تاریخ انتشار: ۱۶:۴۵ - ۱۲ آبان ۱۴۰۳
وضعیت سد‌های مهم کشور

این سدها وضعیت مناسبی ندارند

بررسی جزئیات آمار ذخایر سدهای تهران نشان می‌دهد که وضعیت سدهای سامانه غرب تهران از وضعیت سدهای سامانه شرق مطلوب‌تر است؛ اما در مجموع، حدود ۲۰۰ میلیون مترمکعب کسری آب مخازن سدهای تهران نسبت به شرایط نرمال را شاهد هستیم.

این سدها وضعیت مناسبی ندارند

اقتصاد۲۴- پاییز امسال که نخستین فصل سال آبی جدید است، تا امروز علی رغم پیش بینی‌های هواشناسی مبنی بر خشکی و کم بارشی، در مجموع از نظر بارش، سالی نرمال بوده است.

بارش‌های پاییزه در شرق و مرکز کشور نرمال و فراتر از نرمال بوده، اما بارش‌ها در غرب، شمال غرب و جنوب غرب با کاهش شدید مواجه شده است.

با وجود بارش‌های نرمال پاییزه در مرکز ایران و استان تهران، سد‌های پنج گانه تهران، دچار افت قابل توجه سطح ذخایر آبی نسبت به یک سال نرمال در زمان مشابه هستند.

طبق جدیدترین آمارگیری رسمی از میزان ذخایر آبی سد‌های تهران (هشتم آبان) میزان ذخایر سد‌های پنج گانه تأمین آب شرب تهران، ۴۲۹ میلیون مترمکعب است که نسبت به ذخایر ۳۴۷ میلیون مترمکعبی هشتم آبان ۱۴۰۲، رشدی ۸۲ میلیون مترمکعبی داشته است.

اما در شرایط نرمال آبی (متوسط درازمدت) در پایان ماه آبان ذخایر سد‌های تهران باید حداقل ۶۳۱ میلیون مترمکعب باشد که نسبت به این رقم، ۲۰۲ میلیون مترمکعب کسری مخزن در سد‌های تهران داریم

۵۸درصد ظرفیت مخزن سد کرج خالی است

سد امیرکبیر (سد کرج) به عنوان نخستین سد چند منظوره ایران در سال ۱۳۴۰ به بهره‌برداری رسید. این سد که یکی از ۵ سد اصلی تأمین آب شرب استان تهران است با سطح حوزه آبریزی به‌مساحت ۷۶۴ کیلومترمربع و با متوسط جریان آب سالانه به‌میزان ۴۷۲ میلیون مترمکعب در استان تهران و در فاصله ۶۳کیلومتری شمال غربی تهران و در کیلومتر ۲۳ جاده کرج ــ چالوس، در شمال شهرستان کرج قرار دارد.

در حال حاضر با ورودی آب از رودخانه‌های بالادست و برداشت آب برای مصارف زیست‌محیطی، شرب و کشاورزی، از مجموع حجم ۲۰۵ میلیون مترمکعبی مخزن این سد، ۸۶ میلیون مترمکعب آب پشت این سد ذخیره شده است. به‌عبارتی در حال حاضر ۴۲ درصد ظرفیت سد کرج پُر و ۵۸ درصد ظرفیت مخزن این سد خالی است.

این درحالی است که روز مشابه سال گذشته در سد امیرکبیر ۸۸ میلیون مترمکعب آب ذخیره شده داشتیم و مقایسه این رقم با میزان ذخایر فعلی این سد، حکایت از کاهش ۲ میلیون مترمکعبی ذخایر این سد نسبت به سال گذشته دارد.

۶۶درصد ظرفیت مخزن سد لتیان خالی است

سد لتیان بر روی رودخانه جاجرود با سطح حوزه آبریزی به‌مساحت ۶۹۸۰۰ کیلومترمربع و با متوسط جریان آب سالانه به‌میزان ۳۵۰ میلیون مترمکعب در استان تهران و در فاصله ۳۵کیلومتری شمال شرقی تهران قرار دارد. این سد که در سال ۱۳۴۶ به بهره‌برداری رسیده؛ یکی از ۵ سد اصلی و مهم تأمین آب شرب استان تهران است.


بیشتر بخوانید:سه‌چهارم مخازن ۲۲ سد مهم کشور خالی است+ جدول


با وجود بارش‌های سال جاری در بالادست این سد و همچنین برداشت‌هایی که به‌منظور استفاده شرب و کشاورزی از مخزن این سد شده است، از مجموع حجم ۹۵ میلیون مترمکعبی مخزن سد لتیان، در حال حاضر حدود ۳۲ میلیون مترمکعب آن، پُر از آب است.

