تاریخ انتشار: ۱۱:۳۵ - ۰۱ دی ۱۴۰۳
خانه‌ات را به نامم بزن تا برایت ویزا بگیرم!

کلاهبرداری عجیب در موسسه مهاجرتی

اخذ ویزا، اخذ مجوز کار، خرید بیزنس، اپلای شغلی، اپلای تحصیلی، اقامت شهروندی، انتقال سرمایه، خرید ملک... اینها فقط بخشی از مواردی است که موسسه‌های مهاجرتی به مردم سرگردان و نگران وعده می‌دهند و آنها را پای قرارداد‌ها چند هزار دلاری می‌نشانند.

کلاهبرداری عجیب در موسسه مهاجرتی

اقتصاد۲۴- اگر عنوان «موسسه مهاجرتی» را در گوگل جست‌و‌جو کنید، با تعداد پرشماری لینک رو‌به‌رو می‌شوید که شما را به موسساتی در سراسر کشور هدایت می‌کنند. اگر کلمه کلاهبرداری را هم کنار این دو واژه بنویسید، به لینک‌های زیادی می‌رسید که اتفاقا بعضی از آنها به سایت موسسه‌های کلاهبردار می‌رسد. جایی که خود موسسه برای بیشتر دیده شدن مطلبی با عنوان «چطور موسسه مهاجرتی کلاهبردار را بشناسیم» نوشته و خودش را تبلیغ کرده است. اگر اهل جستجوی بیشتر باشید، به خبر‌ها و گزارش‌هایی درباره‌ی شکایت قربانی‌ها و شاکی‌ها و از دست رفتن اموال می‌رسید.

وعده‌های دروغین و قرارداد‌های چند هزار دلاری

یکی از دلایل رشد قارچ‌گونه‌ی موسسه‌های مهاجرتی و کلاهبرداری در این شرکت‌ها، سودآوری بی‌خطر است. هزینه و پول را به دلار و به نرخ روز از مردم می‌گیرند و البته تضمینی برای نتیجه نمی‌دهند. شرکت‌ها پس از نوشتن قرارداد هزینه را به‌صورت یک‌جا یا در چند قسط به دلار می‌گیرند. مثلا یکی از معروف‌ترین آنها که در تهران، اصفهان و مشهد شعبه دارد برای گرفتن ویزای تحصیلی و اپلای کارشناسی ارشد در کانادا در مرحله‌ی اول بیش از ۵۰۰۰ دلار می‌گیرد.

لعیا یکی از کسانی است که بیش از ۲ سال برای مهاجرت به استرالیا تلاش کرد و یکی از همین موسسات به او قول موفقیت داده بود. لعیا متاهل است و یک دختر ۷ ساله دارد. سال گذشته آن‌قدر از انجام کارش مطمئن بود که تا پایان مهرماه دخترش را در مدرسه ثبت‌نام نکرد ولی خبری نشد. او می‌خواست ویزای کار بگیرد ولی، چون سنش بالای ۴۰ است و رشته تحصلی و شغلش امتیاز کافی ندارد، باید نمره زبان بالا می‌گرفت، دو بار امتحان داد، امتیازش را بالا برد، بیش از ۱ میلیارد هزینه کرد ولی در آخر پرونده‌اش رد شد.

او می‌گوید احتمالا موسسه از اول هم می‌دانست من شانس بالایی برای پذیرش ندارم ولی گفتند اگر نمره زبان بگیرم، برایم کار پیدا می‌کنند تا امتیازم بالا برود. حالا می‌گویند رزومه‌ام برای کار در استرالیا مناسب نیست، من معلم هستم و سابقه‌ی کار در رشته‌های هنری دارم. همسرم در یک فروشگاه کار می‌کند. اگر به من می‌گفتند که شانس‌مان خیلی کم است، این‌قدر هزینه نمی‌کردم

کلاهبرداری عجیب در موسسه مهاجرتی

وعده ایجاد بیزنس و اقامت کاری در ازای تمام دارایی

محسن قربانی مشتری یکی از بزرگ‌ترین موسسات مهاجرتی تهران است. او متاهل است، دو فرزند دارد و ۲ سال پیش تصمیم گرفته است برای تضمین آینده‌ی فرزندانش به کانادا مهاجرت کند. او در اینستاگرام یک موسسه‌ی معروف را پیدا می‌کند که دفتر آن در سعادت‌آباد است و بیش از ۲۰۰ کارمند دارد. در این موسسه به او قول مهاجرت کاری و سرمایه‌گذاری داده می‌شود، خانه‌اش را در مقابل قرارداد به نام یکی از مدیران میانی موسسه می‌زند تا زودتر ویزای خانوادگی بگیرد.

