه از دانشجویان جدیدالورود در سال تحصیلی ۱۴۰۳ – ۱۴۰۴ مقتضی است اقدامات لازم درخصوص درج موارد در دفترچه آزمون سراسری سال ۱۴۰۳ معمول گردد.»


بیشتر بخوانید:عکس/ تجمع اعتراضی دانشجویان مقابل دفتر پزشکیان


این بخشنامه در حالی ابلاغ شده که طبق اطلاع خانواده‌ها، پارسال شهریه هر نیمسال تحصیلی در گروه پزشکی ۳۰ میلیون تومان و برای یک سال تحصیلی ۶۰ میلیون تومان بوده و مسوولان دانشگاه آزاد هم تا همین امروز هیچ توضیحی درباره دلیل خودداری از اطلاع‌رسانی درباره افزایش سه برابری شهریه نیم‌ترم در دفترچه آزمون سراسری ۱۴۰۳ ارائه نداده‌اند و خانواده‌ها می‌گویند مسوولان دانشگاه آزاد عامدانه از اطلاع‌رسانی خودداری کرده‌اند تا کفه تعداد داوطلب ادامه تحصیل در گروه پزشکی این دانشگاه را سنگین‌تر کرده و برای خود جایگاه و اعتبار بخرند.

اخبار رسمی نشان می‌دهد که ۹ شهریور سال جاری، کارنامه نهایی شامل رتبه و نمره کل و سهمیه و وضعیت بومی هر داوطلب آزمون سراسری در سامانه سازمان ملی سنجش منتشر شده و از روز ۱۳ تا ۱۸ شهریور هم هر داوطلب می‌توانسته بر مبنای نمرات خود، رشته مورد نظرش را انتخاب کند و خانواده‌های معترض به «اعتماد» می‌گویند مسوولان دانشگاه آزاد دقیقا تا هفته قبل و زمان ثبت‌نام نهایی، با یک اقدام عامدانه و آگاهانه از هرگونه اطلاع‌رسانی درباره افزایش شهریه‌ها خودداری کرده‌اند چنان‌که حتی تا روز ۲۰ مهر (زمان نهایی کردن انتخاب رشته) و تا ۲۲ مهر (آغاز ثبت‌نام سال تحصیلی جدید) هیچ یک از دانشجویان جدیدالورود هیچ اطلاعی بابت افزایش سه‌برابری شهریه‌ها نداشت. بی‌خبر ماندن دانشجویان تازه وارد از این افزایش سه برابری شهریه حالا به یک نگرانی جدی برای تمام خانواده‌ها تبدیل شده چرا که طبق مصوبه ۲۰ شهریور شورای عالی انقلاب فرهنگی، تمام پذیرفته‌شدگان دوره‌های پزشکی، دندانپزشکی، داروسازی و دامپزشکی، اگر به هر دلیل از ثبت‌نام منصرف شوند، تا سال ۱۴۰۵ از شرکت در آزمون سراسری محروم خواهند شد.

«تا سه‌شنبه هفته قبل در پیگیری‌های مکرری که از مسوولان دانشگاه آزاد داشتیم به ما اطمینان می‌دادند که میزان افزایش شهریه مطابق هر سال و حدود ۲۵ الی ۳۰ درصد خواهد بود و ما هم با همین اطمینان برای ثبت‌نام فرزندان‌مان اقدام کردیم. اما در زمان ثبت‌نام با اعدادی مواجه شدیم که تا همین امروز هم برای‌مان باورکردنی نیست.»

خانواده‌های این دانشجویان جدیدالورود، اغلب شاغلند و به «اعتماد» می‌گویند که وضعیت مالی هیچ کدام از خانواده‌ها، هیچ تطابقی با این ارقام شهریه ۱۲۰ میلیون تومانی و ۱۸۰ میلیون تومانی ندارد و حتی با فرض تجمیع حقوق مادران و پدران شاغل و حذف مخارج ضروری و غیر ضروری، باز هم توان پرداخت چنین شهریه‌ای را ندارند.

