تاریخ انتشار: ۱۳:۲۷ - ۱۲ آبان ۱۴۰۳

شستا را دولت‌خور نکنید؛ املاک و دارایی‌های کارگران و بازنشستگان در معرض خطر!

براساس ابلاغیه دولت، شستا باید از ۸۰ درصد سهام برخی شرکت‌ها درجهت مولد سازی خارج شود؛ مگر نمی‌گوییم سازمان تامین اجتماعی به همراه بانک رفاه و شستا متعلق به کارگران است، پس دولتی نیست که ۸۰ درصدش براساس ابلاغیه‌ی دولت واگذارشود!

شستا را دولت‌خور نکنید؛ املاک و دارایی‌های کارگران و بازنشستگان در معرض خطر!

اقتصاد۲۴-در روز‌های میانه مردادماه خبری بیرون آمد، خبری که هم مبهم بود و هم نگران‌کننده: شستا، دارایی صد درصدی کارگران در معرض خطر است.

شانزدهم مردادماه، «عارف نوروزی» مدیرعامل شستا عنوان کرد: امسال ۵۸ شرکت که سود و درآمد پایین دارند می‌فروشیم و از شستا جدا می‌کنیم. وی گفت: ۲۸ شرکت شستا نیز امسال به دلیل درآمد پایین منحل می‌شوند.

او تاکید کرد «هر شرکتی که زیر ۱۰۰ میلیارد تومان سود یا زیر هزار میلیارد تومان درآمد داشته باشد در شستا نگه نمی‌داریم».

این داده‌های مبهم بدون هیچ توضیحی به رسانه‌ها عرضه شدند؛ پس از آن، فعالان کارگری خواستار ارائه توضیحات شدند، این ۵۸ شرکت کدام‌ها هستند، چرا سود و درآمد پایین دارند، آن ۲۸ شرکتی که باید منحل شوند به این معنا که دیگر حتی قابل فروش نیستند و لابد مشتری برایشان پیدا نمی‌شود، کدام‌ها هستند، چرا درآمدشان آن‌چنان پایین است که قرار گذاشته‌اند با بولدوزر این سرمایه‌های طبقه‌ی کارگر را ویران کنند، حُکم انحلال یعنی نابودی کامل..

توضیحات درخواستی هیچ زمان ارائه نشد؛ هرچه فضای مجازی، روزنامه‌ها و اخبار را بالا و پایین می‌کنیم، خبر تازه‌تری از شرکت‌های در دست فروش و انحلال شستا یا صحبت‌های جدیدتری از مدیرعامل این مجموعه اقتصادی درندشت (شستا) پیدا نمی‌کنیم؛ آخرین اطلاعات، همان داده‌های مبهمِ شانزدهم مردادماه است؛ توضیح بیشتری نداده‌اند، همانطور که در مورد آخرین گزارش تحقیق و تفحص از شستا که ناظر بر اختلاس‌های میلیون دلاری در زیرمجموعه‌های آن است، هیچ توضیحی ندادند، هیچ اقدامی صورت نگرفته است؛ مقصران این اختلاس‌ها چه کسانی بودند و امروز کجا هستند و چه ارتباط معناداری بین آن تخلفات و اختلاس‌ها و این اعلانِ فروش و انحلال وجود دارد؟ پاسخ این سوالات را نمی‌دانیم.

در این میان، احتمالاً «مولدسازی» و فروش دارایی‌های دولت، کلیدواژه‌ی اصلی‌ست؛ در فروردین ماه سال جاری، «سیداحسان خاندوزی» وزیر اقتصاد در مورد مولدسازی و درآمد‌های حاصل از آن گفت: در قانون بودجه ۱۴۰۳ اعدادی به عنوان تکالیف دولت برای فروش سهام و مولدسازی درج شده است که ۶۰ هزار میلیارد تومان تکلیف بودجه امسال برای واگذاری شرکت‌های دولتی است، نزدیک به ۶۰ هزار میلیارد تومان هم تکالیف مولدسازی و واگذاری دارایی‌های مازاد تکلیف شده و علاوه بر آن ۱۳۰ همت از محل انتقال سهام شرکت‌های دولتی به تامین اجتماعی برای رد دیون تامین اجتماعی پیش بینی شده است.