اما پس از دو سال و واریز بیش از ۱۲ هزار دلار (غیر از ۷.۵ میلیارد خانه) هیچ نتیجه‌ای نگرفته و موسسه او را به دلیل پایبند نبودن به قرارداد تهدید کرده است. محسن از موسسه شکایت کرده ولی هنوز به نتیجه‌ای نرسیده است. با این‌که وکیل شرکت او را تهدید کرده، محسن کنار نکشیده است و تصمیم دارد هر طور که می‌تواند برای گرفتن حقش تلاش کند. معلوم نیست پرونده‌ی شکایت او چه زمان به نتیجه برسد و چه مقدار از دارایی‌اش را پس بگیرد؟ در حالی‌که خانه‌اش هم از دست رفته است.


بیشتر بخوانید:زندگی در تعلیق ۷۰ درصد ایرانی‌ها؛ فقط ۱۶ درصد افراد یک جامعه آماری ۱۲ هزارنفری به مهاجرت فکر نمی‌کنند


البته لعیا نمی‌تواند شکایت کند، در ظاهر کلاهبرداری نشده ولی او تمام پس‌انداز و بخشی از دارایی‌اش هزینه کرده و به نتیجه نرسیده است.

کلاهبرداری موسسه‌های مهاجرتی در نبود نظارت

ثبت و راه‌اندازی موسسه مهاجرتی کار خیلی ساده‌ای است، مثل تمامی شرکت‌های دیگر: مدارک شناسایی، گواهی عدم سوءپیشینه، مدارک تحصیلی، یک مدرک زبان، ثبت‌نام در سایت ثبت شرکت‌ها، تکمیل و تحویل فرم‌ها و.. فقط ۲ هفته تا ۱ ماه صبر کافی است تا مجوز رسمی و قانونی صادر شود و یک گروه کار خود را شروع کنند.

طبیعتا در طول فعالیت این شرکت‌ها هیچ نظارت و کنترلی وجود ندارد تا اگر کلاهبرداری یا کار غیرقانونی اتفاق افتاد، جلوی آن‌را بگیرد. موسسه به کار خودش ادامه می‌دهد و حتی اگر شاکی یا شاکیانی وجود داشته باشد، به تعطیلی آن منجر نمی‌شود تا وقتی تعداد شکایت‌ها بالا برود یا پرونده کثیرالشاکی تشکیل شود و دادستان دستوری صادر کند.

مرداد ۱۴۰۱ ایسنا از کلاهبرداری یک موسسه مجاز نوشته بود:«یک شرکت خدمات مسافرتی با نشانی پستی مشخص و دارای مجوز از وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با عنوان ایجاد موقعیت کاری (جاب آفر) کانادا جعل اسناد و مدارک مهاجرتی کرده است. بیش از ۳۰۰ نفر تاکنون شاکی این پرونده هستند. شرکت از هر نفر برای ویزای کار بین ۸۰۰ تا ۱۴ هزار دلار گرفته و نزدیک سه سال افراد را فریب داده و در نهایت مشخص شده مدارک ارائه‌شده جعلی بوده است.»

آبان ۱۴۰۲ مهر از دستگیری یک کلاهبردار مهاجرتی نوشت:پلیس آگاهی تهران بزرگ از دستگیری کلاهبردار حرفه‌ای شرکت مهاجرتی در شمال غربی استان تهران خبر داد. شخصی با تاسیس شرکت مهاجرتی و وعده دروغ اخذ ویزا مبالغی به صورت ریالی و ارزی از شهروندان دریافت کرده است. متهم با صدور قرار قانونی از سوی مراجع قضایی، برای شناسایی سایر مال‌باختگان در اختیار اداره سیزدهم پلیس آگاهی قرار دارد.

