تاریخ انتشار: ۱۷:۲۰ - ۰۸ آذر ۱۴۰۳

استخدام کودکان قاتل در سوئد

«داداش، من بی‌صبرانه متتظرم اولین جنازه‌ام را ببینم»، این جمله را یک پسر ۱۱ ساله در اینستاگرام نوشته است؛ جایی که در آن باندهای تبهکار سوئد کودکان کم‌سن‌وسال را که قابل پیگرد قانونی نیستند، در اپلیکیشن‌های پیام‌رسان برای انجام قتل استخدام می‌کنند.

استخدام کودکان قاتل در سوئد

اقتصاد۲۴- «روحیه‌ات را حفظ کن، به‌زودی می‌بینی»، این پاسخ تماس فرد ۱۹ ساله‌ای است که مخاطب کودک بوده است.

این فرد سپس به کودک پیشنهاد داد تا در ازای دریافت ۱۵۰ هزار کرون سوئد (۱۳،۶۸۰ دلار) به همراه لباس و وسیله نقلیه برای انتقال به صحنه جرم، یک قتل انجام دهد.

این اطلاعات از یک پرونده تحقیق پلیس در استان وِرملاند سوئد در سال گذشته به دست آمده که خبرگزاری فرانسه آن را بررسی کرده است. در این پرونده، چهار مرد ۱۸ تا ۲۰ ساله متهم به جذب چهار نوجوان ۱۱ تا ۱۷ ساله برای همکاری با یک باند جنایی شدند. همه آنها پیش از انجام جرم دستگیر شدند.

تحقیقات اولیه شامل اسکرین‌شات‌هایی است که نوجوانان از خودشان در حالی که با اسلحه ژست گرفته‌اند، بعضاً با یقه باز یا با نقاب هودی‌دار، برای یکدیگر فرستاده‌اند. این پسر ۱۱ ساله در بازجویی پلیس گفت که این پیام را نوشته تا «باحال» و «نترس» به نظر برسد.

اما این پرونده تنها مورد نیست.

افزایش خشونت باند‌های تبهکار در سوئد

در سال‌های اخیر سوئد با افزایش موارد تیراندازی و بمب‌گذاری گروه‌های جنایتکار، اغلب برای تسویه حساب یا نبرد برای کنترل بازار مواد مخدر، دست و پنجه نرم کرده است.

سال گذشته، ۵۳ نفر در تیراندازی‌ها کشته شدند که این رویداد‌ها به طور فزاینده‌ای در مکان‌های عمومی و با قربانیان بی‌گناه رخ داده است.

«قاتل موردنیاز است»

جرایم سازمان‌یافته باند‌ها در سوئد پیچیده است و رهبران باند‌ها از خارج از کشور از طریق واسطه‌هایی که از پیام‌رسان‌های رمزگذاری شده مانند تلگرام، اسنپ‌چت و سیگنال استفاده می‌کنند، نوجوانان زیر ۱۵ سال، یعنی کمتر از سن مسئولیت کیفری را جذب می‌کنند.

یوهان اولسون، رئیس اداره عملیات ملی پلیس سوئد، ماه گذشته به خبرنگاران گفت: «این به صورت نوعی بازار کاری سازماندهی شده است، به این صورت که مأموریت‌ها در شبکه‌های گفتگوی مجازی منتشر می‌شود و افراد پذیرفته شده برای این وظایف، به طور فزاینده‌ای کم‌سن‌وسال هستند».

سِوِن گرانات، استاد جرم‌شناسی دانشگاه استکهلم، به خبرگزاری فرانسه گفت که این قتل‌ها به صورت قرارداد‌های فرعی انجام می‌شود و طرفین تنها به صورت آنلاین ارتباط دارند. برخی دیگر به صورت حضوری نوجوانانی را که در محله‌های خود پرسه می‌زنند، جذب می‌کنند.

بر اساس داده‌های دادستانی، تعداد پرونده‌های قتل مرتبط با افرادی که کمتر از ۱۵ سال دارند، از ۳۱ مورد در هشت ماه اول سال ۲۰۲۳ به ۱۰۲ مورد در همان بازه در سال جاری افزایش یافته است.

گرانات گفت کودکانی که جذب می‌شوند معمولاً در مدرسه مشکل دارند، معتادند یا اختلالات توجه دارند و یا قبلاً با قانون مشکل داشته‌اند. او افزود: «آن‌ها وارد درگیری‌هایی می‌شوند که هیچ ارتباطی با آن ندارند، چون فقط مزدور هستند». 