خانواده‌های معترض به «اعتماد» می‌گویند رویه‌ای که دانشگاه آزاد برای افزایش سه برابری شهریه دانشجویان جدیدالورود گروه پزشکی در نظر گرفته با این هدف است که این دانشگاه از قشر متوسط خالی شده و فقط در اختیار اقشار خیلی ثروتمند باشد، چون پرداخت این ارقام، حتما از توان اقشار متوسط و حتی نیمه‌مرفه خارج است و فقط قشری که ثروت بسیاری دارند از پس این شهریه‌ها برمی‌آیند.

جواب دانشگاه آزاد به معترضان

تا امروز مسوولان دانشگاه آزاد هیچ جواب قانع‌کننده‌ای به خانواده‌های معترض نداده‌اند و صرفا در توجیه این رفتار خلاف عرف برآمده‌اند و با وجود آنکه متن بخشنامه معاون پزشکی دانشگاه و اعداد ابلاغی، در فضای مجازی و صفحه خبرگزاری‌ها منتشر شده، افزایش سه‌برابری شهریه دانشجویان جدید‌الورود را تکذیب و اعلام کرده‌اند که حدود ۸۶ درصد دانشجویان این دانشگاه اعتراضی به شهریه‌ها نداشته و ثبت‌نام خود را انجام داده‌اند و فقط ۵ الی ۶ درصد ورودی‌های سال جدید به این ارقام معترضند چنان‌که طی روز‌های اخیر محمد قربانی گلشن‌آباد، سخنگوی دانشگاه آزاد در جمع خبرنگاران گفت: «بیش از ۷۰‌درصد ورودی‌های جدید رشته پزشکی، شهریه خود را پرداخت کرده و مراحل ثبت‌نام نهایی را انجام داده‌اند و حدود ۱۵ تا ۱۶ درصد دیگر نیز در حال بارگذاری مدارک خود هستند و تنها ۵ تا ۶ درصد از دانشجویان به شرایط شهریه اعتراض دارند. این دانشجویان گفته‌اند که اگر از میزان شهریه آگاه بودند، شاید دانشگاه محل زندگی خود را انتخاب می‌کردند.

به دانشجویان اطلاع‌رسانی کاملی صورت گرفته و آن‌ها از این موضوع آگاه بودند چنان‌که بعد از اعلام نتایج توسط سازمان سنجش، دانشجویان می‌توانند بر اساس آیین‌نامه‌های این سازمان، درخواست جابه‌جایی به دانشگاه دیگر را ارائه کنند. در حال حاضر بیش از ۳۵‌درصد از درآمد‌های دانشگاه از منابع غیرشهریه‌ای تأمین می‌شود و شهریه پرداختی دانشجویان تنها نیمی از هزینه تمام‌شده تحصیل آن‌ها را پوشش می‌دهد. برای کیفیت خوب آموزش، لازم بود شهریه در رشته‌های علوم پزشکی افزایش پیدا کند، افزایش به هیچ‌وجه بیش از سه برابر نبوده و حتی کمی کمتر از دو برابر است. دانشگاه آزاد نمی‌تواند از کیفیت آموزشی بکاهد و این هزینه‌ها بر دوش حوزه آموزش کشور است؛ لذا برای حفظ کیفیت و توسعه امکانات و زیرساخت‌های آموزشی، مجبور شدیم شهریه رشته‌های علوم پزشکی را افزایش دهیم. افزایش شهریه در دانشگاه آزاد اسلامی معمولا بین ۱۰ تا ۲۵‌درصد است، اما این‌بار دلیل این افزایش به تورم سالانه و هزینه‌های بالای زیرساخت‌های آموزشی و تجهیزات پزشکی برمی‌گردد. شهریه دانشگاه در کمیته شهریه بررسی می‌شود و به تصویب هیات امنا و سپس به مراجع وزارتین یا شورای عالی انقلاب فرهنگی می‌رسد.»