این درحالی است که روز مشابه سال گذشته در سد لتیان ۱۸ میلیون مترمکعب آب ذخیره شده داشتیم و مقایسه این رقم با میزان ذخایر فعلی سد لتیان، حکایت از رشد ۱۴ میلیون مترمکعبی ذخایر این سد نسبت به سال گذشته دارد

به‌عبارتی هم‌اکنون ۳۴درصد مخزن سد لتیان که یکی از سد‌های مهم تأمین آب شرب تهران است، پُر بوده و ۶۶ درصد آن خالی است.

۹۷درصد ظرفیت مخزن سد لار خالی است

سد لار در سال ۱۳۶۱ در استان مازندران و در فاصله ۷۵ کیلومتری از تهران و ۱۰۰ کیلومتری شهر آمل احداث شده است. ذخایر آبی این سد که یکی از ۵ سد اصلی تأمین آب شرب استان تهران است نسبت به دیگر سد‌های این استان از وضعیت بسیار نامطلوبی برخوردار است. به طوریکه تنها ۳ درصد از مخزن ۹۶۰ میلیون مترمکعبی این سد آب ذخیره شده است.

درحال حاضر با وجود ۲۹ میلیون مترمکعب ذخیره آب در مخزن سد لار، نسبت به ذخایر ۲۲ میلیون مترمکعبی روز مشابه سال گذشته، اگرچه رشد اندک ذخایر آبی این سد را شاهد هستیم، اما بالغ بر ۹۷درصد مخزن این سد خالی است.

خالی بودن مخزن این سد علاوه بر تأثیر از کم‌بارشی‌ها، ناشی از مشکل فرار آب این سد است که سالهاست در پروژه‌ای با عنوان علاج بخشی سد لار، قرار است رفع شود.

۸۶ درصد ظرفیت مخزن سد ماملو خالی است

سد ماملو که بر روی رودخانه جاجرود در حدود ۴۵ کیلومتری شرق تهران واقع شده، یکی از ۵ سد اصلی و مهم تأمین آب شرب استان تهران است. مساحت حوضه آبریز این سد که در سال ۱۳۸۶ به بهره برداری رسیده؛ ۱۷۵۰ کیلومتر مربع و متوسط جریان آب سالانه آن ۲۸۳ میلیون و ۸۰۰ هزار متر مکعب است.

در حال حاضر از مجموع حجم ۲۵۰ میلیون مترمکعبی مخزن سد ماملو، حدود ۳۴ میلیون مترمکعب آب پشت این سد ذخیره شده است. زمان مشابه سال گذشته حجم ذخایر آبی این سد ۲۸ میلیون مترمکعب بود که مقایسه این رقم با حجم ذخایر فعلی سد ماملو نشان می‌دهد وضعیت بهتری نسبت به سال گذشته دارد.

به عبارتی هم اکنون ۱۳.۶ درصد حجم مخزن سد ماملو پُر از آب است.

۴۱درصد ظرفیت مخزن سد طالقان خالی است

به منظور تامین آب کشاورزی دشت قزوین، تامین آب شرب شهر‌هایی تهران و کرج، تغذیه مصنوعی دشت قزوین و کنترل سیلاب‌های فصلی رودخانه طالقان، ساخت سد طالقان در ۱۳۵ کیلومتری شمالغرب تهران در سال ۸۱ آغاز شد و رد سال ۸۵ این سد به بهره برداری رسید.

سد طالقان یکی از ۵ سد اصلی و مهم تأمین آب شرب استان تهران محسوب می‌شود. هم اکنون در مخزن ۴۲۰ میلیون مترمکعبی این سد، ۲۴۸ میلیون مترمکعب آب ذخیره شده است. به عبارتی در حال حاضر ۵۹ درصد از مخزن سد طالقان پُر است.

از ۲۴۸ میلیون مترمکعب آب ذخیره شده در پشت این سد، ۱۰۰ میلیون مترمکعب آن حجم مرده سد محسوب شده و قابل برداشت نیست و فقط ۱۴۸ مترمکعب از آب ذخیره شده سد طالقان قابل برداشت است.

ذخیره سد طالقان در روز مشابه سال قبل، ۱۹۱ میلیون مترمکعب بود که مقایسه این رقم با میزان ذخایر فعلی، نشان‌دهنده رشد ۵۷ میلیون مترمکعبی است.