همین عبارت کوتاه را بازخوانی کنیم، از یکسو سهام شرکت‌های «دولتی» بابت رد دیون دولت به تامین اجتماعی که قاعدتاً «غیردولتی» است واگذار می‌شود، از سوی دیگر مدعی می‌شوند که تامین اجتماعی و زیرمجموعه‌های آن از جمله شرکت‌های شستا «دولتی» است و باید شرکت‌های آن دوباره در قالب مولدسازی واگذار شود و پول آن که سرمایه تاریخی کارگران است به دولت بازگردد، یعنی از این جیب به آن جیب کردنِ دولت؟ شرکت‌های دولتی را جای بدهی دولت به تامین اجتماعی بدهند و بعد شرکت‌ها را در ذیل مولدسازی بفروشند و پولش را به دولت بدهند؟


بیشتر بخوانید:با ورود مستقیم سازمان تامین اجتماعی عزل و نصب های خود خوانده در شستا ممنوع شد/ عارف نوروزی به دلیل عملکرد ضعیف استعفا می دهد یا منتظر برکناری می ماند؟


«حسین حبیبی» فعال کارگری، با بیانِ اینکه «شستا را دولت‌خور» نکنید، یک انتقاد اساسی به رویکرد‌های کلان در قبال تامین اجتماعی و شستا وارد می‌داند: شستا دولتی نیست، نه دولت و نه مدیرانِ دولت‌نشانده نمی‌توانند برای آن تصمیم بگیرند و شرکت‌های آن را به نام مولدسازی (یا هر نام دیگری) و به کام دولت بفروشند.

«چقدر فریاد زدیم و هشدار دادیم که سازمان تامین اجتماعی نباید به یک وزارت‌خانه منضم شود، چون در عمل به دولت‌ها تعلق می‌گیرد»؛ او با بیان این جمله ادامه می‌دهد: طوری از شرکت‌های شستا و فروش آن‌ها صحبت می‌کنند انگار در حال انجام یک عملیات اقتصادی و سهامداری هستند، ولی به کارگران که اصلی‌ترین سهامداران و مالک اصلی هستند هیچ گزارشی درطول دوره مالی نمی‌دهند؛ کارگران نمی‌دانند چرا برخی شرکت‌ها زیان‌ده هستند و چرا باید واگذار شوند.

حبیبی می‌افزاید: براساس ابلاغیه دولت، شستا باید از ۸۰ درصد سهام برخی شرکت‌ها درجهت مولدسازی خارج شود؛ مگر نمی‌گوییم سازمان تامین اجتماعی به همراه بانک رفاه و شستا متعلق به کارگران است، پس دولتی نیست که ۸۰ درصدش براساس ابلاغیه‌ی دولت واگذارشود!

در روز‌های پایانی مهرماه، در جریان مجمع عمومی عادی سالانه شستا، مدیرعامل شستا اعلام کرد «بر اساس ابلاغیه دولتی، شستا باید از ۸۰ درصد سهام برخی شرکت‌ها در جهت مولدسازی آن‌ها خارج شود و این شرکت نمی‌تواند بیش از ۲۰ درصد سهام شرکتی را اختیار کند». عارف نوروزی به جز شرکت‌ها، سراغ املاک شستا هم رفت و از مولدسازی یا به عبارت درست‌تر به پول رساندن و فروش آن‌ها صحبت کرد: «همچنین فرآیند مولدسازی برای ۱۳۰ ملک به مساحت تقریبی ۵ میلیون متر مربع و ارزش ۷۵ همت در دستور کار است». مدیرعامل شستا مدعی شده «این اقدام می‌تواند باعث افزایش بهره‌وری دارایی‌های شستا شود».

جای سوال است که چرا برای افزایش بهره‌وری و رشدِ ارزش دارایی‌های شستا، اموالِ به یغما رفته و میلیون‌ها دلارِ اختلاس شده به این مجموعه برنمی‌گردد، مگر آخرین گزارش تحقیق و تفحص از تخلفات کلانِ میلیون دلاری پرده برنداشته؟ چرا املاک کارگران به فروش می‌رسد؟! و بازهم مشخص نیست روی چه حسابی، نقشه راهِ مولدسازی را در مورد شستا به کار می‌گیرند و پول حاصل از فروش شرکت‌ها و زمین‌های شستا کجا قرار است برود؛ مسلم است که این پول‌ها نصیب کارگران و بازنشستگان نمی‌شود، وقتی مستمری بگیران بعد از ماه‌ها اعتراض، هنوز و همچنان یک‌سوم خط فقر حقوق می‌گیرند و تمام علاج مدیران دولتی در یک متناسب‌سازیِ چند صد هزار تومانی خلاصه می‌شود!