دیروز هم مدیرکل روابط عمومی دانشگاه آزاد، با نادیده گرفتن معترضان، به جای توضیح و شفاف‌سازی درباره دلیل درج نشدن افزایش سه برابری شهریه‌ها در دفترچه آزمون سراسری سال جاری، مدعی شد که: «افزایش شهریه دانشگاه آزاد، تنها برای حدود ۲۵۰۰ نفر از دانشجویان پذیرش شده در چند رشته مربوط به شاخه پزشکی بوده که از این تعداد هم بیش از ۲۰۰۰ نفر ثبت‌نام خود را نهایی و شهریه را پرداخت کرده‌اند و از حدود ۳۰۰ نفر باقیمانده، معمولا هر سال تعدادی ثبت‌نام خود را نهایی نمی‌کنند و انصراف می‌دهند و نهایتا ثبت‌نام حدود ۱۵۰ نفر از دانشجویان، نیمه‌تمام باقی‌مانده که به افزایش مبلغ شهریه در سال تحصیلی جدید اعتراض دارند که افزایش شهریه این رشته نیز منطق خاص خود را دارد و با توجه به هزینه‌های رشته پزشکی و مطابق اذعان مسوولان وزارت بهداشت، نرخ تمام شده شهریه برای این رشته‌ها محاسبه شده است.»

با وجود ادعای این مدیر دانشگاه آزاد و تقلیل تعداد معترضان به «۱۵۰ نفر»، طی روز‌های اخیر کارزاری با عنوان «درخواست لغو افزایش ۳ برابری شهریه دانشگاه آزاد» ایجاد شده که تا عصر ۳۰ مهر حدود ۲۰ هزار دانشجوی گروه پزشکی ورودی ۱۴۰۳ به این کارزار ملحق شده‌اند و خطاب به وزیر علوم و رییس دانشگاه آزاد نوشته‌اند: «دانشگاه آزاد بدون اطلاع قبلی و پس از اعلام نتایج نهایی کنکور سراسری سال ۱۴۰۳، اقدام به افزایش غیرمنطقی و ظالمانه شهریه دانشجویان ورودی ۱۴۰۳ نموده است. این افزایش شامل سه برابر شدن شهریه رشته‌های پزشکی، دندان‌پزشکی و داروسازی است که با ۲۰۰ درصد رشد، از ۳۰ میلیون تومان به ترمی ۹۰ میلیون تومان و سالانه به ۱۸۰ میلیون تومان رسیده است.

با توجه به اینکه پرداخت این مبالغ از توان بیش از ۹۰ درصد خانواده‌های زحمتکش ایرانی خارج است و طبق قوانین جمهوری اسلامی ایران، دانشگاه آزاد مجاز است شهریه را حداکثر تا سقف ۲۵‌درصد افزایش بدهد، همچنین بخشنامه‌ای که مقرر کرده است شهریه جدید در دفترچه انتخاب رشته آزمون سراسری لحاظ شود، اما هیچ اطلاع‌رسانی در این زمینه صورت نگرفته است؛ تصویب این مصوبه مغایر با قوانین و غیرقانونی است. از این رو، درخواست می‌شود اقدامات لازم برای لغو این مصوبه اتخاذ گردد. این افزایش بی‌رویه باعث شده است که بسیاری از دانشجویان نخبه و زحمتکش از ادامه تحصیل محروم شوند و نیز از شرکت در کنکور سال‌های آتی بازبمانند؛ لذا تقاضا داریم در جهت احقاق حقوق دانشجویان جدیدالورود و جلوگیری از تضییع حقوق آنان، توجه لازم مبذول فرمایید.»

