اقتصاد۲۴-مهری طالبی دارستانی –مدیر اداره عفاف و حجاب و خانواده در ستاد امر به معروف - که اخیرا با طرح موضع «کلینیک ترک حجاب» خبرساز شده بود، روز چهارشنبه در توییتی نوشت:لات، طلبکار، دروغگو، بیخاصیت، ندانمکار، نادان، ناتوان، ترسو، کمعقل، سست، بیاراده، بیحمیت!
دقیقا صفاتی است که یک رئیسجمهور نباید داشته باشد تا عزت ملی حفظ شود...
البته هیچ ربطی به ما ندارد
برسد به دست رایدهندگان مریخ
این متن با واکنشها و اعتراضهای زیادی همراه شد ولی دارستانی نوشته خود را حذف نکرد، آنرا بارها بازنشر کرد و توییتهای دیگران با مضامین مشابه را نیز در صفحهی خودش انتشار داد. این رفتار تا جایی ادامه یافت که ستاد امر به معروف و نهی از منکر ناچار واکنش شد و به نظر میرسد از آنجا که تذکر موثر نبوده، دارستانی بر کنار شده است.
مهری طالبی دارستانی متولد ۱۳۵۸ و فرزند شهید جلال طالبی دارستانی است که سال ۱۳۶۱ در ماموریتی برای مقابله با سازمان منافقین به شهادت رسید. طالبیدارستانی سالهای پایان دهه ۹۰ در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی تهران بهعنوان مسئول میز زن و خانواده فعالیت میکرد و در دولت سیزدهم بهعنوان مدیرکل بازرسی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی مشغول به کار شد و در گروه حجت عبدالملکی و جزو حامیان او بود.
طالبی دارستانی که در ۱۶ سالگی ازدواج کرده است و فقط یک فرزند دختر دارد، تحصیلات خود را دکترای مطالعات زنان عنوان میکند، مخالف سرسخت FATF و آموزش فراگیر مسائل جنسی است. او آذرماه ۱۳۹۷ در گفتوگو با پایگاه خبری سدید گفت: «اصرار برای آموزشهای جنسی فراگیر، با هدف قبحزدایی از روابط نامشروع انجام میشود.»
مهری طالبی دارستانی که حامی جلیلی است پیش از شروع کار دولت چهاردهم روش تهاجمی را پیش گرفت که تا امروز ادامه دارد. او سال ۱۳۹۹ برای انتقاد از آذری جهرمی و اینستاگرام در صفحه توییترش نوشت:
بیشتر بخوانید:عکس/سخنرانی مبتکر طرح کلینیک ترک بی حجابی لغو شد
درصد بسیار بالایی از اعضای خانوادهها؛ از کوکان دبستانی تا سالمندان ۶۰- ۷۰ ساله تا مادرها و پدرها با آزادی کامل درخلوت خود براحتی و بدون
هزینه در حال دیدن صحنههای پورن واضح ... آموزشهای جنسی... حیوان بازی و ... هستند!
گویا برنامهای طراحی شده که در هر خانه ایرانی یک خانه "تیمی" مجازی تشکیل شود که فعالیت ان ونتایج آن حقیقی است
این خانهها با هزینه وخرج حکومت اسلامی وبا تشکر از اینترنت رایگان شبانه... اهدایی حکومت جمهوری اسلامی
و درخوشبینانهترین حالت خواب غفلت عمدی مسولان فرهنگی و #دوستان اداره میشود!
طالبی دارستانی با حرفها و نوشتههایی دربارهی حجت عبدالمالکی هم حاشیهساز شده بود. بهمن ۱۴۰۰ در پیام توییتری با انتشار عکس حجت عبدالملکی روز مرد را به او تبریک گفت و پس از استعفای حجت عبدالملکی نوشت: سلام بر اسماعیل!
آن دو توییت هم با وجود واکنشها و بهنوعی تمسخر عبدالمالکی حذف نشد.
مهری طالبی مدتی هم با درخواست محاکمه شهیندخت مولاوردی در توییتر جنجال به پا کرد. او را میتوان فردی پرحاشیه دانست که در هفتههای اخیر نیز با طرح «کلینیک ترک حجاب» خبرساز شده بود.