بیشتر بخوانید:  مرگ دختر ۱۳ ساله در خشونت خانگی


جذب کودکان به دست کودکان دیگر

بر اساس گزارش شورای ملی پیشگیری از جرم سوئد، برخی کودکان حتی خودشان به امید کسب پول، هیجان، شناخته شدن یا احساس تعلق، دنبال این مزدوری می‌روند. کارشناسان می‌گویند خلافکاران آنها را با وعده لباس‌های جذاب و تعهد وفاداری نامحدود جذب می‌کنند.

ویکتور گره‌وه، ۲۵ ساله و عضو پیشین یک باند جرم و جنایت که اولین برخوردش با پلیس در ۱۳ سالگی بوده، به خبرگزاری فرانسه گفت: «این روز‌ها همه می‌خواهند قاتل بشوند» و افزود: «دیدن اینکه این کار تبدیل به هدف بچه‌ها شده است، بسیار غم‌انگیز است».

برخی از اینفلوئنسر‌های جنایتکار در تیک‌تاک سبک زندگی مجرمانه را می‌ستایند و تبلیغ می‌کنند.

«استثمار بی‌رحمانه»

تونی کیروگا، فرمانده پلیس اوربرو واقع در مرکز استکهلم، درباره این فعالیت گروه‌های خلافکار به خبرگزاری فرانسه گفت که «نوجوانان بی‌رحمانه استثمار می‌شوند».

او توضیح داد که جنایتکاران «نمی‌خواهند خودشان ریسک کنند»، آنها هم از خودشان و هم از کسانی که در سطوح بالاتر باند هستند، محافظت می‌کنند. کیروگا افزود: «آن‌ها پشت نام‌های مستعار در رسانه‌های اجتماعی مخفی می‌شوند و چندین لایه فیلتر میان خود و مجرم ایجاد می‌کنند».

در اوربرو، داوطلبان در محله‌های محروم خیابان‌گردی می‌کنند تا با جوانان درباره خطرات تحت کنترل قرار گرفتن توسط باند‌ها صحبت کنند.

گره‌وه که در ۲۲ سالگی از فعالیت برای باند‌ها دست کشیده، گفت که مجرمان جوان انتظار ندارند بیش از ۲۵ سال عمر کنند.

به گفته گزارش اخیر دولت سوئد، جذب کودکان بخشی از مدل تجاری باند‌ها است، به طوری که خود کودکان، کودکان دیگر، حتی کودکان کوچک‌تر از خودشان را جذب می‌کنند. از زمانی که آنها وارد سیستم می‌شوند، خروج از آن دشوار است.

کیروگا با ناامیدی گفت نزاع‌هایی که پلیس با آن سر و کار دارد، «پایان‌ناپذیر» هستند.

منبع: یورو نیوز

ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت روز روغن خوراکی + جدول

قیمت انواع گوشی موبایل سامسونگ، شیائومی و نوکیا + جدول

قیمت انواع لپ تاپ لنوو + جدول

قیمت سکه و طلا امروز چهارشنبه ۱ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

قیمت انواع لپ تاپ ایسر امروز + جدول

قیمت سکه و طلا امروز سه‌شنبه ۳۰ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز سه‌شنبه ۳۰ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

قیمت دلار و یورو امروز سه‌شنبه ۳۰ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