دیروز بعضی از خانواده‌های معترض به «اعتماد» به نقل از برخی نمایندگان مجلس گفتند که اعضای خانه ملت هم نسبت به این رویه دانشگاه آزاد معترض بوده و در حال بررسی افزایش شهریه‌ها هستند چنان‌که روز یکشنبه هم احمد بیگدلی با تذکر شفاهی در صحن مجلس با اعتراض به افزایش ۳۰۰ درصدی شهریه دانشگاه آزاد، خواستار ورود نهاد‌های ذی‌ربط به این موضوع شد.

دو روز قبل وزیر علوم هم گفته بود که درباره دلیل این افزایش سه برابری شهریه‌ها با دانشگاه آزاد در حال مذاکره است، اما تاکید کرد که میزان افزایش شهریه در موسسات آموزشی غیر دولتی، در اختیار این موسسات است و دولت جز نظارت کلی، عملکرد دیگری در این خصوص ندارد.

اما فقط اخبار تجمعات نبود که از اعتراضات گسترده خانواده‌ها و دانشجویان جدیدالورد گروه پزشکی دانشگاه آزاد حکایت داشت. تعدادی از کاربران خبرگزاری‌ها هم اعتراض خود به افزایش سه برابری شهریه نیم ترم سال تحصیلی جدید را ذیل اخبار رسمی تجمعات نوشتند: «اگه قرار به افرایش شهریه بود باید موقع انتخاب رشته میگفتن نه وقتی ما برای ثبت‌نام پزشکی رفتیم میگن ترمی ۹۰ میلیون! این یک ناعدالتی بزرگ در حق ورودی‌های ۱۴۰۳ هست... گویا دانشگاه آزاد مخصوص قشر مرفه شده ... خواهشا پیگیری کنین.

حال بچه هامون خوب نیست. این همه زحمت داره هدر میره. این هزینه در توان ما نیست ... واقعا ظلم بزرگی در حق قشر متوسط و رو به پایین جامعه هست و اگه اصلاح نشه آه و ناله اکثریت جامعه دانشجو و خانواده‌هاشون بلند میشه... لطفا پیگیری کنین. نگذارید یه سری از کسایی که قبول شدن به خاطر مشکل مالی انصراف بدن و کسایی که از سختی راه کنکور هیچی نمی‌دونن قبول شن‌... چرا قبل از انتخاب رشته اعلام نکردن؟ خیلی از ما اگر از این افزایش ناگهانی و ظالمانه خبر داشتیم اصلا دانشگاه آزاد رو انتخاب نمی‌کردیم... آخه مگه یه کارمند چقدر درآمد داره که توی یه سال ۱۸۰ میلیون پول واسه دانشگاه بچه‌اش هزینه کنه؟ این شهریه به معنی خصوصی کردن رشته پزشکی برای قشری خاص و پولدار جامعه است... پرداخت افزایش ۲۰۰درصدی شهریه آزاد رشته پزشکی از توان پدر و مادر‌ها خارج است... آقای رییس‌جمهور شما پیگیری کنید. چرا هیچ کس حرف ما رو‌نمی‌شنوه؟ اینه عدالت علی؟ چرا تو مملکت اسلامی باید تا این اندازه در حق بچه‌ها ظلم بشه... من کارمند با حقوق ماهی ۲۰ میلیون توان پرداخت این شهریه برای فرزندم رو ندارم ... به خدا نداریم. مگه سالی چقدر درآمد داریم که ۱۸۰ تومن خرج دانشگاه کنیم؟ افزایش شهریه یعنی سلام بر آموزش طبقاتی.»

