تاریخ انتشار: ۱۰:۳۴ - ۱۵ دی ۱۴۰۳

آیا کرونا به ایران برگشته است؟

متخصص اپیدمیولوژی درباره سهم کرونا از بیماری‌های تنفسی گفت: پس از آنفلوآنزا و رینوویروس‌ها، کرونا در جایگاه سوم بیماری‌های تنفسی قرار دارد. نکته مهم و اساسی این است که کرونا به یک بیماری بومی تبدیل شده و به ترسناکی گذشته نیست.

آیا کرونا به ایران برگشته است؟

اقتصاد۲۴- دکتر قباد مرادی، سرپرست مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت با بیان اینکه عوامل متعددی می‌توانند سبب بیماری‌های تنفسی شوند، اظهار کرد: ویروس‌ها و باکتری‌ها به عنوان عوامل بیماری‌های تنفسی شناخته می‌شوند و می‌توانند سبب ابتلا به بیماری‌های تنفسی شوند. تجربه انسان‌ها بیانگر این است که میزان بیماری‌های تنفسی در فصل سرد سال افزایش می‌یابد.

فصل سرد سال؛ زمان مناسب برای فعالیت عوامل بیماری‌های تنفسی

وی ادامه داد: شرایط دمایی، اکولوژی و بیولوژی برای زیست و تکثیر عوامل بیماری‌های تنفسی در فصل سرد سال بسیار مطلوب به حساب می‌آید. با توجه به اینکه شرایط محیطی فصل سرد سال برای زیست و تکثیر عوامل بیماری‌های تنفسی مطلوب است، بسیاری از بیماری‌ها و عفونت‌های تنفسی در فصول پاییز و زمستان اتفاق می‌افتند. شرایط مطلوب فصل سرد سال برای فعالیت عوامل بیماری‌های تنفسی، یک موضوع بومی نیست و به ایران محدود نمی‌شود، بلکه یک موضوع جهانی است.

سرپرست مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت با بیان اینکه آنفلوآنزا بیشترین سهم را از بیماری‌های تنفسی به خود اختصاص داده، خاطرنشان کرد: بررسی‌ها بیانگر این است که با اپیدمی آنفلوآنز به ویژه آنفلوآنزای فصلی در سطح جهانی رو‌به‌رو هستیم. شیوع آنفلوآنزای H ۱ N ۱ در ایران و برخی کشور‌ها در این روز‌ها زیاد است؛ همچنین برخی کشور‌ها با آنفلوآنزای تیپ B و H ۱ N ۵ مواجه هستند.

مرادی درباره رصد و پایش بیماری‌های تنفسی در کشور گفت: سیستم رصد و پایش بیماری‌های تنفسی در کشور در سال جاری بیانگر این است که میزان بیماری‌های تنفسی از اوایل آذر ماه افزایش یافته، به طور مثال، نسبت آنفلوآنزا در هفته پایانی آذرماه حدود ۲۲ درصد از کل موارد عفونت‌های تنفسی گزارش شده و سهم این بیماری از بیماری‌های تنفسی در هفته اول دی ماه نیز نسبت به هفته پایانی آذر ماه افزایش یافته است. پس از آنفلوآنزا، «رینوویروس‌ها» که عامل سرماخوردگی هستند در جایگاه دوم قرار دارند.
کرونا در جایگاه سوم بیماری‌های تنفسی

این متخصص اپیدمیولوژی درباره سهم کرونا از بیماری‌های تنفسی نیز گفت: پس از آنفلوآنزا و رینوویروس‌ها، کرونا در جایگاه سوم بیماری‌های تنفسی قرار دارد. نکته مهم و اساسی این است که کرونا به یک بیماری بومی تبدیل شده و به ترسناکی گذشته نیست. سازمان جهانی بهداشت و به دنبال آن کشور‌های دنیا، کرونا را از لیست اضطرار بیماری‌های تنفسی خارج کرده‌اند.

