تاریخ انتشار: ۰۹:۰۲ - ۱۸ آبان ۱۴۰۳

بسیج زن‌ستیزان پشت ترامپ/آیا مردان آمریکایی از ترس هریس به ترامپ رأی دادند؟

برخی تحلیلگران بعد از پیروزی و محبوبیت ترامپ در این دوره از انتخابات امریکا، علیرغم پرونده‌های قضایی با اتهاماتی نظیر تعرض جنسی به زنان، این پرسش را مطرح کردند که ممکن است «زن ستیزی» در امریکایی‌ها تقویت شده باشد؟ به این سوال پاسخ دادیم.

بسیج «زن‌ستیزان» پشت ترامپ

اقتصاد۲۴-برای بسیاری از مردم امریکا، به ویژه آن‌هایی که به چپ گرایش دارند، پیروزی دونالد ترامپ در ریاست جمهوری، این سوال را مطرح می‌کنند که چگونه کسی هنوز می‌تواند به ترامپ رای می‌دهد؟ برخی از شواهد که منتقدان ترامپ به آن استناد می‌کنند شامل دو استیضاح او، کیفرخواست جنایی متعدد در سطوح ایالتی و فدرال و محکومیت جنایی است. مخالفان همچنین می‌گویند که ترامپ از نظر آن‌ها تهدیدی برای دموکراسی و فردی زن ستیز، نژادپرست، دروغگو و متجاوز بوده، بنابراین چگونه چنین فردی در امریکا محبوب است؟

این در حالی بود که بسیاری از دموکرات‌ها و رای دهندگان مستقل متمایل به دموکرات‌ها می‌گفتند که ترامپ زمانی که گفته می‌شود سعی در لغو نتایج انتخابات ۲۰۲۰ داشت، قانون را زیر پا گذاشت. اما جمهوری خواهان کمتر فکر می‌کردند که او کار اشتباهی انجام داده است. به عبارت دیگر، بسیاری از چپ‌ها نمی‌دانستند که رای دهندگان به ترامپ چه کسانی هستند و چه تفاوتی با آن‌ها دارند.

از این رو پایگاه ترامپ را نمی‌توان به سادگی با عناوین نژادپرستانه، همانطور که هیلاری کلینتون در سال ۲۰۱۶ گفت، رد کرد. رای دهندگان ترامپ گستره‌ای از افراد مسن، سفیدپوست، روستایی، مذهبی و کم سواد را تشکیل می‌دهند. اما آن‌ها شامل افراد دیگری خارج از آن گروه‌های جمعیتی نیز هستند.

چه آنکه بسیاری از مردم دلایل عمیقی برای رای دادن به ترامپ داشتند، حتی اگر استدلال آن‌ها - همانطور که در مورد چپ‌ها نیز صادق است - اغلب توسط پوپولیست‌ها و پلتفرم‌های رسانه‌ای ملتهب می‌شود. این در حالی است که دونالد ترامپ در جریان رقابت‌های انتخاباتی امسال با درک انتقادات به او حول برچسب «زن ستیز» گفته بود که او «محافظ» زنان خواهد بود، چه بخواهند و چه نخواهند! او با مردانی که از زبان جنسیتی و خشن استفاده می‌کنند و از این ایده که زنان ممکن است متفاوت از شوهران خود رای دهند، ابراز نگرانی کرده بود.

ترامپ گفته بود که کامالا هریس دموکرات، در تلاش است اولین زنی باشد که در کاخ سفید پیروز می‌شود، اما در مواجهه با رهبران اقتدارگرای مرد که از نظر او سرسخت هستند، او "غرق" و "ذوب می‌شود. چه آنکه ترامپ در روز‌های پایانی مبارزات انتخاباتی خود، یک جهان بینی جنسیتی ارائه کرده بود که منتقدانش آن را قدیمی و پدرانه می‌دانستند، اما حالا که او پیروز شده بنظر می‌رسد استراتژی او در برابر زنان کارآمد بوده است.

ترامپ از زمان ورود هریس به رقابت در ماه ژوئیه با شکاف جنسیتی مداوم مواجه شد. زنان در جریان رقابت‌های انتخاباتی، به مراتب بیشتر می‌گفتد که از هریس حمایت می‌کنند. موضوعی که در نظرسنجی‌ها هم برجسته بود.

چه آنکه در سال ۱۹۳۷، زمانی که موسسه گالوپ برای اولین بار از آمریکایی‌ها پرسید که آیا مایل به حمایت از یک زن برای ریاست جمهوری هستند یا خیر، تنها ۳۳ درصد گفتند که این کار را خواهند کرد. هنگامی که گالوپ برای اولین بار در سال ۱۹۵۷ در مورد یک نامزد سیاهپوست پرسید، تنها ۳۷ درصد گفتند که به یک سیاهپوست برای ریاست جمهوری رای خواهند داد. اما در در سال‌های گذشته اکثریت قریب به اتفاق آمریکایی‌ها گفتند که از یک زن یا یک نامزد سیاهپوست حمایت خواهند کرد و از آن زمان تاکنون این تعداد ثابت مانده است. امسال، ۹۳ درصد گفتند که مایل به حمایت از یک نامزد زن و ۹۲ درصد تاکید کردند از یک نامزد سیاه پوست حمایت می‌کنند.