در حالی که طی سال‌های اخیر اعلام شده که شهریه دریافتی از دانشجویان دانشگاه آزاد برای جبران بعضی هزینه‌های دانشگاه و از جمله پرداخت حقوق استادان و کارکنان صرف می‌شود، اعتراضات اخیر کارکنان و استادان این دانشگاه نسبت به مشکلات معیشتی و ناکافی بودن حقوق نشان می‌دهد که محل هزینه‌کرد شهریه دانشجویان الزاما محدود به جلب رضایت کارکنان این موسسه آموزشی غیر دولتی نیست. در کارزاری که ۲۸ شهریور امسال از طرف دانشجویان، استادان و کارکنان دانشگاه آزاد و با عنوان «مطالبه انقلاب آموزشی در دانشگاه آزاد» و خطاب به رییس‌جمهور، وزیر علوم و هیات امنای دانشگاه آزاد ایجاد شده، امضاکنندگان خواستار برکناری ریاست دانشگاه آزاد شده و در متن کارزار نوشته‌اند: «با توجه به ناکارآمدی‌ها و مشکلات موجود در مدیریت دانشگاه آزاد، خواستار تغییر و اصلاحات جدی در رهبری این دانشگاه هستیم.

متأسفانه، طی سال‌های اخیر، مدیریت کنونی به ریاست جناب آقای دکتر محمدمهدی طهرانچی، با سیاست‌های نامناسب و عدم شفافیت، موجبات هدررفت منابع و بودجه آموزشی کشور را فراهم آورده است. این مساله موجب شده تا دانشگاه آزاد نه تنها از رسالت خود در تربیت نیروی انسانی متخصص و کارآمد باز بماند، بلکه به مکانی برای بحران‌های آموزشی و مالی تبدیل شود.»

امضا‌کنندگان کارزار در توجیه خواسته خود به‌طور مشخص به هدر‌رفت بودجه آموزشی و ملی و اختصاصی دانشگاه به واسطه سیاست‌های نادرست، افت محسوس کیفیت آموزشی و پژوهشی با وجود هزینه‌های سنگین تحصیلی تحمیل شده به دانشجویان و خانواده‌ها، عدم شفافیت در تخصیص منابع، فشار اقتصادی سنگین بر دانشجویان به واسطه سیاست‌های نادرست شهریه‌ای و هزینه‌های بالای اسکان در خوابگاه‌هایی که با وجود دریافت شهریه‌های نامتعارف، امکانات حداقلی نظیر اینترنت، تهویه مناسب، امکانات مطالعه، وسایل سرمایشی، ایاب و ذهاب، آب گرم مصرفی، آب تصفیه‌شده برای پخت و پز و نظافت منظم ندارند، اشاره کرده‌اند.

در کارزار دیگری که ۱۰ مهر امسال خطاب به رییس‌جمهور و با عنوان «درخواست رسیدگی به مطالبات اساتید و کارکنان دانشگاه آزاد» ایجاد شده و رونوشتش برای رییس هیات موسس دانشگاه آزاد، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، رییس مجلس، کمیسیون آموزش مجلس، وزرای علوم و بهداشت هم ارسال شده، معترضان نوشته‌اند: «روایت تلخی است که ما استادان و کارکنان دانشگاه آزاد، به عنوان سرمایه‌های فرهنگی جامعه، در وضعیت اسفناک رنج معیشتی با سطح درآمد بسیار نامعقول و دور از شأن، در جایگاهی با عزت نفسی بر باد رفته که تمام توانمندی و استعداد‌های ما را به یغما می‌برد، دچار طرد از جامعه گردیده و در انزوایی ناخواسته روزگار به عسرت می‌گذرانیم.