بررسی جزئیات آمار ذخایر سد‌های تهران نشان می‌دهد که وضعیت سد‌های سامانه غرب تهران از وضعیت سد‌های سامانه شرق مطلوب‌تر است؛ اما در مجموع، حدود ۲۰۰ میلیون مترمکعب کسری آب مخازن سد‌های تهران نسبت به شرایط نرمال را شاهد هستیم.

منبع: تسنیم
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

اعلام نتایج قرعه‌کشی خودروهای وارداتی

تصویر تازه سحر دولتشاهی در اینستاگرامش

عکس/ امام‌زاده صالح تجریش در زمان قاجار

عکس/ تغییر چهره بهاره رهنما

بازگشت مهران مدیری با قهوه پدری

امروز در دانشگاه علوم تحقیقات چه خبر بود؟

تولید سوخو ۳۵ در ایران

هشدار زرد آلودگی هوا در تهران، اصفهان و کرج

عکس/ استوری تازه نیما شعبان‌نژاد

علی دایی سرمربی سپاهان می‌شود؟

فیلم/ استخراج تصاویری از تلفن همراه یکی از اعضای گروهک تروریستی جیش العدل

فعالیت های دریایی در خزر ممنوع شد

رهن و اجاره خانه‌های نوساز در تهران چند؟

فیلم/ لحظه ربودن عضو حزب‌الله به دست کماندوهای اسراییل

سقوط آزاد قیمت فیش عمره

ماجدی: در اعدام جمشید شارمهد، تعجیل کردیم

پاسخ کوبنده ایران در راه است

ادعای جدید و خبرساز مدیر شبکه من و تو

انتقال دانشجوی جنجالی علوم تحقیقات به بیمارستان روانی

عکس خبرگزاری فارس از دختری که در دانشگاه علوم تحقیقات برهنه شد

جزییات جدید از برهنه شدن دانشجوی جنجالی علوم تحقیقات

واکنش دانشگاه آزاد به اقدام دانشجوی دختر علوم تحقیقات

سازمان ملل عضویت اسراییل را لغو می‌کند؟

عکس/ استوری جدید بهرام رادان

فیلم/ آتش‌گرفتن سواری پژو در گرگان

فیلم/ رگبار سنگین تگرگ در کرمانشاه

اعلام آمادگی مقاومت عراق برای همکاری با ایران برای پاسخ به اسراییل

فیلم/ حملات موشکی حزب‌الله به شمال حیفا

اینفوگرافی/ موسیقی مورد علاقه زنان و مردان در ایران

انفجار مهیب در کابل

فیلم/ ویدیویی پربازدید از تک‌چرخ زدن دختران دانش آموز با موتور

توانمندسازی کارکنان و توسعه فرهنگ سازمانی از اولویت‌های اصلی بیمه سرمد

بازدید دکتر بهشتی‌نژاد از مرکز ارتباط با مشتریان بیمه سرمد

خبر خوش وزارت بهداشت برای پزشکان جوان

فیلم/ شجاعت حیرت‌آور یک زن در مقابله با اژدهای کومودو

​عظیمی: بانک صادرات ایران یکی از مطمئن‌ترین تکیه‌گاه‌های تولید کشور است

نادره رضایی معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی شد

فیلم/ ترس عجیب وحید شمسایی از حیوانات

برتری چشمگیر هریس بر ترامپ در نظرسنجی‌ها

پیش‌بینی قیمت دلار فردا یک‌شنبه ۱۳ آبان ۱۴۰۳

فیلم/ اظهارات آیت‌الله مکارم در دیدار پزشکیان درباره حجاب

بیمه البرز به کیش اینوکس می‌رود

کاهش مدت انتظار استفاده از حساب صندوق پس‌انداز مسکن جوانان

فیلم/ تصاویری از فوتبال بازی کردن سیدحسن نصرالله

فیلم/ خط‌ونشان ترامپ برای فرماندهان نظامی دخیل در پرونده افغانستان

فیلم/ ایران به افغان‌ها شناسنامه می‌دهد؟

پیش‌بینی بورس فردا یک‌شنبه ۱۳ آبان ۱۴۰۳

 گام بلند بانک ملی ایران در حمایت از اشتغال، تولید و توسعه زیرساخت ها

میزان افزایش حقوق کارمندان در بودجه ۱۴۰۴ کافی نیست

عکس/ در این استان هر ۵ دقیقه یک نوزاد متولد می‌شود!