این در حالی بود که در جدیدترین نظرسنجی نیویورک تایمز، کامالا هریس در میان رای دهندگان احتمالی زن ۱۲ امتیاز نسبت به ترامپ برتری داشت و ۵۴ درصد گفتند که قصد دارند به او رای دهند. اما در چند دوره انتخاباتی گذشته، صرف نظر از جنسیت نامزدها، شکاف جنسیتی بین رای دهندگان مرد و زن در حال گسترش بوده است، به طوری که زنان طرفدار دموکرات‌ها و مردان جمهوری خواه هستند. در سال ۲۰۲۰، بایدن با ۱۵ امتیاز در میان زنان پیروز شد و در سال ۲۰۱۶ هیلاری کلینتون با ۱۳ امتیاز در میان زنان پیروز شد.


بیشتر بخوانید:آیا سیاست ترامپ در قبال ایران تغییر کرده است؟/ تهران باید مذاکره مستقیم با واشنگتن را بپذیرد/ خواسته‌های نتانیاهو روی میز ترامپ است


موج حمایت زنان از هریس آنچنان بود که به کشور‌های اروپایی نیز رسید. نتایج یک تحقیق در انگلستان که بررسی تاثیر پیروزی هریس بر زنان انگلیسی تمرکز داشت، نشان داد که اگر هریس رئیس جمهور بعدی ایالات متحده شود، تقریبا دو سوم تصمیم گیرندگان ارشد کسب و کار در بریتانیا احساس می‌کنند که پیروزی هریس، درک از زنان در محل کارشان را به روشی مثبت تغییر می‌دهد. این نظرسنجی همچنین نشان می‌دهد که اکثریت قابل توجهی (۶۸ درصد) از مصاحبه شوندگان (۷۴ درصد از زنان و ۶۵ درصد مردان) معتقدند که اگر هریس در انتخابات پیروز شود، زنان بیشتری برای درخواست نقش‌های ارشد انگیزه خواهند داشت چرا که او رئیس جمهور یکی از بزرگترین کشور‌های ابرقدرت جهان شده است.

بنابراین داده‌های فوق نشان می‌دهد رای زنان در این انتخابات از اهمیت ویژه‌ای برخوردار بودند. اما چرا هریس پیروز نشد؟

یکی از دلایل شکست هریس می‌تواند این باشد که ترامپ به شدت از مردان حمایت کرده است. تیم ترامپ ماه‌ها تلاش کرده بودند تا به مردان جوان‌تر دسترسی پیدا کند، به ویژه با مجموعه‌ای از مصاحبه‌ها در پادکست‌های محبوب مرد محور و حضور در بازی‌های فوتبال و مبارزات هنر‌های رزمی ترکیبی. در کمپین ترامپ همواره آهنگ "این دنیای مرد یک مرد است" پخش می‌شد و حس مردانگی آن‌ها را در دنیای امریکایی تقویت می‌کرد؛ بنابراین در این انتخابات، زن ستیزی چیزی فراتر از شوونیسم و عمیق‌تر از تبعیض جنسیتی بود. از سوی دیگر این نفرت، تحقیر و تعصب علیه زنان بود که توسط مردان نشان داده می‌شد. این زن ستیزی، نَفس آسیب دیده مردانی از جنس ترامپ را تغذیه می‌کرد و زنان را در نقش‌های مطیع هم در روابط شخصی و هم در جامعه نگه معنا می‌کرد. بدتر از همه، زنان و دختران را از انسانیت خارج می‌کرد، زیرا می‌خواست آن‌ها را متقاعد کند که شایسته کرامت، استقلال یا برابری نیستند.

در چنین شرایطی، زن ستیزی که ترامپ باور داشت در شعار او معنا پیدا کرد تا حق یک زن برای خودمختاری بدن قابل مصرف او را صرفا معنا کند. در چنین شرایطی او با وعده‌های کلی برای "حفاظت" از زنان، چنین وعده‌ای را کافی و بدون چالش معنا می‌کرد.

در تحلیل نهایی به نظر می‌رسد مردان جوان امریکایی که احساس سرخوردگی از نهاد‌های سیاسی می‌کردند و توسط فرهنگی که توانمندسازی زنان را پذیرفته بود و قرار بود برتری سیاسی زنان را با پیروزی هریس به آن‌ها اثبات کند تا آن‌ها دیده نشوند، انگیزه مشابه و قوی برای حمایت از ترامپ پیدا کردند و در حمایت از ترامپ متحد شدند. این افراد همان‌هایی بودند که از دید موسسات نظرسنجی هم پنهان ماندند.