عکس/ لباس اجق وجق بهاره رهنما در دیدار با جاری سابقش

عکس/ زنان اصفهانی ۵۸ سال پیش در حال شستن لباس در زاینده رود

عکس/ تیپ دیده نشده محمدرضا شریفی نیا در ۲۵ سالگی با انگشترای عجیب

عکس/ تاج پرنسسی همسر دوم معین در مراسم عروسیشان

تصاویر تکان دهنده از بازداشت قاتلان دانشجوی دانشگاه تهران

عکس/ چهره بامزه علی دایی ۲۳ سال پیش با لباس سربازی

عکس/ پوستر AFC برای بازی بین استقلال و الریان

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

خواص شگفت انگیز رزماری برای لاغری

هشدار فدراسیون کوهنوردی: از ۲ تا ۸ اسفند کوه نروید

آتش استیضاح زیر پای وزیر اقتصاد

اجساد ‌ ۴ اسیر اسراییلی فردا تحویل داده می‌شود

زلنسکی: ترامپ در دام اطلاعات نادرست گرفتار شده است

یک داور در باشگاه پرسپولیس مدیر شد

فیلم/ فیلمی کم‌تر دیده‌شده از تبدیل سفارت اسرائیل به فلسطین

شوک شبانه به استقلال

نقش بختیاری‌زاده در صعود استقلال

رهبر انقلاب: منتظر اقدام قطر برای بازگرداندن مطالبات ایران هستیم

فیلم/ توضیحات فعال سیاسی آمریکایی در مورد چگونگی شهادت سیدحسن نصرالله

محمد حبیبی آزاد شد

منوچهر والی‌زاده صدای جاودان دوبله ایران کیست؟

عکس/ محمدرضا زنوزی در جلسه با مسعود پزشکیان

بیانیه قطر درباره دیدار امیر این کشور با رهبر انقلاب و رئیس‌جمهور

میزان واردات بنزین امسال به سه میلیارد دلار می‌رسد

فیلم/ واکنش عابدینی به طولانی‌شدن ساخت ماکت ساختمان فدراسیون

عدد سبد معیشت مشخص شد

فیلم/ نشست خبری امیر قطر با پزشکیان

فیلم/ قدردانی وزیر علوم از صاحب سوپرمارکت اطراف دانشگاه شریف

بازگشت کریستیانو رونالدو در آستانه دیدار با استقلال + عکس

اعلام محدودیت ترافیکی جاده‌ای تا چهارم اسفند

علی پروین از خودش رفع اتهام کرد

روزنامه اصولگرا: می‌خواهند با پروژه قتل یک دانشجو، ناآرامی خیابانی را شروع کنند

جویباری: منتظر جواب ماتزاری هستیم

سیدمحمد خاتمی یک پیام صادر کرد

سازمان لیگ برای تعویق دربی همراهی کند

نخستین عکس از دیدار امیر قطر با رهبر انقلاب

قدردانی پزشکیان از تلاش امیر قطر برای برقراری آتش بس در غزه

استراتژی ما، هوشمندسازی فرآیند‌ها و خلق ارزش بر مبنای تحلیل نیاز‌های مشتریان است

ورود برنج ۴۸ هزار تومانی به بازار

همدلی قوا باعث خروج از مشکلات اقتصادی کشور می‌شود/ اقدامات مهم غیرتورمی برای رسیدن به رشد اقتصادی

عزم جدی برای تأمین مالی رشد اقتصادی/ تأمین حدود ۸۰ درصد بودجه دولت از سوی وزارت اقتصاد

لزوم حمایت سازمان پدافند غیرعامل کشور برای مدیریت پیشگیری و توسعه زیرساخت‌های کیش

آمار عجیب از شمار مرگ‌و میر‌های جاده‌ای در ایران

بانک صادرات ایران برترین غرفه اولین نمایشگاه دستاورد‌ها و توانمندی‌های حراست

ادارات این استان تا آخر سال پنج‌شنبه‌ها تعطیل شد

حمایت بانک رفاه کارگران از واحد‌های فعال در صنعت نفت، گاز و پتروشیمی

پزشکیان: قطر جایگاه ویژه‌ای در ایران دارد

شخصی‌سازی بیمه‌نامه‌ها و توسعه خدمات آنلاین چشم‌انداز آینده بیمه نوین

عملکرد مناسب و قابل دفاع شرکت سرمایه‌گذاری دستاورد دی

پاپ فرانسیس رهبر کلیسای کاتولیک کیست؟ / از نگرش‌های نوین در دنیای معاصر تا ترویج هم‌زیستی میان ادیان

60 هزار فروشنده در پیندو تا نیمه بهمن 1403

قیمت حبوبات افزایش یافت

فیلم/ امیر قطر: ما تاکید کردیم که بهترین راه برای حل نزاع‌هایی که در منطقه وجود دارد گفت‌و‌گو‌های سازنده است

اینفوگرافی/ ترفندهای خانه‌تکانی سریع و آسان برای عید

اروپا و خاورمیانه در برابر دو انتخاب

اولین واکنش بازار به استیضاح همتی در بحبوحه فشار‌های خارجی

سالمندان از چه رفتار‌هایی بدشان می‌آید؟

فیلم/ جزئیات کالابرگ قبل از عید از زبان عضو کمیسیون اجتماعی