بازگشت به الگوی پیش از روز‌های کرونایی

وی درباره پیک‌های آنفلوآنزا در کشور نیز گفت: به طور معمول، دو پیک آنفلوآنزا را در هر سال تجربه می‌کنیم. پیش از پاندمی کرونا، پیک اول بیماری آنفلوآنزا را در ماه‌های آذر یا دی و همچنین پیک دوم را در روز‌های منتهی به فروردین ماه تجربه می‌کردیم. در حال حاضر، الگوی زمانی و انتشار آنفلوآنزا مانند دوران پیش از پاندمی کرونا است؛ چرا که مسائلی مانند فاصله‌گذاری اجتماعی و استفاده از ماسک که در روز‌های کرونایی بسیار رایج بود، سبب کاهش تعداد مبتلایان به آنفلوآنزا می‌شد و زمان ابتلا به این بیماری را تغییر داده بود. 


بیشتر بخوانید:سویه جدید کرونا به ایران رسید؟


مرادی با بیان اینکه الگوی کنونی ابتلا به آنفلوآنزا شبیه به دوران پیش از پاندمی کرونا شده، توضیح داد: نه تنها الگوی بیماری، بلکه رفتار انسان‌ها نیز شبیه به دوران پیش از پاندمی کرونا شده و انسان‌ها مسائلی مانند فاصله‌گذاری اجتماعی را که در روز‌های کرونایی تجربه می‌کردند به دست فراموشی سپرده‌اند و به زندگی عادی خود بازگشته‌اند. 

سهم ۴۰ درصدی آنفلوآنزا از بستری بیماران تنفسی

این متخصص اپیدمیولوژی با بیان اینکه سهم آنفلوآنزا از بیماری‌های تنفسی حدود ۲۲ درصد است، خاطرنشان کرد: با توجه به سهم آنفلوآنزا از بیماری‌های تنفسی می‌توان گفت با حجم انبوهی از بیماران مبتلا به آنفلوآنزا مواجه هستیم. اکنون با پیک بیماری آنفلوآنزا مواجه هستیم و انتظار می‌رود که تا پایان ماه با روند کاهش بیماری آنفلوآنزا مواجه شویم. این نسبت در بیماران تنفسی بیشتر است، تقریبا ۴۰ درصد افرادی که در مراکز درمانی به دلیل عفونت‌های تنفسی بستری می‌شوند به دلیل ابتلا به آنفلوآنزا است.

بررسی وضعیت بیماری‌های تنفسی با ۲۱ پاتوژن

سرپرست مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت درباره روش‌های تشخیص آنفلوآنزا از کرونا گفت: چند سیستم رصد و پایش بیماری‌های تنفسی در کشور فعالیت می‌کنند؛ در یکی از آنها به طور مثال، نمونه‌هایی به شکل تصادفی از مبتلایان به بیماری‌های تنفسی که به مراکز درمانی مراجعه کرده‌اند، جمع‌آوری می‌کنیم و نمونه‌های جمع‌آوری شده را از نظر ۲۱ پاتوژن یا عامل تنفسی مورد ارزیابی قرار می‌دهیم تا از وضعیت شیوع بیماری‌های تنفسی در جامعه مطلع شویم. 


بیشتر بخوانید:کشور در محاصره ۳ ویروس


این متخصص اپیدمیولوژی ادامه داد: مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت هنگام افزایش بیماری‌های تنفسی نسبت به ارزیابی عامل بیماری‌ها اقدام می‌کند تا بیماری‌های در گردش را شناسایی و علت آن را ریشه‌یابی کند. البته اکنون بسیاری از آزمایشگاه‌های بخش خصوصی توان تشخیص بیماری‌های تنفسی را دارند و مثلا می‌توانند موارد معرفی شده را از نظر کرونا و آنفلوآنزا آزمایش کنند.

ضرورت رعایت موازین بهداشتی

سرپرست مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت با بیان اینکه تمام گروه‌های سنی در معرض ابتلا به آنفلوآنزا هستند، افزود: به نظر می‌رسد که علائم آنفلوآنزا در سالمندان می‌تواند شدیدتر باشد. افراد مبتلا به بیماری‌های زمینه‌ای به ویژه سالمندان مبتلا به این بیماری‌ها، افراد دارای نقص سیستم ایمنی، مبتلایان به عفونت‌های تنفسی، مبتلایان به دیابت و فشارخون و بیماری‌هایی از این دست و همچنین زنان باردار جزو گروه‌های پرخطر آنفلوآنزا به حساب می‌آیند؛ بنابراین تمام گروه‌های سنی می‌توانند به آنفلوآنزا مبتلا شوند و تمام مبتلایان عوارض این بیماری را تجربه می‌کنند، اما این بیماری برای گروه‌های پرخطر، خطرناک محسوب می‌شود.

