تاریخ انتشار: ۰۹:۰۲ - ۱۸ آبان ۱۴۰۳

بسیج زن‌ستیزان پشت ترامپ/آیا مردان آمریکایی از ترس هریس به ترامپ رأی دادند؟

برخی تحلیلگران بعد از پیروزی و محبوبیت ترامپ در این دوره از انتخابات امریکا، علیرغم پرونده‌های قضایی با اتهاماتی نظیر تعرض جنسی به زنان، این پرسش را مطرح کردند که ممکن است «زن ستیزی» در امریکایی‌ها تقویت شده باشد؟ به این سوال پاسخ دادیم.

بسیج «زن‌ستیزان» پشت ترامپ

اقتصاد۲۴-برای بسیاری از مردم امریکا، به ویژه آن‌هایی که به چپ گرایش دارند، پیروزی دونالد ترامپ در ریاست جمهوری، این سوال را مطرح می‌کنند که چگونه کسی هنوز می‌تواند به ترامپ رای می‌دهد؟ برخی از شواهد که منتقدان ترامپ به آن استناد می‌کنند شامل دو استیضاح او، کیفرخواست جنایی متعدد در سطوح ایالتی و فدرال و محکومیت جنایی است. مخالفان همچنین می‌گویند که ترامپ از نظر آن‌ها تهدیدی برای دموکراسی و فردی زن ستیز، نژادپرست، دروغگو و متجاوز بوده، بنابراین چگونه چنین فردی در امریکا محبوب است؟

این در حالی بود که بسیاری از دموکرات‌ها و رای دهندگان مستقل متمایل به دموکرات‌ها می‌گفتند که ترامپ زمانی که گفته می‌شود سعی در لغو نتایج انتخابات ۲۰۲۰ داشت، قانون را زیر پا گذاشت. اما جمهوری خواهان کمتر فکر می‌کردند که او کار اشتباهی انجام داده است. به عبارت دیگر، بسیاری از چپ‌ها نمی‌دانستند که رای دهندگان به ترامپ چه کسانی هستند و چه تفاوتی با آن‌ها دارند.

از این رو پایگاه ترامپ را نمی‌توان به سادگی با عناوین نژادپرستانه، همانطور که هیلاری کلینتون در سال ۲۰۱۶ گفت، رد کرد. رای دهندگان ترامپ گستره‌ای از افراد مسن، سفیدپوست، روستایی، مذهبی و کم سواد را تشکیل می‌دهند. اما آن‌ها شامل افراد دیگری خارج از آن گروه‌های جمعیتی نیز هستند.

چه آنکه بسیاری از مردم دلایل عمیقی برای رای دادن به ترامپ داشتند، حتی اگر استدلال آن‌ها - همانطور که در مورد چپ‌ها نیز صادق است - اغلب توسط پوپولیست‌ها و پلتفرم‌های رسانه‌ای ملتهب می‌شود. این در حالی است که دونالد ترامپ در جریان رقابت‌های انتخاباتی امسال با درک انتقادات به او حول برچسب «زن ستیز» گفته بود که او «محافظ» زنان خواهد بود، چه بخواهند و چه نخواهند! او با مردانی که از زبان جنسیتی و خشن استفاده می‌کنند و از این ایده که زنان ممکن است متفاوت از شوهران خود رای دهند، ابراز نگرانی کرده بود.

ترامپ گفته بود که کامالا هریس دموکرات، در تلاش است اولین زنی باشد که در کاخ سفید پیروز می‌شود، اما در مواجهه با رهبران اقتدارگرای مرد که از نظر او سرسخت هستند، او "غرق" و "ذوب می‌شود. چه آنکه ترامپ در روز‌های پایانی مبارزات انتخاباتی خود، یک جهان بینی جنسیتی ارائه کرده بود که منتقدانش آن را قدیمی و پدرانه می‌دانستند، اما حالا که او پیروز شده بنظر می‌رسد استراتژی او در برابر زنان کارآمد بوده است.