آنان را نه محمل قانونی است برای رسیدگی به شکایات، نه وجود مرجع دادخواهی رسمی جهت اقامه دعوی، نه مسند عادلانه‌ای برای پاسخگویی، نه اساسنامه‌ای معقول و منطقی، نه مسوولانی گره‌گشا و منصف که مشکلات گوناگون شغلی را حل و فصل نمایند و اگر درخواست و مطالبه‌ای هم از سوی این قشرِ فراموش‌شده صورت بگیرد، با ابتذال تفسیر در معنی واژه‌ها که جانب انصاف رعایت نمی‌شود و به شکل کاملا سلیقه‌ای و فارغ از واقعیت‌های مشهود برخورد‌های سلبی صورت می‌گیرد و با قدرت محوری برخورد می‌شود. بازنشستگی‌های پیش از موعد، حضور قشر جدید دستیار آموزشی، نیرو‌های وابسته، عدم همکاری با نیرو‌های حق‌التدریس، بخشنامه‌ها و قوانین سراسر تبعیض و بی‌عدالتی که بر ما معلوم نیست در پشت نیت مجریان و صادرکنندگان این بخشنامه‌ها چه اهدافی پنهان است و چگونه است که این‌چنین بر ما می‌تازند. استادان و کارکنان دانشگاه آزاد که نه ثروت و سرمایه‌ای برای خود اندوخته‌اند و نه به قدرت و موقعیتی دست یازیده‌اند و با اندک دارایی خویش با هر خون دلی که بود کوشش کردند چراغ دانش را در این دیار روشن نگاه دارند، این‌چنین سزاوار نواخته شدن از سوی مراجع قدرتند؟ با خود لختی اندیشیده‌اید که این وضعیت دردناک مایه عبرتی برای نسل نوجوان و جوان این کشور خواهد شد که دیگر گرد درس و دانشگاه را برای همیشه خط خواهند کشید و به دنبال کسب ثروت و سرمایه یا خروج از کشور خواهند رفت؟ فقر، محرومیت، تبعیض، رانت و رابطه‌سالاری، ناترازی دستمزد‌ها و حقوق‌های قسطی، همگی نماد درماندگی مدیریت کسانی است که دست به تخریب سیستم علمی کشور زده‌اند و نتیجه قهری چنین وضعیتی، تهی شدگی و هجرت اندیشه و انزوا و حاشیه‌نشینی عالمان و خاموشی و تباهی است.»


بیشتر بخوانید:راغفر: اخراج اساتید دانشگاه ظلم بزرگ علیه جامعه است


امضا‌کنندگان این کارزار در فهرست مطالبات خود خواستار همسان‌سازی حقوق و مزایای کارکنان دانشگاه آزاد اسلامی مطابق با بخشنامه‌های صادره وزارت علوم، تبعیت دانشگاه آزاد از قوانین تأمین اجتماعی و قانون کار به صورت کامل، تعیین مرجع دادخواهی در نهاد‌های رسمی (دیوان عدالت اداری و قوه قضاییه) جهت اقامه دعوی، مطالبه‌گری، افزایش متناسب حقوق و مزایای کارکنان دانشگاه آزاد همانند سایر سازمان‌ها، پایان پرداخت حقوق اقساطی و قطره‌چکانی، پایان تأخیر و تعلل در ابلاغ و اعمال افزایش حقوق کارکنان و معوقه نمودن و سپس عدم پرداخت، پرداخت معوقات قانونی (افزایش سالانه حقوق، تغییر وضعیت استخدامی و پایه، حق‌الزحمه راهنمایی، مشاوره، داوری و نظارت پایان‌نامه و رساله‌های دانشجویان تحصیلات تکمیلی، حق‌التدریس، اضافه‌کاری) پرداخت مطالبات چندین ساله مستمری حقوق و مزایای پایان خدمت کارکنان بازنشسته و به رسمیت شناختن تشکل صنفی اساتید دانشگاه آزاد همانند دانشگاه‌های وزارتین شده‌اند.