مرادی با بیان اینکه توجه به افراد آسیب‌پذیر و سالمندان در مواجهه با عفونت‌های تنفسی بسیار ضروری است، خاطرنشان کرد: سالمندان و افراد آسیب‌پذیر به ویژه مبتلایان به بیماری‌های مزمن می‌بایست در کانون توجه قرار گیرند. گروه‌های پرخطر بیماری آنفلوآنزا می‌بایست از حضور در اماکن با تراکم جمعیت زیاد خودداری کنند و فاصله اجتماعی را در صورت حضور در چنین مکان‌هایی رعایت کنند.

وی با بیان اینکه استفاده از ماسک توصیه می‌شود، گفت: تمام افراد جامعه می‌بایست در فصول سرد سال که با افزایش بیماری‌های تنفسی و شیوع آنفلوآنزا مواجه هستیم، از حضور بی‌مورد در مکان‌های با جمعیت زیاد خودداری کنند. این روزها، زمان مناسبی برای ماسک زدن است تا از شیوع بیماری آنفلوآنزا جلوگیری کنیم. همچنین تهویه مناسب هوا در ادارات و به ویژه مدارس و دانشگاه‌ها بسیار ضروری است.

سرپرست مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت با بیان اینکه شست‌وشوی مرتب دست‌ها نیز یک امر ضروری است، توضیح داد: شست‌وشوی مرتب دست‌ها سبب جلوگیری از انتقال آنفلوآنزا از طریق سطوح می‌شود.

توصیه تزریق واکسن به گروه‌های پرخطر

مرادی گفت: به مبتلایان به بیماری آنفلوآنزا توصیه می‌کنم که تا زمان بهبودی در خانه بمانند و پس از بهبودی در محل کار یا تحصیل خود حاضر شوند. عدم حضور در محل کار و تحصیل نه تنها به کنترل شیوع بیماری کمک می‌کند، بلکه در روند بهبود بیماری نیز نقش دارد.

وی با بیان اینکه بهترین زمان تزریق واکسن آنفلوآنزا شهریور و مهر ماه است، توضیح داد: برخی از متخصصان بیماری‌های عفونی توصیه می‌کنند که گروه‌های پرخطر بیماری آنفلوآنزا در صورت در دسترس بودن واکسن این بیماری نسبت به تزریق آن اقدام کنند. بر اساس منابع علمی، آخرین فرصت تزریق واکسن آنفلوآنزا اواخر آذر ماه است، اما تزریق واکسن کرونا برای گروه‌های پرخطر در این روز‌ها که شاهد شیوع این بیماری هستیم نیز به شرط اینکه در زمان تزریق، مبتلا به این بیماری نباشند، توصیه می‌شود.

منبع: ایسنا
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت خودرو‌های جک و لیفان شرکت کرمان موتور امروز + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

قیمت خودرو‌های مدیران خودرو امروز

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت قند و شکر امروز

قیمت روز روغن خوراکی + جدول

قیمت انواع خودرو‌های مزدا ۳، بسترن و کاپرا گروه بهمن امروز

قیمت تبلت سرفیس و سامسونگ امروز + جدول

قیمت انواع لپ تاپ لنوو + جدول

جستجوگران گنج در ایران و پاداش ناچیز میراث؛ اصلی‌ترین مقصد گنج‌یابان کدام استان‌های کشور است؟

قیمت خودرو‌های سایپا امروز سه‌شنبه ۱۸ دی ۱۴۰۳ + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز دوشنبه ۱۷ دی ۱۴۰۳ + جدول