اگر ماده ۶۰۹ قانون مجازات اسلامی را نادیده بگیریم که بر اساس آن توهین به روسای سه قوه جرم است، به سیاق بسیاری کشورها توهین به رئیسجمهور و هر مقام دولتی را مجاز و بدون اشکال بدانیم، گفتار و رفتار طالبی دارستانی با شخصیت حقیقی و حقوقی او تناسبی ندارد. وقتی کسی با عنوان مدیر ادارهای با نام «عفاف و خانواده» در ستادی با نام «امر به معروف و نهی از منکر» مشغول به کار است و بر اساس همین منصب و پست، مصاحبه میکند و شناخته میشود، انتظار میرود رفتار و گفتاری در شأن شغل و مسئولیتش داشته باشد. مهری طالبی دارستانی حتی پیش از شروع کار دولت چهاردهم روشی را پیش گرفت که تا امروز ادامه دارد. پس از ترور اسماعیل هنیه در ایران و در حالیکه دولت جدید هنوز مستقر نشده و ادارهی کشور را به دست نگرفته بود، پزشکیان را مقصر ترور دانست و نوشت:
روز تولدش سید حسن نصرالله را
نُحوسَت و نکبت مشق مینویسند پای این انتخاب
اعتراض به آنهایی است که یک نادان و ناتوان را انتخاب کردند
قبل از حضور فعال صورتیهای نامحترم برای ارائه کتب اخلاقشان یاداوری میشود:
این صفاتی که ذکر شد، اعترافات مکرر شخص پزشکیان است
طالبی دارستانی قبلا هم با حرفها و نوشتههایش حاشیهساز شده بود. او در دولت سیزدهم نیز وقتی از انتصاب یا برکناری ناراضی بود، توییتهای غیرمسئولانه و فکر نشده میزد. مثل وقتی پس از استعفای حجت عبدالملکی نوشت: سلام بر اسماعیل! و آن توییت هم با وجود واکنشها و بهنوعی تمسخر عبدالمالکی حذف نشد.
پس از آنکه دارستانی بهمن ۱۴۰۰ در پیام توییتری با انتشار عکس حجت عبدالملکی روز مرد را به او تبریک گفت، واکنشهای طنز و جدی زیادی شد. مهرماه سال گذشته حذف و جابجایی او از سمت و پست وزارت کار در برخی رسانهها «کنار رفتن» و در برخی «برکناری» عنوان شد.
بددهانی، تهمت و افترا، لجبازی پس از اشتباه و اصرار بر آن، نه در دین و نه در اجتماع، پذیرفته میشود و در هر دو ساحت مذمت شده است.
از حضرت صادق (ع) روایت شده که فرمود: از نشانههاى شرکت شیطان که تردیدى در آن نیست، اینست که فحاش باشد، باکى از آنچه گوید و از آنچه درباره او گویند، نداشته باشد؛ و همچنین فرمود: دشنام دادن و بدزبانى و هرزهگوئى از (نشانههاى) نفاق و دوروئى است.
اما مهری طالبی دارستانی با دکترای مطالعات زنان و فعالیت مدیریتی در ستاد امر به معروف و نهی از منکر، به جز بیحجابی منکر دیگری نمیشناسد!
خبرگزاری برنا ساعت ۲۲:۱۷ دیشب (۱۴ آذر) نوشت: از ستاد امر به معروف و نهی از منکر کشور با باشگاه روزنامهنگاران ایران تماس گرفتند و خبر دادند: خانم مهری طالبی دارستانی اخراج شده است. این تماس پس از انتشار خبری بود که در باشگاه روزنامهنگاران منتشر شد و خانم دارستانی مدعی شده بود که خودش کنارهگیری کرده است.
در توضیح ستاد امر به معروف و نهی از منکر آمده است: مطلب منتشر شده صرفا بازنمود نظرات شخصی ایشان بوده و ستاد امر به معروف کشور، ضمن رد چنین مطلبی، اعلام میدارد که به عنوان یک نهاد فراجناحی، همواره شان فریضتین را اجل از مسائل جناحی و دستهبندیهای سیاسی رایج میداند.