فعالیت مشکوک و ادامه‌دار شرکت‌های کلاهبردار

اغلب موسسه‌های مهاجرتی با مجوز و قانونی تاسیس می‌شوند و در مراحل اولیه فعالیت قانونی ندارند. روش‌های کلاهبرداری آنها هم به یک شکل نیست و شناسایی و تشخیص شرکت‌های مهاجرتی کلاهبردار یا اقدام‌های کلاهبردارانه برای عموم مردم ساده نیست. به عنوان مثال وقتی یک موسسه دفتر فیزیکی با نشانی مشخص و ثبت‌شده دارد، قرارداد امضا می‌کند، مبالغ دریافتی را ثبت می‌کند و... به نظر نمی‌آید مشکلی وجود داشته باشد. موسسه‌های بزرگ‌تر قرارداد‌های واقعی و معمولی و تجربه‌های موفق مهاجرت هم معرفی می‌کنند تا مشتریان بیشتری بگیرند.

در حالی‌که مردم راهی برای شناسایی شرکت‌های کلاهبردار ندارند و همه برای جست‌و‌جو و تحقیق توامند نیستند، و دولت هم نمی‌تواند تمام مدت همه شرکت‌ها را زیر نظر داشته باشد، بعضی از رسانه‌ها بدون توجه به سوابق این شرکت‌ها و مدیران‌شان برای آنها رپورتاژ‌-آگهی منتشر می‌کنند.

کلاهبرداری عجیب در موسسه مهاجرتی

پ. ک یکی از این شرکت‌های کلاهبردار است که محسن تلاش می‌کند از طریق مراجع قضایی پول خود را از آن پس بگیرد. نام مدیر و موسس این شرکت ۳ سال پیش به دلیل فروش مدرک تحصیلی جعلی به بیش از ۵۰۰ نفر در ایران شناخته شد. دانشگاهی که وجود خارجی نداشت و فقط یک سایت بود ولی م. ش مدرک ارشد و دکترای آن‌را در مقابل دریافت پول برای صد‌ها ایرانی صادر کرده بود. از آن‌جا که کار خریداران هم غیرقانونی بود، کسی به این دلیل از او شکایت نکرد و مدعی‌العموم هم اقدامی نکرد.

چند سال پیش و با اثبات جعلی و دروغین بودن مدارک و دانشگاه و حالا و پس از انتشار خبر‌هایی درمورد کلاه‌برداری در مجموعه‌ی متعلق به این فرد، بعضی از رسانه‌ها برای او به‌عنوان کارآفرین موفق و برای شرکت او به‌عنوان یک مجموعه‌ی معتبر، رپورتاژ-آگهی منتشر می‌کنند. چنین گزارش‌هایی به‌طور مستقیم و غیرمستقیم در تبلیغ این افراد، فریب خوردن مردم و سوق آنها به سمت شرکت‌ها و افراد کلاه‌بردار نقش غیرقابل انکار دارند.

منبع: فرازدیلی
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت گوشت گوسفند، گوساله و مرغ + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت All-in-One اپل امروز + جدول

عکس/ ناصرالدین شاه قاجار ۱۴۰ سال پیش به همراه ملیجک دربار

قیمت انواع لپ تاپ ام اس آی MSI امروز + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز جمعه ۲۶ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

عکس/ قدیمی‌ترین قلیونی‌های سیار حدود ۱۳۰ سال پیش و دوره قاجار

فاصله طبقانی به سنگ قبر‌ها رسید؛ از ۸۰.۰۰۰.۰۰۰ تا ۱.۳۰۰.۰۰۰.۰۰۰ تومان/ فراگیری خرید اقساطی سنگ قبر در تهران

عکس/ کاخ گلستان برفی حدود ۱۳۰ سال پیش و در دوره قاجار

قیمت دلار و یورو امروز جمعه ۲۶ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