قیمت سکه و طلا امروز سه‌شنبه ۱۸ دی ۱۴۰۳ + جدول

عکس/ ارزش گذاری ۵۰۰ میلیاردی خانه رئیسی

عکس/ تیپ خاص و جذاب بازیگر نقش سوجان در خیابان

عکس/ دعوای شهرام شکوهی و همسرش در لایو اینستاگرام

عکس/ غلامرضا تختی در بوئین زهرا پس از زلزله ۶۲ سال پیش

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

نماینده مجلس: بیش از ۲۵ میلیون نفر در کشور زیر خط فقر هستند

قیمت جدید خانه در مکران

درخواست افزایش ۳۵ درصدی حق مسکن کارگران

همتی: عده‌ای نمی‌خواهند قیمت ارز پایین آید

توصیه استاندار تهران به اتباع غیرمجاز

فیلم/ سخنگوی کمیسیون بهداشت مجلس: علائم ویروس شایع در چین در ایران دیده شد

خبر مهم برانکو ایوانکوویچ؛ به‌زودی به ایران خواهم آمد

عکس/ تنهاییِ امیرحسین ثابتی در مجلس

مدارس البرز فردا چهارشنبه تعطیل شد

رسانه اسراییلی: راند دوم نبرد جبهه‌ها به زودی شروع می‌شود

انتصاب علیرضا رحیمی به عنوان دبیر شورای‌ عالی نوجوانان و جوانان

لوپن، سیاستمدار راست افراطی فرانسه درگذشت

تصمیم‌گیری جدید تحریر‌الشام درمورد حرم حضرت زینب

اینفوگرافی/ پیش‌بینی ۱۰ نبرد احتمالی در سال ۲۰۲۵

راه‌اندازی قطار تهران - وان ترکیه

پایان نگرانی استقلالی‌ها؛ موسیمانه جدا نمی‌شود

شبکه‌های بهداشت کشور در آمادگی کامل

فیلم/ گوریل انگوری را کدام صدای ماندگار برای ایرانی‌ها زنده کرد؟

پاسخ آلومینیوم به پیشنهاد استقلال

پیامک تکمیل آورده نهضت ملی مسکن به ۴۰۰ میلیون تومان

رئیس کمیته آشتی ملی سوریه ترور شد

در چهارچوب برجام حاضر به گفت‌وگو هستیم

احتمال آزادی دستیار بن لادن در مذاکرات واشنگتن با طالبان

طرح خاص هواپیمای رئال مادرید برای سفر به عربستان + عکس

واکنش تند حمید رسایی به فیلم حضورش در یک رستوران لاکچری

بازتاب درخشش مهدی طارمی در صفحه AFC + عکس

مدارس ابتدایی تهران چهارشنبه غیرحضوری شد

هادی ساعی: اصرار نداریم مداح به تیم ملی برگردد

عکس/ تغیییر چهره هند جگر خوار در ۹۲ سالگی

معاون پزشکیان چرا دست این مرد را بوسید؟

پیش بینی قیمت دلار فردا ۱۹ دی ۱۴۰۳/ دلار در مرز حساس

تاج: پول دریافتی از صداوسیما به نیابت از فیفا را خودمان برداشتیم

پیش بینی بورس فردا چهارشنبه ۱۹ دی ۱۴۰۳

دستگیری شکارچیان متخلف با لاشه ۱۱ تیهوی وحشی

احتمال برقراری مجدد پرواز‌های اروپایی از هفته آینده

پیش بینی قیمت طلا و سکه فردا ۱۹ دی ۱۴۰۳/ افزایش پلکانی قیمت طلا و سکه در بازار

اینفوگرافی/ ویروس چینی HMPV چیست؟

هشدار افزایش آلودگی هوای تهران و کرج

برنامه طالبان «آب فروشی» به ایران؛ ناتوانی برای فشار بر طالب‌ها به دلیل تحریم‌ها و انزوای سیاسی

عکس/ چهره زیبای لعیا زنگنه در ۵۹ سالگی همه را خیره کرد

سفر به لالجین پایتخت سفال ایران

عکس/ قاب بی نظیر امین حیایی، شاهرخ استخری و هادی ساعی ۹ سال پیش

نشانه‌های رابطه سالم و ناسالم چیست؟

عکس/ پربازدیدترین موزه‌های جهان کدامند؟

اینفوگرافی/ حداکثر سرعت مجاز رانندگی در جهان

واردات ۱۰ میلیارد دلاری توسط ملوانان و کولبران به کشور

فیلم/ ماجرای ترسناک‌ترین قاتل زنجیره‌ای

محسن هاشمی: فوت پدرم هنوز برای بسیاری از مردم گنگ است

بهرام فتاحی مدیرعامل جدید شرکت سیمان داراب کیست؟

فیلم/ پسربچه ایرانی امضای رونالدو رو گرفت