دارستانی، اما چند ساعت پیشتر (حدود ساعت ۱۹) با انتشار متن پیامک تذکری برای پاک کردن توییت خود نوشته بود:
متن که مخاطب خاص نداشت
ولی مرحبا به این سطح از احترام به آزادی بیان در دولت وفاق!
از پدر و مادرم زیر بار حرف زور رفتن را نیاموختم
لذا از منصب افتخاری مدیریت اداره عفاف و حجاب و خانواده در ستاد امر به معروف کنارهگیری میکنم.
مشخص نیست دارستانی کنارهگیری کرده یا وقتی خبر برکناری خودش را گرفته، پیشدستی کرده و این توییت را نوشته است. او در همین توییت با اضافه کردن واژه «افتخاری» خواسته بگوید در این ستاد پست رسمی یا احتمالا درآمد و دریافتی نداشته!
یاسر خلیلی -مدیر کل حقوقی ستاد امر به معروف کشور- امروز صبح (۱۵ آذر) در شبکهی «ویراستی» دو پست منتشر کرد:
ضرر این افراد بمراتب از صهیونیست و تکفیریها بیشتراست... کافیست به مواردی که اشاره شد دقت کنید و تست کنید... اللهم اجعل عواقب امورنا خیرا. آخرالزمان شناخت ادما خیلی سخته... احتیاط خوبه...
بیشتر بخوانید:همه چالشهای قانون عفاف و حجاب؛ پزشکیان برای توقف اجرای این قانون به رهبری نامه میزند؟
اصطلاح “انقلابینما” معمولاً به افرادی اطلاق میشود که به ظاهر و در گفتار خود را حامی و پیرو انقلاب یا ایدئولوژیهای انقلابی نشان میدهند، اما در عمل و رفتار، ممکن است با اصول و ارزشهای واقعی آن انقلاب همخوانی نداشته باشند.
هر چند اشاره مستقیم و نامی در نوشتهها نیست، به نظر میرسد این دو متن به رفتار طالبانی دارستانی مرتبط باشد.
مهری طالبی دارستانی تنها مدیر ستاد امر به معروف نیست که رفتار و گفتار ناشایست و نادرست او در شبکههای اجتماعی خبرساز و واکنشبرانگیز شده است. اصرار او بر حفظ توییت و اضافه کردن چندیدن مطلب توهینآمیز دیگر باعث شد این ستاد مجبور به واکنش و برکنار کردن دارستانی شود ولی توییتها و حرفهای نادرست او سابقهی طولانی دارد.
در ایران غیر از نیروهای قضایی و انتظامی که در همه کشورها مرسوم است، قوانین و اهرمهای پرشمار دیگری برای نظارت و کنترل مردم عادی در نظر گرفته شده است، از فیلترینگ با نام صیانت از اینترنت تا ستاد امر و معروف و نهی از منکر و نهادهای مشابه و موازی دیگر. اما به همان میزان نظارت و کنترل درمورد مسئولان و بهویژه کسانی وجود ندارد که در نهادها و سازمانهای مختلف مشغول و مسئول هستند و میخواهند مردم را هدایت کنند. این پرسش به میان میآید که ستاد امر به معروف و نهی از منکر چه معیاری برای گزینش و همکاری با افراد دارد؟ چه نظارتی بر رفتار و گفتار کسانی وجود دارد که کارشان مدیریت امر به معروف و نهی از منکر است؟ اگر واکنشها زیاد نشود به رفتار و گفتار آنها رسیدگی نمیشود؟
رفتار و گفتار دارستانی استثنا نیست. محمد کرباسی -دبیر ستاد امر به معروف استان- قم نیز در توییتر نوشت:
خسارت محض یعنی یک نفر یک ساعت حرف میزنه و صدر تا ذیل مملکت از مسئول و کارشناس و فعال رسانهای تا عموم مردم باید مشغول
پاسخگویی و ماستمالی بشن!
در اقتصاد: با وعده گرانی بنزین، رو اعصاب ملت اسکی میکنن!
این متن و شیوهی نوشتار وقتی بیشتر جلب توجه میکند که بدانیم کرباسی لباس روحانیت به تن دارد و چنین ادبیاتی به کار برده است.