منبع: خبر آنلاین
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت خودرو‌های سایپا امروز پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ + جدول

قیمت سکه و طلا امروز پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ + جدول

تصویری به یاد ماندنی از بهروز وثوقی و جمشید مشایخی در قیصر

عکس/ تهران در ۲ روز پاک و آلوده

عکس/ نمایندگانی که به حضور ظریف در دولت رای موافق دادند

عکس جنجالی مسعود پزشکیان در کنار مولوی عبدالحمید

اینفوگرافی/ ایران در نرخ تورم از ۵ کشور عربی همسایه پیش افتاد

عکس زیرخاکی ۵۰ ساله از منوچهر وثوق، فردین، بهمن مفید و ایرج قادری

عکس/ قدیمی‌ترین تاس کشف شده در جهان متعلق به ایران

عکس/ بازار فرش هزار رنگ و دیدنی شهر تبریز

قیمت خودرو‌های ایران خودرو امروز پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ + جدول

عکس/ نمایی خاص از بهمن مفید و سعید راد در سال ۱۳۵۴

عکس/ زیبایی حیرت انگیز پاییز در کلیبر آذربایجان شرقی

عکس/ علی حاتمی با تیپ ژیگولی و نوستالژیک در دهه ۵۰

قیمت دلار و یورو امروز پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ + جدول

عکس/یوسف تیموری از چهره جدیدش رونمایی کرد

عکس/تغییر چهره پروانه سریال «لحظه گرگ و میش»

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

قیمت خودرو‌های سایپا + جدول

قیمت خودرو‌های ایران خودرو + جدول

قیمت سکه پارسیان + جدول

قیمت سکه و طلا + جدول

قیمت بیت کوین و رمزارز‌ها + جدول

قیمت دلار، یورو و سایر ارز‌ها + جدول

خودرو یک شبه ۳۰ درصد گران شد/ درخواست خودروسازان تمامی ندارد؛ موج گرانی بعدی شاید تا قبل از پایان سال!

عکس/ استوری مهدی طارمی برای تولد قلعه‌نویی

تصویری از یک موشک غول‌پیکر جنگی بر فراز دریای خزر

همه چیز درباره اقتصاد ژاپن/ چهارمین اقتصاد بزرگ جهان که حداکثر تورم سال‌های اخیرش ۴ درصد بود

پوتین موشک آخرالزمانی را معرفی کرد

واکنش شریعتمداری به انتشار شعری به نام رهبری: غفلت کردیم

سخنان تکان‌دهنده همتی درباره وضعیت معروف‌ترین منطقه آزاد ایران

سفر کشتی گیران با دبیر به مسکو

عکس/استوری جدید گلزار

پرفروش‌ترین آیفون کدام است؟

عکس/ حضور ستاره استقلال در امارات

افشای راز قتل زنی پس از نیم قرن؛ متهم ۹۲ ساله بازداشت شد

عکس/استوری جدید نیما شعبان‌نژاد

هم خیابانی اشتباه می‌کند، هم بازیکنان تیم ملی!

عکس/دلیل کاهش وزن شدید سحر دولتشاهی فاش شد

عکس/توئیت جدید ایلان ماسک ایرانی‌ها را غافلگیر کرد

عکس/یوسف تیموری از چهره جدیدش رونمایی کرد

خبرگزاری فرانسه: سه کشور اروپایی و آمریکا قطعنامه خود علیه ایران را تقدیم شورای حکام آژانس کردند

سازمان بهشت زهرا (س) اطلاعیه داد

عکس/گریم متفاوت مجری سابق تلویزیون

این شغل ممنوعه رسما در ایران مجاز شد

قتل یک زن توسط همسر سابق در فارس

گلزنی علیپور و ثبت یک رکورد ویژه

حکم بازداشت نتانیاهو در لاهه صادر شد

پایان کار محققی که دنیای فیزیک را سرکار گذاشت

سبزیجات حاوی پروتئین را بشناسید

شهرزاد ترکی به جشنواره هالیوود می‌رود

بهترین مواد غذایی برای جلوگیری از سنگ کلیه

عکس/ سلفی جالب شاهرخ استخری

هشدار جدی هواشناسی به پایتخت نشینان

عکس / درخواست متفاوت مهران غفوریان از سردار رادان

فیلم/ لحظه عجیب برخورد رعد و برق به ایستگاه ۲ توچال

آغاز حراج جدید سکه از این تاریخ

واریز یارانه آبان‌ماه ۱۴۰۳ دهک‌های چهارم تا نهم

ماجرای عدم پرداخت یارانه ۵۱ میلیون نفر در آبان ماه چیست؟

عکس/ علی حاتمی با تیپ ژیگولی و نوستالژیک در دهه ۵۰

سهم استخراج بیت‌کوین از قطعی برق ایران چقدر است؟

عکس/ تغییر عجیب زهره ساداتی بازیگر سریال لحظه گرگ و میش

پاییز شهر سامان در جوار زاینده رود

درخواست باشگاه تراکتور از هواداران این تیم

عکس جنجالی مسعود پزشکیان در کنار مولوی عبدالحمید

روز‌های قمر در عقرب آذرماه ۱۴۰۳ کدام است؟

علی مطهری: روس‌ها ایران را سپر خود در برابر آمریکا کرده‌اند

عکس/ مهدی طارمی و کریستیانو رونالدو در یک تیم