ترامپ از زمان ورود هریس به رقابت در ماه ژوئیه با شکاف جنسیتی مداوم مواجه شد. زنان در جریان رقابت‌های انتخاباتی، به مراتب بیشتر می‌گفتد که از هریس حمایت می‌کنند. موضوعی که در نظرسنجی‌ها هم برجسته بود.

چه آنکه در سال ۱۹۳۷، زمانی که موسسه گالوپ برای اولین بار از آمریکایی‌ها پرسید که آیا مایل به حمایت از یک زن برای ریاست جمهوری هستند یا خیر، تنها ۳۳ درصد گفتند که این کار را خواهند کرد. هنگامی که گالوپ برای اولین بار در سال ۱۹۵۷ در مورد یک نامزد سیاهپوست پرسید، تنها ۳۷ درصد گفتند که به یک سیاهپوست برای ریاست جمهوری رای خواهند داد. اما در در سال‌های گذشته اکثریت قریب به اتفاق آمریکایی‌ها گفتند که از یک زن یا یک نامزد سیاهپوست حمایت خواهند کرد و از آن زمان تاکنون این تعداد ثابت مانده است. امسال، ۹۳ درصد گفتند که مایل به حمایت از یک نامزد زن و ۹۲ درصد تاکید کردند از یک نامزد سیاه پوست حمایت می‌کنند.

این در حالی بود که در جدیدترین نظرسنجی نیویورک تایمز، کامالا هریس در میان رای دهندگان احتمالی زن ۱۲ امتیاز نسبت به ترامپ برتری داشت و ۵۴ درصد گفتند که قصد دارند به او رای دهند. اما در چند دوره انتخاباتی گذشته، صرف نظر از جنسیت نامزدها، شکاف جنسیتی بین رای دهندگان مرد و زن در حال گسترش بوده است، به طوری که زنان طرفدار دموکرات‌ها و مردان جمهوری خواه هستند. در سال ۲۰۲۰، بایدن با ۱۵ امتیاز در میان زنان پیروز شد و در سال ۲۰۱۶ هیلاری کلینتون با ۱۳ امتیاز در میان زنان پیروز شد.


بیشتر بخوانید:آیا سیاست ترامپ در قبال ایران تغییر کرده است؟/ تهران باید مذاکره مستقیم با واشنگتن را بپذیرد/ خواسته‌های نتانیاهو روی میز ترامپ است


موج حمایت زنان از هریس آنچنان بود که به کشور‌های اروپایی نیز رسید. نتایج یک تحقیق در انگلستان که بررسی تاثیر پیروزی هریس بر زنان انگلیسی تمرکز داشت، نشان داد که اگر هریس رئیس جمهور بعدی ایالات متحده شود، تقریبا دو سوم تصمیم گیرندگان ارشد کسب و کار در بریتانیا احساس می‌کنند که پیروزی هریس، درک از زنان در محل کارشان را به روشی مثبت تغییر می‌دهد. این نظرسنجی همچنین نشان می‌دهد که اکثریت قابل توجهی (۶۸ درصد) از مصاحبه شوندگان (۷۴ درصد از زنان و ۶۵ درصد مردان) معتقدند که اگر هریس در انتخابات پیروز شود، زنان بیشتری برای درخواست نقش‌های ارشد انگیزه خواهند داشت چرا که او رئیس جمهور یکی از بزرگترین کشور‌های ابرقدرت جهان شده است.