منبع: ایلنا
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

ناصر تقوایی کیست و چه تاثیری بر سینمای ایران گذاشت؟

ثروتمندترین افراد در تایلند چه کسانی هستند؟

غیبت ایلان ماسک در دادگاه فیلادلفیا

روند عجیب افزایش مصرف بنزین از سال ۸۰ تاکنون را ببینید

بیماری‌های قلبی علت اول مرگ در ایران

عبدالکریم حسین‌زاده معاون امور توسعه روستایی پزشکیان شد

شاهکار هنر و مهندسی؛ ب‌ام‌و E ۳۹، ۵۴۰ i + عکس

جزییات جدید از واریز سود سهامداران

عکس/منوی معروف‌ترین کافه تهران در سال ۱۳۲۳

عکس/ پاییز تماشایی در کوه‌سنگی مشهد

عکس/ یک افغانی چقدر می‌ارزد؟

معنی اظهارات کمال خرازی درباره تغییر راهبرد هسته‌ای ایران چیست؟

عکس/ سلفی عاشقانه صبا راد و مانی رهنما در کافه

وضعیت نکونام پس از استعفای ژوزه مورایس

عکس/آخرین وضعیت آرای انتخابات ریاست جمهوری در آمریکا

عکس/ گریم هالووینی یکتا ناصر و دخترش

فیلم/لحظه اصابت پهپاد حزب الله به کارخانه‌ای در سرزمین‌های اشغالی

مهرداد محمدی از لیست استقلال خارج شد

مهمترین کارگردانان سینمای بعد از انقلاب کدامند؟

فیلم/تجمع هواداران استقلال مقابل باشگاه

فصل شکوفایی درختان در سیدنی

عکس/ شهره سلطانی در کنار مهرانه مهین ترابی

ترک خدمت ۱۵۰۰ پرستار در یکسال گذشته

کلیپ جدید خوانندگی برادران دوقلو سریال پایتخت پربازدید شد + فیلم

انسداد مرز‌های شرقی ایران تا سال ۱۴۰۴

مصطفی سالاری مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی شد

فیلم/ مراسم معارفه استاندار سیستان و بلوچستان با حضور وزیر کشور و مولوی عبدالحمید

قیمت دلار نزولی می‌شود؟

عکس/ هادی چوپان و پسرش در ماسل شوی دبی

شستا را دولت‌خور نکنید؛ املاک و دارایی‌های کارگران و بازنشستگان در معرض خطر!

عکس/پوشش خاص مردان و زنان تهرانی در سال ۶۵

عکس/ حمله خرس به مرد روستایی در سمیرم

ورود وزیر ورزش به بحران استقلال

عکس/ماجرای حمام خون در رشت چه بود؟

عکس/حضور مولوی عبدالحمید در مراسم معارفه استاندار سیستان و بلوچستان

عکس/ ماجرای یک مصوبه خاص ویژه زاکانی چیست؟

موافقت فیفا با پرداخت بدهی خارجی پرسپولیس

گزارش بورس امروز شنبه ۱۲ آبان ماه ۱۴۰۳

عکس/ استایل جذاب و رنگی مهناز افشار

عکس/ درخواست دانش آموزان از رهبر انقلاب با یک علامت خاص

خبر مهم درباره متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان

فیلم/ رهبر انقلاب مساله لانه جاسوسی را غیرقابل تردید دانست

فیلم/ وعده رهبری درباره پاسخ دندان شکن به دشمنان

فیلم/ بهرام رادان و هوتن شکیبا در اکران خصوصی یک فیلم

 هیچکس جوکر ۲ را دوست ندارد!

شکایت تپسی از اسنپ بر سر سفارش غذا

عکس/ حضور محمود خوردبین در تمرین پرسپولیس

عکس/ عروس برون در پاییز روستای زیبای دره اناران خرم‌آباد

دلیل عرضه سکه طلا بدون پلمب در مرکز مبادله

آخرین قیمت گوشی آیفون در بازار موبایل + جدول