به دنبال این اعتراضات، سرپرست معاونت توسعه و مدیریت منابع دانشگاه آزاد چند روز قبل هرگونه بدهی به کارکنان و استادان این دانشگاه را تکذیب کرد و مدعی شد: «ما به هیچ کارمند و عضو هیات علمی بابت حقوق بدهکار نیستیم و غالب معوقات بابت حق‌التدریس و حق‌التحقیق و طبیعی است که در برخی از واحد‌ها و استان‌ها عقب و جلو است همان طور که در سایر سازمان و ارگان‌ها نیز این موضوع وجود دارد پس ما معوقاتی مبتنی بر فعالیت مستمر نداریم. بیش‌از ۸۰ الی ۹۰ درصد واحد‌های ما بدون کوچک‌ترین وقفه حقوق‌ها را بیست و پنجم تا سی‌ام پرداخت می‌کنند. برخی استان‌ها به‌خاطر شرایط خاص در برخی از ماه‌ها کم‌وزیاد می‌شود، یکی از چالش‌های دانشگاه آزاد این است، چون بخش عمده مبتنی بر درآمد شهریه است و حقوق از آنجا پرداخت می‌شود، در یک ماه خاصی مانند تیر و مرداد که واریزی دانشجو کمتر است حقوق در دو، سه قسط پرداخت می‌شود.

شاید حداکثر در ۱۰ الی ۱۵ درصد واحد‌های ما و در یک سری ماه‌های خاص این شرایط باشد ولی عمومیت ندارد این اتفاق غالبا رخ نمی‌دهد. در سه الی چهار سال گذشته یک روند افزایشی بسیار مطلوب در دانشگاه آزاد بابت افزایش حقوق و دستمزد‌ها چه در بخش کارمندی و چه هیات علمی رخ داده است که خود این موضوع گواه این است که میزان افزایش حقوق ما طی سه سال گذشته از میانگین کشوری در سایر مراکز مشابه خودمان بیشتر بوده است. اینکه بگوییم کارکنان ما کم‌تر حقوق می‌گیرند بستگی دارد به اینکه این مقایسه با کجا صورت گرفته است.

در بحث اساتید همین اتفاق افتاده است در سه، چهار سال گذشته شیب افزایش بسیار منطقی را سپری کردیم، به‌ویژه در برخی از مراتب علمی ما کمتر از سایر دانشگاه‌ها نیستیم و اصلا اعتقاد نداریم که در همسان‌سازی حقوق کارکنان از سایر نهاد‌ها عقب هستیم. در مورد حقوق اساتید و اعضای هیات علمی، ما یک سرآمد علمی داریم، اگر اساتید ما آن سرآمد علمی را کسب کنند حقوق‌شان از وزارتین بیشتر هم می‌شود، ما در دانشگاه آزاد سقف حقوق نداریم، یعنی اگر اعضای هیات علمی ما بتواند مرتبه و سرآمدی علمی را کسب کنند، حتی پست اجرایی هم داشته باشند، می‌توانند در کنار آن تا هر مبلغی که قوانین اجازه می‌دهد حقوق دریافت کنند درحالی که در سازمان‌های دولتی سقف حقوق تعریف دارد.»

منبع: روزنامه اعتماد
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت انواع دستگاه ماینر امروز + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت خودرو‌های سایپا امروز پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ + جدول

قیمت سکه و طلا امروز پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ + جدول

قیمت انواع لپ تاپ ایسوس امروز + جدول

قیمت انواع لپ تاپ ام اس آی MSI امروز + جدول

تصویری به یاد ماندنی از بهروز وثوقی و جمشید مشایخی در قیصر

عکس/ نمایندگانی که به حضور ظریف در دولت رای موافق دادند

عکس جنجالی مسعود پزشکیان در کنار مولوی عبدالحمید

عکس/ تهران در ۲ روز پاک و آلوده

اینفوگرافی/ ایران در نرخ تورم از ۵ کشور عربی همسایه پیش افتاد

عکس زیرخاکی ۵۰ ساله از منوچهر وثوق، فردین، بهمن مفید و ایرج قادری

عکس/ قدیمی‌ترین تاس کشف شده در جهان متعلق به ایران

عکس/ بازار فرش هزار رنگ و دیدنی شهر تبریز

عکس/ نمایی خاص از بهمن مفید و سعید راد در سال ۱۳۵۴

عکس/ زیبایی حیرت انگیز پاییز در کلیبر آذربایجان شرقی

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

گرانی بی‌سابقه قیمت خودرو در بازار + جدول

سود جدید سهام عدالت در راه است؟

ضعف یادگیری دانش‌آموزان در مدرسه؛ محتوای کتاب‌های درسی مورد علاقه دانش‌آموزان نیست/ تاثیر آموزش ناکارآمد دوران کرونا بر فقر یادگیری دانش‌آموزان