بنابراین داده‌های فوق نشان می‌دهد رای زنان در این انتخابات از اهمیت ویژه‌ای برخوردار بودند. اما چرا هریس پیروز نشد؟

یکی از دلایل شکست هریس می‌تواند این باشد که ترامپ به شدت از مردان حمایت کرده است. تیم ترامپ ماه‌ها تلاش کرده بودند تا به مردان جوان‌تر دسترسی پیدا کند، به ویژه با مجموعه‌ای از مصاحبه‌ها در پادکست‌های محبوب مرد محور و حضور در بازی‌های فوتبال و مبارزات هنر‌های رزمی ترکیبی. در کمپین ترامپ همواره آهنگ "این دنیای مرد یک مرد است" پخش می‌شد و حس مردانگی آن‌ها را در دنیای امریکایی تقویت می‌کرد؛ بنابراین در این انتخابات، زن ستیزی چیزی فراتر از شوونیسم و عمیق‌تر از تبعیض جنسیتی بود. از سوی دیگر این نفرت، تحقیر و تعصب علیه زنان بود که توسط مردان نشان داده می‌شد. این زن ستیزی، نَفس آسیب دیده مردانی از جنس ترامپ را تغذیه می‌کرد و زنان را در نقش‌های مطیع هم در روابط شخصی و هم در جامعه نگه معنا می‌کرد. بدتر از همه، زنان و دختران را از انسانیت خارج می‌کرد، زیرا می‌خواست آن‌ها را متقاعد کند که شایسته کرامت، استقلال یا برابری نیستند.

در چنین شرایطی، زن ستیزی که ترامپ باور داشت در شعار او معنا پیدا کرد تا حق یک زن برای خودمختاری بدن قابل مصرف او را صرفا معنا کند. در چنین شرایطی او با وعده‌های کلی برای "حفاظت" از زنان، چنین وعده‌ای را کافی و بدون چالش معنا می‌کرد.

در تحلیل نهایی به نظر می‌رسد مردان جوان امریکایی که احساس سرخوردگی از نهاد‌های سیاسی می‌کردند و توسط فرهنگی که توانمندسازی زنان را پذیرفته بود و قرار بود برتری سیاسی زنان را با پیروزی هریس به آن‌ها اثبات کند تا آن‌ها دیده نشوند، انگیزه مشابه و قوی برای حمایت از ترامپ پیدا کردند و در حمایت از ترامپ متحد شدند. این افراد همان‌هایی بودند که از دید موسسات نظرسنجی هم پنهان ماندند.

منبع: خبر آنلاین
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت انواع دستگاه ماینر امروز + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت سکه و طلا امروز پنجشنبه ۱۷ آبان ۱۴۰۳ + جدول

قیمت سکه و طلا امروز جمعه ۱۸ آبان ۱۴۰۳ + جدول

قیمت انواع لپ تاپ ایسوس امروز + جدول

قیمت All-in-One اپل امروز + جدول

قیمت انواع لپ تاپ ام اس آی MSI امروز + جدول

قیمت دلار و یورو امروز جمعه ۱۸ آبان ۱۴۰۳ + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز پنجشنبه ۱۷ آبان ۱۴۰۳ + جدول