عکس/ عروسی ۱۵ سال پیش شهرام صولتی با نازینه شهبازی

عکس/ واکنش تند عضو دفتر رهبری به ادعای یک روزنامه

عکس/ زن و مردی بر روی سنجاق نقره بازمانده از ۲ هزار سال پیش و دوران اشکانی

عکس/ شمال شهر سرسبز تهران قدیم در دهه ۴۰

عکس/ بازی والیبال مختلط در پارک حدود ۲۴ سال پیش در تهران

عکس/ نمایی حیرت انگیز از مسیر راه‌آهن در دل کوه‌های زاگرس حدود ۸۰ سال پیش

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

فیلم/ پرچم سپاه پاسداران در تجمع امروز مردم لبنان در مسیر فرودگاه بیروت

بیانیه محسن چاووشی علیه جشنواره موسیقی فجر

فیلم/ دلیل ممانعت از ورود هواپیمای ایرانی به لبنان

هواشناسی تهران اطلاعیه داد

فیلم/ جلایی‌پور: ایران در تله تحریم افتاده است

واکنش وزیر علوم به قتل دانشجوی دانشگاه تهران

فیلم/ پرتاب گاز اشک‌آور به سمت معترضین به دست ارتش لبنان

فیلم/ تجمع مردمی در خیابان امام خمینی بیروت در پی فراخوان حزب‌الله

تولید سوخت خودرو و هواپیما از آلودگی هوا

اوضاع اقتصادی در قتل دانشجوی دانشگاه تهران دخیل است

ابلاغیه جدید کمیته انضباطی برای بازی سپاهان - پرسپولیس

تازه‌ترین موضع‌گیری ترامپ درباره غزه

چه‌کسی امیرمحمد خالقی را کشت؟

انفجار در نزدیکی فرودگاه بین‌المللی حلب

جزییات تازه درباره حادثه قتل در دانشگاه تهران

پیش بینی قیمت دلار فردا ۲۸ بهمن ۱۴۰۳/ پیش روی اسکناس آمریکایی در کریدور نهم

عکس/ افتتاح دانشگاه تهران با حضور رضاشاه

علی کفاشیان: به AFC و FIFA شکایت خواهم کرد

عکس/ ستاره اسکندری، شهاب حسینی و مهدی سلطانی؛ دهه ۷۰

هشدار اورژانس درباره جشن چهارشنبه آخرسال

تجمع تعدادی از داوطلبان کنکور مقابل سازمان سنجش + عکس

سرپرست اداره کل امور خوابگاه‌های دانشگاه تهران منصوب شد

توضیحات یوسف پزشکیان درباره یک کانال تلگرامی عجیب

فیلم/ حرکات عجیب این خانم در ارتفاعات ویژدرون ایلام

پیش‌بینی بورس فردا یک‌شنبه ۲۸ بهمن ۱۴۰۳

پیش بینی قیمت طلا و سکه فردا ۲۸ بهمن ۱۴۰۳/ طلا بخریم یا منتظر بمانیم؟

فیلم/ ورود اتوبوس‌های حامل اسرای فلسطینی به نوار غزه

باغ ملی مشهد کجاست؟ + عکس

عکس/ تحویل ششمین گروه از اسرای اسرائیلی

عکس/ مراسم یادبود امیرمحمد خالقی در دانشگاه تهران

بهترین و بدترین نوشیدنی‌ها برای سلامتی

۱۰ روش جذاب برای تقویت حافظه

عکس/ ساختمان تلگرافخانه ۱۵۹ سال پیش در میدان اصلی ساری

عکس/ سلفی جنجالی شیدا یوسفی در خانه لاکچری اش

افراد با فرهنگ چگونه رفتار می‌کنند؟

عکس/ تغییر عجیب چهره مریم بلالی مقدم پس از مهاجرتش

حسین محمدی بازیگر تئاتر در آرزوی آزادی از زندان

ارزش سهام عدالت امروز ۲۷ بهمن ۱۴۰۳+ جدول

عکس/ دیدار خاطره انگیز ۲۳ سال پیش عابدزاده و اندی

مشخصات هواپیمای ترابری نظامی سی۲۹۵

جانشین کریستیانو رونالدو برابر پرسپولیس چه کسی است؟

فیلم/ آزادی مسن‌ترین اسیر فلسطینی از زندان‌های اسرائیل

دست‌ها روی ماشه؛ فشار آمریکایی‌ها بر ۳ کشور اروپایی عضو برجام برای فعال‌کردن اسنپ بک

بازیگران سریال پایتخت ۷ چه کسانی هستند؟

افزایش بی سابقه قیمت موبایل در بازار سامسونگ؛ برخی مدل‌ها ۲۰ میلیون گران شدند

ارغون خان کیست؟/ همه چیز درباره یکی از پرتلاطم‌ترین دوره‌های ایلخانیان

تعیین تکلیف نامعلوم حصر پس از ۱۴ سال

عکس/ شباهت عجیب مجید مظفری و برادر دوقلویش حمید مظفری

فیلم/ وضعیت وحشتناک جاده خلخال به اسالم

عکس/ جلد جالب مجله تایم درباره آغاز مذاکرات آمریکایی ـ روسی