ساز مخالف عربستان با آمریکا؛ ریاض از توافق با تل‌آویو سر باز زد؟/ آخرین پلن ترامپ برای خروج واشنگتن از تنگنا

خیز تروئیکای اروپا برای بازگشت فشار حداکثری به ایران/ توافق تهران با ترامپ ممکن است؟

مانور امارات و عربستان بر میادین گازی با کارت کره جنوبی/ سئول؛ اهرم جدید واشنگتن برای نفوذ در خاورمیانه؟

وضعیت آلودگی هوای تهران در ۲ آذر ۱۴۰۳

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت انواع لپ تاپ ام اس آی MSI + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت انواع لپ تاپ ایسوس

قیمت انواع دستگاه ماینر + جدول

قیمت دینار عراق امروز + جزئیات

قیمت لیر ترکیه امروز + جزئیات

قیمت خودرو‌های سایپا + جدول

قیمت خودرو‌های ایران خودرو + جدول

قیمت سکه پارسیان + جدول

قیمت سکه و طلا + جدول

قیمت بیت کوین و رمزارز‌ها + جدول

قیمت دلار، یورو و سایر ارز‌ها + جدول

خودرو یک شبه ۳۰ درصد گران شد/ درخواست خودروسازان تمامی ندارد؛ موج گرانی بعدی شاید تا قبل از پایان سال!

عکس/ استوری مهدی طارمی برای تولد قلعه‌نویی

تصویری از یک موشک غول‌پیکر جنگی بر فراز دریای خزر

همه چیز درباره اقتصاد ژاپن/ چهارمین اقتصاد بزرگ جهان که حداکثر تورم سال‌های اخیرش ۴ درصد بود

پوتین موشک آخرالزمانی را معرفی کرد

واکنش شریعتمداری به انتشار شعری به نام رهبری: غفلت کردیم

سخنان تکان‌دهنده همتی درباره وضعیت معروف‌ترین منطقه آزاد ایران

سفر کشتی گیران با دبیر به مسکو

عکس/استوری جدید گلزار

پرفروش‌ترین آیفون کدام است؟

عکس/ حضور ستاره استقلال در امارات

افشای راز قتل زنی پس از نیم قرن؛ متهم ۹۲ ساله بازداشت شد

عکس/استوری جدید نیما شعبان‌نژاد

هم خیابانی اشتباه می‌کند، هم بازیکنان تیم ملی!

عکس/دلیل کاهش وزن شدید سحر دولتشاهی فاش شد

عکس/توئیت جدید ایلان ماسک ایرانی‌ها را غافلگیر کرد

عکس/یوسف تیموری از چهره جدیدش رونمایی کرد

خبرگزاری فرانسه: سه کشور اروپایی و آمریکا قطعنامه خود علیه ایران را تقدیم شورای حکام آژانس کردند

سازمان بهشت زهرا (س) اطلاعیه داد

عکس/گریم متفاوت مجری سابق تلویزیون

این شغل ممنوعه رسما در ایران مجاز شد

قتل یک زن توسط همسر سابق در فارس

گلزنی علیپور و ثبت یک رکورد ویژه

حکم بازداشت نتانیاهو در لاهه صادر شد

پایان کار محققی که دنیای فیزیک را سرکار گذاشت

سبزیجات حاوی پروتئین را بشناسید

شهرزاد ترکی به جشنواره هالیوود می‌رود

بهترین مواد غذایی برای جلوگیری از سنگ کلیه

عکس/ سلفی جالب شاهرخ استخری

هشدار جدی هواشناسی به پایتخت نشینان