عکس/تغییر چهره منصوره سریال زخم کاری در ۴۵ سالگی

عکس/کمک دولت ایران به مردم لبنان

عکس/رفت و آمد رقیب انتخاباتی پزشکیان به دولت

عکس/ زیبایی پاییز هزار رنگ در مسیر راه آهن شیرگاه در مازندران

عکس/ خیابان تخت جمشید تهران؛ سال ۱۳۵۴

عکس/ جزییات حیرت انگیز سقف بازار قیصریه اصفهان

اینفوگرافی/شکاف جنسیتی در انتخابات آمریکا؛ چه کسانی به ترامپ و هریس رای دادند؟

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

اینفوگرافی/ ۳ پیش‌بینی دربارهٔ جمعیت آیندهٔ ایران

عکس/ رویا میرعلمی و پسرش در گذر زمان

۱۴ میلیون افراد معلول در کشور وجود دارد

مشخصات موشک هامر

چالش قیمت خودرو و عدم تحویل خودرو‌های مونتاژی خریداران

عکس/ کدام رئیس‌جمهور آمریکا بیشترین تحریم‌ها را علیه ایران وضع کرد؟

سود ۶۴ میلیارد دلاری ۱۰ میلیاردر با پیروزی ترامپ در یک روز

مجید صالح مربی جدید اینتر کیست؟

شاخص‌های دهک‌بندی خانوارها چه تغییری کرد؟

مقرری بیمه بیکاری چگونه محاسبه می‌شود؟

عکس/ لیندا کیانی و دوقلوهایش دیار و تبار

شایع‌ترین عامل سرماخوردگی این روزها کدام است؟

تصاویری از تمرینات تیم فوتبال پرسپولیس

از شکارچی اف۳۵ چه می‌دانیم؟

اعلام زمان ابلاغ آیین نامه قطع یارانه ثروتمندان

عکس/ آمریکا همچنان جنگنده به خاورمیانه اعزام می کند

فیلم/ ادعای شبکه الجزیره در خصوص حضور سربازان ترکیه در اسرائیل

فیلم/ اظهارات علی لاریجانی درباره نحوه پاسخ به اسرائیل

عکس/ موبایل فرمانده امنیت سایبری اسرائیل هک شد

فیلم/ رازی که فرامرز قریبیان در ۸۳ سالگی فاش کرد

عکس/ میدان نقش جهان اصفهان در دوران قاجاریه

عکس/ بهترین گلزنان تاریخ لیگ قهرمانان اروپا

یک متر آپارتمان در جنوب تهران چند؟

زمان واریز یارانه نقدی آبان ۱۴۰۳ تغییر کرد؟

ابتکار جدید موسیمانه در تمرین استقلال

عکس/ هلاکت چهار تروریست در سیستان و بلوچستان

فیلم/ درگیری عجیب شب گذشته در هلند و ناپدید شدن ۷ اسرائیلی

تصویری از اعلامیه مراسم ختم آرزو خاوریِ ۱۶ساله

فیلم/ بزرگراه کرج تهران همچنان در قرق دلال های خودرو

عکس/ اولین تصاویر از تصادف مرگبار در جاده سیراف

فیلم/ آغاز رزمایش الی بیت‌المقدس در لرستان

عکس/ تلاش صداوسیما برای توقف گزارش زنده فردوسی‌پور!

آخرین وضعیت ترافیک و تردد در جاده‌های شمالی

خاطره شیخ حسین انصاریان از خانه ای با عکس های برهنه و شراب و تریاک

فیلم/ وقتی چوپان کرمانشاهی به خرس می‌گوید نترس!

ابهام در وضعیت ۱۳ شرکت غیربورسی سهام عدالت

حراج جدید شمش طلا در این تاریخ

پیش‌بینی بازار خودرو ایران پس از پیروزی ترامپ

جزئیات جدید از حذف یارانه نقدی این دهک‌ها

نرخ دلار توافقی شد

جدیدترین قیمت مسکن در پایتخت + جدول

ناگفته‌هایی از آنچه که پزشکیان درباره لغو قرارداد گازی ایران با ترکمنستان نگفت/ ترکمنستان باز چه برنامه‌ای برای گاز ایران در اوج سرما دارد؟/ دست پایین تهران در مناقشه گازی با عشق آباد

آخرین وضعیت ۷ بازیکن مصدوم استقلال

عکس/ پوستر استقلال برای بازی با مس رفسنجان

جزئیات تازه از حادثه در حسینیه ارشاد همدان

اینفوگرافی/ با قدرتمندترین موشک ایران آشنا شوید

فیلم/ حراج پیراهن علی دایی به نفع امور خیریه

فیلم/ درگیری شدید هلندی‌ها با هواداران تیم اسرائیلی

آغاز ثبت گمرکی آیفون مسافری در فرودگاه امام خمینی+ سند

عکس/ چند درصد رای زنان آمریکا به سبد ترامپ رفت؟